Recenzije: No Strings Attached, Paul

20.04.2011 ob 14:55

NO STRINGS ATTACHED

Da ima Ashton Kutcher zanič filme, ni nič novega. Da se v njegovi družbi smeši tudi Natalie Portman, pa je bilo prav tako za pričakovati. Ta dva me v takem usranem filmu torej ne presenečata. Bolj me skrbi Ivan Reitman, kultni Ivan Reitman, ki je znal vedno režirati okej komedije, recimo Ghostbusters, Twins, Stripes in Dave, pa navsezadnje tudi Kindergarden Cop, Legal Eagles, Junior in Father’s Day, hudiča, tudi Evolution, Six Days Seven Nights in My Super Ex-Girlfriend, po katerem si je vzel petletno pavzo in posnel No Strings Attached, svoj daleč najslabši film v karieri.  Zelo klišejsko, zoprno, predvidljivo, dolgočasno in nezanimivo komedijo o moškem in ženski, ki se obnašata kot najstnika, ko se odločita, da bosta pač samo seksala in čustva pustila ob strani. Že podatek, da film nima pojma kaj naj počne s Kevinom Klineom, ki igra očeta Ashtona Kutcherja, je dovolj, da vam mora biti jasno, da ne boste dobili čisto nič nobrega. In da vas čaka en resnično slab, povprečen in nepotreben filmček, ki ga lahko mirne duše zamudite ali pa pogledate le najavno in odjavno špico. Vse kar je vmes, je namreč le mašilo.

Ocena: izguba časa

PAUL

Jp, tole je Spielbergov Vesoljček za odrasle, od katerega sem glede na ekipo pričakoval nekoliko več. Režiser Greg Mottola ima namreč za pasom filma Adventureland in Superbad, glavna igralca Simon Pegg in Nick Frost pa sta pred tem usekala Hot Fuzz in Shaun of the Dead. Ne bom rekel, da je Paul slab film in da nima nekaj precej zabavnih in izvirnih domislic, toda kot celota ne prepriča dovolj, da bi gledalec iz dvorane odšel popolnoma zadovoljen. Kot sem že dejal, tole je ET za odrasle, zgodba o nezemljanu, ki se obnaša kot človek, kot bi se obnašal možakar, ki bi ga igral Seth Rogen, ki mu je posodil glas, kar pomeni, da kadi travo, preklinja in se obnaša kot prostak. Nič čudnega, ko pa je šele čez mnogo let ugotovil, da ga Zemljani niso gostili na obisku, ampak je bil ves čas njihov ujetnik. Da ga v svoj avtodom skrijeta prav dva stripovska geeka, ki z njim potem harata okoli in gledalcu pričarata čisto pravi road movie, je seveda v kontekstu odbite zgodbe, ki se ves čas klanja Spielbergovi klasiki. Če rečem, da je Paul ET na džojntu, ne zgrešim kaj dosti, pa še zaupa nam, da je prav on krivec, da je Speilberg sploh posnel ETja. Nezahtevna zabava torej. Po eni strani kul in originalno, po drugi pa malce površno in preveč na prvo žogo, tudi v prizorih z Jasonom Batemanom, ki igra moža v črnem. In v prizorih s Sigourney Weaver, ki na koncu prikoraka iz vesoljskega plovila. In seveda, finta s ptičem, ki ga Paul oživi in potem požre, je seveda dobra, toda še boljša je bila v Shreku, ki je zrušil še več klišejev žanra.

Ocena: nič posebnega

 

7 komentarjev na “Recenzije: No Strings Attached, Paul”

 1. klemenix klemenix pravi:

  No, po večini ima Kutcher res slabe in za lase privlečene filme, a meni sta bila denimo Personal Effects in sploh The Butterfly Effect izjemno všeč.

  Moji mami pa je ena boljših komedij film Guess Who in tudi mene je uspela nasmejati.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, Personal Effects je meni totalno zanič in dolgočasen film, res nimam pojma kaj je te tako navdušilo :)

  Je pa The Butterfly Effect tudi meni super, verjetno najboljši Kutcherjev film. Pa tudi Guess Who je okej, pa Just Married prav tako.

  Vse ostalo in še posebej to, kar snema zadnje cajte, pa je totalni poden (The Guardian, Killers, Spread, A Lot Like Love, What Happens in Vegas). Pa tudi zelo slab igralec je, vedno isti, vedno nobenega razpona, pač Michael Kelso iz serije That 70’s Show, z izjemo Butterflyja seveda.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Mene je Personal Effects najverjetneje navdušil, ker sem si ga ogledal ravno v času, ko sem si ponovno sukal That ’70s show in je bil popolno nasprotje od Michael Kelsa! :) Pa tudi sicer mi ni bil ravno za podenj, res ne.

  Za The Butterfly Effect moram reči, da mi je bil tako zelo všeč, da bi ga uvrstil na polico svojih najljubših filmov.
  Aja, ne razumem tudi, zakaj ste vsi kritiki tako neprizanesljivi do The Guardiana. Film je vendarle gledljiv in ne povsem za lase privlečen. Ni za čisto 10ko ma vseeno… :)

  Kar se igralskega razpona tiče se strinjam, da ga nima. That ’70s show ga je nekako ožigosal in za moje pojme lahko igra tri reči: totalnega bebca, plejboja ter resen ksiht v resni vlogi.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne vem kaj so rekli drugi, toda meni je The Guardian res zanič, tak patetičen, predolg, klišejski in posran film. Pa tudi slaba kopija veliko boljših filmov kot sta recimo An Officer and a Gentleman in Men of Honor, pač mlad zvezdniški rekrut, ki se ne razume s svojim nadrejenim šefom. Kr neki no.

  Personal Effects pa mi je bil dolgočasna, razvlečena, zamorjena in neprepričljiva drama o prebolevanju smrti. Že stokrat videna zgodba v vseh pogledih, tudi v smislu starejše ženske in mlajšega moškega. Pa Kutcher igra zares slabo svojo vlogo.

 5. Tina M Tina M pravi:

  Za No strings attached sem že vnaprej imela občutek, da bo izguba časa. Kutcher mi je najbolj ok v Punk’d, ko pač ne igra :) in mogoče v ’70s.

 6. Miha pravi:

  Nisem še gledal filma kjer bi Kutcher odigral solidno svojo vlogo.

 7. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Friends With Benefits, Midnight in Paris, The Beaver pravi:

  [...] četudi je dosti boljši igralec in komičar od njega. Jp, Friends With Benefits je isto sranje kot No Strings Attached, pač še ena romantična komedija o fantu in punci, ki se odločita, da bosta le seks frenda, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !