Lady Gaga: Born This Way

19.05.2011 ob 19:46

Danes sem na hitro preletel novi album Lady Gage, ki ga vsa svetova raja čaka bolj kot novega mesijo. Brez zamere, a meni je taka muska totalni drek, kot neka moderna predelava Madonninih starih hitov in skupine Ace of Base. Pač jebena elektronika, otročji refreni in dance pop, ki ga ne prenesem in ki ga danes delajo praktično vsi najbolj popularni glasbeniki. Gagin Born This Way, na katerem je 17 novih skladb, je isti drek kot novi album Britney Spears. In isti drek kot muska, ki jo za Black Eyed Peas zadnje čase dela Will I Am. Niti en komad mi ni všeč, morda le You and I, pa še ta pogojno in zato, ker je malce ven iz dance konteksta. Lady Gaga je tak grozen nateg, da boli glava. Tako huda manipulacija, da sploh ne morem verjeti. In zdaj je na Forbesovi lestvici najbolj vplivnih zvezdnikov premagala celo Oprah Winfrey, kar je še en rekord v vrsti rekordov, ki jih podira s svojim cirkusom. Okej, doslej smo že imeli pevce in pevke, ki so ujeli tako strašno popularnost, toda hej, imeli so dosti boljše komade od Gage, pa tudi glasbe niso porinili tako zelo v ozadje. Pri Gagi je glasba najmanj pomemben del mašinerije, četudi glasbe sploh ne bi bilo, bi bil učinek na rajo isti. Gaga je raji oprala glavo. Tako zelo, da pograbijo vsak drek, ki ga fukne na tržišče. In tale album je čisti drek, če me vprašate za mnenje. Žanrsko resda bogato sproduciran, toda še vedno tak poceni drek, da bolijo ušesa. Še posebej, ko pride do refrenov, ki bi jih bolj izvirno odpeli celo otroci v vrtcu. Gaga ima od vseh glasbenikov, ki so ujeli tako hudo slavo, gotovo najslabšo musko, kar je še en dokaz, da se je ljudem res zasukalo in da so pač nasedli cirkusu, kiču, blefu in manipulaciji, ki ji v celotni zgodovini glasbe ne boste našli konkurence. Tudi David Bowie, Michael Jackson, Madonna, Freddie Mercury, Elton John in še kdo, so ga srali na odru s stajlingom ter kičem, toda zadaj so imeli musko. Gaga ima samo sranje in stajling, prav zato me čudi, da je v zelo kratkem času prilezla na vrh sveta, kjer lahko zapišemo, da je zdaj to, kar je bil Jackson v osemdesetih, Beatli v šestdesetih, Elvis v petdesetih, Sinatra pa v štiridesetih. In hej, trajalo bo. Še dolgo časa. Preveč znana, vplivna in popularna je, da bi bila le muha enodnevnica. Prav to pa me pri vsem skupaj najbolj straši.

 

15 komentarjev na “Lady Gaga: Born This Way”

 1. Lisa Lisa pravi:

  Podpis.
  Še nikoli se nisem tok strinjala s kako objavo kot s to.

  Lady Gaga je meni neprebavljiva.

 2. Matej pravi:

  Ona-On je ogledalo današnje mladine!

 3. Thomas pravi:

  Quickly come quickly go? We’ll see …

 4. smoger pravi:

  Mladi, vedno obstaja zdrava/normalna alternativa:

  Glasvegas:
  http://www.youtube.com/watch?v=3uSdQxKaBfU

  Foals:
  http://www.youtube.com/watch?v=YaVE4WVlsDQ

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, bodi prepričan, da ne bo tako hitro odšla. Preveč velika je postala.

  Smoger, prilimal si dva tako zatežena komada, da mi je še Gaga ljubša.

 6. smoger pravi:

  :lol:

 7. AndrejM pravi:

  Živimo v času izbire (hm, a res?). In če se ljudje pustimo nategniti, pač se. Saj bodo (na primer) naslednje leto volitve in bodo ovce zopet veselo blejale, ko jih bodo spet nategovali eni in isti lopovi, ki sami sebe imenujejo politiki.
  Ker tele račke ne poznam, v bistvu tudi na radiu ne spoznam njenih komadov, se s tvojim zapisom tudi (ne)strinjati ne morem. Ampak, pustimo folku, naj bo (recimo) nategnjen. Pa tudi okusi so različni. Nekdo mara račko, drugi MJ, tretji kaj rokerskega… Vsakemu svoje.

 8. RHYME-G pravi:

  ne da se mi iskat topicov…
  pa dam kr tule…
  se mi zdi da ko se omenja legende vsi pozabijo na Stinga:)
  http://www.youtube.com/watch?v=6UxCobpOIXc&feature=related

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje za vraga si prav ti našel Stinga :)
  Legenda, itak, še iz časov The Police.
  Zadnje cajte nastopa s simfoničnim orkestrom, kar bo pokazal tudi v Stožicah čez nekaj dni.
  Mi je bil pa nekoč kul tudi igralec.
  Njegova najboljša pa mi je bila vedno Englishman in New York.

 10. matthew pravi:

  kje pa je simona?? a se ne bo oglasila?:) drugače pa tako obupno zanič tudi ni no, glede na to da ima takšno kvoto oboževalcev. čisto povprečna je, samo videz je čuden. pa čudno je tudi to, da ji folk dobesedno je iz roke. noben presežek v pozitivnem ali negativnem smislu ni. bomo videli, kako se bo odrezala na billboard awards ju3. mogoče veš, na katerem kanalu jih lahko spremljamo v eu??

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glasbena produkija je za dance sceno okej, o tem ni dvoma, toda ko pride do refrenov je tako otročje in poceni, da boli glava. Ni panike, če bi bila uspešna, panika je, ker je s tem drekom tako divje uspešna.

  Nimam pojma za Billboard nagrade, bi jih pa z veseljem gledal.

 12. Tina M Tina M pravi:

  Za album si moram vzeti še malo časa, na prvo poslušanje pa mi je poleg Born this way in Judasa (odkar je posnela spot) všeč tudi Bloody Mary in country verzija Born this way.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je Judas dober do refrena, tak odfukan pa s powerjem, potem se mi cel pokvari in rata zoprna štanca. Country verzija Born This Way pa je presenetljivo okej tudi meni.

 14. bobus pravi:

  Tudi v času Bitlov so se našli tepčki, ki so cele dneve sedeli doma in šimfali čez Bitle. Bili so najpametnejši – v svojih očeh. In zgodovina se ponavlja…

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hočeš reči, da je glasba Gage na enakem nivoju kot glasba Beatlov? Fak no :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !