Zmagovalci Oskarjev: Melissa Leo

2.03.2011 ob 21:41

Petdesetletni Melissi Leo do oskarja za The Fighterja nekako nisem posebej sledil. Ne bom rekel, da je nisem poznal (ipak je zadnje čase igrala v Frozen River, Everybody’s Fine, Veronika Decides to Die, Don McKay, Righteous Kill, Hide and Seek, 21 Grams in recimo The Three Burials of Melquiades Estrada), toda nekako si je nisem zapomnil v pravem pomenu besede. Pa zanimivo je, da je na sceni že od osemdesetih in da se je zelo trudila, da se je prebila iz televizije na velika platna, ki si ji več kot zasluži. Dejansko gre za tv igralko, če smo natančni, za tv igralko, ki se dobro počuti tudi na filmu. Še posbej zadnja leta, ko je začela dobivati dobre in odmevne vloge. Malo me spominja na Susan Sarandon, ali še bolje, občitek imam, da bi vse njene vloge odigrala enako dobro. Posebej je treba poudariti dejstvo, da ji je veliki met uspel šele na “stara” leta, kar je za Hollywood vsekakor velika posebnost in dokaz, da je gospa Leo res odločna ženska. V njej vidim tudi malo Meryl Streep, zato sem prepričan, da The Fighter ni bil njen zadnji oskar in da nam bo zdaj, ko je na vrhu, pokazala še ogromno dobrih igralskih predstav ter dobili cel kup znenih ter odmevnih filmov. Če spet pade v drugo ligo, pa ji za vedno ostane oskarjevski govor, kjer je bila prva, ki je uporabila zloglasni F word.

 

5 komentarjev na “Zmagovalci Oskarjev: Melissa Leo”

 1. Knox pravi:

  Ne bo več prišla v prvo ligo, ker je F word preveč za Oskarje :/ Ena napačna izjava in poteza ter si hitro pečen pri resnih zadevah. Sedaj se sicer globoko opravičuje samo bomo videli.

  Jaz sem zanjo navijal že za Frozen River (čeprav je bilo pričakovano, da Winsletova ne more šeenkrat izgubit).

  Moram pa priznat, da je sploh nisem opazil do filma Black Irish in šele potem sem videl, da je igrala v kultni seriji Homicide: Life on the Street

  Očitno nisem edini, ker so jo tudi tile kritiki/združenja raznih mest/držav (ala Chicago Film Critics Association Awards, Boston Society of Film Critics Awards in podbno) do Frozen River spregledali.

  Go Figure. Enim se rata prebit, drugim ne

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poglej seznam filmov, kjer bo igrala letos in drugo leto, pa boš videl kako hudo dobro ji gre in ji bo še šlo. Četudi ne dobi več oskarja zaradi incidenta, ne pomeni, da ne bo prva liga. Itak da bo, pri folku še posebej, saj jo imajo še raje kot prej, ker je bila tako spontana in je zaklela.

 3. alenka pravi:

  dobra igralka ni kaj!

 4. Knox pravi:

  Nisem misli tega, da ne bo igrala ;) Mislil sem na to, da ne bo več nominirana/zaželjena na določenih prireditvah. Možno, da sem rahlo paranoičen vendar je lista spregledanih, ki so se zamerili akademiji kar velika.

  Drugače jaz ne gledam nikoli kar bo prišlo v naprej po naslovih/castih, ker je bilo preveč razočaranj in tudi presenečenj

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje akademija bolj zameri take fore kot sta jih imela George C. Scott in Marlon Brando. Tale fuck je bil spontan in po nesreči, saj ni nikogar užalila in napadla.

  Hudiča, še Mickeyja Rourkea so nominirali, pa je nekoč vsem jebal mater.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !