Recenzije: Passion Play, Last Night, Beastly

25.05.2011 ob 23:50

PASSION PLAY

Uf, tole pa je sranje od filma in resen kandidat za najslabši film leta in morda celo desetletja. Tako dolgočasnega filma pa še ne. Tako mrtvega, nezanimivega, patetičnega, nepotrebnega, brezveznega in praznega filma, kjer ni dobro ničesar, nisem videl že sto let. To je film, kjer tudi Mickey faking Rourke izgleda kot najslabši igralec vseh časov. Kot sterilna kreatura, ki hoče rešiti žensko s krili, angela, ki živi na Zemlji in meša štrene lokalnemu gansterju Billu Murrayju. Jp, prav ste prebrali, Megan Fox ima v tem filmu krila, kar je nekaj najbolj butastega, kar sem videl v zadnjem času. Pravi what the fuck moment, ki bi ga morali kazensko preganjati. Passion Play ni film, Passion Play je čisti debilizem, fatalna potrata dobre igralske ekipe, kjer tudi Kelly Lynch in Rhys Ifans nimata blage veze kaj za vraga naj počneta s scenarijem. Atmosfera na trenutke resda potegne na kultni Barfly, kar pa je žalitev ne pa plus točka. Prav sprašujem se kaj je imel režiser in scenarist Mitch Glazer v glavi, ko je začel snemati tako posran film. Mar ni videl, da ubija igralsko ekipo, da ubija film, da bo ubil tudi gledalce, da ubija tudi kariero Mickeyja Rourkea in Megan Fox, ki po Transformeerjih itak snema same slabe filme. Passion Play je tako slab, da je lahko nerodno celo danes močno pozabljeni Kelly Lynch, kaj šele Billu Murrayju in Mickeyju Rourkeu, ki je bil vsaj toliko kul, da je priznal, da igra v zelo slabem filmu in da je razočaran nad svojo vlogo. Vsaj to, jebemti.

Ocena: totalno sranje

LAST NIGHT

Last Night se ponaša z zvezdniško in udarno igralsko ekipo, kjer v prvi vrsti stojijo Keira Knightley, Eva Mendes in Sam Worthington, ki se mu tokrat končno ni treba več pretepati. Prav zato je škoda, da gre za zelo povprečno izpeljano in zastavljeno zgodbico, ki smo jo na podoben in večkrat boljši način ujeli v mnogih drugih filmih. Pač štorija o zakonskem paru, ki flirta s svojima prijateljema iz mladosti. Ona, Keira Knightley, sreča Alexa (Guillaume Canet), on, Sam Worthington, pa sreča Lauro (Eva Mendes). In hej, najprej je jezna ona, saj mu očita, da je z Lauro flirtal na neki zabavi in ji ni povedal, da se sploh poznata. Ko odpotuje na službeno pot, pa ona sreča Alexa in prav tako začne pizdarijo. Jp, on je na službeni poti z Lauro, ona pa se doma zabava z Alexom. Oba sta prepričana v zvestobo drugega, zato tudi Alexu in Lauri razlagata, da ju partner ne bi nikoli prevaral. Lahko bi rekli, da ona vrne, toda ker nima pojma ali bo on res skočil čez plot z Lauro, moramo reči, da je pod kožo krvava tudi ona in da jo Alex zmede izven te situacije in jeze preteklega večera. Življenjsko zastavljena situacija, ki pa žal zapade v preveč čvekanja in začne dolgočasiti gledalca, ki bi vendarle pričakoval kaj več kot le klišejske rešitve in dogajanje, ki ga lahko na bolj zanimiv in atraktivnejši način vidi tudi v sosednjem bloku svojega naselja. Last Night je film, ki bi nujno potreboval nekaj adrenalina, pestrosti in boljšo dinamiko, da bi zares prepričal.

Ocena: nič posebnega

BEASTLY

Moj bog, kako patetičen, za lase privlečen, medlo odigran in zoprn film. Huda žalitev za zgodbo o Lepotici in zveri, ki so jo pač priredili po moderno, z željo, da bo všeč emovski publiki. V tem filmu ni niti pogojno okej ničesar, s tem filmom je narobe čisto vse. In pazi to, Alex Pettyfer igra narcisa, kao lepotca, ki ga skrivnostna Kendra, ki jo, pozor in what the fuck, igra Mary Kate Olsen, spremeni v frika. V potetoviranega in brazgotinastega nesrečneža, ki mora ugotoviti, da lepota ni vse in poštekati, da se mora punca zaljubiti v njegovo srce ne pa le v zunanjost. Toda hej, model sploh ni tako grd kot misli, je pač zajeban in pobrit madrfaker, ki ga punce v lokalih še vedno opazijo, saj deluje uporniško in jezno. Tudi to je debilizem tega filma. Ta glupa sprememba iz lepotca v grduna, ki sploh ni grdun, marveč le ekstremno spremeni stajling in bi pač pasal v kak odpičen glam rock bend. Da se Vanessa Hudgens, ki igra še slabše od Olsenove in Pettyferja, vanj zaljubi kljub čudni zunanjosti, je seveda jasno in tako zelo dolgočasno, da bi človek glasno kričal. A pazi to, tip je bil Hudgensovi všeč že v normalni podobi, kljub temu, da je bil narcis in važič brez globine. Tudi to je traparija prve klase in dokaz, da je tale film res butast sto na uro. Poanta, da ljubezen ne sme poznati zunanjosti, je vpeljana tako zelo patetično in neprepričljivo, da gledalec komaj verjame. Resnično slabo narejen film. Tako v režiji, dinamiki in atmosferi, kot tudi v kameri, scenografiji in dramaturgiji. Morda res ne tako dolgočasen, nepotreben in sterilen kot zgoraj omenjeni Passion Play, vsekakor pa resen kandidat za enega slabših filmov leta.

Ocena: izguba časa

 

1 komentar na “Recenzije: Passion Play, Last Night, Beastly”

  1. miro pravi:

    Ogledam si današnji spored in vidim, da bo na RTV Slovenija 2 film Azuloscurocasinegro. Nato grem na tale blog po napotke (recenzijo), a ne najdem nič. Ocene na IMDB-ju ne pomenijo prav veliko, a je bila za tale film kar visoka. Potem na rottentomatoes: o, kar dobro ocenjen. In seveda ogled…
    Ej! Film je odličen! Res priporočam!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !