Saturday Night Live

17.03.2011 ob 22:28

Ker sem po dolgem času spet ujel nekaj oddaj, kjer velja posebej izpostaviti Roberta De Nira in Zacha Galifianakisa, ki sta bila vrhunska gosta (Jennifer Lopez je bila solidna, Megan Fox pa bolj kot ne zanič), sem se nostalgično spomnil tega enkratnega in maratonskega šova, ki ga nobena naša televizija začuda nikoli ni odkupila niti po pomoti. Še več, tudi nobena druga nam vidna televizija zadevo šprica že od nekdaj, če se ne motim, pa sem prve epizode videl po zaslugi kanala Sky, ki smo ga nekoč imeli na naših satelitskih antenah.

Pisala so se devetdeseta, ko so v prvi stali Dana Carvey, Mike Myers, Phil Hartman, Adam Sandler, Chris Farley, Dennis Miller, Victoria Jackson, Jon Lovitz, Kevin Nealon, Tim Meadows, Chris Rock, Julia Sweeney, David Spade in recimo Rob Schneider, ki so potem praktično vsi po vrsti naredili odmevne filmske kariere. Saturday Night Live je bil namreč vedno odlična odskočna deska za obetavne in mlade komike, od nekdaj pa ga spremlja tudi črna stran in nekakšno prekletstvo, kjer so mnogi člani različnih sezon nenadoma umrli zelo rane smrti.

V drugi polovici devetdesetih, ko so bili glavni Will Ferrell, David Koechner, Molly Shannon in recimo Chris Kattan, sem zadevo spremljal še dokaj redno, ko so prišli Tina Fey, Horatio Sanz, Tracy Morgan, Maya Rudolph in Jimmy Fallon, pa sem počasi izgubil stik in na serijo nekako pozabil.

Močno sem užival tudi v starih epizodah, kjer so razturali Dan Aykroyd, Chevy Chase, John Belushi, Gilda Radner, Bill Murray, Jane Curtin in Eddie Murphy, torej same legende, ki se jim je za nekaj oddaj pridružil celo zloglasni Andy Kaufman.

Saturday Night Live, ki ga že od nekdaj rihta Lorne Michaels, je brez dvoma eden mojih top šovov, saj premore totalno odbit humor in ohranja žanr vrhunske parodije, ki jo v filmih zadnja leta tako zelo pogrešam. Tak humor obožujem od nekdaj, številni liki so mi zlezli pod kožo za vedno, posebej dobri so bili oponašalci znanih osebnosti, nekatere skeče pa bi lahko gledal stokrat pa bi se še vedno poscal od smeha. Pa tudi številne zvezdnike je fino gledati kot goste, saj večkrat odigrajo najbolj nepozabne vlogice v svoji karieri in se pustijo poniževati po dolgem in počez. Da o glasbenih gostih, ki so prav tako super, niti ne začnejam govoriti. Drži, Saturday Night Live je ameriški odgovor na Leteči cirkus Montyja Pythona, bratje Wayans pa so pred leti furali tudi temnopolto inačico z naslovom In Living Color, ki je bila prav tako zelo dobra, tudi po zaslugi Jima Carreyja, ki začuda ni nikoli postal član ekipe Saturday Night Livea.

Pa naj zaključim z novo ekipo, kjer sta mi najbolj zabavna Bill Hader in Kenan Thompson. In z mislijo, da me je vedno čudilo, da filmi, ki so jih posneli po skečih šova, večinoma niso bili kaj dosti zabavni. Z redkimi izjemami seveda.

 

8 komentarjev na “Saturday Night Live”

 1. Vidmar pravi:

  Poglej si enega od zadnjih delov, ko je bil gost Dana Carvey. Nostalgično.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Carvey je odličen komik, prav škoda mi je, da se ni dobro znašel v filmih. Res pa je, da ga je tudi zdravje močno matralo.

 3. Eddie Murphy praznuje abrahama « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] stand up komik v zadevah Delirious in Raw, polega tega pa je bil leta 1984 tudi član ekipe šova Saturday Night Live, kar mu je dalo še dodatne oboževalce. Povedano na kratko, osemdeseta so bila njegova, za sabo pa [...]

 4. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Bridesmaids, Barney’s Version pravi:

  [...] in dobra zabava do samega konca. Jp, filmu se pozna, da v njem nastopa del ekipe šova Saturday Night Live, kjer je poleg Wiigove, ki je pomagala napisati tudi scenarij, glavna še Maya Rudoplh, tokrat [...]

 5. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » MTV Movie Awards 2011 je bil samo za emote, prenos na MTV Adria pa za brisanje riti pravi:

  [...] Sudeikis mi ni bil ravno presežek, saj ga tudi v šovu Saturday Night Live ne sprejemam najbolje, pa tudi preveč poceni in premalo izvirnih štosev je serviral. Vključno z [...]

 6. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » The Loney Island trga gate pravi:

  [...] Loney Island trga gate 14.10.2011 Pobje, ki sem jih prvič ujel v šovu Saturday Night Live (Dick in a Box z Justinom Timberlakeom me še vedno nasmeje do solz), se resda zezajo sto na uro, [...]

 7. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Casa de mi Padre pravi:

  [...] je bilo seveda pričakovano tudi zato, ker sta ga Ferrell in režiser Matt Piedmont, tudi scenarist šova SNL, kjer je kot veste raztural prav Ferrell, posnela v [...]

 8. IZTOK faking GARTNER » Saturday Night Live: Justin Timberlake pravi:

  [...] priredil besedilo pesemi Candle in the Wind. Moment je bil morda res malce neokusen, toda to je Saturday Night Live, še vedno moj top šit šov ever, ki sem ga pred leti požiral kot po tekočem traku. In pazi to, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !