Tijani Bass je uspel čudež

23.05.2011 ob 02:54

Ne me jebat, resno, ne me jebat, Slovenka Tijana Bass (kot Tijana Basić se je rodila na Hrvaškem) je posnela spot, v katerem rapa tudi legendarni Chuck D. Slišal sem, da se okoli tega nekaj govori, pa sem misil, da nalagajo. Niso, jebemti, Chuck D je res posnel komad in spot z našo Tijano, musko pa je naredil odpičeni Baby Dookes. Že če bi posnela komad z Dookesom, bi padel na rit, ker ga je posnela s Chuckom Djem, ki jo v komadu tudi na veliko hvali, pa ne morem verjeti. Chuck D, folk, faking Chuck D iz grupe Public Enemy je posnel komad s Slovenko. Ne me jebat, resno, ne me jebat, tole je znanstvena fantastika, nekaj najbolj neverjetnega, kar sem videl v zadnjem času. To ni poziranje v spotu Lady Gage in Jennifer Lopez, to je duet s Chuckom Djem. Kapo dol. Resno.

YouTube slika preogleda

Mi je pa komad zanimiv predvsem zato, ker se Chuck D znajde med avtohtonimi beograjskimi cigani, se pravi sredi filma Emirja Kusturice, če potegnem prvo asociacijo. Jp, tole je ciganski hip hop, Kusturica rap, kjer Dja spremljajo tudi trubači Bojana Ristića. Nič čudnega da zine: “See I support these gypsies, cause I see what they see.”

 

9 komentarjev na “Tijani Bass je uspel čudež”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Glede na tvoje izjemno navdušenje ti bom verjel na besedo, da jo to res nekaj pomembnega in velikega, ker v svoji sramotni raparski ignoranci nimam niti najmanjšega pojma, kdo je Chuck D (čeravno imam nekje v podzavesti vsaj grupo Public Enemy … ali pa je to morda zaradi kakšnega filma ;-) ).

  V glavnem, lepo za Tijano, čeprav moram reči, da ob kombinaciji rapa in trubačev nisem mogel zadrževati smeha, ker se mi je vse skupaj zdelo kot kakšna Borat parodija. :-)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Chuck D je taka legenda, da ti opisati ne znam. Samo še Ice T bi bil morda nad njim, ostali nimajo šans. Sam sem ga imel priliko videti v živo na koncertu Public Enemy v devetdesetih v Hali Tivoli. Nepozabno doživetje. Da nimaš pojma ti ne morem verjeti, saj nisi mogel mimo vsaj tele klasike, ki so jo butali v filmu Do the Right Thing Spikea Leeja, ki je režiral tudi videospot:
  http://www.youtube.com/watch?v=8PaoLy7PHwk

  Četudi se ti komad morda sliši kot parodija, gre za zelo velik, dobro premišljen in družbeno osveščen projekt Face of Freedom. Za pesem, ki govori o ohranjanju človekovih osnovnih pravic kot sta svoboda govora in podpora nacionalnim manjšinam po celem svetu. Recimo ciganov iz Francije, ki so jih še malo nazaj deportirali kot nekoč Žide, kar je očiten pojav neonacizma, o čamer rapata tudi Chuck in Tijana.

 3. Poland pravi:

  Legenda ali ne, komad ni ne vem kaj:)

 4. Tina M Tina M pravi:

  Že lani je govorila, da sodeluje z njim, tole pa je zgleda rezultat. Če se ne motim, sta se spoznala na koncertu v Beogradu in beseda je dala besedo. Čestitke za nov in zelo konkreten korak v glasbeni karieri, če iz tega nastane močan mednarodni projekt, pa še toliko bolje.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Ma ja, saj sem dojel aktualno in dobro zastavljeno družbeno kritiko (čeprav ta primerjava z Romi in Židi ni povsem na mestu), ampak jaz sem govoril o čudni glasbeni kombinaciji rapanja in trubačev, ki se meni sliši kot parodija, pa čeprav ni tako mišljena. Ne vem, mogoče so to zgolj naši stereotipi o trubaški jugo glasbi iz katere se vedno delamo malo norca in potem tudi v tej izvedbi vsaj meni vse skupaj zveni zelo smešno.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, etno hip hop, jebat ga :)

  Tina, neverjetno res. Pa menda je bil navdušen nad njenim glasbenim prevencem. Nimaš kaj, zdaj morava midva narediti duet z Ice Tjem, samo to je nad Chuckom :)

 7. RHYME-G pravi:

  http://www.mtv.rs/top-liste/domacica

  Please glasujte za video na MTV-ju

 8. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Zoran Predin diha za ovratnik Chucku Dju pravi:

  [...] prihajajoči koncert. In pozor, Predina spremlja band, ki ima v imenu besedo gypsy, Djev komad s Tijano Bass pa prav tako na veliko opeva prav cigane, kar je še eno noro naključje. Svet je res majhen, boga [...]

 9. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » DJ Tomekk, Štuk, Maribor (incident Emkeja, Mriga, Gheta in Rhyme Goda) pravi:

  [...] na odru je stala tudi Tijana Bass, ki jo močno spoštujem zaradi sodelovanja s Chuckom Djem. Ni bila slaba, toda folk je ne šteka [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !