Beyonce: God Bless The USA

6.05.2011 ob 22:35

Uf,  jebemti, tole pa je balada, v najboljšem  pomenu te besede. Resda priredba originala, ki ga je nekoč pel Lee Greenwood, a preoblečena tako zelo veličastno in prepričljivo, da  jemlje dih. Vseeno mi je za patriotsko besedilo, pesem je mojstrovina žanra, Beyonce pa je spet dokazala, da je ena najboljših vokalistk daleč naokoli.

Jp, medtem ko se Lady Gaga preserava z Judasom, Beyonce poje zares kvalitetno pesem in nakazuje, da je še upanje za dobro in prvinsko glasbo.

YouTube slika preogleda
 

4 komentarjev na “Beyonce: God Bless The USA”

 1. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Kako tragično naivno napihovanje in zavajanje samega sebe.

  Tole je kot prvo povsem povprečna himnična domovinska balada, ki med drugim služi pač Obamovi kampanji, ki jo Beyonce promovira, pa kakšni fuzbalski tekmi. Vključno s telovadbami v imenu kampanje za hujšanje z madam Obama. In tega ne dela zastonj. Okej. Tragično je predvsem to, da ta punčka nima nobene verodostojnosti, ker je bilo v preteklosti že očitno, da je totalno nerazgledana marioneta, ki poje in pleše, kjer je denar. Zato se je osramotila z nastopanjem na zabavi Gadafijevega sina, kjer je bila s strani Gadafija plačana s kar 2 milijoni dolarji. Po razkritju se je revica opravičevala, ker pojma bojda ni imela, s kom ima opravka. Heh. Še huje, kot če bi vedela, je to, da zlahka verjamemo, da pojma ni imela. Sramota!

  Kar se tiče ponesrečenega stavka:

  “Jp, medtem ko se Lady Gaga preserava z Judasom, Beyonce poje zares kvalitetno pesem in nakazuje, da je še upanje za dobro in prvinsko glasbo.”

  Ojejej. Lahko bi zapisal tudi drugače: Medtem ko se Beyonce preserava s stresanjem riti:

  http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY

  Lady Gaga poje zares kvalitetno pesem in nakazuje, da je še upanje za dobro in prvinsko glasbo (p. s. kar koli že to v smislu vrhunca kvalitetne glasbe v Gartner deželi pomeni):

  http://www.youtube.com/watch?v=q0M2u-cu0so&feature=related

  In potem bi lahko napovedal kar konec glasbe in sveta, ko se Lady Gaga in Beyonce skupaj preseravata z igračkanjem s telefončki … hehe:

  http://www.youtube.com/watch?v=CGkvXp0vdng

  Jao, jao.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bluziš kot vedno. Kot da ti ni jasno, da ima Beyonce stokrat boljšo musko od Gage. In da Gagi ob vsem dreku, ki ga dela, ne pomaga en pogojno dostojen komad.

 3. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  O nobeni omembe vredni muski ni razprave sploh, ampak samo o bolj ali manj uspešnih poskusih hitmejkerstva za povprečno najbolj številno rajo. Zato se v takih primerih razpravlja le o izstopajočih ali povprečnih načinih za dosego tega edinega cilja. Beyonce je samo odličen vokal, ampak Lady Gaga je še boljši. Ponudi pa v poanti in performancu mnogo več od enega in istega miganja z ritjo, enih in istih plesnih koreografij in frizur. Celo pozornosti vredne intepretacije lastnih komadov premore, kar je na sceni teh pop popevkaric že mega dosežek, ker sicer samo kopirajo druga drugo in sebe brez trohice izvirne zmožnosti. Ni parodije, ker so one parodija.

  Tale prekomerna razprodanost državi, ki jo pa Beyonce uprizarja s tem komadom, je pa sploh vrhunec piarovskega neokusa. Bolje bi bilo, da bi prepevala edini tekst o presilnih emocijah v ljubezni, ki ga te popevkarice premoreje v neštetih verzij enega in istega, kar je res že fenomenalen dosežek. Da se jih ljubi še komu poslušat namreč.

 4. Thomas pravi:

  Iztok:
  Pesem mi sicer ni najbolj všeč, se pa povsem strinjam s tem, da ima Beyonce izredno dober ter močan glas, ki do izraza pride tudi v živo. Sem jo diživel tako kot solistko, kot še takrat, ko je še obstajala skupina Destiny child.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !