Slovenija ima talent 2011: Druga polfinalna oddaja

15.05.2011 ob 21:40
 • All In, v predtekmovanju so bili zabavni, zdaj pa so le kopija Kocke, ki je imela seveda dosti boljšo glasbeno produckijo. Me pa zanima koliko cmjev meri njihov najvišji član. Jezni so tako zelo, da so nehali biti smešni, kar je škoda.
 • Irena Djukić, v predtekmovanju me ni ravno prepričala, pa še občutek sem imel, da bi si od treh “ta starih” polfinale zaslužila tista druga gospa, ki je pela dosti boljše. Uf, za današnji nastop si je izbrala zelo zajebano pesem, ki jo je na trenutke odpela solidno, večkrat pa tudi slabo. Presežka nisem ujel, ne bom pa rekel, da je šlo za slab nastop in da je uničila legendarno Time To Say Goodbye.
 • Gregor Gorenšek, tip ima za sabo tisoč nastopov pa še akademsko izobrazbo ima, toda očitno mu biznis še ne cveti, zato se je odločil za promocijo na Talentih. Saj je majstor, nimam pripomb, toda vseeno se mi zdi, da njegov nastop ni dovolj atraktiven, da bi ga na tak način gledal več kot pet minutk. Pa bolje bi bilo, če bi zmiksal več različnih skladb, bi bilo bolj udarno in zanimivejše za gledalce.
 • Mitja Šinkovec, čeprav mi je bil z Jedino bolj všeč, lahko rečem, da ima soliden vokal, ki bi mu lahko v pravih rokah pomagal do okej kariere. Mi je pa čudno, da mu ne pomaga Raay, njegov nekdanji kolega iz Tangelsov. Hm, ali pa mu bo pomagal, ko si malo popularnosti nabere s Talenti.
 • SheDivaz, dobro je to, da niso še ene streetdancerke, svoj današnji nastop pa so prebrisano nadgradile tudi s petjem in r&b ritmi, toda žal zadeva ni štimala, saj so pele strašno slabo. Tako zelo slabo, da so si po moje zavozile finale in še kak nastop po Talentih.
 • Boštjan Bonin, kje je Simon Cowell, ko ga rabiš, to je vse kar bom rekel ob temle nastopu. In hej, mar rdeči gumbi na mizah ne delajo?
 • Fešta Band, verjamem, da tile pobje delajo žurke v raznih gostilnah in na veselicah, toda to, kar izvajajo na odru, dosti bolje počnejo avtohtoni muskontarji iz bivše Juge. Dodatek Golice je bil seveda čisti kliše, pač primeren za šov, kjer člani žirije padajo na harmoniko.
 • Anamarija Majcen, v predtekmovanju ni pela ravno slabo, zato me je zanimalo kaj bo pokazala danes. Punca je očitno fanica filma Dreamgirls, kar je dobro, saj poje same dobre komade. Ne bom rekel, da je pela slabo, reči pa moram, da me ni ravno pribila na zid. Dejansko si je izbrala pretežko pesem, ki jo stokrat bolje zapoje Jennifer Hudson, še vedno pa menim, da bi se dalo iz nje narediti okej pevko. Navsezadnje je stara komaj 14 let.
 • Jaka Vižintin, letošnji Peter Vode, ki ima, če se ne motim, največji fanbase med današnjimi tekmovalci. V predtekmovanju mi je bil boljši, pa škoda je, da ne poje v slovenščini, saj tako ostaja preveč podoben Vodetu in neštetim tujim pevcem ob kitari, ki so seveda boljši od njega. Mu dam pa velik plus za avtorski komad.
 • FlyJumper Team, letošnji Dunking Devils v bistvu. Nastop so nadgradili, to je pohvalno, vseeno pa niso ravno razturali v smislu celote in nekega trajnejšega učinka. Človeške kobilice pač. Verjamem, da je zajebano, toda za gledati ni bilo ravno osupljivo.

Navijam za

Če sem iskren, me ni zares navdušil nihče. Pogojno pa bi glasoval za Anomarijo Majcen, Mitjo Šinkovca in Jako Vižintina.

Kdo bo šel v finale

Če ne gre Jaka Vižintin, bom zelo presenečen, za ostale pa nimam pojma. Po moje imajo največ šans Majcnova, Šinkovec in SheDivaz, kaj vem, morda tudi All In in Irena Djukić, ostali brez dvoma ne.

VIP Talent Show

Ta del oddaje mi je sicer hudičevo nepotreben, razvlečen in dolgočasen, toda punca, ki oponaša živali, je bila brez dvoma presežek današnjega šova. Škoda, da je v predtekmovanju pela, saj bi s tem talentom brez dvoma prišla v drugi krog. Pa še dobre fore je imela, dosti boljše od Valiča in Polesa. Samo v Sloveniji je mogoče, da je izpadla tekmovalka boljša in veliko bolj zanimiva od tistih, ki so v igri za finale. Evo ga, Viktor, lokalni Tofsy, to je ta moment, o katerem govorim. Čisti dolgčas, ki traja fatalno predolgo. Prepričan sem, da gledanost oddaje ob tem sranju močno pade. Tip niti za britje norca ni, kaj šele kaj drugega. Res nimam pojma, zakaj sploh furajo taka razvlečena mašila, mar bi raje nastopil kdo od lanskih zmagovalcev ali kak znan slovenski glasbenik. Joj, no, tole je tako butasto, da se moraš režati. Fak no. In da ne pozabim, najbolj konteksten del tega dela šova sta brez dvoma srajci, ki ju nosita Valič in Poles. Tisti, ki skrbi za njun stajling, pa je itak zmagovalec Vip Talent Showa. In hej, zakaj je bil Boris ves čas tiho?

Glasovanje in zaključni komentar

Tale oddaja se je vlekla še bolj kot prejšnja. Tri ure je preveč celo za Britain’s Got Talent, kaj šele za Slovenija ima talent. Zakaj tega avtorji ne vedo, nimam pojma. Pa tudi nabor tekmovalcev je bil danes tak, da ni posebej vlekel. Da o tem, da me dejansko niti ni zanimalo kdo bo šel v finale, niti ne govorim. Evo jo, Irena Djukić, zgodba o Pepelki, o Esmeraldi, ki je spregledala, kar imajo Slovenci očitno radi. Brez dvoma presenečenje za prvo mesto. Druga dva pa sta Jaka Vižintin in Anamarija Majcen, kar je bilo pričakovano. Čakarmiš se je odločil za Majcnovo, Lucienne za Vižintina, ker je “borilec” :) , Kastelic pa prav tako Vižintinu. Napet moment. V finale bi morala oba, a je Djukićeva zmešala štrene. Sam bi dal naprej Majcnovo, saj me Vižintin danes ni tako zelo navdušil.

 

34 komentarjev na “Slovenija ima talent 2011: Druga polfinalna oddaja”

 1. MATEj pravi:

  Prejšnji teden nisem gledam, evo danes gledam. Lani je bilo v vsaki polfinalni oddaji ene štiri, pet kul talentov, danes pa me ni še noben prepričal. Prvih pet mi je blo mal dolgočasnih in povprečnih.

 2. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Mislim … danes je pa tale oddaja še ekstremno dolgocajtna. Ne vem, če bom zdržala, čeprav vmes itak še po kompu razbijam. Niti en kandidat do zdaj ni bil vsaj za prenašat več kot minuto.

  Ne vem, zakaj bi morali bit All In smešni??? Če imajo previsokega člana, še ne pomeni, da se deklarirajo kot komedijanti. So pa res po slogu skromna imitacija Kocke, le da se Kocki fučka za delavski razred in grejo bolj na zlatni lanac feštarjenje. Mah, ni to to. Tistega Klemna bi morali spustit naprej.

 3. MATEj pravi:

  Samo res Cowell, bi bil danes potreben. Tale Bonin ni bil niti smešen, niti oponašal ni (okej, mogoče Mlakarja), pel je slabo … Še naprej malo razočaranje danes. Še dober, da se zdele kmal začne NBA tekma med Grizzliesi in Thunderji :)

 4. zelda pravi:

  Fešta bend so zelo popestrili današnjo dolgočasno oddajo s svojim shovom.

 5. misska pravi:

  Se strinjam z vsem do sedaj napisanim. Groza. ne ve človek kdo je slabši…

 6. MATEj pravi:

  Trubači so bli mal muka za moja ušesa. Anamarija? 14 let? Zgledala je 22. Petje pa: na momente se mi je zdel, da ma vokal, talent, na momente pa da se je hudo mučla. Definitivno pretežek komad. Ko tale komad zapoje Jennifer Hudson, je to balzam za ušesa, tole pač ni bil.

 7. Knox pravi:

  Tale Anamarija ima potencial, če ne bo silila čez meje svojih zmožnosti. To danes je bilo že malce na robu

 8. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, Anamarija ima vokalni potencial,ampak nima prezence, karizme, ne pade v filing in ne zmore se samozavestno obnašat. Nesroščena je. Psihološko ni zrela,kar vpliva tudi na neprepričljivo izvedbo, čeprav lepo poje. Jebi ga.

 9. MATEj pravi:

  Tale Jaka je pa le še pika na i današnji oddaji: boooring! Prvič letos v celoti gledam Talente in moram rečt, da je v primerjavi z zelo kul oddajami lani, tole danes eno veliko razočaranje. Žirija pa še kar hvali vse povprek. “Slovenija ima malo talenta, žirija pa itak nič” :)

 10. MATEj pravi:

  Nimam pojma, kdo bo šel danes naprej. Glede nato kar so pokazal danes, si nobenga ne želim videt v finalu.
  Iztok, a je una bejba, ki je bla lani na Emi in si jo ti že pred tem ful hvalil, prišla v polfinale (ne spomnim se zdele imena)?

 11. Geez pravi:

  Od vseh lanskoletnih oddaj in vseh letošnjih je bila pa tale daleč najslabša… Zadnji nastop je bil pa le še pika na i. Vseskupaj lahko rešita le še Vid in Peter z VIP talent šovom…

 12. AndrejM pravi:

  Od tehle danes ni navdušil nihče. Žirija pa kot papige kar naprej ponavlja fantastično in blablabla. Nekateri nastopi so se totalno ponesrečili, jebiga, pa to lahko žirija vsaj pove, morda pa si ne upajo, ker vidijo, da so tudi sami naredili kikse in naprej spustili koga povsem neupravičeno. Meni so bile SheDivaz še najbolj všeč :)

 13. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  ja, geez, vip je po vsem skupaj prav samomorilen. še na stranišču so me motili zvoki iz dnevke. ta žirija je res fenomen svetovnega formata. talenti za dolgcajt in amaterstvo.

 14. Pepi Pepi pravi:

  Se strinjam. Še najboljša sta bila Vižintin in Šinkovec, pa še tadva sta bila na predizboru pravzaprav boljša. FlyJumper Team so bili več na riti, kot pa na hoduljah.(je bilo to slučajno namerno? ne vem.) Bonin je pa popušil že pri izboru komadov. Werner in Ne gane me je pase(+, Šarec ga je oponašal precej bolje), Kingstoni pač niso material za imitiranje, Mlakarja je pa predstavil že na predizboru.
  V glavnem, tole danes je bila vse skupaj ena žalost.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, če misliš Martino Šraj, ni še nastopila v polfinalu, nimam pojma kdaj bo.

  Pepi, pri Kingstonih je pušnil sto na uro.

 16. zelda pravi:

  Gospa Irena Djukić se je na začetku prikazovala kot preprosta skromna gospodinja. Preprosto oblečena, lase skromno počesane nazaj. Ko pa je prišla v izbor za finale, je pri njej izgledalo tako, kot da bi nekdo zamahnil s čarobno paličico in se in se ji je videz preproste gospodinje spremenil v videz operne dive.
  To je prva stvar, ki me je motila pri njej, to je lažna skromnost na začetku in dajanje vtisa preproste ženske, ki rada poje.

  Kot drugo pa ne morem razumeti, da je toliko Slovencev glasovalo zanjo. Izgleda tako, da Slovenci res poslušamo samo govejo glasbo, ne hodimo na koncerte , ne na operne predstave in ko se pojavi pevka , ki ima res dober vokal tudi za operno petje, so pa Slovenci tako navdušeni kot da prvič v življenju slišijo kaj takega.

  Če se bodo začele na talentih pojavljati tovrstne pevke, vključno z Julijo Kramar na čelu, nima smisla, da se prijavljo mladi talentirani glasb eniki in pe vci, ker nimajo možnosti , da bi konkurirali tem gospodinjam. Maja Keuc in tudi mala Lina sta imeli lansko leto srečo, da se niso na talentih pojavile te starejše gospe, ki prepevajo samo v avomobillih in tu in tam v kakšnem zb oru.

 17. zelda pravi:

  Razmišljam pa tudi pa tudi v drugi smeri, zakaj smo Slovenci dali toliko točk slovensko-avstrijski gospodinji. Verjetno smo se želeli dokazati, da smo na visokem kulturnem nivoju, da cenimo opere. Če je temu tako, menim, da se Slovencem ni potrebno dokazovati, na ta način, ker smo imeli operne pevke, ki so imele svetovni sloves. To velja tudi za plesalce, simfonike in druge umetnike.

 18. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @zelda:

  Pojav in izglasovanje Irene Djukić nima nobene zveze z navduševanjem do opere v tem primeru. To je samo izkoristek sindroma Susan Boyle, ki prav tako ni imel nič opravit z morebitno ljubeznijo ljudstva do cerkvenega petja na koru.

  Ker ne vem, kje neki si ti v polfinalu videla pojav operne dive na odru???? Pričeska je bila zasilna in podobno zasilno funkcionirala kot pri Boylovi, da se le ne bi izgubil občutek, da gre za preprosto gospodinja brez smisla za glamurozni okus. In to še ni najhuje. Obleka je bila tako preprosto skromna in povsem skregana s pojmom oblačila dive, da bolj bit ne bi mogla. Temu primerno se je tudi poudarilo, da jo je za to priložnost sešila sama! Ja, smo opazili.

  Popolnoma logično je, da tako ofucana, kot je prišla na avdicijo, ne more nadaljevat v polfinalu, ker bi izpadla v očeh občinstva zanemarjena in arogantna. Zrihtana je bila le toliko, da je pokazala, kako se trudi, ampak na način, ki kar bije v oči, da ostaja skromna in brez okusa z nikakvim diva potencialom. Povsem enako je funkcioniral piar za Susan Boyle pa. In prav smešno je, da tudi kopiranje takega piara res uspe.

  Julija Kramar je pa povsem druga zgodba. Ona pridobiva pa res simpatije na fascinaciji do njenega petja in osebni čednosti. Ona pa verjetno bo izgledala v polfinalu kot diva, ja.

  Tako da ni treba vsega metat kar v isti koš, da bi kar naprej ponavljala svoj neskončen odpor do pojava opernih pevcev na talentu, kar je pač tvoj oseben problem … hehe …

 19. zelda pravi:

  Simona:
  hvala, da si me podučila o obleki Irene Djukić, šiviljstvo in krojaštvo ni moja stroka.

  Nimam osebnega odpora do pojava opernih pevcev na talentih. Krivično je do njih, da se morajo tako vrhunski umetniki pojavljati na taki oddaji Slovenija ima talent. Škoda, da jih naši operna hiši ne zaposlita kot redno zaposlene operne pevce.
  Gospa Djukić živi v Avstriji in ji bo mogoče uspelo, ker je večina Slovencev glasovalo za njo, da bo postala primadona mariborske opere, Julija Kramer pa bo po vsej verjetnosti postala nova Marjana Lipovšek.

 20. AndrejM pravi:

  @zelda: nisem strokovnjak za petje, a vseeno: tele pevke na SIT so precej daleč od tega, da bi postale primadone. Če malo bereš biografije primadon, ugotoviš, da so te gospe imele nek talent, nadgradnja pa je bila ogromno dela in odrekanja. Pa s tem ne mislim, da Irena ni simpatična ali ne zna peti; nekaterim se pač zaradi takšnega ali drugačnega razloga dopade in koncept oddaje je tak, da na koncu odločijo gledalci.

 21. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Se strinjam z Andrejem, da debate o novi primadoni opere ni. Ima pa Julija Kramar, če že, več šans za možnost zaposlitve morda. Za primadono je treba nabrat veliko dosežkov in bit pevsko brezhiben. Poleg tega se pričakuje še nekaj osnivnega smisla za igro, prezenca, karizma … Operni pevci namreč ne stojijo vedno samo pred mikrofonom kot tele pred novimi vrati, ampak v operni hiši nastopajo tudi v opernih predstavah.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filozofija o operi in primadonah je odveč, Irena Djukić je šla naprej zato, ker Slovenci obožujemo take štorije o Pepelkah in Esmeraldah in grdih račkah, o underdogih, ki uresničijo sanje tik pred iztekom roka. V njih se prepoznamo, v njih ujamemo tudi svoje sanje, ki se jih nikoli nismo drznili uresničiti. Pač preprosta gospa iz raje za preproste ljudi iz raje. Logična računica. Irena Djukić je pač naša Susan Boyle, priletna gospa, ki je pač ujela sanje in rajo prepričala, da je to vredno finala. Četudi bi pela Saško Lendero, bi šla dalje. Nima veze kaj je pela, veze ima, da je stara toliko kot je stara in da je dobro napletla zgodbo o svojih sanjah. To je vse, to je dovolj za finale našega šova. V Britaniji bi dobila hladen tuš, pri nas je pač dobila zadetek v polno.

  Tudi Alen Vogrinec je raztural na podobno foro. Četudi ne bi imel tako dobrega vokala, bi šel dalje že zaradi zgodbe očeta, ki skrbi za tisoč otrok.

  Da o Faniki Križaj niti ne govorim.

  Tako je to pri nas. Petje ni važno, važna je zgodba od zadaj. Vsaj za polfinale in finale.

 23. zelda pravi:

  Simona:
  Joj, joj. Kako ti je prišlo na misel, da resno mislim o pripombah glede operne kariere ene prekmurske gospodinje in učiteljice, ki prepeva v a vtu. Ker pa še vedno stojim na enakem stališču glede nastopov kvazi opernih pevcev na talentih, so bili moji zgornji komentarji čista provokacija in trolaranje in ju očitno nisi razumela..

 24. Rado Rado pravi:

  “Filozofija o operi in primadonah je odveč, Irena Djukić je šla naprej zato, ker Slovenci obožujemo take štorije o Pepelkah ”

  . . . . mroda pa tudi zaradi tega, ker si s kvaliteto nastopa zaluži biti med deset!

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, finta je v tem, da si ne. Prav zato te debate. Če bi si, teh debat ne bi bilo.

  Če bi štela samo kvaliteta nastopa, bi jo morala daleč zadaj pustiti vsaj mlada Anamarija Majcen, se ti ne zdi. Pa tudi Mitja Šinkovec in Jaka Vižentin. Pa je niso, kar pomeni, da je folk zanjo glasoval iz povsem drugih razlogov kot je kvaliteta nastopa.

  Daj isti nastop v pevko, ki zadaj nima take zgodbe kot Irena, pa boš videl, da ne bi imela osnovnih šans, da pride v polfinale kaj šele v finale. Kaj tu ni jasno, res nimam pojma.

  Isto velja za Faniko Križaj. Mar si mislil, da je šla v finale zato, ker je imela tako vrhunski vokal? Daj no, ne ga srat, šla je zato, ker je bila invalidka in ker žirija ni upala izbrati Boštjana Bračiča, da se kao ne zameri celi Sloveniji, rekoč, glej jih prasce, kako so zlomili srce invalidki.

 26. AndrejM pravi:

  @zelda: nisem vedel, ali se šališ oz. ali je provokacija…:) Me veseli, da sva (recimo) enakega mnenja.

 27. Rado Rado pravi:

  Dobro,
  bom drugače povedal. Po mojem mnenju si ga zasluži. Med deset nedvomno. /ne glede na to, da vse kaže, da komisija zares išče slovensko grdo račko./

 28. zelda pravi:

  komisija nič ne išče slovensko grdo račko, ampak so za to raco glasovali ljudje, ki so verjetno prvič slišali operno arijo.

 29. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @zelda:

  Povsem enostavno mislim, da si mislila točno tako, kot si pisala (in pri karieri si pisala o Djukićevi in ne o Kramarjevi, tako da itak kr neki bluziš), ker to, kar si pisarila, sploh ni nekaj najbolj skreganega z osnovno logiko in zaznavanjem, kar se ti je zapisalo v zgodovini tvojih odbitih komentarjev. Streljala si že premnogo hujše kozle. Ta v zvezi s kariero v operi sploh ni nekaj najbolj mimohodnega izpod tvoje tipkovnice. Namreč če je operni talent res dober (in še relativno mlad), kariero v operi lahko začne gradit. Operni talent par exelons z britanskih talentov jo na primer je … dobil je zaposlitev v operi.

  Skratka, ja, seveda mislim, da pišeš tako, kot misliš, ker je povsem v slogu s tvojim siceršnjim kronično pijanim pisanjem in tvoj zadnji komentar je le post festum sprenevedanje, kar pa tudi ni nič novega. Brez veze.

 30. Aj lajk čikn pravi:

  Gdč. Zelda : Oprostite Gdč. Simoni.
  Tudi slepa kura zrno najde.
  Vsako tele ma pač svoje vesele.
  Jebi ga.

 31. zelda pravi:

  “Julija Kramer pa bo po vsej verjetnosti postala nova Marjana Lipovšek” (preberi moj celotni komentar z dne 16. 5. 2011 ob 16.56).

 32. zelda pravi:

  Simona:
  samo še to.Ti imaš očitno lapsus memoriae.
  Najprej govoriš, da ima morda Julija Kramer ves čas možnost redne zaposlitve. Verjetno si mislila v operi.
  (gospa ni več tako mlada).

  V zadnjem zapisu pa navajaš, da moraš biti človek relativno mlad za gradnjo operne kariere. Sedaj ne vem, katera teza je tvoja prava. Verjetno sama ne veš, kaj želiš povedati.

  Julija Kramer , ko se je pojavila na talentih, me je prejetno presenetila s svojim čudovitom glasom. Vendar pa je sporna njena izjava, o tem se je že veliko pisalo.

 33. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @zelda:

  Ja, to si zapisala o Kramarjevi, o Djukićevi pa tole:

  “Gospa Djukić živi v Avstriji in ji bo mogoče uspelo, ker je večina Slovencev glasovalo za njo, da bo postala primadona mariborske opere”

  Toliko o lapsusih memoriae.

  Zapisala sem, da bi imela lahko možnosti. Vendar pri nas v primerjavi z britanskim terenom seveda precej manjše, ker gre pri nas za precej obubožane institucije, kjer se prej odpušča kot na novo zaposluje in je že opernih mojstrov po ustaljeni poti rekrutacije več kot dovolj, plače so pa našemu prostoru primerno skromne, tako da je bitka za žakelj dovolj kruta, da za ekscese ne ostane veliko prostora.

  Ja, Kramarjeva ni več tako mlada, če bi bila popoln novinec na področju opernega petja, pa ni. Relativno mlada torej v smislu možne izpiljenosti in zaposlitve, v kolikor bi bil prostor za ekscesno zaposlitev v imenu večje možnosti po popularnosti in s tem pridobivanja občinstva.

 34. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Aja … Njena izjava je bila, da še ni nastopala pred mikrofonom. Sporna se je zdela zato, ker je na netu dostopen posnetek javnega nastopanja. Vendar v majhni dvoranici brez mikrofona.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !