Slovenija ima talent 2011: Druga oddaja

27.03.2011 ob 21:20
 • Sandi Borković, adrenalinski športnik, ki si je doma zgradil svoje letalo. Na odru je pokazal, da lahko na nosu obdrži karkoli. Odfukan talent, brez dvoma za drugi krog. In seveda vprašanje, kaj bo počel v nadaljevanju šova. Hm, morda na nos natakne člane žirije.
 • Darja Jamšek, upokojenka, ki sanja o pevski slavi. Udarila je na polno, z Whitney Houston. Rekla je, da ima petje v žilah. Okej, toda žal ga nima v glasilkah. Vsekakor pa čestitke za pogum.
 • Alma iz Trbovelj, še ena, ki ji ni nihče povedal, da poje slabše od medveda, ki ga brcajo v jajca. Tudi druga dva sta bila isti drek. Jebemti no, nikoli ne bom štekal folka, ki se prijavi za petje, čeprav je jasno, da nima niti pikice posluha. To je še huje od tipa, ki je lani na odru štrikal.
 • Sebastian & Karmen, brat in sestra, on na kitari, ona na majku, z lepo zgodbico pred nastopom. Imel sem filing, da bosta boljša. Okej se je slišalo le zato, ker so bili pred njima vsi totalno zanič. Njegov vokal je bil soliden, njen pa daleč od dobre pevke. Izgovori na tremo so mi vedno privlečeni za lase, še posebej, če vokal res ne štima.
 • Nataša Loborec Perovšek, verjetno najstarejša tekmovalka šova, ki je malo nazaj izgubila moža. Lepo ozadje, plus vokal Tereze Kesovije, na stara leta, da se razumemo. Izbrala je pesem Barbre Streisand, odpela je doživeto, zelo doživeto, kar ji štejem v velik plus. Vokalno je malce preveč piskala, vseeno pa bi jo dal v drugi krog. Pokojni mož bi bil ponosen nanjo.
 • Aksenia, 14 letna deklina, rojena v Rusiji, ki zna spuščati čudne zvoke. Jebat ga, that was the most annoying sound in the world, kot bi rekla Butec in butec. Sicer pa je tudi pela, pesem Petega elementa Luca Bessona. Petje je bilo zanič, oponašanje živali pa kul in zabavno. Faca, kot je rekla Lucienne.
 • Etta James (Anamarija) in Janis Joplin (Urška)sta bili kul, Whitney (Saša Zamernik) pa okej. Naj bo drugi krog, kaj več pa po moje ne bo šlo.
 • SheDivaz so rekle, da bodo na odru, če bo treba, pustile tudi kri. Delovale so bolj kot shemale, manjkalo pa je tudi malce več energije. Kastelic je seveda spustil dušo, v klubu Burlesque pa bi jim seveda zaprli vrata že na avdiciji.
 • Eightbomb, jebeni rokabili, imidž je štimal, muska pa mi je čisti dolgčas.
 • Bobnarji in požiralci ognja (Urban & Sebastijan), mažoretke (Živa & Maša) in plesalke Wild Panteras, nič posebnega.
 • Duo Nostalgija, oče in sin, za na teraso kake dalmatinske taverne. Prekmurski Mišo Kovač, torej. Pravi Mišo bi se nasmehnil, saj vokal ni bil slab, jebat ga, naj bo drugi krog.
 • All In, bojda so vstali iz pekla drog, faking thug life, direktno iz podna sociale, zajebani modeli, pravi madrfakerji, ki hočejo denar. Kocka za revne, torej.
 • Robert Šupe, profesor zgodovine, za hobi pa raper. Faca za učitla, fak, fak, fak, kot raper pa srednja žalost, v stilu Dannyja DeVita iz filma Renaissance Man. Jaz bi mu dal drugi krog.
 • Komik Tilen, ki je oponašal Ifigenijo, drag queen, ki je bil v resnici ženska, in Jana Kolarič, mama Lady Gaga, ki meni, da bi se na šov prijavil tudi France Prešeren. Dimljena limona live, čisti art, ki ga seveda šteka samo ona.
 • Mury Krasnik, he she, she he, ki mu je vseeno za spol. Jp, tip je nad spolom. Tip ni ne ženska in ne moški, tip je Mury. Pizda materna, what the fuck was that shit? Beyonce by Mury. David Bowie bi mu stisnil roko. Brez dvoma najbolj odfukan nastop šova. Ali kot je rekel Čakaramiš, zdaj si Lady Jaja, brez jaja seveda (smeh).
 • Adam Velić, s podporo bratov Mustafo, Afrimom in Aginom. Z avtorskim komadom, kar vedno pozdravljam. Rad bi pomagal svoji mami, pel pa je r&b, kar je kul. Vokal je precej šepal, ko je rapal pa je bil dosti bolj kul. Jp, ko v bajto stopi čefur, je publika na nogah. Naj mu bo.

SORODNI ZAPISI:

mariborcan-o-branetu-kastelicu/

mariborcan-o-sovu-slovenija-ima-talent/

 

32 komentarjev na “Slovenija ima talent 2011: Druga oddaja”

 1. Vanja1 pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=BRQE14FBRYI

 2. lily pravi:

  Meni je Mury bil všeč, vsaj kot človek. Predstavljen je bil kot zelo dobra oseba.
  Wild Panteras pa tudi fajn.
  Izgleda, da na letošnjih Talentih vsaka posamezna oddaja da manj talentov kot lani. Seveda, Slovenija je premajhna.

 3. lily pravi:

  Aja, pa attitude od teh All In mi ni bil všeč. Čudno, da ni Lucienne rekla, da prenašajo nanjo negativno energijo. :D

 4. Benjamin Harb pravi:

  Ni kaj dodat, se strinjam z tvojim pogledoma na današnje talaente.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, čeprav sem o Saši Zamernik pisal tudi sam pri lanski Emi, se je očitno nisem spomnil, enako velja po moje tudi za ostali folk, kar pomeni, da je Ema res kurac promocija oz. je promocija samo za tiste, ki so zmagali ali pa so jim radiji komad spremenili v hit.

  Lily, presežka danes res ni bilo od nikogar, vseeno pa mislim, da je bila ta oddaja dosti bolj “talentirana” od prejšnje in da je izkupiček pololnoma isti kot lani. Je pa težko objektivno oceniti nastope, saj jih večkrat pokaže premalo.

  Benjamin, zakaj pa se tvoja Sandra znova ne prijavi?
  Glede na to, da smo v prvi oddajo videli same povratnike, ni vrag, da ne bi letos dosti bolj kot lani opazili še nje.

 6. Vanja1 pravi:

  To je to ja, Sašo sem takoj preoznala, saj je nastopala tui na Kumrovi oddaji par let nazaj, pol na Papriki, vrata do zvezd, Ema, in zdaj spet Talent show.. pač zanimivo ne… Dejansko bi se morala neka meja naredit, nekdo ki nastopa med “profiji” saj je oder Eme največji oder kaj se festivalov tiče pr nas, pol pa greš na talent show, al bo Ema postala manj vredna, od Talent showa, kjer bi morali nastopat predvsem “amaterji”, in ne že izvajalci, ki nastopajo na enem takem izboru.

 7. Tina M Tina M pravi:

  Sploh ne vem koga bi izpostavila.. takole po nekaj minutah prvega vtisa je težko kaj reči. Pravi talenti se izluščijo šele kasneje, v nadaljevanju in ko je treba pokazati še kaj več. Držim pa pesti za tega zadnjega, Adama, ker je naredil dober komad, ga dobro predstavil, poleg tega pa ima še lep namen glede denarja.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, bo treba še po spletni strani počekirati, saj se mi zdi, da marsikomu naredim krivico, saj kamere ujamejo premalo nastopa za objektivno mnenje.
  Adam je presenetil tudi mene, saj je r&b, kar je za južnega brata nekaj zelo posebnega :)
  Pel je, kot sem že povedal, bolj slabo, toda rapal je zelo dobro. Pa še enkrat pohvale za avtorski komad, tako glasbeno kot v besedilu.

 9. Vidmar pravi:

  Končno mi je kapnilo od kod mi je znan ‘Mury’. To je Sandi iz Dneva Ljubezni. http://www.youtube.com/watch?v=ufYPXPaKRqc

 10. Tina M Tina M pravi:

  Ja, oddaja marsikomu naredi krivico, ko mu skrajša minutažo.. recimo tiste tri v redu pevke so stlačili v nekaj sekund, Mariborčanki pa namenili cel nastop :) No.. saj pravim, pot je še dolga in zanimivo bo postalo v naslednjih krogih.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidmar, pa res, he, he, pa že tam je imel tak tenek glas :)
  Me pa spominja na tistega Blaža, podoben model, ki je oponašal Ano Žvorc.

  Tina, glede tiste Jinny in a Bottle (fak no, pa kaj si je za ta nastop dala spremenit ime :) ), res, ampak, res, res, mi ni jasno, da folk ne premore niti kančka samokritike ali pa kolegov, ki bi rekli, hej, stara, tvoj glas je v kurcu, ne ga srat :)

 12. Tina M Tina M pravi:

  Tudi če so kolegi, jih verjetno preglasi samozavest ali želja po slavi ali nekaj.. :)

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če se ne motim, je rekla, da bo kmalu izdala prvi singl :)
  Ampak a veš, ne rečem, da zineš, da boš pač probal, da si pač želiš nastopit, da pa veš, da nisi ravno Aguilera, to štekam, ampak da pa uletiš z idejo, da si res hudo dober vokal, v resnici pa poješ slabše od Murka, je pa noro čudno no.
  In pol še rečeš, da recimo žirija nima pojma in da si ti pač tak talent, da tega oni ne štekajo :)
  Pri vsem se da blefirat, pri petju v živo pa ne. Niti pod razno. Če znaš, znaš, če ne znaš, ne znaš. Pika.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj vem, morda pa je finta tudi v sami režiji oddaje, da nekoga kao predstavijo, da bo ne vem kaj, potem pa ponudi kurac od ovce. Morda so to le finte za gledanost in se ta punca dejansko ni metala ven z vokalom.

 15. Benjamin Harb pravi:

  Iztok če sem iskren,ne zaupam ljudem ki so povezani z tem showom.Ne bi ji rad pokvaril zaradi takšnih ljudi,veselja do petja.Če pa se bo sitem v oddaji Slovenija ima talent kaj spremenil in bodo ločili talente od norčkov katerim dajo dosti večjo minutažo in z tem povečjo gledanost,pa se bo tudi Sandra ponovno z veseljem udeležila nastopa v tej oddaji. Zgleda da moraš malo potarnat kako si ubogi,da ti je nekdo umrl itd..,da se jim malo zasmiliš in ti lažje uspe.Tudi sam bi lahko igral na te karte,saj je Sandra do 7 leta zelo slabo slišala,skoraj nič.Po uspešni operaciji,pa se ji je sluh izboljšal ,tako da sedaj sliši kar vredu. V lanskoletnem showu ni bila narejena krivica samo njej, izpadlo je veliko zelo dobrih mladih talentov .V letu 2010, je bilo kar nekaj uspešnih nastopov,saj je Sandra kot prva Slovenka zmagala na Dunaju kjer so nastopali pevci iz cele Avstrije do 15 let.Zmagala je tudi na mini zabavi, kjer so bili isto mladi pevci iz Slovenije do 15 let.Upam da bo tudi to leto tako uspešno z nastopi,predvsem pa v šoli katera je za enkrat na prvem mestu.
  Posnetek je bolj slab :
  http://www.youtube.com/watch?v=B9EwYY4NVYE

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari moj, ko vidim ta posnetek še vedno ne morem verjeti, da ni Sandra prišla do finala. Pusti gledalce, oni so posebna kategorija, ampak da jo je pa žirija izločila pa je meni še vedno velika uganka. Čudovito poje.

  Si pa dobro ugotovil glede te minutaže, očitno le boj za gledanost, na nek način razumljivo, po drugi strani pa zelo krivično do pravih talentov.

  Zgodba o smrti, zbiranju denarja, poškodbah in še čem, pa je dodaten plus za rejting, res je.

  Zmaga na Dunaju? Kapo dol, še en dokaz, da Slovenci res nimajo pojma.

  Jebeš Slovenijo, pa naj uspe v tujini.

  Želim veliko uspehov še naprej.

 17. Benjamin Harb pravi:

  Še zmeraj pa ne razumem da starši ne preprečijo takšnih nastopov.Saj pa madonca ja slišijo kako njihov otrok poje in da se bo osmešil.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko otrok pride v najstniška ali pozna najstniška leta, ima očitno svojo pamet in svoje ideje o tem ali je dober pevec ali ne. Starši nimajo več prava glasanja. Mene, kot sem že dejal, bolj skrbijo prijatelji, ki očitno ne upajo reči, da je nekdo zanič.

  Jebat ga, očitno je folku dovolj že to, da se pokažejo po tvju, boli jih kurac, če se osmešijo. Pač dobijo svojih pet minut in par radovednežev, ki jih poklikajo po guglu.

 19. Benjamin Harb pravi:

  Ravno danes sva se ženo pogovarjala in isto omenila to uganko katere tudi midva ne znama rešit.Nekaj mi je sicer prišlo na ušesa kdo bi lahko bil v ozadju vendar ne bi raje o tem.Kaj pa če se motim in tej osebi naredim krivico.

 20. Benjamin Harb pravi:

  V bistvu ne razumem tudi njihovih učiteljev petja.Če samo pogledamo Tjašo Židan,kako ji učitelj ne odsvetuje takšnih nastopov.Moram povedat,da se je Sandra pesem katero je pela na talentih naučila sama preko interneta,saj takrat več nisva obiskovala ur solopetja pri Alenki.Tudi pesmi ki jih poje sedaj se uči sama,ter z najino pomočjo.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Židanova je glede petja blamaža za Naceta Junkarja. Upam, da sem si zapomnil prav, da jo on uči.

 22. Pepi Pepi pravi:

  Junkar jo uči, ja. Prav predstavljam si ga:
  Židanova pozvoni pri vratih.
  Junkar nabaše vate v ušesa, jo povabi noter in ona se začne dret.
  Po končani “vaji” pa čepke ven in: “Suuuuper napredujeva. Še ene parkrat, pa bo. Naslednjič ne pozabi denarja za ta mesec.”
  Tako vsakič.

 23. RHYME-G pravi:

  če zgledaš tak ko jinny ne rabis pet ! :)
  neki podobnega ko Nicole iz pusscat dolls¨! čeprav nicole. je mal bolsa…z mal autotuna pa pevskih vaj jo lah še zrihtajo da ma hit:)

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, me pa zanima kako je pela pred učnimi urami :)

 25. Kaka92 pravi:

  a Adam te pa ni tok navdusu :) ?men je biv najbolsi koncno nekdo k ve kaj dela v glasbi resda mal s cefurskim obnasanjem ampak koamd je biv res vredu

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kako da me ni, saj sem ga pohvalil, tudi med komentarji. Le preberi.

 27. Kaka92 pravi:

  sory velik komentarjev pa bl pozn je blo k sm ucer gledu pa se mi ni dal heheheh :)

 28. Maestro pravi:

  Jinny Ribič mikrofon zamenjala za fotoaparat!

  Ekskluzivno foto galerijo najdete na spodnjem linku
  http://www.telegraf.si/foto-jinny-ribic-mikrofon-zamenjala-za-fotoaparat/

 29. MC Kameleon pravi:

  Jo, dobri komentsi Gartner.

  Sicer pa kaj me res vedno dvigne je ta neumen voditeljski dvojec Vid & un tadrug – hands down najslabši voditelji vseh časov pomoje.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, mar ni Poles & un ta drug?

 31. Tina M Tina M pravi:

  Na youtubeu sem našla celo verzijo komada od Adama Velića in moram reči, da je zame definitivno favorit za zmago. Ne samo da zna pet in rapat v popolni angleščini, ampak je komad celo sam sestavil.. če to ni talent, res ne vem. Pa r’n'b…

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Počekiral, dosti bolje zveni pevski del kot na Talentih. Povsem v stilu kakih ameriških r&b pevcev in rapsov. Kapo dol. Tudi zavoljo avtorstva.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !