Zmagovalci Oskarjev: Natalie Portman

1.03.2011 ob 16:48

Vsega 29 letna Natalie Portman, ki je vizualno ponekod že kar bizarno podobna Keira Knightley, je na film priletela že kot deklica, kot Shirley Temple, če pavšaliziram, le da se ni šla nedolžno punčko, ki bi jo oboževale mamice in babice, ampak resno igralko filma Leon, kjer ji je družbo delal Jean Reno. Jp, ko je igrala glavno žensko vlogo v Leonu, je bila stara komaj 13 let, že leto kasneje pa smo jo lahko na hitro ujeli tudi v kriminalki Heat, kjer sta bila kot veste glavna Pacino in De Niro. Slavo si je kupila z novo Star Wars trilogijo, kjer je igrala Padme, prav to pa mi nekako ni šlo v kontekst in je bil razlog, da je nisem vzel ne vem kako resno. Vse do filma Closer, kjer me je pozitivno presenetila in snela prvo nominacijo za oskarja, kar pa je vsaj zame hitro zbledelo zavoljo bedarije V For Vendetta. Je pa zato leta 2008 udarila s filmom The Other Boleyn Girl in spet dokazala, da ji delam krivico, potem pa še s filmom Brothers, kjer je bila prav tako odlična. Sedaj je dobila zlati kipec in je na vrhu sveta, saj je odigrala zelo zahtevno vlogo shizofrene baletke, kjer je bila potrebna tudi precejšnja fizična transformacija. Ne bom rekel, da ni bila dobra, rekel pa bom, da bi lahko bila še boljša in da me je zares prepričala šele v finalu filma. Po drugi strani pa bi moral spoštovati igralko, ki zavrne Roberta Redforda in film The Horse Whisperer samo zato, da lahko igra na Broadwayju.

No ja, toda kaj, ko si rispekt zniža z izjavo kot je tale: “I’m going to college. I don’t care if it ruined my career. I’d rather be smart than a movie star.”

 

10 komentarjev na “Zmagovalci Oskarjev: Natalie Portman”

 1. alenka pravi:

  na enih fotkah je res kot Keira, samo manj nadležna.Keira je pač prepoznavna po tistih nadležnih žnablih in našoblenimi ustnicami. jah kak mi gre tisti izraz na jetra.skratka Natalie je zlo fajn, upam da nam prinese še veliko tak fajn odigranih vlog.

  kar se pa izjav tiče mislm da ga ni v Hollywoodu ki je že kdaj pihnil mimo. in jim sploh ne zamerim. tako kot malokrat povejo kaj res imenitnega, ga kdaj pač tudi mimo usekajo. ampak konc dneva I don’t give a damn dokler meni prinašajo veselje do in v filmih, kar je v končni fazi njihov poklic.

 2. Filip pravi:

  ….’bedarije’ V for Vendetta?
  Obrazloži? :O

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filip, ni panike:

  Ko človek gleda V kot vroče maščevanje, dobi občutek, da gleda hudo trapaste reciklaže filmov Fantom iz opere, Umazani Harry, Darkman, Profesionalec in Mož z železno masko. Kopijo brez pravega občutka za ritem, za zgodbo, za vse tisto, kar mora imeti dobra kopija, če hoče v štric z originalom, če hoče spretno zakamuflirati pomanjkanje idej.

 4. B.Tilnik pravi:

  Dobrodošli v Megleniku.

  Gartner, tebi V ne more biti nikoli jasen, ker ti preprosto ni namenjen. Ker nisi niti malo Guy Fawkes. Ker ne zmoreš sprocesirati kompleksnejše alegorije.

  In človek ne dobi občutka, da gleda reciklažo omenjenih filmov. Gre vendarle za razredčeno a vseeno relativno natančno ‘reciklažo’ stripa. Alan Moore je sicer dejal, da naj se Američani raje ukvarjajo s sabo, kot da svoje težave projicirajo na tečerjansko Britanijo, ampak to je druga zgodba.

  Seeda, ker raznorazni Guy Fawksi niso nikol potrkali pri tebi, ti tudi njena krasna izjava ‘znižuje rispekt’.

  Zapuščamo Meglenik.

 5. lily pravi:

  In zakaj bi njena izjava bila neumna? Jaz vidim v njej izjavo dekleta, ki ji je izobrazba zelo pomembna in hoče imeti neko potrdilo v žepu, če ji igralska kariera propade. Nikjer ne piše, da ne more. Ni biti filmski zvezdnik vse na svetu, veš.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne gre za ta kontekst, marveč za blefiranje, saj je v tistem času, če se ne motim, že sprejela vlogo v Star Wars, kar pomeni, da je prekleto dobro vedela, da bo velika zvezda. Tri leta pavze so med leti 1996 in 1999 resda bile, toda Star Wars je brez dvoma sprejela že 1998 ali celo 1997, kar pomeni, da je res bleferska izjava in da faksa ni mogla končati v enem letu.

  Še bolj debilno pa je, da je kao nakazala, da so filmske zvezde glupe, zakaj za vraga je potem postala ena izmed njih. Blef, totalni in kvazi kul izjava.

 7. lily pravi:

  Ok, zdaj razumem. Z zadnjim odstavkom se pa strinjam. Meni ona itak ni nikoli bila preveč všeč, niti lepa se mi ne zdi, kot jo nekateri hvalijo. ;) Zgleda pa, da ima nekoliko predolg jezik. Tudi, ko je sprejela zlati globus, je butnila ven tisto, da njen zaročenec v filmu Black swan reče, da ne bi seksal z njo, da je pa v resnici seveda drugače (ker je noseča) in da je zato tip dober igralec.

 8. Knox pravi:

  V for Vendetta je bolj ali manj všeč samo uporniškim najstnikom. Osnovnošolska lekcija o totalitarizmu bu fucking hu

  Gartner ima povsem prav

 9. Recenzije: No Strings Attached, Paul « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] ima Ashton Kutcher zanič filme, ni nič novega. Da se v njegovi družbi smeši tudi Natalie Portman, pa je bilo prav tako za pričakovati. Ta dva me v takem usranem filmu torej ne presenečata. Bolj [...]

 10. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: The Hangover 2, Priest, Your Highness, The Ward pravi:

  [...] veliko boljša in tematsko podobna filmčka Robin Hood: Men in Tights in The Princess Bride. Tudi Natalie Portman, ki jo je lahko sram za tole sranje od filma. To ni film, to je nepotrebno glupiranje in nizanje [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !