Ekskluzivno: Razkrite blogerske svinjarije (jp, bil je prvi april)

1.04.2011 ob 03:35

Na tale zapis se pripravljam že dalj časa, saj vem, da bo dvignil veliko prahu na naši blogosferi. Sprva sem pomislil, da ga sploh ne bi objavil, potem pa sem se odločil, da ga bom in da reskiram tudi to, da mi Siol prepove nadaljne bloganje. Jebat ga, kar je preveč je preveč, resnica pa mora enkrat priti na dan. Informacije sem dobil od insajderja, ki je še pred časom delal za Siol, pa so ga vrgli na cesto, saj so se očitno ustrašili, da ve preveč in da bi to, kar ve, sprožilo precej hude krvi med blogerji.

Pa začnimo in obelodanimo nekaj resnic, ki so me tako zelo šokirale, da še zdaj ne morem verjeti, da je kaj takega sploh lahko res:

1. Irena Sirena dobi za svoje zapise 1000 evrov na mesec, od letošnjega januarja pa je v intimnem razmerju s Chefom, ki se je prav zaradi nje razšel s svojo nekdanjo punco. Ker Irena nima vedno dovolj časa za blog, na vaše komentarje večkrat odgovarja nekdo drug. In pazi to, viktorja ni dobila zaradi tega, ker se je ob neki priliki zamerila Luciji Ćirovič.

2. Nevenka Klemenc in Niko Brumen se ves čas prepirata zavoljo tega, ker sta bila nekoč v partnerskem razmerju, kjer ji je Niko nataknil rogove. Nevenka mu tega ne more oprostiti, za vsem skupaj pa naj bi stala Dajana Babič, ki je Niku predstavila žensko, s katero se je kasneje zapletel v skrito razmerje.

3. Grewsome Twosome sta v resnici Jonas in Marko Crnkovič, ki sta blogos zapustila zaradi tega, ker ni bilo več honorarja. To sem vedel že ves čas, saj mi je Jonas ob kavi neke nedelje zaupal, da pripravlja atentat na slovensko medijsko sceno.

4. Fetalij se je na blogos vrnil zaradi honorarja, saj za svoje zapise mesečno dobi 300 evrov.

5. Za prenovo blogosa stoji Irena Sirena, ki je dejansko tudi glavna urednica in odloča, kdo bo na naslovki, kdo med najbolj branimi, kdo pa na prvi strani Siola.

6. Blogerka, ki se skriva za imenom Medea, je v resnici Mojca Mavec, ki seveda ne upa več nastopati s pravim imenom. Prav to je pa je razlog, da je vedno med izpostavljenimi zapisi prve strani, saj prav tako dobiva honorar.

7. PaucStadt ima pogodbo s Kolosejem, da nekaterim filmom ne sme dati nizke ocene, saj mu prav Kolosej plačuje pisanje v naprej dogovorjenih recenzij.

8. Simona Rebolj je bila v dogovorih za odgovorno urednico blogosa, pa so raje izbrali Ireno Sireno. Reboljevo najbolj muči to, da so njej ponujali polovico manjši honorar.

9. Ekipa, ki pripravlja blog Glavca sploh niso geji, marveč skupina zdravnikov, ki imajo prav tako plačane objave.

10. Za vzdevkom blogerja Spookyja Mulderja se skriva Tadej Mirnik, tisti Tadej Mirnik, ki je pred časom Hildi Tovšak pomagal skriti tiste tajne paprije za posel z SCTjem.

11. Jp, tudi meni so ob odhodu Marka Crnkoviča ponujali mesto odgovornega urednika blogosa, pa me je zjebal Siolov kolumnist Gorazd Suhadolnik. In ja, ekpa Jana Plestenjaka mi plačuje za objave, kjer ga hvalim, saj je menda jasno, da bi ga sicer kritiziral bolj kot Damjana Murka.

 

39 komentarjev na “Ekskluzivno: Razkrite blogerske svinjarije (jp, bil je prvi april)”

 1. Počaj mal, nooo pravi:

  Aha, honorarji,honorarji…..meni sedaj plačujejo, da ne objavljam komentarjev….pa pravijo malo denarja,malo muzike.

 2. Stoka pravi:

  o, šit, model. dejansko sem bil precej vznemirjen, dokler nisem pogledal v spodnji desni kot ekrančka. hehehe.

 3. Robert8 pravi:

  Lep praznik tudi tebi

 4. butec pravi:

  1.april , trililili !

 5. KlemenILM pravi:

  Katerega smo danes?

 6. Janko Šopar pravi:

  OLD

 7. oomoo oomoo pravi:

  Lepo si potrudil. Tam nekje pri Grewsome Twosome mi je potegnilo da je danes prvi april.

 8. NoMercy NoMercy pravi:

  končno zapis IG_ja, ki ima smisel in se mi med branjem ne dviguje žolč :D

 9. Pepi Pepi pravi:

  Pa vse najboljše za 1. april!

 10. cega pravi:

  dokaj ponesrecen poskus prvoaprilske sale.

 11. Soulja boy pravi:

  bedno-bedna prvoaprilska šala

 12. anez pravi:

  prvi april

 13. Anonymous pravi:

  Datum.

 14. frutina pravi:

  hehehe prvi april

 15. Irena pravi:

  1.april :)

 16. Lisa Lisa pravi:

  :)
  1. april

 17. The Mothership pravi:

  Zapisano je tako šokantno, da si ne morem kaj, da ne bi mislil, da gre za prvoaprilsko “potegavščino”.

 18. NuckinFuts NuckinFuts pravi:

  Tehehehehe :mrgreen:

 19. miha pravi:

  haha, prvi april :-)

 20. Chuchi pravi:

  Ok, 1.april? :)

 21. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Jao, Iztok, ti pa tvoj smisel za humor ni za nikamor. Že itak je zapis tak, da mu še moj pes ne bi nasedel, potem pa debilom še pomagaš, da jih v oklepaju naslova spomniš na 1.april? In v čem neki je potem štos??? Res bi rada razumela poanto pripovedovalcev vicev, ki vic pokvarijo, še preden se ga sploh lotijo?

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, oklepaj sem dodal šele pol ure nazaj saj je že drugi april skoraj, pred tem pa nisem niti komentarjev spuščal notri, da je bilo bolj zanimivo. Bodi brez skrbi, mnogi so verjeli ali so razmišljali, če je vsaj kaka točka resnična, pa bi verjeli, če ne bi Siolovci zajebali s tviterjem že zjutraj.

 23. Tina M Tina M pravi:

  Džizs, Simona.. to pa je bil zgrešen lashout :)

 24. robirastlina pravi:

  Izzy-G : ne pretiravi. Soooo not beliveable.
  Es-y-mona : Glede na to, da se krohotaš in sliniš na Grewsome Twosome ( Sanja Leban & Company), tudi tvoj smisel za humor ni baš nešto…Z domače “scene” se zajebavat je tolk passe kot danes drkat kurca na Samanto Fox. Ok?

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robirastlina, tako nore so, da bi lahko bile resnične.
  In če rečem, da sta vsaj dve resnični?

 26. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Okej, ampak itak si čisto preveč natrosil in pretiraval, da bi vsaj Murko mogoče verjel. Lahko bi se bolj potrudil, ker ideja ni bila slaba.

  @robirastlina:

  Niti slučajno ni ok. Ker ne gre za to, iz česa se norca delaš, ampak kako in zakaj. Ok?

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, ne gre se sprenevedati. GT je večkrat zelo povprečen material za oddajo Na zdravje, tu in tam rata, še sam se nasmejem, večinoma pa je povprečno in se ponavlja z eno in istimi forami ter nenehnim omenjanjem eno in istih oseb, tudi v zapisih, ki niso o teh osebah. Pa tudi idej zmankuje, kar je jasno, saj je glavne štose že strošil.

  Pač blog, kjer frustrirani komentatorji uživajo in se naslajajo, da lahko pljuvajo po junakih zapisov.

  Fail je zame prav to, da se folk ponavadi ne smeji v komentarjih, marveč privoščljivo in nesramno žali.

  Glavna napaka tega bloga pa je itak v tem, da so zanj budale tudi tisti, ki v resnici niso taka kriza in jih daje v isti koš s tistimi, ki so dejansko totalni poden.

 28. robirastlina pravi:

  Izzy – G : Ok, plača siolove Škiljavosti in porivanje Šefa. Am I right? Enivej, who gives a fuck. Se pa strinjam s tvojim zadnjim komentarjem.
  Es-y-Mona : Njun kako in zakaj ( kvazi groteska), je na ravni poljanskega sarkazma leta 1992. ( sej štekaš, stara, ane) Zame torej, otročje zaostalo. Ok?
  p.s.
  Moj čas, moja pamet in moj humor sta preveč vzvišena, da bi izgubljal čas z joškami strica Čepina. Jaz osebno se na vse pretege krohotam popfilozofskemu hitrošpricaču Žižku in Štefuclu v Studio Selo. Kadarkoli stegneta svoja nevrotična gobčka. Smejim se tudi Hribarju. Pa ne zato ker je smešen. For instance…

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, jp, totalno butasta reakcija, da je sama izpadla to, kar je očitala vsem drugim komentatorjem, pa seveda ne bo omenila :)

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robirastlina, od kje pa ti podatek, kdo se skriva za blogom GT?

 31. robirastlina pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y

 32. zelda pravi:

  Meni se pa smili Simonin pes, ker je v njeni družbi postal čisto zafrustriran in je izgubil smisel za humorin ves čas laja na ljudi, čeprav mu noben nič hudega noče.

 33. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @IG:

  Ja, res se ne gre sprenevedat, da je tvoja nenaklonjenost pač z več aspektov predvidljiva, glede na to da predstavljaš najbolj hvaležen material za take blogerske satire tudi sam. In verjetno imaš sebe v mislih pri opombi na neznosno krivičnost, da nisi taka budala in ne spadaš v enak koš.

  Se strinjam, da je bilo na začetku preveč objav in logično, da takšnega tempa ne moreš vzdrževat. No, razen Gartnerja in Sirene. Dobro je pazit na učinkovitost rezultata. Osebe se res tudi ponavljajo, kar bi bilo lahko odlično sporočilo, da jih ni kaj dosti na tem mestu omembe vrednih, a na žalost je realnost takšna, da skoraj vse, kar obdelujeta, pomeni skoraj celotno našo protežirano sceno. Horor. No, ampak pri GT itak ni osnovna poanta v velikem naboru oseb, ker je poanta predvsem v slogu pisanja in zgodbarstvu dveh, ki tiči zadaj. In to je najbolj zabavno. Skratka, na srečo obstaja obvladovanje pisanja za tak populističen okvir in namen. Ping – pong.

  GT vračajo točno tisto, kar od teh budal dobivamo. In točno na tistih mestih budalaštarjenja, kjer je budalaštarjenje omembe vredno. Poleg tega to počneta v pismenem in izvirnem slogu, o kakršnem tabloidni pisuni lahko le sanjajo, da bi premogli. Irena Sirena na drugi strani pa služi poveličevanju nečesa, kar poveličavanja vredno ni, ker je vredno samo tega in na takšen način, kot to počneta GT. Sirenina Petkova bizarkka je pač hinavska in se previdno anslaja nad nekimi motenimi marginalci, za pravo bizarko o protežiranih marginalcih, ki nam jih prodajajo kot domače zvezde, pa ni poguma, a ne. Kako neki bi bil, če je tvoje mesto pravzaprav v bizarki leta – okronani s samimi viktorji.

  Nič ne more bit tako žaljivo, kot je žaljiva do državljanov naša estradna scena. In do zdaj sta bila GT izredno previdna, da sta sekala tja, kjer je sekanja vredno – ne le v smislu izbora kandidatov, ampak tudi tistega, kamor je smiselno udarit – torej bizarko, ki jo prodajajo.

  @robirastlina:

  Odgovor pri Iztoku tudi zate.

  Lepo, da si obveščen o mojem poznavanju poljanskega sarkazma, ampak nič ne pomaga. Kje si bil pa ti? Si hotel zraven, pa te niso sprejeli in pokaš od jeze, al’ kaj? No, kakor koli … Žal nisem opazila, da bi tisti poljanski sarkazem, stari, kdaj koli v čemer koli rezultiral. V bistvu niti nisem opazila nikoli kaj dosti žmohtnega sarkazma. Tista scena je bila za moj okus čisto preveč dobrodušna, vseljubna in usmerjena na ukvarjanje drug z drugim, pa bolj malo s tem, kva dugaja še naokol … hehe …

  In hohoho … zadnji so na vrsti tisti, ki me obveščajo o svoji vzvišenosti in pomembnosti, da ne bi vtis rezultiral ravno v obratnem smislu. Kako naivno. Kar pokaži in dokaži svoje, pa bo vse v redu. Sicer je humor patetičen.

  Jaz se pa ne režim studiu selo, Žižkovim tekstom pa veliko, včasih pa tudi skoraj zjočem. In hribarja nikoli nisem spremljala, da bi padala v krohot.

  Vidim pa, da ti je všeč Reka Ankh, še posebej lik E-sy-mona. Se strinjam. Izvirna risba, velikokrat dobre štorije. Skratka, obetavno. Tudi to blogersko satiro sem vedno podpirala.

 34. robiratslina pravi:

  U verdammt, Simončica, spregledu, se opravičujem za zamudo.
  1. ” Lepo, da si obveščen o mojem poznavanju poljanskega sarkazma, ampak nič ne pomaga.”
  Obveščen? Ja od Udbovcev in Janševih Fašistov…bruhahahaha. Všečkam ta paranoičen izraz.
  2.”Si hotel zraven, pa te niso sprejeli in pokaš od jeze, al’ kaj? No, kakor koli … ”
  No kakorkoli, sem bil obveščen (hehe)….pustmo to. Moj spomin nate ob vsaki poljanski čikpavzi je sledeči…Malo drobceno, komaj ćevap dosegujoče, preveč razčesano bitje (aka scufana Maja via grewsome), je ponavadi z neko enoinisto, školjavo soškoljko, praviloma, samo vleklo čike tam, ob betonskem pepelniku , desno od vhoda; če gledaš iz Elipse. Bo šlo. Navkljub prepolnemu dvorišču. Ne sam, da se nikoli, ampak res nikoli, noben ni niti obregnil vate; zaradi česa si se mi, iskreno, zelo smilila; se spomijam vedno opitega Primzija izjave :
  ” Pa en jo mora pofukat.”…
  Odklonilni pogledi moške inu ženske družbe okoli njega, mi še danes privabljajo nasmeh na lička; in punčico v oko. O kakem tvojem tipu tudi celotno srednjo šolo, nikoli, ne duha ne sluha. Pa pustimo ob stran že takrat sprožene govorice, da te ati zlorablja, pa to. Veš, kako smo te za hrbtom klicali takrat? Vrtni palček, al pa Lili Put-Put (groteska ala grewsome). Resno, majke mi.
  In ja, žal, sem bil del poljanske “elite”. hohohoo… Niti malo ponosen na to, seveda, da se razumemo. In brez vsakršne muje in štuljenja, za razliko od drugih.
  3. ” Žal nisem opazila, da bi tisti poljanski sarkazem, stari, kdaj koli v čemer koli rezultiral”…ipd. do “kva dugaja naokol.”
  Razlog za to je naveden v prejšnji točki (pač konstantana izločenost iz osrednjega dogajanja), morda pa temu botruje dejstvo, da si “cerebralni paraliziranec”. Tko da, eni rezultati tebi nevidenega in neslišanega sarkazma, danes, dejansko obstojijo. Sej štekaš starčika, ane. Pa nočem bit žaljiv al kej tazga. Res.
  3, ” zadnji so na vrsti tisti, ki me obveščajo o svoji vzvišenosti in pomembnosti, da ne bi vtis rezultiral ravno v obratnem smislu. Kako naivno. Kar pokaži in dokaži svoje, pa bo vse v redu. Sicer je humor patetičen. . ”
  Čemu, nasploh, užaljenost in napadalnost? In od kje tebi, da skušam biti smešen? Izrazi, ob katere si se najbrž obregnila, so del mojega vsakdanjega besednjaka. Biti sarkastičen, zame, ne pomeni biti humoren. Dokazovanja svojih tez pa se lotujem samo v živo, ker za vogonsko pambrekovanje in tipkarjenje nimam časa (klelele prvič in zadnjič) ker , za razliko od tebe :
  a) mam partnerko in in redno fukam
  b) ne češljam in ne drkam kurca, kamoli mlatim prazno slamo v neki državni službi ali od države plačanemu kvaziintelektualnemu, občasnemu združenju, društvu, ali katermkoli drugemu klubu za socialno podporo FDV in FF debilčkov;
  In nenazadnje prepričevanje tebe v dejstvo, da se mogoče samo miceno motiš, je tako, kot dopovedovati Samu Kodeli, da nima posluha…brezupno. Permisivno razvajene pičke pač, nevrotiki tipa Godina, Makarovićka, Štefucl, Vidmar, …nedojebane klovnese za Pop tv Klub ali komentar v Studiu Selo ali kak drug ” resni” medij. Freak show, pač.
  4. ” Vidim pa, da ti je všeč Reka Ankh, še posebej lik E-sy-mona. Se strinjam. Izvirna risba, velikokrat dobre štorije. Skratka, obetavno. Tudi to blogersko satiro sem vedno podpirala.”
  Če te citiram : “da ne bi vtis rezultiral ravno v obratnem smislu. ” kajneda. In na podlagi česa sklepaš da mi je všeč Reka Ankh? Resno?
  5. ” Jaz pa se ne režim Studio Selo…” Če že kej, je to za zjokat. Zakaj? Moj edini odgovor. Maš al pa nimaš.
  In da zaključim….
  Norčevanje, takšno ali drugačno, iz
  recimo Vilija Resnika, Simone Weiss ipd. na tak in drugačen način….je na ravni desteih “pogumnih” ćipićapi-jev, ki na Bavarcu prefukajo zgubljenega študenta geodezije iz Goveje Vasi. Štekaš?
  Prelahko, že stokrat videno in slišano ipd…boooring!
  Zame osebo, je bolj kot Đafićeva (Ali-en, ja poznam ga, fuku sem mu seko, ok!) Leva Scena, dandanes, grotesken predvsem on…s svojo hipuzlarsko ex junkie hare hare iboga skejt india free peace fužine ghetto feat. Zlatko pozo…En najbolj debilnih komadov ( Wernerja in Groharce u lajfu nisem slišu na Radiu, kamoli internetu) desteletja pa…..
  1. http://www.youtube.com/watch?v=V6fjT6ZNSoA&feature=related
  “Žoga je okrogla, trava je zelena, šopa šopa šopa Slovenija , Evropa..” bruhahaha, deep shit, res. Idi šetaj majmune….Al pa ta debilana…
  2. http://www.youtube.com/watch?v=UYbismnTkA0&feature=related
  ” Mantra je jaća od Atomske bombe…”

  Mislm…
  Je res potrebno izkopat in izpostavit Jacoba Kapusa in njegove komade?

  Ćao pićke.

  p.s.

  Če boš ćipiju Fetaljčetu zadost dolgo lezla v rit :
  ” Ane, Fetaljče, ane….ane Fetaljče, ane…” se te utegne usmilit in z gasaparatom pošpricat po laseh. Svet bo zate definitivno lepši.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Moj spomin nate ob vsaki poljanski čikpavzi je sledeči…Malo drobceno, komaj ćevap dosegujoče, preveč razčesano bitje (aka scufana Maja via grewsome), je ponavadi z neko enoinisto, školjavo soškoljko, praviloma, samo vleklo čike tam, ob betonskem pepelniku , desno od vhoda; če gledaš iz Elipse. Bo šlo. Navkljub prepolnemu dvorišču. Ne sam, da se nikoli, ampak res nikoli, noben ni niti obregnil vate; zaradi česa si se mi, iskreno, zelo smilila; se spomijam vedno opitega Primzija izjave :
  ” Pa en jo mora pofukat.”…
  Odklonilni pogledi moške inu ženske družbe okoli njega, mi še danes privabljajo nasmeh na lička; in punčico v oko. O kakem tvojem tipu tudi celotno srednjo šolo, nikoli, ne duha ne sluha. Pa pustimo ob stran že takrat sprožene govorice, da te ati zlorablja, pa to. Veš, kako smo te za hrbtom klicali takrat? Vrtni palček, al pa Lili Put-Put (groteska ala grewsome). Resno, majke mi.
  In ja, žal, sem bil del poljanske “elite”. hohohoo… Niti malo ponosen na to, seveda, da se razumemo. In brez vsakršne muje in štuljenja, za razliko od drugih.

  No, zdaj je jasno vse :)

  In še sponzorska povezava dneva:
  http://ustanove.zdravstvena.info/psihiatricna-klinika-ljubljana-polje-psihiatrija-polje-psih-klinika/

 36. Tadej pravi:

  Gartner, pri Dannyjevih zvezdah si čvekal, da je tvoj blog marsikomu psihiater, saj skozi butaste komentarje zdravi svoje travme in frustracije iz mladosti.
  Zdaj vidim, da se nisi lagal :)

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nič novega, kolega, le še vedno sem jezen, da za svoje delo ne dobim niti centa :)

  Siolovci bi morali ceniti moj trud in mi plačati za pomoč ljudem v stiski :)

  Resda so bebci še vedno bebci, toda vsaj toliko se zbruhajo tule pri meni in še kje drugje, da doma ne naredijo kakega samomora ali pa da koga ne zakoljejo sredi belega dne.

  To pa je tudi nekaj, mar ne :)

  In še kontekstna pesem dneva, še posebej v trenutku, ko se slovenščina tako nepričakovano spremeni v angleščino:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ct4HJ-SFcEU

 38. robirastlina pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg

 39. Stoka pravi:

  no, malo brskam po starih zapisihih blogosa, pa naletim na robijarastlino. hvala robi, za smeh. niti ne bi pisal, če se mi ne bi zdelo tako groteskno bolno in krohot vzbujajoče obenem. tako očitno in globoko zafrustrirane, zatravmirane in nebogljene pičke kot si ti, moram priznat, na internetu še nisem srečal. tako, da bi izvedel eno preprosto potezo: vabim te, robirastlina, na javno soočenje, lahko pripeljem par luštnih, šarmantnih in karizmatičnih znank, postavili te bomo nekam in te opazovali. lahko si vzameš čas za pripravo, narediš govor ali karkoli. potem bomo ivzedli glasovanje, ubogi revež, koliko znankam se boš zdel vreden kaj več od pomilovanja vrednega nasmeška, kaj šele pofukanja. no, to me resno zanima. z reboljevo sem se nekajkrat v življenju videl. vsakič, kadar se je to zgodilo v malce večji moški družbi, se je v hipu znašla v središču moške pozornosti. nekateri so poskušali s pecanjem, neuspešno, drugi so že v štartu zelo očitno povesili surle. no, vemo, kako je s takimi ženskami, če so še pametne povrhu … no, tako se je očitno zgodilo tudi s tabo, ker si totalno nezanimiv, zapovrh pa še iritirajoč človek. ne vem, zakaj bi kdorkoli takšni mizerni kreaturi v srednji šoli posvečal kanček svoje pozornosti. no, jaz na ženskem mestu definitivno ne bi. no, pa se brez težav znajdem v ženski družbi, v kateri je tebi vstop zaradi svetovljanskosti in lepote že vnaprej onemogočen. to, da ti je v življenju ratalo spacati partnerko s katero redno fukaš (stoječe ovacije), o tvoji dojebanosti in fukaških sposobnostih nič ne pove. v tem stanju je kakih 80% državljanov. no, ampak kaj bi o tem nekomu, ki misli, da je fuk že fuk. srčno upam, da se boš to prebral in se odzivu odzval.

  p.s.: velika razvejana pričeska je bila tedaj znak svetovljanskosti in pretanjenega subkulturnega doživljanja. post punk, novi val, gothic rock, industrial rock. ne bi sicer pričakoval od potencialnega poslušalca georgea michaela sicer bolj omembe vrednega opažanja. kmetavzarija, pač.

  upam, da mi reboljeva ne zameri omembe informacije, ki niti ni tako osebnega značaja. vem, da se njen ne ljubi ukvarjati s temi mizernostmi človeške duše, osebno pa me je, kot branilca moške časti, branje komentarjev robijarastline vendarle spodbodblo k pisanju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !