Recenzije: Hop, Rio

18.05.2011 ob 02:22

HOP

Edina vsaj približno zabavna zadeva igrane animiranke Hop je cameo Davida Hasselhoffa, ki na vprašanje, če ga ne čudi, da ima pred sabo govorečega zajca, odgovori, da ni panike, saj je imel opravka z govorečim avtomobilom. Vse ostalo je na stopnji Alvina in Veveričkov, na stopnji otročje bedarije, ki bo zares všeč le predšolskim otrokom. Vem, da sem stari prdec in da tale zgodbica o velikonočnem zajčku (Russell Brand), ki šprica praznike in hoče postati glasbena zvezda, ni posneta zame, toda vseeno lahko podam mnenje, da gre za zelo zanič, predvidljivo in dolgočasno pizdarijo, kjer mi je, pozor, pozor, vseeno tudi to, da so jo sinhronizirali v slovenščino in zradirali tudi Hugha Laurieja, ki govori zajčkovega očeta.

Ocena: izguba časa

RIO

Tudi Rio, ki so ga naredili avtorji odlične Ledene dobe, je bolj kot ne srednja žalost. Je risanka, ki ne ponudi nič novega in fura zgodbo, ki so jo bolje, bolj zabavno in bolj prebrisano obračale številne druge risanke, tudi Madagascar, če ostanem v kontekstu živalske žurke, pa na stotine risank, kjer so se živali reševale iz ujetništva in jo iz mesta mahnile v naravo. Muska je dobra, še posebej, ko zažvrgoli Lionel Richie, pa tudi izjemno pestra in zvezdniška igralska ekipa pomaga pri dobri glasovni interpretaciji, toda sama zgodba kljub dinamiki, nekaj zabavnim prizorčkov, parim čustvenim momentom in razgibanim preobratom, ne ponudi zadovoljive celote in ostane daleč zadaj za boljšimi animirankami zadnjih let. Sta pa Blue (Jesse Eisenberg) in Jewel (Anne Hathaway), papagaja, ki morata sredi Ria de Jeneira ohraniti svojo vrsto, vseeno dovolj simpatična in zaljubljena, da starejši gledalec malo pogleda skozi prste in se vendarle ne namrdne preveč.

Ocena: nič posebnega

 

2 komentarjev na “Recenzije: Hop, Rio”

  1. alenka pravi:

    glede Ria se čisto strinjam s komentarjem!

  2. IZTOK faking GARTNER » » Recenzije: Rio 2, Black Dynamite pravi:

    [...] risanka. Stokrat boljša od prvega dela. Zabavna, gledljiva, dinamična, ekološko osveščena, emotivna in podkrepljena s tako dobrimi [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !