Happy Birthday: Jack Nicholson (74)

22.04.2011 ob 14:26

"With my sunglasses on, I'm Jack Nicholson. Without them, I'm fat and seventy."

 

11 komentarjev na “Happy Birthday: Jack Nicholson (74)”

 1. zelda pravi:

  Kdaj je b ila posneta ta fotografija. Če je sedaj, je Jack še vedno pravi šarmer.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimam pojma, ravno stara ni, ti pa dajem linke do leta 2011:

  http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Jack+Nicholson+2011+NBA+Star+Game+Performances+3xJLMQKyaCEl.jpg

  http://www.topnews.in/files/images/Jack-Nicholson-1.preview.jpg

  Takle pa je bil lani v svojem zaenkrat zadnjem filmu:
  http://2.bp.blogspot.com/_tHaumj7GrMA/TRG39u2Mp6I/AAAAAAAAcpE/R0GkSrdWiOU/s1600/how-do-you-know-jack-nicholson.jpg

 3. Pepi Pepi pravi:

  Legenda. Ravno zadnjič sem gledal The Shining. Sploh mi ne pade na pamet noben njegov film, ki bi bil slab. :D

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Težko boš našel slab film Jacka Nicholsona, a vseeno, naj poskusim:

  How Do You Know, The Evening Star, Man Trouble in The Postman Always Rings Twice :)

  The Shining pa je mojstrovina, eden naj filmov tudi nasplošno, pa Jack je tako zelo strašljiv in prepričljiv, da gledalec komaj lovi sapo.

 5. Eva pravi:

  MMmmmm moj moj :D CAreeeeeee. Še na mnogo let!!!!!

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje nam kaj dosti novih filmov ne bo več dal. Že zdaj jih je snemal zelo redko. Morda še kake dva ali tri, potem pa bo po moje odšel v zasluženi pokoj. Do osemdesetih verjetno še, potem bo prestar, kot Paul Newman, ki mu je bilo ob smrti najbolj žal, da ni posnel še enega filma z Robertom Redfordom in da je bil prestar za kaj takega, saj je začel pozabjati besedila. Morda bo Jack kot Eli Wallach in Ernest Borgnine, ki še vedno igrata, pa gresta že proti stotki, toda zdi se mi, da še največji frajerji zdržijo nekje do osemdesetega, potem pa se počasi neha. Me kar strese, ko pomislim koliko je že star in da dejansko nima pravega naslednika.

  De Niro in Pacino sta malce mlajša, Hoffman pa je Nicholsonov letnik in tudi pri njemu me grabi ista panika, se pravi, da bo počasi nehal igrati in me prikrajšal za mojstrske vloge.

 7. Pepi Pepi pravi:

  Imaš prav, ja. Isto sem jaz, zadnjič, razmišljal gledé Christopherja Leeja… Kdo bi ga lahko zamenjal, če se do snemanja drugega dela Hobita zgodi najhuje(grde misli, vem)? Prišel sem do sklepa, da je človek za seboj pustil tako bogato dediščino, da si zasluži počitek. Isto velja za Nicholsona(čeprav sem mnenja, da ga bomo še videli v parih filmih). Tudi Gene Hackman, recimo, se je upokojil, pa nanj nikakor ne bomo pozabili. V končni fazi pa tudi mlajši(30-50) igralci še niso rekli zadnje. Je pa vsak posameznik nenadomestljiv.

 8. johnny_11 pravi:

  Uf to je mene zadnjič isto zares streslo, ko sem videl Leeja, ki je dobil nagrado za življensko delo. Človek je čista legenda, igralec, ki je posnel največ filmov v zgodovini ameriškega filma in mi je šlo kar malce na jok, ko sem ga videl, kako je komaj prišepal s palico, obregajoč ob dejstvo, da se je v zadnjih 5 letih močno močno postaral. No kljub temu je njegov glas še vedno legendaren in doneč kot vedno. Dokaz več, da nam čas nikoli ne prizanaša, niti zvezdnikom.

  Sem bil precej pozoren glede castanja Hobitta, pa PJ niti na svojem fb profili še ni omenil, da bi bil Lee kakorkoli vpleten. Že samo dejstvo, da se Hobbit dokaj kar nekaj časa prej pomeni, da bodo mogli z masko Iana Mcklena ter Iana Holma, ki se je ekipi pridružil prav danes, malce pomlajšati. Sem pa nažalost prepričan, da bi Lee lahko izvlekel toliko fizične moči, kot jo je imel pred 10 -11 leti, ko se je snemal LOTR. Sicer je PJ omenil, da bi lahko posneli scene kar v Angliji, kot so to naredili pri izrezani sceni tretjega dela, kjer Saruman dokončno propade, vendar dvomim, da bi se kaj takšnega glede na njegovo starost in trenutno fizično formo lahko zgodilo. Se pa sicer tudi govori, da bi lahko posodil glas zmaju Smaugu.

  Dejstvo je vsekakor, da se tudi njemu nažalost čas pač izteka, človek je star 90 let in si zasluži globok priklon in klobuk z glave. bi bilo pa lepo, da bi svoj epilog kariere naredil prav z hobitom, z vlogo, ki ga je najbolj zaznamovala v novem tisočletju, to se pa strinjam. Sploh ker je edini, ki je sploh poznal Tolkiena osebno.

  Podobno čutim tudi do drugih, izjemnih igralcev, ki zaklučujejo svoje igralske speve. Za Jacka upam, da izvleče vsaj še eno kvalitetno vlogo, kot je bila v Departed, ker so iskreno rečeno zadnji njegovi filmi bolj šibki, isto velja za Pacina (ki se je lani v vlogi zdravniki zopet po dolgem času znova izkazal) in de Nira, pri katerem tudi pogrešam kak oscar worthy material.

 9. Pepi Pepi pravi:

  Johnny_11, Christopher Lee je za vlogo Sarumana že potrjen, brez skrbi. http://the-hobbit-movie.com/
  Scene s Sarumanom bodo pa gotovo posnete v Angliji, saj zna biti let do NZ naporen še za precej mlajše. V najslabšem primeru pa bi lahko storili tako, kot so to nareduli pri Star Wars 2; Posneli bi Leejev obraz in glas, ter ga prilepili nekemu drugemu igralcu.

 10. jakey pravi:

  aj Iztok..ce nebi 90 let bil na telefonu v petek v tusu, bi ti se prisel stisnt roko.. Sm pa cakal in cakal, da si odlozil..

  Pa sma ti pol s punco sma pokimala (:

  kurc, več sreče prihodnjič (:

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, grozno mi je žal, da Hackman ne snema več filmov, saj je bil leta 2004, ko se je poslovil s komedijo Welcome to Mooseport, še v dobri formi.
  Lee je tudi legenda, vsekakor, toda ne bi ga dajal v isti kontekst kot Nicholsona, saj že dolgo časa ni več glavna vloga, ampak le stranska, kar pomeni, da ga tako hudo ne bi več pogrešal, če lahko tako zapišem. Tudi Richarda Harrisa so morali menjati v Harryju Potterju, ker je umrl. Upam pa, da Lee še zdrži še nekaj časa in da še posname tisto, kar ima v planu.

  Johnny11, res je, na BAFTI je bil precej bogi za videti, tudi mene je malo streslo, saj na filmu še vedno deluje v dobri formi.
  Če bo v Hobbitu, ga bodo že porihtali tako da bo prav, brez skrbi. Bo pač kdo drug namesto njega posodil telo in posnel zahtevne scene.
  Hvala bogu za You Don’t Know Jack, končno spet prava vloga za Pacina. Ima pa zdaj v planu nekaj močnih vlog, kar pomeni, da si bo verjetno popravil imidž in spet dokazal, da je car.
  De Niro ga tudi serje, se strnjam, toda meni sta bila odlična Stone in Everybody’s Fine, ki so jima kritiki in gledalci obrbili hrbet.

  Jakey, se te spomnim :)
  Sem pa imel v glavi, da kaj me en model tako čudno gleda :)
  No ja, boš pa drugič pocukal, ni panike :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !