Lady Gaga: Born This Way

1.03.2011 ob 15:26

Čeprav mi je komad še vedno zanič, tudi zato, ker tako zelo spominja na Madonno, da je že žaljivo, moram priznati, da je videospot presežek, ki ga ne pomnim. Futuristični kič odklop, kjer Lady Gaga, zdaj Mother Monster, spet dokaže, da je mojstrica cirkusa. Da je z drugega planeta, s planeta Fame. Da je ta hip pač najbolj aktualna pop zvezdnica daleč na okoli. Ne me jebat, no, tole ni več le projekt, tole je Lady Gaga planet, ki ga poganjata kič in cirkus. In ob katerem vse ostale pevke zgledajo kot naši Rock Partyzani, torej hudičevo za časom. Lady Gaga je žanr, trademark, poanta tega, da je glasba v novem tisočletju najmanj pomemben del glasbenega posla.

YouTube slika preogleda
 

14 komentarjev na “Lady Gaga: Born This Way”

 1. smoger pravi:

  Z drugimi besedami: poiščeš kravji gnoj ga zapakiraš v zlat zabojček, okrašen z nadražjimi kamni na svetu in prodaš na dražbi Sotherby’s za milijon dolarjev.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako nekako, ja.

 3. Tina M Tina M pravi:

  Pa je šla še dva koraka dlje, ne samo enega.. :) Če je bil Alejandro namenjen njeni gejevski populaciji (kot je povedala sama), imam občutek, da je ta za njene drag queen poslušalce. Kar se mene tiče, bi bil ta komad lahko super soundtrack za Priscilla, Queen of the Desert. Zraven pa še splošno sporočilo, bodi kar si. In spet moram priznati, da me je tudi ta njen komad osvojil in je dober za miganje, recimo med pospravljanjem stanovanja :)
  V spotu nisem videla samo Madonne, ampak tudi Michaela… dve ikoni pop glasbe, zakaj pa ne. Me pa zanima, kako in s čim bo odgovorila na moje vprašanje v glavi.. kam greš lahko naprej od vesoljske matice in sluzastega “rojevanja”.. fak :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz sem samo zijal, ko sem videl tale spot, sem imel idejo, da me nič več ne more presenetiti :)
  Ma finta je, da če ne bi vedel, da je Lady Gaga, bi mislil, da je Madonna. Tako zelo kopiran komad je. Ne glede spota, glede muske in petja.

  Res je, kaj je naprej? Hm, morda to, da v živo požre psa ali svojega otroka takoj ko ga rodi, ali pa gre v drugo skrajnost in postane Taylor Swift :)

 5. Tina M Tina M pravi:

  Točno to tudi sama razmišljam.. ali še dlje ali pa v drugo skrajnost :) Skušam jo pa poimenovati.. iz heca.. če je bil Michael kralj popa, je ona lahko kraljica popa.. mesto princeske je že baje zasedeno z Britney… kaj je potem Madonna? Ali je gaga poglavje zase, nekje z Marilynom Mansonom, samo v malo milejši obliki :) No, tudi Manson se je kasneje malo “ponežil”.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lady Gaga je brez dvoma nova kraljica popa. Madonne se zadnja leta v primerjavi z njo sploh ne vidi. Seveda kar se cirkusa in šova tiče, žal je meni muska daleč, daleč zadaj.
  Gaga je fame monster, pevka, ki je na novo ustvarila pojem popa in slave.

 7. pikapoka pravi:

  no jaz pa ko gledam Gago, me po svojem stylingu spomonija na Josipo Lisac. Se mi zdi, da imamo na Balkano svojo Lady Gaga že več kot 30 let, vsaj kar se stylinga tiče ;) Sem Jospio ravno zadnjič ujela na HTV in je bila s frizuri popolnoma odbita.
  Drugač pa meni Gaga ni všeč, mi je malo antipatična. Muzika pač tak tak, styling pa za pobruhat!!!

 8. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Madonnin Express yourself, ki je vokalno bolje izveden in seveda v šovu nadgrajen. Je pa neverjetno s kakšno lahkoto in brez sramu ukrade komad.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pikapoka, se popolnoma strinjam, prav zato je Josipa ne mara, saj se zaveda, da ji je dejansko spizdila imidž. Kaj veš, morda celo namerno, svet je ipak mali.

 10. pikapoka pravi:

  No za mene je Josipa Lisac ena in edina, vse ostalo pa so neuspele kopije vključno z Gago vsaj po stylingu. Pa tudi tak vokal kot ga ima Josipa ni kar tako… se strinjam s Simono ta pesem me zelo spominja na Express yourself, s tem, da je meni Madonnin komad ful boljši… ne vem ta Gaga mi nekak “ne leži” preveč… no zdaj imamo še mi slovensko Gago – April, ki me ni prepričala…

 11. Maja pravi:

  Res je da ima Gaga kar čudne šove,samo ženska vsaj zna peti.
  http://www.youtube.com/watch?v=U_hHc7TZjyY&feature=related

 12. Maja pravi:

  Na žalost Gaga samo s svojim glasom ne bi daleč prišla,to je le del uspešnega marketinga v glasbeni industriji.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne gre samo za marketing, gre za celoten koncept cirkusa, ki ga na tak način že dolgo časa ni delal nihče.

 14. Michael Jackson: Thriller « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] samo najboljši, tudi najbolj vpliven, legendaren in osupljivo narejen. Tudi za današnji čas, ko Lady Gaga, Kanye West in Katy Perry prav tako snemajo dih vzemajoče videospote. Toda Jackson je bil prvi, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !