Recenzije: The Roommate, Sucker Punch

19.04.2011 ob 03:09

THE ROOMMATE

Če je bil Cruel Intentions Dangerous Liaisons za najstnike, Swimfan Fatal Attraction za najstnike, je The Roommate Single White Female za najstnike, torej še ena butasta reciklaža dobrega filma, ki dela sramoto filmski umetnosti in računa na dejstvo, da so najstniki pač toliko zabiti, da ne poznajo originalov. In pozor, glavna junakinja Sara Matthews (Minka Kelly) se svoje nore cimre Rebecce (Leighton Meester) ne znebi zaradi njenega posesivnega obnašanja in zavoljo opozoril svojih sošolk, marveč zato, ker najde njene tablete za shizofrenijo. Jp, The Roommate mladino uči, da se je treba po hitrem postopku znebiti ljudi, ki imajo težave s psiho, saj so očitno kužni in nevarni za imidž. To je le ena v vrsti totalno idiotskih for tegale zares slabega, dolgočasnega in klišejskega filma, kjer je tudi finalni razplet tako zelo predvidljiv, tipičen in privlečen za lase, da zaboli glava.

Ocena: totalno sranje


SUCKER PUNCH

Tole je Favnov labirint za butle, kjer dekleta, sicer rezidentke lokalne umobolnice, prav tako pobegnejo v svoj fantazijski svet, v svojo pravljico, kjer so akcijske junakinje, ki pod taktirko Scotta Glenna razbijajo nemške vojake in zmaje. Blesav film, še bolj kot Scott Pilgrim, kjer so bile pogojno zabavne vsaj reference na pop kulturo. Pač še en blue screen bullshit, kjer so skrajno zoprna tudi vsa dekleta (Emily Browning, Abbie Cornish, Jenna Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung), ki imajo v glavi, da je kul, če v roke pač primejo orožje in se grejo Resident Evil. In pazi to, njihova fantazija je dejansko fantazija v fantaziji, saj iz krute realnosti za zidovi umobolnice najprej skočijo v plesno predstavo, no ja, v bordel, in šele nato v bojne vrste. Plesna predstava seveda ni dovolj, saj je realnost preveč kruta, zato punce potrebujejo še več fantazije in še več idiotskih scenografij ter prizorov, ki bodo pogojno navdušili le mulce. Zack Snyder, ki me je lani zelo navdušil s filmom Legend of the Guardians, pred tem razočaral z Watchmeni in se mi seveda stisnil v spomin z odličnim filmom 300, pa tudi z zelo prepričljivo grozljivko Dawn of the Dead, torej spet počne tisto, kar mu najbolj leži. Režira “lažne” prizore in “lažno” scenografijo, pač nateguje gledalca, ki poleg dobre, a vseeno že pošteno dolgočasne vizualne podobe ne dobi ničesar, kar bi bilo vredno posebne omembe. Tudi liki so tako zelo prozorni in umetni, da komaj verjamem. Tudi Carla Gugino je skrajno trapasta kot ruska zdravnica. Tudi Scott Glenn se smeši sto na uro in izgovarja neke cenene pregovore. Da o kaki Vanessi Hudgens raje niti ne začenjam govoriti. Posran film, od začetka, ko vidimo, zakaj glavna junakinja Baby Doll sploh pride v bolnišnico, do konca, ko se pravljica konča in znova nastopi kruta realnost.

Ocena: izguba časa

 

8 komentarjev na “Recenzije: The Roommate, Sucker Punch”

 1. MATEj MATEj pravi:

  Mal za hec še bolj pa zares. Torej je Sucker punch približno tako sranje kot Inception!? :) Jaz sem namreč na čisto isti način doživel tebi tako ljubi Inception (lažna scenografija, nategovanje gledalca). Ajde zdej pa sluvaj moje mnenje :)

 2. pinko pravi:

  Se čist strinjam za The Roommate. En najslabših filmov letos, in se mi je prvič zgodil, da sem zares hotel ven iz dvorane. Nejhujš je to, da sem meu na isti termin možnost gledat Unknown, ampak sem se odloču za to sranje. Da sm ga šou gledat so me pa prepričal idiotski komentarji (na Kolosejevi strani), ki se zahvaljujejo Koloseju, da so ga dal na spored, hvalijo igralce in hvalijo zgodbo. To so sigurn taki komentatorji, k grejo enkrat na leto v kino in še niso videl kaj je pravi film. S tem filmom sm zapravu 5 eurou in uro pa pol mojga življenja.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, štekam provokacijo, toda ne pozabi, da ima Inception stokrat boljšo igralsko ekipo, stokrat boljšo dramaturgijo in stokrat boljšo režijo, tempo, napetost in dinamiko. Pa da ne izgleda kot jebeno otročji blue screen efekt, ampak kot tehnično dovršen film v pravem pomenu besede. In seveda, da ga ne moremo primerjati z vsaj desetimi podobnimi filmi zadnjega časa kot to lahko naredimo pri Sucker Punchu.

  Pinko, meni je tudi Unknown bolj kot ne zanič:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/03/12/recenzije-big-mommas-like-father-like-son-just-go-with-it-unknown/
  The Roommate pa po moje hvalijo najstniki, če si več kot 15, ti ne more biti všeč, pa da se jebeš. Pa še če si 15, ti ne more biti všeč, če na leto vidiš vsaj še dva filma.

 4. t-h-o-r pravi:

  RAZOČARAL z Watchmeni?????

  :-(

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, prav si prebral, razočaral z Watchmeni.

 6. nejko pravi:

  LOL, tvoja ‘recenzija’ za Sucker Punch je verjetno nekaj najbolj butastega, kar sem kdaj prebral. Da ne bo pomote, tudi meni je Inception mnogo, mnogo, mnogo boljši film od Sucker Puncha (saj ne, da bi drugače imela filma kaj skupnega, primerjam le zaradi zgornjega pogovora), ampak ne moraš se kar usajat čez ‘otročjo’ vizualno podobo v Sucker Punchu samo zato, ker ti je bila pri kakšnem drugem filmu bolj všeč. Si pomisli, da je vizualna podoba ‘otročja’ z razlogom? In ker ti SP očitno ni bil všeč, si kar tako označil vse igralce za zoprne in trapaste, v zgornjem komentarju pa si še naznanil, da so dinamika, režija, tempo in napetost slaba. Torej ti je Inception boljši od tega filma samo zaradi boljšega tempa, dinamike, igre…itd?
  Evo, Sucker Punch je bil res precej slab film, ampak dinamika, režija, tempo in igra so bili zadosti dobri, nekatere od naštetih stvari celo odlične. In to povsem objektivno gledano. Seveda naštete stvari še ne naredijo dobrega filma, ampak tvoja kritika je čisto preveč subjektivna. Da ne omenjam, da nisi utemeljil niti ene stvari, ki ti je bila tako zelo zanič v filmu. Uh…

 7. nejko pravi:

  Aja, in Watchmeni so res odličen film. Seveda ti ni bil všeč, ker je blo malo možgančke za uporablat (za razliko od Transformersov)…čudno, da ti zato Sucker Punch ni bil dober.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “Evo, Sucker Punch je bil res precej slab film, ampak dinamika, režija, tempo in igra so bili zadosti dobri, nekatere od naštetih stvari celo odlične. In to povsem objektivno gledano.”

  Aha, objektivno zato, ker pač ti tako misliš :)

  Pa na kurac mi grejo glupe obtožbe, da kdo nekaj kao ne utemelji. What the fuck. Zakaj bi moral recemo utemeljit stavek, da je režija nekega filma slaba. Pač mi je slaba in to povem. Moje mnenje. Upoštevaj ali ne, tvoja izbira. Strinjaj se ali ne, tvoja odločitev.

  Glede Watchmenov, uporaba možganov je še najmanjši problem. Film ima težave drugje. Spet le moje mnenje, upoštevaj ali ne, strinjaj se ali pa sem, tvoja odločitev, tvoja izbira, meni je vseeno, jaz mislim tako kot mislim. In četudi bi zapisal le to, da mi film ni všeč, je to pač moje mnenje o nekem filmu, dovolj merodajno za tistega, ki da kaj na mnenje avtorja, pa četudi tega mnenja ni argumentiral. Kaj tu ni jasno, res nimam pojma.

  In hej, od kje ta glupa pokroviteljska drža za Watchmene? Kot da folk res ne bi vedel, da film ne štima in da ga zastonj hvalijo in iz njega delajo nekaj, kar tisti, ki jim ni bil kul, kao pač niso poštekali. Daj no, ne ga srat.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !