Petar Grašo: Idi

6.04.2011 ob 01:39

Spomin na čase, ko je bil Petar Grašo zame največji car na Balkanu. Prav on je bil razlog, da sem za kak mesec opustil celo hip hop in se posvetil povsem drugačni glasbi. In prav Idi, ta prečudovita balada, ob kateri nikoli, ampak res nikoli, ne morem ostati brez solznih oči, je njegov vrhunec. Verjetno najboljša hrvaška balada vseh časov, kjer sta zadaj ostala tudi Oliver Dragojević in Gibonni.

Pesem se seveda nahaj na njegovem debitantskem albumu Mjesec iznad oblaka, prvič pa jo je javnosti predstavil leta 1997 na Dori.

KLIK

Pa naj dodam še Trebam nekoga, prav tako čisti presežek albuma Mjesec iznad oblaka, ki jo je zapel na Zadarfestu. Da je imel popolnoma enak plašč kot jaz, še danes ne morem verjeti, še posebej zato, ker sva si bila v tistih časih tako prekleto podobna na pogled.

KLIK

Idi in Trebam nekoga sta mi še vedno njegov top, ki se jima morda približa le še Kad ostarim iz albuma Utorak.

In še jaz, mladič, ki se ga trudim oponašati.

KLIK

 

4 komentarjev na “Petar Grašo: Idi”

 1. zelda pravi:

  Res si mu zelo podoben. Grašo mi potem, ko se je ostrigel, ni bil več tako všeč.
  Meni osebno je Grašo bolj všeč kot Gibonni, ker so mi Grašove pesmi tako tople in precej čustveno obarvane.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čeprav se sliši blesavo, toda ko se je ostrigel, ni bil več tako uspešen, če mene vprašaš. Dolgi lasje so bili del tako zelo močnega imidža, da se kaj podobnega ne spomnim na naših koncih.

 3. markopigac pravi:

  Še nisi slišal Džonija Štulića, a?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Slišal, tudi gledal doku Sretno dijete, marsikaj vem o tem skrivnostnem in odbitem modelu, pa o Azri (tudi v filmu Cirkus Columbia jo omenjajo), nimam pa pojma kakšne zveze ima s temle zapisom, da ga omenjaš.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !