Slovenija ima talent 2011: Šesta oddaja

25.04.2011 ob 04:48
 • Tone Radi, verjetno najstarejši tekmovalec vseh časov, letnik 1930, z željo, da pred smrtjo vsaj enkrat stopi na oder. Družbo mu je delala prav tako pošteno priletna plesalka Jožica, skupaj pa sta nam skušala pričarata Havaje. Prijeten moment, tak upokojensko umirjen, povsem primeren za velikonočne praznike.
 • Lara Teržič, pole dancerka, z željo, da bi šla na olimpijske igre. Malo amatersko je delovalo vse skupaj, pa še Jean Claude Van Damme bi naredil boljšo špago. Če sem iskren, dvomim, da bi jo v svoje vrste sprejeli vsaj gasilci.
 • Špela je pela zanič, tipson s prekratkimi hlačami tudi, plesalko ob stolu pa je zasenčil stol.
 • Katja Vidojevič je pela po švedsko, vse Švede, ki so slučajno na počitnicah pri nas, pa so brez dvoma bolela ušesa.
 • Andrej Strmšek, bivši drogeraš, ki ga je iz pekla potegnila glasba. Četudi ne tripam na take zgodbe, moram reči, da si vseeno zasluži pohvale, da je spet na pravi poti. Kantavtor z avtorskim komadom. Solidno, a nič več kot to. Žirija je pri hvalnicah pretiravala sto na uro, bi pa modelu tudi jaz dal drugi krog, da od razočaranja slučajno spet ne zaide s poti.
 • Blaž Zanjkovič, oče petih otrok in dedek sedmih vnukov, star 63 let, ki hoče končno ujeti sanje. Šarmanten možakar, Dedek Mraz, če hočete. Pel je legendarno La Donna e Mobile, pel je solidno, resda ne kot Pavarotti, toda tako zelo simpatično, da sem mu zaploskal tudi sam. Lep moment.
 • Uroš je pel nazaj, zato ni mogel naprej. Poba na kitari je fušal. Raperjev pa so prikazali premalo, da bi lahko dal mnenje.
 • Martina Vozlič, učiteljica, ki se ima za Jennifer Lopez. Vokal ni štimal, norenje pa odru pa je bilo očitno dovolj za drugi krog. Pa tudi za njeno preterano navdušenje po nastopu.
 • Karmen Razbornik, Abba na harmoniki, vedno nasmejana, preveč nasmejana dejansko, solidno, a brez presežka.
 • Jerica Haber, še ena preveč navdušena in afektirana, toda pela je presenetljivo okej. Tudi sam bi ji dal drugi krog.
 • Robert Likar, z istim imenom in priimkom kot eden izmed članov skupine The Drinkers. Pel je Bon Jovija, pač zato, ker naj bi na nekem koncertu Jon Bon Jovi pokazal nanj. Po moje je to storil zato, ker mu je hotel reči, da naj neha peti, saj masakrira njegove komade.
 • Samir Kobler, reinkarnacija Elvisa, znanec iz cajtov, ko smo nastopali s skupino Select. Čudno, da ni odletel dlje, saj je že pred leti nastopal na raznih oddajah. Elvis bi bil ponosen, dobra izvedba. Le malo preveč “koki” je.
 • Veseljaka na kitari, stari dobri rock ‘n’ roll, naj jima bo. Plesoče babice, stara dobra Juli, ampak jaz drugega kroga ne bi dal.  Plesna skupina fantov in punc, nič posebnega. Kmečki mulci, ki bi radi bili slavni, pa zelo simpatično in kul. Frajerska banda, nimaš kaj.
 • Matija Puž, francoski slavček, šansonjer pač. Piafova se sicer ni obrnila v grobu, če hočete pravi šanson, pa predlagam Miho Alujeviča.
 • Skupina Tristan, s pevko Lidijo, ki pravi, da ni nikoli prepozno. Pravi filozofi. Lep nastop, na izi, povsem za drugi krog.
 • Boštjan, stand up muzičar, simpatično, a brez presežka. Miha, vrvohodec, dobro za prvič, za naprej pa nimam pojma kaj bi še lahko pokazal. Pobje na biciklu pa dobri za šov, saj jih je več. In še Bollywood live, malo uvelo, a vseeno zabavno.
 • Aljaž Pepelnjak, 19 letni harmonikaš, no ja, multiinštrumentalist, faking one man band, kapo dol.
 • Glasbena šola Pustotnik, 40 harmonikarjev, z Golico seveda, preveč predvidljivo. Kul vragolije, kot v cirkusu, toda harmonike je počasi vendarle malce preveč. Eh, Slovenci, takoj ko slišimo harmoniko, povsem podivjamo. Je bil pa “netopir” vseeno faca.

SORODNI ZAPISI:

mariborcan-o-branetu-kastelicu/

mariborcan-o-sovu-slovenija-ima-talent/

 

15 komentarjev na “Slovenija ima talent 2011: Šesta oddaja”

 1. Lazo pravi:

  Ja skoraj v celoti bi se strinjal z tvojim mnenjem.
  Samor je res dobro odpel Elvisa, vsaka čast.

  Za vzorec pa ti dodajam po moji oceni neverjetnem glasu mladeniča iz MB, ki se bori za svoj prostor na slovenski sceni in prav me zanima kako ga boš ocenil.
  l.p.
  http://www.facebook.com/video/video.php?v=186388551406983

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poznam tega modela, ampak a ni bil že na Emi ali Slovenski popevki ali nekaj tazga? Torej, a ni že dobro delal na promociji? Kje se je zataknilo? Zakaj za hudiča ni šel na Talente, ki bi bilo super reklama?

  Muske resda ne poznam njegove, morda sem ga zamešal s kom, nisem čisto prepričan, lahko pa rečem, da ima na tem posnetku, ki si ga pripel, vrhunski vokal in super čut za interpretacijo, kar pomeni, da bi moral narediti dobro kariero, saj je brez dvoma telentiran.

 3. Ajda pravi:

  Ja, včerajšnja oddaja je bila v znamenju harmonike in tako bo tudi v finalu, če se ne motim, Slovenci pa harmonika to je kot eno:)))). Mi je pa bil zelo všeč Elvis, pa tisti šansonjer tudi ni bil slab, ostalo je pa bila tako ali tako harmonika:))

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bi lahko izvedela, Iztok, kaj pomeni da je nekdo “koki”?!

  Najboljši je bil definitivno Samir. Ne le zaradi izjemnega vokala, ampak tudi zaradi ustrezne prezence in prepričljivosti, da se z lahkoto učinkovito identificira s tem, kar poje.

  Žal mi je le to, da se gre Elvisovega interpreta, kar pomeni, da bo verjetno pri tem ostalo. Torej bo popušil, čeprav bi bil s takim vokalom in prezenco lahko favorit za zmago in Slovenija bi mogoče dobila pevca, ki upravičeno izstopa. Z imitatorji ali interpreti pa nimaš kaj počet, če nočejo pokazat nič drugega. Kako lahko s tem elvisovskim vokalom pač interpretirajo še marsikaj drugega, kar lahko izpade še toliko bolj zanimivo in samo to vodi k predstavi, da bi lahko ustvaril omembe vredno avtorsko solo kariero. Tega ne razumem, zakaj se sploh kdo predstavlja kot interpret ali imitator nekoga. Who cars?!

  Lepo, da nekdo obvlada veliko inštrumentov, ampak za koji klinac bi bila nadpovprečno navdušena nad tem, kar je pokazal Aljaž? To je šport, tekma za Guinessovo knjigo, pri čemer bi sigurno popušil v primerjavi s kom drugim na svetu, ne pa glasbena ustvarjalnost, kaj šele izvirnost. Brez veze. Na tak način isto ni za pričakovat kaj več od njega, kot od raznih vrvohodcev ali požiralcev ognja.

  Orkester harmonikašev je pa sploh mega nateg in samo butalci lahko ploskajo navadni zdrajasani Golici, ki jo namesto treh nažiga 40 harmonik samo zato, da je več hrupa. Šolski primerek kvantitete, ki ne premore nič izvirnega, zanimivega in omembe vrednega. Samo več frupa na zdrajsano vižo in ker se očitno zavedajo, da so dolgočasni, butalcem postrežejo še z malo afengunca vmes. V bistvu to frajtonersko sceno tak nastop postavlja prej v slabo kot v dobro luč. Ampak ne pred amatersko žirijo v svetu butalcev.

  v naslednji oddaji pričakujem 50 kitaristov, ki bodo nažigali Let it be od Beatlov in ovacije v dvorani. A to se ne bo zgodilo. Ker samo narodnjakoljubci očitno vidijo v tem nekaj užitnega. Podobno, kot dojemajo za nekaj pohvalnega, da so Avseniki izdali 120 plat. Jah, logično. Glasbenik, ki ustvarja nekaj res ustvarjalnega in omembe vrednega, ne zmore štancat plošč kot prodajanje krompirja na tržnici in je že 10 različnih albumov veliko za navadnega smrtnika … hehe …

 5. zoombie pravi:

  Simona se popolnoma strinjam z vsem kar si zapisala.

  Aja, Iztok najbrž si mislil “cocky” – nadut, petelinast….

 6. Pepi Pepi pravi:

  Glede “one man banda” se strinjam s Simono. Dejansko je pač pokazal, da zna igrati na 10 instrumentov. Veliko bolje bi bilo, če bi si izbral samo nekaj izmed njih in svoj nastop povezal v eno celoto, kot je to storil(in to verjetno še počne) tale majstr: http://www.vest.si/2009/07/12/virtuoz-jimmy/
  No, sej mogoče pa kej tazga špara za polfinale, ne vem.

 7. Janez pravi:

  Tudi jaz se sprašujem, wtf is “koki”?
  Koketno?
  Kokodajsasasto?
  Kokainsko?

  E, yebi ga, koki torej.

  Samir ima sicer dokaj všečen vokal, če gre za oponašanje barve Elvisovega glasu, ampak v kakem drugem kontekstu pa ne vem, kaj bi lahko iz sebe zvlekel ven.

  Se glede Samirja na nek način strinjam s Simono, le da jaz pri njem ne doživljam nobenih posebnih hormonov.
  Vem pa, da Samir v svoji dosedanji karieri ni ravno začetnik. Je poskušal že marsikaj, pa vedno obstane nekje med odrom in šankom.

  Kar se pa tiče harmonikarjev, ne vem, zakaj bi morali apriori pljuvati po njihovi ideji. Ok, z vsemi temi frajtonarcami in tristotisočim posilstvom nad Golico je sicer obetalo bolj malo, ampak dejstvo pa je, da so izbrali zanimiv koncept in naredili hecno predstavo. Me pa zanima, kaj lahko še pokažejo, a bodo za naslednji krog naštudirali kako Slakovo in se po odru recimo prevažali z motorji? Bi bilo zanimivo videti žonglerje, akrobate ali kake druge cirkusante, ki vmes med dihazastajajočimi točkami vlečejo meh in potrkavajo v ritmu polke.

  Kaj drugega pa od njih pač ni za pričakovati: verjamem pa, da bo za njih glasovalo (če se bodo do glasovanja prebili) precej ljudi.

  Med vsemi temi, ki smo jih doslej videli, je torej že nekdo, ki bo na koncu zmagal. Kar se mene tiče, lahko mirno rečem: na zapadu ništa novo.

 8. Vidmar pravi:

  Kaj a pri Alujeviću se pa obrača Edith? Prosim no…

 9. Ajda pravi:

  Simona, verjetno ta koki izvira iz besede kokot, petelin, če se ne motim. Lahko je pa kak izraz, uporabil ga je Brane K., ki pomeni kaj drugega. Morda pa v polfinalu pokaže še kaj drugega, ne samo Elvisa, da nas preseneti, potem pa, sigurno finale.

 10. zelda pravi:

  Lazo:
  Pogledala sem posnetek fanta iz Maribora, čudovito poje. Vendar ima to smolo, da ni ženska in ne more kazati jošk in še kaj. Ugotavljam, da v Sloveniji nikakor ne prodrejo fantje, ki imajo res dobre vokale.
  Samir ima res lep glas in bi mu verjetno dal priznanje sam Elvis.

  Za zaključek pa samo to. Veliko boljša oddaja kot je Slovenija ima talent, je bila pred leta oddaja Karaoke, kjer so ocenjevali samo pevske talente.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, dober tale ulični model.

  Vidmar, si sploh prebral moj zapis?

  Ajda, Samir bo sto posto pel samo Elvisa, saj to počne že cel lajf.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  No, če koki pomeni petelinast, ne vidim v tem nič napačnega, ampak pogoj za nekoga, ki ima ambicije, da se predstavlja na odru. Gre samo za to, da so žanri in pristopi različni in da določena izigravanja skromnosti prav tako pomenijo naštudirano petelinjenje. Z drugimi besedami … neka Susan Boyle se pač hudo potrudi, da izpade prvič na odru čim bolj skromna in mnogo bolj zanemarjena, grda in neokusno oblečena, kot bi bilo v resnici potrebno. Temu primerno izvaja gospodinjski komad. Ker ji je to koristilo za vzbujanje pozornosti. Če igraš na karto, da boš intepretiral Elvisa, je pa neka samozavestna lahkotna nadutost nujen del performansa.

  Pepi, ja, mogoče bo naslednjč kaj pokazal. Ker obstaja tudi velika razlika med znat igrat veliko inštrumentov in dobro uporabljat inštrumente. Valjda, da se Princu nikoli ni bilo treba posebej hvalit, da igra 13 inštrumentov, ker je imel že z enim ali brez čisto dovolj za pokazat svetu, kako lahko deluje dober pop v stotih različicah žanrov in izvedb. Tale poba pa meni žal diši po tem, da kakšne ustvarjalnosti ni na vidiku, ampak bolj preigravanja “lestvic” pač. Upam, da me preseneti.

  Janez … Saj v prejšnji oddaji je bila tudi ena mlada pevka, ki je imela enako barvo glasu kot Anastasia in si je pač izbrala njen komad. Ni se pa predstavila kot interpretatorka, kar pomeni, da lahko pričakujemo še kaj drugega. Ima dve možnosti. Da spet izbere komad od kakšne pevke, ki bi ji po barvi glasu najbolj ležala. To je najbolj ziher varianta. Dobra bi bila lahko tudi pri izvajanju Tine Turner npr. Za Samirja velja enako. Komot si ga predstavljam, da fascinira tudi s kakšnim komadom Johnnyja Casha na primer. Bolj tvegano pa je, da si izbereš komad, ki ga ne izvaja nekdo z enako barvo glasu in predstaviš svojo interpretacijo, ki užge. To je težje, ampak če uspe, si pa zmagal na polno in dokazal, da si zrel za solo kariero. Najslabše je, da se greš interpreta ali imitatorja. Klonov pa res ne rabimo. In Samirja vidim zlahka v marsičem. Zakaj pa ne? Saj ima odličen glas in očitno se na odru dobro počuti, ima prezenco. Tudi Majo Keuc npr. so primerjali z Aguilero po barvi glasu in načinu izvajanja, pa zato nihče ni trdil, da ni možno, da bi kar koli v prihodnosti pokazala. Pa tisti mladi fant s kopico otrok lani, ki je najraje imitiral Tošeja Proeskega. Isto. Samo da se je pri njem res izkazalo, da nima kaj drugega za pokazat … haha … Ni pa nujno, da je tako. Samir ga je samo usral, ker se je kar samo omejil na Elvisovega interpreta, ki bojda ne more nič drugega pokazat. Kar se hormonov tiče, pa mogoče pri tebi niso tako zaigrali, ker si heteroseksualni Janez … hahaha … in v tem smislu itak ne bi bil Samirjeva prioritetna ciljna publika, kot tudi Elvisova ni bila. Mogoče, kot si nakazal, je Samirjev problem tudi v tem, da ne obtiči nekje med odrom in šankom, ampak prehitro sklizne z odra za šank in raje tam ostane predolgo … haha … No, to je pa drug možen pogreb za kariero.

  Ne strinjam se s harmonikarji, da so izbrali zanimiv koncept. Nič zanimivega nisem videla. 40 harmonik pač in ja, da bi potrebovali vsaj še pomoč cirkusantov, da ne bi šla takoj raje gledat v hladilnik kot v ekran. Izpadlo je pa tako, da je bila muzika povprečna, cirkusarjenje pa amatersko. Torej nič. Le kopičenje povprečnosti in amaterizma. Zato naslednjič pričakujem kvečjemu, da bodo še petarde pokali ali pa napihovali balone, medtem ko bodo igrali, ja, nekaj od Slaka – in to povprečno.

  Najbolj žalostno pa je, da že vnaprej predvidevamo, da bo za njih glasovalo veliko ljudi, samo zato, ker so harmonikarji. Kot so zmagali žlindrači na EMI, ker so pač harmonikarji, čeprav so bili zanič. Zato pa imamo žirije, da take bleferje izločijo in tako poskrbijo za ustrezen nivo v tej butalski Sloveniji, ki se vedno blamira in se tega niti ne zaveda, dokler ne prestopi enega koraka čez mejo, v katero koli smer. Še Balkan ji je lahko zgled.

 13. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @IG:

  No, če Samir že cel lajf samo Elvisa imitira, bo ostalo zelo verjetno pri tem in je že adijo, ja. Škoda.

 14. Mark pravi:

  Tisti Matija je bil zame kar zanimiv, bil je prvi ki se je predstavil s tako glasbo, ki je dobra pa vendar jo ne slišimo dostikrat. Če mu rata šanson malo bolj približat ljudem potem svaka čast :)

 15. Mark pravi:

  Aja pe še to sem si pogledal Alujeviča kot si napisal, nimam kaj reči glede glasu, je super, vendar ne pa tako da bi lahko rekel kot ti v intervjuju da je eden najboljših vokalistov v slo. Niti ne no. Kot sem rekel glas ima v redu vendar če pogledaš cel paket pa ne ravno. Ocenil bi ga 7/10, da ne govorim o pesmi in spotu ki ga je naredil Ko je taj…grozno, tisto je pa 3/10 . Mi ima tale Matija bolj zanimiv glas.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !