Oskarji 2011

28.02.2011 ob 05:50

Svoje mnenje sem o nominirancih strnil že tule, pravi šov pa se prične danes ob dveh zjutraj, no ja, z red carpetom že uro prej, če se ne motim. Po moje bo za film slavil Kraljev govor, za režijo David Fincher, za risanko Toy Story 3, za igralske dosežke pa Colin Firth, Natalie Portman in Christian Bale, medtem ko bo najbolj napeto v kategoriji stranske ženske vloge, kjer zna zmagati Melissa Leo.

YouTube slika preogleda

UVOD

Začel se je Red Carpet, ki me letos nekako ne pritegne, saj se mi zdi, da ni pravih zvezd. Zavidam pa Ryanu Seacrestu, ki je vedno zraven in uspe spoznati vse te jebene zvezde, pa četudi je dejansko le another pretty boy. Je pa smešno, še posebej na E!ju, ko Ryan pred kamero dobi Stevena Spielberga, Giuliano Rancic pa seveda zanima le to, kako je oblečena Helena Bonham Carter. Jebat ga, oskarji so pač šov, kjer ni važno, če zmagaš, ampak kaj si navlekel nase. Pa vedno mi je zabaven model na Pro 7, ki se tako zagreto matra, da bi pred kamero dobil kako zvezdo, ko jo dobi, pa se mu vedno znova zelo hitro izmuznejo pred pomembnejše tv postaje.

Cotke se mi ne zdijo nič posebnega, še celo Helena Bonham Carter se je umirila in zafurala konzervativno zadevo. Če se ne motim, je bilo pri damah veliko rdeče, pri gospodih pa pač črna, kot vedno.

Nominiranka Melissa Leo bi za oskarja tudi ubijala

Jacki Weaver, ki prav tako tekmuje v kategoriji za najboljšo stransko vlogo, je dejansko moja favoritka

Russell Brand je Katy Perry tokrat menjal s svojo mamo

Nominiranka Amy Adams me je presenetila z odlično vlogo v filmu The Fighter

Michelle Williams po moje nima šans za zmago, vseeno pa lahko rečem, da je vlogo v filmu Blue Valentine odigrala zelo dobro

Jesse Eisenberg je glavno vlogo filma The Social Network odigral perfektno, toda proti Colinu Firthu vseeno nima šans

Cate Blanchet, posebej za mojo Tinko

Jennifer Hudson, tokrat v vlogi presenterke

Nominiranec Mark Ruffalo, ki me je presenetil z zelo dobro odigrano vlogo v filmu The Kids Are All Right

Darren Aronofsky, režiser filma Black Swan, je lani svoje delo za The Wrestlerja opravil dosti boljše

Kaj za vraga se je zgodilo s Sharon Stone?

Mladi Jeremy Renner, nominiranec za odlični The Town, postaja čedalje boljši igralec

Brez nominiranke Annette Bening seveda ne gre, da jo spremlja njen jebeno skulirani mož Warren Beatty, pa je seveda več kot jasno

Geoffrey Rush in Colin Firth, vrhunska performerja, ki bi morala sneti oskarja. Colin ga bo, Geoffreyja pa bo verjetno premagal Christian Bale

Izjemno talentirani Andrew Garfield, ki je krivično ostal brez nominacije za The Social Network in Never Let Me Go

Javier Bardem, presenetljivi nominiranec za Biutiful, ki mu taka starokopitna frizura ne paše, s svojo ženko Penelope Cruz, ki je malo nazaj rodila dvojčka

Legendarni Steven Spielberg je prišel s hčerko.

URADNI RED CARPET

 • Pravkar se je začel uradni red carpet, z Jennifer Hudson, sicer oskarjevko za Dreamgirls. Lepa obleka, še vedno pa se je ne morem navaditi v suhi izvedbi.
 • Evo jo, Natalie Portman, glavna favoritka za zmago. Bila je dobra, a vendarle ne tako kot pravijo vsi. Po drugi strani pa je res, da so bile ostale, ki so jih nominirali, slabše.
 • Glej ga, Justin Timberlake, zadnje čase le igralec, ki je končno dobil film, ki so ga vrteli v kinu. Bil je presenetljivo dober, zato sem prepričan, da ga čaka še pestra filmska kariera.

Pravici je zadoščeno, Christian Bale ima oskarja

 • Sandra Bullock, tudi v rdečem, letos seveda v vlogi presenterke za najboljšo moško vlogo.
 • Nicole Kidman v malce čudni beli obleki v Rabbit Hole resda ni bila slaba, toda vseeno ne gre za presežek, kar pomeni, da bi morala biti na njenem mestu Julianne Moore. Je bilo pa botoksa tokrat manj kot na Globusih.
 • Pa Gwyneth Paltrow, v zlati obleki, še vedno mi je zoprna, me pa zadnje čase preseneča s svojimi pevskimi sposobnostmi. In pazi to, rekla je, da bi rada posnela duet z Jay-Zjem
 • Evo ga, Christian Bale, eden redkih mojstrov karakterja, ki gre do konca. V The Fighterju je bil odličen, toda še boljši je bil v Rescue Dawn in The Machinist. Brada in lasje me ne motijo, stokrat bolje kot pobrit in kratkolas dripac, ki mi je šel na kurac v Batmanu.

Anne Hathaway in James Franco sta me presenetila in svoje delo opravila odlično

 • Pa Hugh Jackman, ki je lani zadevo vodil, letos pa bo očitno le gledal oz. podeljeval.
 • In še Halle Berry, v lepi obleki in brez nominacije za Frankie and Johnny. Na odru bo stala zavoljo poklona legendarni Leni Horne.
 • Pa Tom Hanks, ki je zadnje čase le presenter, pa še to v nekih stranskih kategorijah. A jebat ga, tip ima dva oskarja, dobil pa ju je dve leti zapored, kar je bomba.

ŠOV

 • Vrhunsko zabaven uvodni filmček je bil poklon filmu Inception in pokazatelj, kako bi se morale delati parodije. James Franco in Anne Hathaway sta hodila po sanjah Aleca Baldwina in obdelala vse nominirane filme, kar je stokrat bolje kot da bi hodila po glavi Johna Malkovicha. Na hitro se je pokazal tudi Morgan Freeman, zaključek z Back to the Future pa je bil prav tako poglavje zase in hudo lepa nostalgija. Nadaljevanje uvoda, kjer sta Anne in James prišla na oder, je bilo prav tako super in izjemno smešno, najboljši del pa mi je bil tisti, kjer je njena mama dejala, naj se zravna, saj jo gleda gospod Steven Spielberg. Odličen začetek, tudi zavoljo Toma Hanksa in spomina na klasiko Gone With the Wind.

Helena Bonham Carter (v družbi moža Tima Burtona) je ostala praznih rok

 • Ufff, pizda materna, na oder prihaja Kirk Douglas. Ne me jebat. Ne me fakin jebat. Star je skoraj sto let, še vedno pa se zeza in osvaja Anne Hathaway (“Kje si bila, ko sem jaz snemal filme?”). Brez dvoma prvi vrhunec prireditve.
 • Evo ga, Justin Timberlake, daleč je prišel ta mulo iz N’Sync. Stoji na odru oskarjev, tokrat v družbi Mile Kunis, ki je ostala brez nominacije za Black Swan.
 • Javier Bardem in Josh Brolin, frajerja prve klase in soigralca iz filma No Country For Old Men, ki pa sta tokrat zgledala nadvse blesavo.
 • Pevska točka Anne Hathaway je bila kul, MM Jamesa Franca pa prav tako okej. Ma dobra sta, presenetljivo dobra.
 • Glej ju, najbolj nenavaden par prireditve, Russell Brand in Helen faking Mirren. Fora s francoščino je bila dobra, nimam pripomb.

Christian Bale in Mark Wahlberg, zvezdi odličnega The Fighterja

 • Nicole Kidman in Hugh Jackman, soigralca po krivici prezrte Australie. Plus nostalgični glasbeni spektakel, ob katerem mi je zastal dih. Joj, kako glasba zaznamuje spomin na filme. Včasih se je spomnimo celo bolj kot samega filma.
 • Matthew McConaughey in Scarlett Johansson sta bila bolj kot ne dolgočasna, tako kot Reese Witherspoon, Cate Blanchett pa je v sicer resnem nastopu udarila okej šalo na račun The Wolfmana.
 • Dober prispevek o filmskih komadih, kjer so izpostavili tudi Eminema in Three 6 Mafio, na koncu pa je spregovoril tudi Obama in izbral As Time Goes By, ki je tudi moja top izbira, če bi že moral. Če bi izbral Isaaca Hayesa, bi ga seveda križali :)
 • Kevin Spacey, ki so ga nesramno zaobšli za Casino Jacka, je bil kul kot vedno, napovedal pa je glasbeni del prieditve.
 • Lep nastop Mandy Moore lepe pesmice lepe risanke Tangled.
 • Super parodija na autotune. Tako se dela, kapo dol. Končno nekdo, ki mu je kapnilo, da je moderna muska v totalnem kurcu. Pa še super norčevanje iz filmov in glavnih junakov.

Skoraj stoletni Kirk Douglas je bil brez dvoma vrhunec celotne prireditve

 • O ti mater, Oprah Winfrey live on stage. Zakaj pa ne, ipak je igrala v The Color Purple in producirala Precious.
 • Oooooooooo, glej ga Billy Crystal, verjetno najboljši voditelj oskarjev, ki je akademiji zameril dejstvo, da ga niso nominirali za njegove resne projekte. Še vedno huda faca. In spomin na Boba Hopea, ki je bil še boljši od njega. Super moment, resnično super moment.
 • Opala, Jude Law in Robert Downey Jr. skupaj na odru, kot v Sherlocku Holmesu. Tudi pri njiju mi ni kul ta starinska moda. Sta imela pa dobre fore, za razliko od Brolina in Bardema.

Halle Berry se je poklonila preminuli Leni Horne

 • Gwyneth Paltrow spet raztura kot pevka, kot na Grammyjih. Kapo dol za vokal.
 • Fak, kak čudovit In Memoriam Celine Dion, pesem Smile, ki me je spomnila tudi na Michaela Jacksona. Smo pa lani izgubili res velike legende, tudi Leno Horne, kateri se je še posebej poklonila Halle Berry. Ob teh pofukanih memoriamih vedno jokam kot pička. Jebemti no, kako ne bi, ko pa sta umrla tudi Leslie Nielsen in Tony Curtis. Pa Arthur faking Penn. In Dino faking De Laurentiis. Eh, prav mehek postanem, ko se spomnim na vse te legende, ki so zaznamovale tudi moj lajf. Poklon in spomin za vedno. In hej, kje za vraga sta Corey Haim in Maria Schneider?
 • Lepo, da so pokazali tudi Governor’s Awards, o katerih sem pisal tule. In jebemti, na odru stojita Francis Ford Coppola in Eli Wallach. Super moment, a žal prekratek, nevreden takih legend.

Pričakovani zmagovalki Natalie Portman je oskarja izročil Jeff Bridges

 • Evo ga, Jeff Bridges, z napovedmi najboljše igralke. Lepo, toda ne tako kul kot lani, ko so to počeli bolj pestro in je vsakega nominiranca napovedoval drug igralec.
 • Jp, Sandra Bullock podeljuje za najboljšega igralca, kjer že nestrpno čakam, da bom čestital Colinu Firthu. Sandra zna, vse kar reče, izpade simpatično.
 • In seveda, gospod Steven Spielberg, ki je odlično ponazoril, da so luzerji dostikrat boljši od tistih, ki zmagajo.

Billy Crystal, Master of Ceremony, se je vrnil na kraj zločina

ZMAGOVALCI

Stranska ženska vloga

Najbolj napeta kategorija, vsaj zame. Evo jo, MELISSA LEO za The Fighterja, kot sem napovedal. Vrhunsko odigrana vloga, povsem zaslužena zmaga. In pazi to, rekla je fucking easy, fucking v live prenosu, za anale, jebeno za anale. Kapo dol za spontan in iskren govor.

Risanka

Iluzionista žal nisem uspel videti pravočasno, med ostalima dvema pa bi seveda ni bilo dileme, pa četudi je Dragon prav tako zelo lepa risanka. Mi pa ni jasno, zakaj so nominirali le tri risanke. TOY STORY 3, itak, kaj pa drugega. Čudovita zadeva, z več čustvi kot v skoraj vseh lanskih filmih.

Prirejeni in izvirni scenarij

THE SOCIAL NETWORK, odlična izbira, več kot odlična izbira. Zadovoljen, zelo zadovoljen. Another Year žal nisem videl pravočasno, navijal sem za Inception, zmagal pa je seveda THE KING’S SPEECH, kar prav tako ni slabo. V prave roke sta šla oba oskarja, govor Davida Seidlerja pa je bil fenomenalen.

Tujejezični film

Za Kynodontas seveda niso imeli jajc, zmagal pa je danski IN A BETTER WORLD, v originalu, Hævnen. Žal ga nisem videl, zato ne morem podati mnenja.

Stranska moška vloga

CHRISTIAN BALE, itak, kot sem rekel, ni bilo dileme, čeprav se mi je zdel Geoffrey Rush vseeno boljši. Pravici je zadoščeno, prišel je odkup za filma Rescue Dawn in The Machinist. Bale je eden redkih, če ne kar edini glumac, ki se mu še ljubi tako zelo transformirati za vloge. Bale je novi De Niro, vsi ostali so preveč leni, Bale pa gre vedno do konca.

Glasba

Navijal za Hansa Zimmerja ali pa Alexandrea Desplata, slavila pa sta Trent Reznor in Atticus Ross za THE SOCIAL NETWORK. Muska ni slaba, toda prva dva sta mi bila vseeno boljša.

Zvok

Končno nekaj tudi za INCEPTION, ki puši na vseh koncih. Tudi tam, kjer nikakor ne bi smel. Najboljši zvok je zaslužen, saj so vsi ostali filmi v primerjavi s z njim delovali kot počen boben na tem področju.

Maska in Kostumi

THE WOLFMAN je sicer posran film, toda legendarni Rick Baker si oskarja seveda več kot zasluži. ALICE IN WONDERLAND prav tako po moji oceni, a kostumi so ipak bomba. The King’s Speech pa spet puši. To ne bo dobro. Če se ne motim, nima še nobenega oskarja.

Efekti

Če ga ne bi snel INCEPTION, bi bilo nekaj hudo narobe.

Pesem

Slavil je RANDY NEWMAN za Toy Story 3. Okej pesmica, toda vseeno sem kot pravi romantik navijal za Tangled.

Režiser

Napeta kategorija, zelo napeta kategorija. Opaaaaaaa, TOM HOOPER, presečenje večera in napoved, da bo The King’s Speech zmagovalec večera. David Fincher je delo opravil bolje, a glede na to, da med nominiranci sploh ni Christopherja Nolana, je bilo mogoče prav vse. Tudi zmaga Toma Hooperja. Razočaran, a ne tako, da bi si rezal žile.

Najboljša igralka

Ker ni Julianne Moore, mi je bilo vseeno katera bo zmagala. NATALIE PORTMAN, kdo pa drug. Ostale itak niso imele šans. Pri Closer je bila prezelena, sedaj je prišel njej čas. Med nominirankami je bila res najboljša. To moram priznati. Morda jo je nesla le Jennifer Lawrence, ki sem ji verjel še bolj.

Najboljši igralec

Odlična plejada glumcev, ki jim lahko samo čestitam. Izločil bi le Jeffa Bridgesa in dodal Kevina Spaceyja. COLIN FIRTH, itak, who else. Lani je pušil, letos je njegovo leto. Vem, da akademija ljubi hendikep, toda res je bil odličen in kipec je povsem zaslužen. Še vedno se mi ne zdi ravno najboljši igralec na svetu, toda tole vlogo je odigral zares briljantno.

Najboljši film

Vsi razen True Grita so dobri, če sem iskren. Najboljši je Inception, zmagal pa je seveda THE KING’S SPEECH, ki je v zadnjih tednih povsem zasenčil favorita The Social Network. Dober je, dober, toda ne tako kot Network, The Fighter in Inception.

ZAKLJUČNI KOMENTAR

Evo, pa so za mano še eni oskarji. Dober šov, tudi s strani Anne in Jamesa, ki sta me močno presenetila. Ona mi prvič ni bila zoprna, on pa je bil prav tako zelo kul. Vse zmage sem zadel, le Tom Hooper se mi je izmuznil. Nisem ga upal obkljukati, saj sem imel v glavi, da morajo Fincherju dati vsaj tolažilno nagrado. Oskarji so še vedno moja top prireditev, za katero bi vsako leto dal življenje. To je moj svet, moja scena, šov, iz katerega so narejene sanje. In šov, ki me letos ni pustil hladnega. Slavil je The King’s Speech, dejansko sto odstotni oskarjevski material, ki bi slavil katerokoli leto. Taki film pač vedno zmagajo. Pa četudi imajo hudo konkurenco. Za glavnega igralca je isto, to je hendikep vloga, ki vedno znova prepriča člane akademije. Če ga je dobil Dustin Hoffman, ni vrag, da ga ne bi tudi Colin Firth, mar ne. Isto velja za glavno igralko, tudi take vloge akademija obožuje, še posebej, če se igralka transformira tudi telesno, kot Christian Bale, kot nekoč De Niro, ki je brez dvoma služil za vzor vsem tem zelencem. Pravih legend med nominiranci ni bilo, kar pomeni, da so letošnji oskarji vendrle bili bitko za rejting, kar je razumljivo, a vseeno ne bi smelo biti bistvo prireditve. No ja, saj lepo, da je slavil režiser zmagovalnega filma, saj je hecno, da slavbi film, režiser pa ne, ali obratno. Ipak se film ne režira sam, mar ne. Četudi imajo mnogi dosti kritike na oskarje, predvsem glede lobiranja in samih nominacij ter zmagovalcev, to še vedno ostaja najbolj prestižna nagrada, ki pa ne glede na vse ponavadi vseeno nagradi dobre filme in igralce. O tem ni dvoma in brez veze se je jeziti ter sprenevedati. Sem pa na odru prav tako pogrešal nekaj pravih zvezd, ali kako legendo več. Hudiča, še Jacka Nicholsona ni bilo med gledalci. Špricali pa si tudi Pitt, Angelina, Tom in Johnny. Hvala bogu, da je bil vsaj Kirk Douglas, če ne bi bil, bi pomislil, da gledam Teen Choice Awards. Sicer pa je itak jasno, da najboljši filmi niso nikoli nominirani. Če so, ne morejo biti najboljši.

In še linki do recenzij filmov:

black-swan/
true-grit/
the-fighter/
inception/
animal-kingdom/
the-kids-are-all-right/
rabbit-hole/
the-kings-speech/
127-hours/
the-social-network/
toy-story-3/
winters-bone/
blue-valentine/
the-town/
alice-in-wonderland/
how-to-train-your-dragon/
harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-1/
the-wolfman/
kynodontas/
tangled/
tron/
unstoppable/
salt/
iron-man-2/

foto: gettyimages, ap photo, wireimage

 

82 komentarjev na “Oskarji 2011”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Se strinjam s temi napovedmi, le za najboljši film ostajam skeptičen glede Kraljevega govora, saj sem še vedno prepričan, da bi po vseh pravilih moralo slaviti Socialno omrežje … kot nepoboljšljivi optimist pa bom do zadnjega držal pesti za Izvor. ;-)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz bi nagradil Izvor, če bi bilo po moje, pred Kralja pa bi prav tako brez slabe vesti postavil Socialno omrežje, pa tudi The Fighter in 127 Hours.

 3. Vidmar pravi:

  Lahko prosim poveš na katerem programu boš gledal podelitev?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pro 7 nikoli ne razočara.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  @Vidmar:
  Na Pro7 (nemški kanal) bodo pokrivali oskarje od 1.10 naprej … podelitev pa se začne ob 2.00 (na srečo brez kakšnih nemških simultanih prevodov). :-)

 6. Vidmar pravi:

  Neee noo, a bojo nemško zraven lapali? Če ja, bom kar na rip počakal.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pri takih rečeh (Oskar, Grammy) je vedno brez prevoda, vedno original, že sto let.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Bodo pa med premori seveda nemške reklame in včasih morda kakšen komentar o nagrajencih … vendar samo med premori, ki so že po defoltu namenjeni reklamam in ko tako ali tako ni prenosa prireditve.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se spomnim enkrat, ko je komentiral Štefančič. Ni bilo kul, saj ni prevajal in je čvekal le trivio in to med tem, ko so se dogajale ključne reči, ki jih gledalci seveda nismo slišali.

 10. paparazzi pravi:

  mene trenutno skor bolj od zmagovalcev zanima kako se bosta odrezala james in anne kot voditelja! sem zelo skeptičen do igralcev kot voditeljev, saj je bil hugh jackman pred dvema letoma grozen! bojim se da se bo tudi letos na odru več plesalo in pelo, kot pa zbijalo šale na račun prisotnih! :(

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jackman je bil okej, čeprav sem bil prepričan, da ne bo. Glede Anne in Jamesa pa imam tudi jaz hude pomisleke, pa še ona mi gre močno na živce. Ne vem no, to niso dobre fore, da šova ne vodi voditelj, ampak neki igralci.

  Po drugi strani pa tudi Letterman in Goldbergova nista bila ravno vrhunska.

  Kje je Billy Crystal, ko ga rabiš.

 12. spookymulder spookymulder pravi:

  Meni se je pa Hugh Jackman povsem dopadel, sploh ob njegovem uvodnem muzikalu sem umiral od smeha. :-)

 13. Vidmar pravi:

  No, pol bom pa gledal. Motilo bi me samo, če bi sproti prevajali kaj tam govorijo. Super.

  Kje je Ricky Gervais, ko ga rabiš.

 14. paparazzi pravi:

  ja, billy crystal je bil res fantastičen! pa men osebno je bil tud jon stewart odličen, čeprav so bila mnenja deljena…pogrešam tud garya buseya na rdeči preprogi, ki je nekaj let nazaj precej popestril dogajanje, ko je skor napadel ryana seacresta! xD

 15. spookymulder spookymulder pravi:

  Anne se v zadnjem času pojavlja v številnih skečih, kjer dokazuje, da ima dober smisel za humor in da zna odlično posnemati igralske kolege (oziroma njihove hibe) … na YouTubu se lahko najde posnetek, kjer je v SNL v nulo snela Katie Holmes. :-)

  Franco je pa tako ali tako znan po njegovih odštekanih vlogah, kjer nikoli ne veš, če se samo šali, ali pa je res malo nor. ;-)

  Tako da … pustimo se (upajmo da prijetno) presenetiti.

 16. Niko Čajič pravi:

  sam zdej pa ne razumem
  na official strani pa kaže ura ki odšteva da se bo zdej vse začelo

  lani ni blo tk se spomniš ko sma odštevala zadnje minute pa sekunde od showa pa pisala na blog kolko je še
  sam takrat se spomnim je bla ura 2.00 zjutraj
  zdej pa nevem

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, tisto je kul fora ja, tako zelo, da menda zaradi tega ne bo Cruisea in prave Holmesove.
  Vseeno pa mi gre punca na živce. Franco pa je skoz zadet in počasen, bojim se, da bo dolgočasen na odru.

  Paparazzi, mene Stewart ni prepričal, ker mi tudi v svojem šovu nikoli ni bil smešen.
  Tega s Buseyjem se pa ne spomnim.
  Me pa zanima, kdo vse bo prezenter, upam da bo kaj pravih zvezde, ne le tile novi prdci.
  Še vedno ne morem pozabiti, ko sta ne tako nazaj na oder stopila Paul Newman in Elizabeth Taylor.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, nimam pojma kaj gledaš, ampak podelitev se prične ob dveh. Uradni carpet pol ure prej, prenos na Pro 7 nekaj čez eno, E! pa že od polnoči fura svoj red carpet šov, ki pa mi letos ni zanimiv, saj manjkajo prave zvezde.

 19. paparazzi pravi:

  http://highoncelluloid.blogspot.com/2011/02/oscar-2010-presenters-go-in-pairs.html
  celoten spisek podeljevalcev

 20. spookymulder spookymulder pravi:

  @Niko Čajič:
  Mogoče niso povsem pravilno nastavili ure, ali pa je morda mišljeno, da se zadeva začne, ko se po preprogi pričnejo sprehajati prvi igralci in igralke … ampak dejanska podelitev se začne ob 2.00 po našem času.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, nočem pogledati, ker mi je to najboljši del, da ostanem v pričakovanju in sem presenečen.

  Najbolj pa se bojim in memoriam dela, kjer se vedno najde kdo, za katerega nisem vedel, da je umrl, pa sem potem šokiran totalno.

  Nazadnje se mi je zo zgodilo pred leti, ko je umrl John Candy pa sem šele med tem segmentom izvedel, da ga ni več.

 22. Tina M Tina M pravi:

  Pravkar se je po red carpetu sprehodila Cate Blanchett in izgleda čudovito.

 23. paparazzi pravi:

  in memoriam je res zelo čustven del…pol te bom pustil presenetit, katera slavna pevka bo letos prepevala v ozdaju te montaže! ;)
  P.S. zdejle mal brskam po forumih-očitno je velik folka prepričanih, da bo oskarja za stransko ž. vlogo dobila hailee steinfeld! upam da ne, pol si ga pa že bolj zasluži leova, ki je za povrh še lačna oskarja kot pes kosti! xD

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinč, kje pa ga loviš, ti lisička?

  Paparazzi, te pevski ali glasbeni vložki mi niso tako čustveni, saj se mi zdi bolj primerna tista standardna melodija.
  Hailee? Bog ne daj, ne zasluži si ga. Melissa Leo in Jacki Weaver sta stokrat boljši.

 25. Niko Čajič pravi:

  @spooky aha hvala
  verjetno je to
  drugače pa je ta ura na uradni strani oskarjev

 26. Tina M Tina M pravi:

  Zdaj pa postaja kar zanimivo na red carpetu :) Hvala za Cate… zdaj vidim, da je obleka malo “nunska”, ampak Cate je vseeno lepa :)
  Christian Bale pa bi se lahko obril, ker mu brada paše enako kot Michael C. Hallu.. se pravi not :)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem upal reči, da meni izgleda kot tapeta ali lestenec ali freska iz kake cerkve :)

 28. Tina M Tina M pravi:

  Res bi lahko izbrala bolje. Všeč pa mi je barva obleke, ki jo ima Halle Berry in čipkasta Scarlett Johansson. Pri Sharon Stone pa sem pomislila isto kot ti.. s to črnino in “rožički” na glavi izgleda kot strašilo :)

 29. paparazzi pravi:

  meni je najlepša na preprogi jennifer lawrence-ko jo je kamera snemala samo od pasu navzgor je zgledalo, kot da ima oblečene znamenite rdeče kopalke iz baywatcha!
  škoda da letos rdeče preproge ne vodi kathy ireland! lani sem se fejst nasmejal, ker je delovala rahlo zapohana/pijana!

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa suha je kot da je bolna.

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, meni pa je bila Irelandova zelo moteča. Se ne čudim, da je letos ni.

 32. paparazzi pravi:

  “Mladi Jeremy Renner, nominiranec za odlični The Town, postaja čedalje boljši igralec”

  model je res izvrsten igralec, ampak res ne vem če ga lahko pri 40ih okličeš za mladega igralca! :P res pa je da izgleda vsaj 15 let mlajši!

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tolko je že? Zgleda kot mulc. No ja, mladi je letelo predvsem na dejstvo, da je novinec v smislu splošne prepoznavnosti. Pred Bombno misijo zanj nisem slišal.

 34. paparazzi pravi:

  mislim da smo vsi lansko leto prvič slišali za njega…aja, pa franco je prejle v kratkem intervjuju deloval izjemno živčen…upam da ne bo tako zategnjen cel večer, drugače po producentom še žal da niso za voditeljico povabili kathy ireland! xD

 35. Tina M Tina M pravi:

  Ja, upam da ni bolna in da gre samo za neposrečeno izbiro stajlinga.

 36. paparazzi pravi:

  ne morem verjet da je roger deakins že 9. izgubil oskarja…to je že mal smešno!
  je pa letos najlepše oblikovan oder kar sem jih kdaj videl-lani je oder deloval kot gej diskač iz 80ih! xD pa teli odlomki iz filmskih klasik so mi zelo ušeč!

 37. Tina M Tina M pravi:

  O my god, huda konkurenca, ampak dobra izbira za zmagovalno stransko igralko :)

 38. Knox pravi:

  Kot sem napisal na enem drugem forumu

  želje:

  True Grit/Bridges/jebe se mi/Rush/Leo ali Steinfeld, dasiravno bi slednja morala biti nominirana za glavno. Samo kaj, ko verjetno pripravljajo teren za Portmanovo/Coen/Kako trenirati zmaja/

  Realno

  Kraljevi Govor/Firth/jebe se mi ampak bo verjetno Portman/Rush, Leo ali Steinfeld/Fincher/Toy Story 3

  PRVO ŽE IMAM V ŽEPU :)

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, True Grit je meni najslabši od vseh.

  Paparazzi, te stranske kategorije me niso nikoli kaj dosti zanimale.

  Tina, odlična izbira v najbolj zajebani kategoriji večera.

 40. Knox pravi:

  Moj omiljen žanr pač :/ Žal pa lahko res dobre westrne v zadnjih 30 letih preštejemo na prste ene roke :/

  U po dolgem času sem spet na tvojem blogu. Si edini, ki v živo komentira :D

  Kako ti je bil všeč tisti uvod, ko sta voditelja šla v ostale filme?

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vtise pišem v osnovnem zapisu. Preberi tam, kolega.
  Ne vem če sem edini, ni pa nas veliko takih norcev.

 42. Filip pravi:

  Melissa – zasluženo! “Fucking easy!” :D

 43. Knox pravi:

  Ups, pa res :)

  Za risanko sem želel, da bi dobil Zmaj, ker ima dosedaj zame najboljši 3D (čeprav nekako preziram 3D tehnologijo). Sem pa po zgodbovni plati pričakoval Toy Story.

  Tudi za Alico se mi je zdelo, čeprav ponavadi me “manjše” kategorije ne zanimajo

  Zanimivo, ker ponavadi na veliko grešim in uganem sem ter tja.

  Daj mi nekaj povej. Kraljevi govor je nominiran za izvirni scenarij. A ni bila prej knjiga napisana? S strani vnuko od lika, ki ga igra Rush? Mogoče sem kaj pomešal

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, a veš da nimam pojma, če drži, pa je seveda traparija, da je v tej kategoriji.

 45. Knox pravi:

  Logue’s grandson, Mark, wrote a book with Peter Conradi about his grandfather’s relationship with The Duke of York, who later became King George VI, entitled The King’s Speech: How One Man Saved the British Monarchy

  Vnuk je naredil knjigo po dedkovih zapiskih, zapiskih, ki so jih odkrili precej časa pred snemanjem filma in jih tudi uporabili v filmu.

  Čudno. Ampak akademija že ve

  Kot bi tudi punčka iz True Grit bolj spadala v kategorijo glavnih igralk :/

  Huh tile tujezični. Problem je, da jih 3/4 v Sloveniji pred Oskarji ni na voljo

 46. Tina M Tina M pravi:

  Bravo, Christian.. premagal celo Rusha :) Pošteno.

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, blamaža, če mene vprašaš.
  Stranske in glavne vloge pa so včasih čudne tudi zato, da je več maneverskega prostora.

  Tina, vendarle je bil Rush boljši, to je treba priznati.

 48. paparazzi pravi:

  tale zmaga socialnega omrežja za glasbo je nakazala, da king’s speech le ni tako priljubljen kot smo mislili…do konca prireditve se zna še veliko spremenit!

 49. numa pravi:

  Vse lepo in prav…samo Hans Zimmerja so pa opeharli za oskarja….krivica…

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Paparazzi, tudi jaz razmišljam, da bo King’s Speech očitno pušil. Razen če Network le tolažijo. Napeto bo, jebeno napeto.

  Numa, točno o tem pišem zgoraj.

 51. Knox pravi:

  Tu sem rahlo bruhnil

  Lon Chaney mlajši si je po 7-8 ur sam delal make up ali stal pri miru za nanašanje

  Potem pa v tem slabem rimejku tole deobi oskarja

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lon Chaney, the man with a thousand faces, res je, mojster, tudi za masko, igral ga je James Cagney v enkratni biografiji.

  Vseeno pa ne moreš reči, da maska Wolfmana ni bila kul. Ne pozabi, da je bil zraven Rick Baker, ki ne jebe računalniške animacije.

 53. paparazzi pravi:

  mislim da so se potrdile moje slutnje-anne in james sta dokaj grozna, ampak ker se prikažeta na usake pou ure za samo 10 sekund, to nima vpliva na prireditev! očitno je letošnja ciljna publika producentov petletna otročad, glede na to da se je james prikazal na odru oblečen v marilyn monroe! HA HA

 54. Knox pravi:

  Tista biografija je bolj tako tako. Kot film izjemna, kot dejansko biografija pa bolj švoh. Sem pa za povrh še Cagney fan :D

  Ni kaj, človek je mojster še posebej “prostetike” in ima zasluženo pet Oskarjev. Samo za Volkodlaka mi je preprosto narobe (Bom spremenil mnenje, če ga Bridges dobi kljub temu, da ga je že Wayne hehe)
  Je pa tudi res, da ni bilo ravno neke konkurence in je pač očitno “moral” dobiti še šestega

 55. Filip pravi:

  Twilight Saga – Eclipse muzikal: He doesn’t own a shirt! hahaa!

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Paparazzi, noben voditelj ni po uvodu nič drugačen. Niti Billy Crystal. Dejansko se Anne in James hecata več kot ostali.

  Knox, Bridges nima šans, niti ene pikice. Tudi zato, ker je zmagal lani. Pa ni bil ne vem kaj v True Grit, če sem iskren mi je bil bolj kul v Tronu.

 57. numa pravi:

  Iztok, žal tudi jaz stavim na Bridgesa.

 58. Knox pravi:

  Vem, vem :) Samo navijam zanj. Sem pa skoraj 100% da ga bo dobil Firth. Drugače bo Kraljevi govor eden največjih poražencev do sedaj.

  Trona pa nisem gledal, ker sci fi ni zame

  Inception zasluženo kot v vseh ostalih “tehničnih” kategorijah
  Tole za Socialno omrežje je pa rahlo presenečenje

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Numa, ti kar stavi, a boš stavo zgubil.

  Knox, tudi jaz nisem pričakoval zmage za montažo.

  Filip, jebeno dobra fora.

 60. paparazzi pravi:

  škoda, ko je že kazalo da bo slavil fincher, so se stvari obrnile…ampak je imel pa hooper vsaj vsaj prikupen govor!
  P.S. težko verjet, da je kathryn bigelow stara že 60! that’s one hot MILF! :P

 61. Knox pravi:

  Firth in Portman. Zmaga za oba favorita. Očitno se tudi sreča za Kraljevi Govor obrača

  Škoda za Bridgesa, samo si je pa Firth 100% zaslužil

  Za režijo je pa vsekakor veliko presenečenje ampak glede nato, da vsako leto na veliko sekam mimo bom letos raje tiho, ker mi gre dobro.

  *zlobni moment on*

  Me zanima, če si je Sandra mislila “Oh, jaz pa res ne spadam med ostale zmagovalce”

  *zlobni moment off*

 62. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, tudi meni je njena zmaga ena največjih grešk v zgodovini oskarjev.

 63. Knox pravi:

  Pričakovano, želel True Grit, vedel kdo bo odnesel zmago. Zasluženo :)

  Socialno omrežje je glede na hype (predvsem med mlado populacijo) zagotovo največji poraženec večera.
  Moj osebni poraženec pa že omenjen True Grit

  Moram reč, da je bila letos precej sveža prireditev v primerjavi s tistimi razvlečenimi, ki so bile prejšnja leta. Pa še zmagovali so tisti o katerih se je v glavnem govorilo za razliko od let, ko je žirija ubrala čisto drugo pot.

 64. paparazzi pravi:

  tole je bil pa eden najbolj pocukranih, ampak najlepših zaključkov v zgodovini oskarjev!
  med prireditvijo ni blo večjih presenečenj, razen tega, da je king’s speech popušil v tehničnih kategorijah in f*bombe melisse leo! prijetno presenečenje je bil tudi kirk douglas!
  joooj, ne morem verjet da je že kr konec… :(
  se slišmo drugo leto! ;)

 65. spookymulder spookymulder pravi:

  @Knox & Iztok:
  Sandra si je zmago povsem zaslužila, pretiravanja v obliki največjih grešk v zgodovini pa niso vredne pravega ljubitelja in poznavalca filmov.

  Kar pa se tiče letošnje podelitve, nobenih večjih presenečenj, razen za režijo in najboljši film, kjer bi morala slaviti Socialno omrežje in Fincher, a glede na to, da tudi to ne bi bilo povsem pravično napram Izvoru in Nolanu, kakšna pretirana razočaranja niso potrebna.

  Sicer pa všečna podelitev, še posebej posrečena je bila nenehno spreminjajoča se scenografija z inserti nekaterih kultnih filmov.

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Paparazzi, tri ure in pol so minile kot bi trenil, res je. Patetičen, a vseeno lep zaključek, v stilu nostalgije pač.

  Spooky, pravi ljubitelj filma bi moral storiti samomor, ko je Sandra dobila oskarja.
  Drugače pa se strinjam z vsem, kar si zapisal.

  Knox, oskarji lovijo mlado publiko, le tako bodo preživeli, zato tudi taka dinamika in taka voditelja. Da jih vendarle gledajo tudi pravi ljubitelji, pa Kirk Douglas in ostala nostalgija za zraven. Dober miks dejansko.

 67. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Naj gre Akademija lepo v tri piz** materne, to je moje mnenje. Kaj bo moral Nolan posneti, da se ga bodo končno usmilili in mu člastno podelili ta frdamani zlati kipec? Vsi njegovi filjmi so mojstrovine, dejansko izdelki, ki dajo misliti in vrtajo po človeškem mozgu še dolgo potem ko jih je konec in rezultat – Nolan, nominacija je zate dovolj. Preneumno. Pa Hans Zimmer bi ga najbrž tudi moral sneti…

 68. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Zoprno je, ker zmagovalni film skoraj mora dobit oskarja tudi za režijo in če le gre še za scenarij. Najkasneje pri režiji pa veš, kateri film bo zagotovo zmagal. Zato je Fincher ostal brez kipca. Bedno.

 69. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  In verjetno je bila tole najbolj dolgočasna prireditev vsaj v obdobju desetletja. Za umret. Totalen kiks z voditeljema, ki je bil celo predvidljiv, da bo kiksnjen.

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alex, Nolan ni snel niti nominacije za režijo, kaj šele oskarja. To je velika krivica, se strinjam. Okej, ne rečem za Dark Knight, toda Inception je res kompleksna mojstrovina, ki si zasluži prav oskarja za režijo, če ne druzga.

 71. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, vedno ni tako (spomni se Vojaka Ryana, kjer je slavil Spielberg, film pa je šokantno ostal brez kipca, pa Anga Leeja, ki je zmagal za režijo, na koncu pa pušil proti Crashu), toda je pa logično, da če imaš najboljši film, moraš imeti tudi najboljšo režijo. Kadar sta ti dve nagradi različni, je malce trapasto in dobim občutek, da so to pač naredili, da kdo ne bi ostal praznih rok. Ipak režiser naredi film, mar ne.

  Sem pa tudi jaz prepričan, da bo prav letos ta nagrada razdeljena, da ne bo kdo užaljen, pa ni bila, saj je top honors pač dobil The King’s Speech.

  Ne bom rekel, da sta bila Anne in James presežek, imela pa sta srečo, da je bil scenarij dober, kar pomeni, da tako razgibane in kratkočasne podelitve nisem gledal že dolgo časa.

 72. smoger pravi:

  @Volk: Inception NI mojstrovina je le soliden film.

 73. smoger pravi:

  toda Inception je res kompleksna mojstrovina, ki si zasluži prav oskarja za režijo, če ne druzga.
  :lol:

 74. alenka pravi:

  hjo, brez zamere, tvoj začetni del je bilo kar mučno brat, naj obleke ocenjuje irena sirena pa tko naprej, mislm da ti bolj pristoji če se držiš filmov;) ne pravim da strejt moški nimate pojma o modi, samo vseeno ženske bolj zaupamo komentarjem ženske:P
  izjave v čudni obleki so pač not cool.

  torej začnimo s šovom:
  -tudi meni se je zdel prima začetek
  -Mila je res brez nominacije, ampak za moje pojme si je tudi ni zaslužila
  -pevska točka Anne – very nice!
  -ja aussie napovedovalca Kidmanova in Jackman sta itak top. avstralci so mi res zakon (še vedno sanjam da se bom dol odselila), drugač pa je čisto res kar si zapisal o glasbi
  -Mandy Moore pa Zachary Levi tudi lepo odpela, ful fajn!
  -Jude Law in Robert Downey Jr. sta bla res kulska
  -hjo, men pa Gwyneth Paltrow sploh ne potegne kot pevka
  -spominski del je bil res lep, Celine Dion pa s tistim čudovitim glasom samo doda piko na i in solze so tu

  Zmagovalci
  *Stranska ženska vloga – Mellisi čestitike- res je bla za v anale:) osebno navijala za Amy, so mi pa tudi ostale bile res prima!

  *Risanka – Toy Story 3 – zasluženo, čeprav sta bili tudi The Illusionist in še bolj How to Train Your Dragon prima! tudi meni ni jasno zakaj samo 3?!

  *Prirejeni in izvirni scenarij – prvi mislm da zasluženo The Social Networku, čeprav navijala za Toy Story 3; medtem ko so mi orginali vsi zeloo všeč pravzaprav! The Kids Are All Right in Another Year staful posrečena, ostali bolj resni, tko da brez problema lahko rečem čestitke tudi The King’s Speech.

  * Tujejezični film – pri meni še čakajo na oglede

  * Stranska moška vloga – zasluženo Bale, čeprav je bil Rush tudi prima! se pa strinjam da je Bale fenomenalen že v Rescue Dawn in The Machinist. Točno to-Bale gre do konca!

  *Glasba – tu sm mislm da še najbolj razočarana. so mi vsi bolj fajni kot The Social network, posebaj Inception in The King’s Speech

  *Zvok – zasluženo Inception!

  *Maska in Kostumi – za masko ne morm sodit, ker jih nism vidla, za kostume pa juhu za Alice in Wonderland!!

  *Efekti – zasluženo Inception!

  *Pesem – zadovolna s Toy Story 3, tudi če bi bila iz Tangled bi bilo fino

  *Režiser – tudi jst razočarana, da ni Christopherja Nolana vmes pa tudi ne režem žil;) zasluženo The King’s Speech, tudi za Fighterja bi bila vesela

  *Najboljša igralka – tule brez konkurence Natalie Portman nad vsemi v kategoriji zame

  *Najboljši igralec – zasluženo Colin Firth, js bi pa tu menjala in dala notr Ryan Goslinga za Blue Valentine

  *Najboljši film – The King’s Speech – kul izbira, sama bi prej glasovala za Inception ali pa The Fighterja

  drugač sta bla pa res posrečena voditelja, čeprav men se zdi Franco proti koncu že kar mal sit vsega –vsaj tak filing dobim:D kul šov drugač, všeč mi je blo kako so letos iz sredine hodil na oder. kar mi je vedno blo moteče pr Oskarjih in mi verjetno vedno bo je to da je iz enega filma tok nominacij – ja logično sicer je, ampak mnoge posamezne predstave so dostikrat prezrte, ker film ni tok interesenten, bi lahko mal razširil izbor in dal možnost za kako presenečenje. letos se mi je zdel ful predvidljivo ne vem?

 75. smoger pravi:

  Če si Nolan kaj zasluži, je seveda oskarja za Memento.

 76. MATEj pravi:

  Iztok, samo tale pripomba: Seacrest ni samo pretty boy! Tip z vodenjem American Idola zasluži več, kot je za žiranta zaslužu Simon Cowell (mislim da ma za nekaj naslednjih let po pogodbi 100 milijonov al neki tazga). Poleg tega je radijski voditelj najbolj poslušanega jutranjega šova v Los Angelesu. Za piko na i pa dele še rdeče preproge. In v vseh treh vlogah je odličen. Zraven pa dobro zasluži in je gotov eden najbolj delovnih v Hollywoodu.

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alenka, saj se nisem šel strokovnjaka, če bi se šel, bi pisal drugače, pač omenil sem dvakrat, le dvakrat, nimam pojma, zakaj to omenjaš v takem stilu, pa začetek objave so fotke in kdo je na njih, pa kak komentar zraven, ne pa kaj so nosili in kaj si jaz o tem mislim. Boli me kurac, kaj kdo nosi, oskarjev ne gledam zaradi tega. Pa šlo je za pisanje v živo, sproti, z vtisi tega, kar vidim in takoj zapišem, ne pa neke analize o modi, ne ga srat.

  Smoger, meni je Memento pretenciozen in čez čas dolgočasen, saj pretirava.

  Matej, letelo je na to, da je zame precenjen in da si vsega tega ne zasluži, saj je dejansko le pretty boy. Pač user friendly good guy, ki jih je na tone po svetu in lahko na tako hud način uspejo samo v Ameriki.

 78. Knox pravi:

  Manj gledalcev je bilo kot lani, 15% upad pri mlajših od 18 in 2% 18-49

  Očitno spet niso zadeli prave formule (ali pa so matere zaprle televizorje otrokom, ko so videle zadetega voditelja hehe)

  Drugič bo treba nominirat nekoga iz Twajlajta in bo gledanost :D

 79. MATEj pravi:

  Iztok, kaj pa vem. Spremljal Idola, tut na radiju sm ga pred leti nekaj poslušal in se mi je zdi zelo dober. Stresa besede iz rokava za malo šalo.

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, oskarji imajo težavo, da se ne vendarle ne smejo preveč “pomladiti”, če hočejo, da jih bodo jemali resno, in seveda težavo, da so za rajo še vedno preveč “stari”, da bi jih požrla kot kak MTV recimo. Grammyji so ujeli pravo mešanico zadnje cajte, Oskarji pa je še ne znajo. Je pa res, da kljub padcu to še vedno pomeni super gledanost za take šove.

  Po drugi stran pa, od kje ideja, da bodo mladi tripali na Franca in Anne.

 81. frutina pravi:

  ne morem verjet, da bom dejansko to rekla, ampak najbolj zabavn del cele prireditve se mi je zdela sandra bullock, ko je podelila kipca za najboljšo moško vlogo. in če se mi je zdela najboljša sandra, potem je morala biti res dolgočasna prireditev :)

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Njen nastop je bil tudi meni zelo zabaven. Pa saj je vedno taka, le zakaj bi to pomenilo, da je zaradi tega vse ostalo slabo. Saj Sandra Bullock ni Sean Penn, mar ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !