EMA 2011

27.02.2011 ob 21:50

Svoje prve vtise sem strnil tule, danes zvečer pa štartamo na polno. Čeprav berem, da je poleg Maje Keuc favoritka tudi April, se mi zdi, da prav April nima šans, saj je preveč ekstravagantna za slovensko rajo. Bojim se, da bodo zmagali Rock Partyzani, nimam pa pojma, od kje Miši Molk ideja, da lahko zmaga tudi Hannah Mancini.

Pa začnimo:

 • Dober uvod s hollywoodsko foro napisa, potem pa plesna skupina Maestro, ki Emo spreminja v Slovenija ima talent. Jp, nacionalki je jasno, da si je treba rjetinge dvigati tudi s pomočjo zvezdnikov iz drugih kanalov.
 • Klemen Slakonja je zaenkrat kul, dobra izbira za voditelja, končno komični šov ne pa neko pretenciozno bluzenje, ki uspava gledalca.
 • Severina me v žiriji ne moti, le zakaj bi me, ipak bolje ona ko kak kvazi poznavalec slovenske scene. Pa še na šove kot je Ema so več kot spozna. Sicer pa v vsakem primeru dobra za rejtinge in čvekanje nezadovoljnih slovenčkov, ki bi na njenem mestu raje videli koga drugega. Tudi Mojca Mavec je okej, če ima kdo izkušnje z Evrosongom, ga ima ona. Tu ni dileme. Darja Švajger pa pač mora biti zraven. Bolje v žiriji kot na odru, kjer bi bila brez dvoma dolgočasna in preživeta.
 • Joj, je zoprno to simultano prevajanje. Če so dobili Severino, je naj ne prevajajo, saj vsi razumemo hrvaško. Če jo mislijo prevajati, bi bilo bolje, da je ne bi imeli v žiriji, saj je zadeva skrajno moteča.
 • Slakonja je kul, zelo kul, sproščen, spontan in tak, kar pri naših voditeljih pogrešam.
 • Nimaš kaj, Kalamari in Žlindra, no ja, Debilamari in Žlavsa, so za en drek tudi v izvedbi Maestra.
 • Severina sedaj tudi nastopa, itak, kaj pa druzga. Evo, dragi Slovenci, tako se dela šov za Evrosong. Mi smo glede tega še vedno sto let za vsemi, tudi za Hrvati, tudi za Severino, ki je za Majo Keuc in April doktor znanosti. Kljub temu, da je Štikla totalno posran komad.
 • Pa še naša Darja, inventar Eme, zakaj pa ne, če je že tukaj, naj še poje, a ne. Eto, dragi moji, natanko tak komad ima Maja Keuc in to je glavni problem Maje Keuc.

Takole so stali na odru:

 • Rock Partyzani: Time for Revolution

Ne me jebat no, tole je še slabše kot Kalamari in Žlindra. Evo, zaradi takega sranja je letošnja Ema navaden drek, ki se ne bi smel zgoditi, saj so povabili izbrane avtorje, ki naj bi nam dali boljše pesmi kot lani in preprečili nacionalno sramoto. Aleš Klinar še vedno živi v osemdesetih, še bolj pa se smeši Rok Ferengja, ki poleg debilnega besedila tudi debilno koraka po odru. Očitno je res obupan, kaj naj drugega rečem. Pravi partizani se obračajo v grobu, Gadafi pa že pripravlja mitraljez, da vse skupaj fukne v luft. Joj, Mavec, če si hotela dede v pumparcah, bi šla v avstrijske gore, jebemti.

 • Tabu: Moje luči

Nova pevka me še vedno ne prepriča, pa če bi na glavo nataknila živega dihurja. Komad ni zanič, je pa res, da imajo Tabu boljše komade, ko ne gredo na Emo. Okej pop rock, dobra promocija novega hita in nič drugega.

 • Nina Pušlar: Bilo lepo bi

Dober komadič, ki gre hitro v uho. Nalezljiva melodija, ki bo brez dvoma pravi hit četudi danes ne zmaga. Pač Katy Perry na slovenski način. Če sem iskren, ne bi imel nič proti, če na koncu zmaga prav Nina Pušlar.

 • Maja Keuc: Vanilija

Vokal je vrhunski, še Christina Aguilera bi lahko snela klobuk. Moti pa me spakovanje, ki izpade malce patetično ne pa kot doživet performance. Komad ni slab, a še vedno ostajam pri mnenju, da bi ji lahko dali kaj bolj modernega, kako dober r&b, ne pa štanco, ki bi jo enako dobro zapela Darja Švajger. Se mi pa zdi, da je zmaga zagotovljena, saj je fan base ogromen. Saj res, what the fuck je z njenim pretemnim pudrom, je hotela pozirati kot črnka? Ne ga srat.

 • Feliks Langus: Disko raj

Nikoli ne bom pozabil, ko mi je kitarist te grupe preko spleta grozil z mitraljezom in dejal, da moja muska uničuje igro. Ko slišim tale komad, kjer pevec cvili kot gej, ki ga s klunom poriva jastreb, mi gre pošteno na smeh in se spomnim pregovora, da je treba najprej pomesti pred svojim pragom, preden odpiraš gobec in šinfaš druge. Fak no, kaj je to za eno sranje. Očitno želja po še eni Silviji Magnifica, v resnici pa še slabše od Rock Partyzanov. Hudiča no, še jaz bi odpel bolje. Očitno želja, da osvojijo gejevsko publiko Evrosonga. In sramota tudi za Alena Steržaja, ki je pomagal ustvariti tako sranje.

 • Leeloojamais: Slovenka

Fak no, še ko besedilo recitira Slakonja, izpade debilno do konca. Kdo je pisal to sranje, jebemti. Komad mi je glasbeno super, pravi r&b funk šit, moja scena, a mater no, zakaj tako posrana fora v refrenu. Pa preveč muske in premalo melodije, če povem preprosto. No ja, Severina je imela Hrvatico, mi pa imamo zdaj še Slovenko. Uf, kot da ni bil dovolj že posran film. Slakonja ima prav, ko se zeza iz kmečkih for. Škoda, res.

 • April: Ladadidej

Stajling je spet v kurcu, jebat ga, April še vedno ni jasno, da glede tega ni niti Katy Perry, kaj šele Lady Gaga. Komad pa okej, kot pri Nini Pušlar. Hitro gre v uho, narejen je v trendu, to je vse, kar je treba, če pač delaš tak komad v Sloveniji. Saj res, kje je jajce, kje so izrastki iz ramen, kjer je goreči klavir, kjer je Jurij Bradač? Ni denarja ali kaj? Ne ga srat no. Bodi April, ni ti treba biti Lady Gaga, če ne znaš tega.

 • Sylvain, Mike Vale & Hannah Mancini: Ti si tisti

Do tega komada sem verjetno krivičen, saj mi gre tak dance pošteno na živce. Samo res se mi zdi zanič, kaj morem. Pač štanca, ki jih je že sto let nazaj delal Matjaž Kosi. Jebat ga, pevka je žal bolj Hannah Montana kot pa Henry Mancini.

 • Time To Time: Pravi čas

Andrej Rozman Roza med avtorji komada? Sem videl prav? Vokali so lepi in čisti, besedilo pa bi lahko govorila kaka misica, kar pomeni, da je precej patetično in klišejsko. Kvaliteta se kaže, toda izvedba ne daje pravega powerja, ki bi ga moral ob takem komadu začutiti poslušalec. Uf, dajte ta koncept kakemu R. Kellyju, pa boste videli, kako se naredi komad, ki strga gate. Ne vem, če se je Kozlevčarju za tole splačalo zapustiti svojo prejšnjo grupo.

 • Omar Naber: Bistvo skrito je očem

Omar je nekoč zmagovalno pesem spremenil v rock verzijo, sedaj pa postaja jebeni cuker pop, ki paše Anžeju Dežanu in kakemu risanemu liku, ki rešuje svojega piščančka iz rok zlobnega mačka. Slab komad, predvidljiv, patetičen in nezanimiv. Ne bom pa rekel, da ne gre v uho. Toda jebeš tako uho, ki si ga je treba po koncu poslušanja odrezati. Grem stavit, da je Slakonjin stavek, da mu bodo odpadla ušesa, letel na Omarja in ne za punce, ki so kričale zanj.

Favoriti:

Zares všeč mi ni ničesar, bi pa vseeno izpostavil Nino Pušlar, April in pogojno Majo Keuc.

Rezultati:

Do danes nisem vedel, da gresta v superfinale le dva. Ena bo gotovo Maja Keuc, kdo bo drugi, nimam pojma. Zdaj, ko komade vrtijo še enkrat, sem odločen, da si superfinale zaslužita Nina in April. Maja je daleč za njima, kar se muske tiče.

April, evo ga, sem vedel. Dobra odločitev. Nimam pripomb. Pa Maja Keuc. To pa bo napeto. Hvala bogu za žirijo, če je ne bi bilo, bi imeli v finalu Omarja, Partyzane in Time to Time.

O zmagovalki seveda odločajo gledalci. Po moje April nima šans, saj je Ema ipak šov za babice, res pa je, da tudi Maja ni ravno tipična kmečka veselica.

Zmagovalka:

Moj glas gre April, saj ima dosti boljši komad. Resda je maškara, a performance je dober, refren pa tako zelo nalezljiv, da si ga že pojem. Maja je res dobra pevka, takega vokala pri nas še nismo imeli, toda vokal nikoli ni bil vse. Kot sem rekel, na živce mi gre pačenje, tudi pri petju, pa refren, ki je sto let za časom in bi ga lahko poleg Darje Švajger pel tudi Vili Resnik, šampion avtorjev komada.

In zmaga za MAJO KEUC kot sem napovedal in kot je bilo za pričakovati. Jebat ga, Slovenija ima talent še vedno vleče fanbase. No ja, saj ni slab komad. Le April je bila dosti boljša. Vsekakor čestitike, končno nekdo, ki je iz Talentov potegnil nekaj koristnega.

Zaključne misli:

Najprej še enkrat pohvale voditelju Klemenu Slakonji, ki je zadevo vodil tako kot je treba in tako kot drugi naši dripci ne znajo. Slakonja je šovmen, jebeni improvizator, ki se zaveda, da mora voditelj delati šov in da se ne sme nikoli le zliti z oddajo. Kapo dol. Tole je še bolje od Jurija Zrneca, ki je samo izvrsten stand up, ne zna pa biti voditelj. Slakonja je oboje, pa še peti zna. Bravo. Pohvale tudi nacionalki, ki je končno naredila odličen šov, ki se ga ne bi branil niti San Remo, če malo pretiravam. Pohvale žiriji, da ni naprej spustila Rock Partyzanov. In pohvala za scenarij in fore, ki so prav tako presežek za naše prireditve.

Če sem iskren lahko zapišem, da je tole naša najboljša Ema doslej.

Zdaj pa na podelitev oskarjev, ki se prične ob dveh zjutraj.

(c) siol.net, KLIK na sliko za video nastopa

 

148 komentarjev na “EMA 2011”

 1. smoger pravi:

  Meni sta najbolša April in Tabu. No…mal se bolj nagibam v smeri April…sam upam, da ne bo spet v kaki fail obleki.

 2. MATEj pravi:

  Ubistvu kar velik ljudi govori o Hannah, da je kao kul. Jaz ne glede na besedilo vztrajam, da so mi daleč najbolj všeč Leeloojamais!
  Povej raje Iztok, kaj praviš na govorice, da je že vse zmenjen, da Maja ne sme v finale, ker pač popov produkt ne sme zmagat na nacionalki? Ker dejstvo pač je, da bo Maja zmagala, če bo v finalu in to gladko. Jaz v to kar verjamem in me zatorej zmaga Pušlarjeve (kateri bodo dal v finalu za nasprotnika nekaj takega kar ne bo všeč raji) ne bo prav nič presenetila!

 3. Mirko pravi:

  April bi zmagala če ne bo igrala opico.
  Glede na to da so v vseh medijih v zadnjih tednih razkrili njeno identiteto bi bilo za njeno uvrstitev verjetno bolje če bi se delala ‘normalno’. Zdaj itak nima nič več izgubiti, kvečjemu pridobi lahko.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, vse kar bo April oblekla, bo fail, saj kopira Lady Gaga.

  Matej, če je res tako, zakaj jo imajo potem zraven? Za večjo gledanost? Ne verjamem, razen če niso res totalni
  bedniki.

  Mirko, če ne bi furala takega imidža, pa bi bila pač še ena običajna pevka. Dvorezne so te reči, sila dvorezne. Ista reč ti enkrat koristi, drugič pa škodi.

 5. MATEj pravi:

  Ja, Iztok to imaš prav: vendarle so jo povabil zraven. No morda pa niso pričakoval, da lahko gladko zmaga ne glede na komad. Ankete ji kažejo, da bi, če bi glasovala le publika, dobila med vsemi 10 vsaj 60 odstotkov, če ne celo več glasov. Jaz sicer mislim, da je sposobna velik več od tega komada oz. da ta komad ni tok dober kot je ona potencialno dobra,

 6. mina pravi:

  Komentatorke so živi obup, nič se ne upajo rečt, namle
  dno in pocukrano

 7. Simona Rebolj pravi:

  Žirantke že stresajo kozle, predvsem profesor Mavčeva, ki se bojda spozna na ESC.Od kod pa? A ker je prejšnje stoletje komentirala ESC in to slabo? Jaooo, Slovencem ni pomoči.

  Tabuji imajo dober komad, slog in aranžma, boljši od lanskoletnih Turkov v bistvu. Ni šans, ker ni v angleščini in Tina pač ni dober vokal. Ne seže globoko. Žal.

  Partizanska žlindra pa ni vredna komentarja.

 8. izgubljeni pravi:

  iztok,kak pa je kaj komentar glede prizorišča pa scene?? Meni osebno zgleda kr ql,tak ‘evropski’,absolutno boljše kot pa lani. ‘one man show’ Slakonja je ql,pesmi pa…Žal nobena ne iztopa dovolj..Lp

 9. Mirko pravi:

  Odlična scena, ne vem kdaj sem to nazadnje rekel za TVS.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, saj to ni Talent šov, kjer morajo biti pikri in ostri. Ne ga srat. Že to, da je mavec rekla, da so Partyzani ipal malo za časom, je za anale.

  Izgubljeni, se strinjam, vizualno je okej.

  Simona, vsekakor bolj primerna od mulca, ki prodaja bureke.

 11. mina pravi:

  Jao Vlašiči, a ne more en festival brez njih???

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mirko, že avizo s hollywoodsko sceno je obetal v to smer.

 13. mina pravi:

  Saj naj kar zmaga Keuc, bomo spet ostali v polfinalu

 14. Lisa Lisa pravi:

  Men so pa kul Rock Partyzani. Kumad gre hitro v uho, naredijo šov. In dejansko so mi bolj všeč ko uni šit od lani.

  Tudi mene blazno moti simultano prevajanje. Pa še prevajalka čudno zateguje besede.
  Moti me tudi scena. Ker se mi, da pogoltne use izvajalce.

 15. pt pravi:

  Ja Mina, sam tega še nisem vedel, kdo je Maji napisal komad, jebe$ te V., a nimamo koga drugega, ta Pop dizajner itak ne more pevki kot je Maja napisat komada ki bi si ga zaslužila, škoda

 16. Simona Rebolj pravi:

  Ninin komad je slabši od lanskega in koreografija. Ona je pa luštna in keči refren. Brez angleščine takoj manj možnosti za ta komad.

  Keuc pa res vsaj nekaj kurje polti sproži. Še dobro, da je tako efektivna pevka, ker bi imela lahko veliko boljši komad, čeprav ni slab. Do zdaj edina z možnostjo za dobro uvrstitev na ESC. Tudi stajling je bil super. Tista noga … hehe … seksi.

 17. Simona Rebolj pravi:

  Aja,pa strinjam se s Severino, da Maestro ob Maji Keuc, heh, tokrat motijo. Ni v sozvočju s komadom in Maja mora bit sama.

  In Severina izgleda hudo izmozgana. Kot pornostarleta v penziji z lasuljo.Cccc.

 18. ajda ajda pravi:

  Če slučajno zmaga Maja Keuc, ki je, roko na srce, pela v nerazumljivem jeziku, upam, da bo zamenjala plesalce, ki sta plesala kot vešče, ki se ujamejo na vročo žarnico in v zadnjih krčih zvijajo, če ji slučajno uspe zmagati, za kar ima možnost, ker gledalci še nismo pozabili talentov. Kar se tiče partizanov, ne me popljuvat:), melodija ni slaba, če odmisliš uniforme, ruski pridih in besedilo, lahko bo presenečenje v tej smeri. No, počakajmo.

 19. ajda ajda pravi:

  No, tale Langus bi pa lahko pel na kakšni otroški prireditvi, za otroke v vrtcu, pa še to za tiste, ki še lulajo in kakajo v pleničke, starejši so že bolj kritični. Kako je lahko takšna pesem sploh prišla v ožji izbor. Ne morem verjamit:))))).

 20. jest pravi:

  Me prav zanima kdo je Majo Keuc skompal z Vlašiči? Ta je ja ostal v prejšnjem stoletju. Tipičen slovenski tercaš pa ja ne more nardit komad, ki bi pasal Maji. Za njo bi lahko dober komad nardila recimo Neisha.

  Langus za bruhat!!!!!!

 21. MATEj pravi:

  Žirija je tam le za okras, nimajo kaj povedat. Velika pohvala za noro dober studio oz. oder. Pri nastopi pa:
  Rock Partyzani: falil so stoletje, mogoče bi šli lahk zastopat Libijo na Eurosong. Bruh!
  Tabu: več kot se pričakoval, kul komad, a ni presežek, novi pevki res nekaj manjka.
  Nina: prva polovica komada je bla mal dolgočasna, ko so ob koncu pomagale backvokalistke je blo bolje, vsekakor pa premal za finale.
  Maja: vau, fantastično odpeto, druga polovica komada je bil presežek, tut zgledala je fantastično, sam komad pa ni nek presežek (kar je logično pri avtorjih – vlašič in co) – gled ena pohvale žirije, očitno govorice ne držijo in jo bodo spustli v finale, kjer bo zmagala.
  Feliks: obupen vokal, še Rock partyzani so bli boljš.

 22. ajda ajda pravi:

  Komentatorke so se pa očitno namočile v sladkorno peno kot da bi se bale, da se bodo komu zamerile, če bodo kaj pokritizirale. Upam, da se bodo takrat ko bo glasovanje, otresle pocukranosti in z vso odgovornostjo glasovale.

 23. lily pravi:

  Meni so najslabši do zdaj Rock Partyzani, patetično so izpadli. Mogoče bi bilo bolje brez korakanja in vsega šova.
  Od Pušlarjeve komad mi ni preveč všeč, Tabuji so mi kul, a pesem nima nekega udarnega dela, od Pušlarjeve tudi ne, no.
  Ne strinjam se z nekom, ki je rekel, da pevka od Tabujev nima dobrega vokala. Če greš kdaj na njihov koncert, se o tem lahko osebno prepričas. Super je in ko spregovori, je kjut za pojest. :) Meni Nina, za razliko od mnogih, ni bila všeč.
  Maja Keuc ima pesem, ki je na začetku medla, potem pa zažge.
  Leeloojamais so tudi fajn.

  Moti me pa, da žirija ne reče nobene negativne kritike. Da Severino prevajajo me ne moti, po moje jo morajo, ampak prevajalka ima zoprn način govorjenja.

 24. Simona Rebolj pravi:

  Če bi bili Feliks Langus proizvod kakšnega hribarjevega štosa, bi rekla, da so odlični in cepetala od krohota, tako sem pa zelo zaskrbljena za zdravje Slovencev in bi rada spoznala budale, ki take vabijo sploh.

  Iztok, kdo je letos odgovoren za izbor povabljencev na EMO? Se imena spet raje skrivajo?

  No, Leeloojamais so, ko jih slišim v celoti, mnogo boljši kot bo vtisu koščka pri Mariu. Nastop je bil res dober. Besedilo je porazno, ampak okej, saj jih nihče ne bo razumel. Je pa še vseeno preveč razfukano fank komad za ESC.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, kot sem že povedal, to ni Talent Show, le zaka bi morale biti ostre in preveč iskrene. Plačane so le zato, da tam sedijo in na koncu kaj izberejo, ne pa delajo presežek glede komentarjev.

 26. lily pravi:

  Aja, kaj pomeni beseda inat, ki jo izreče Maja? V SSKJ je ni, razen tule je neka razlaga: http://www.opendemocracy.net/arts/article_2233.jsp

  In ja, bila je seksi ko hudič.

 27. jest pravi:

  Leeloojamais bi lahko blo super, če neb bil tekst u podnu(kr neki).

 28. MATEj pravi:

  Vau! Leeloojamais so bli fantastični! Tut besedilo rata dobro, ko ga slišiš večkrat! Nekaj posebnega! Kar pa se tiče muske: presežek. Nor aranžma, super produkcija. In kar je najbolj impresivno: funk/r’n'b v živo ne zveni pogosto dobro – samo Leeloojamais pač znajo, so pač pravi glasbeniki! Lara pa .. Love!

 29. jest pravi:

  Kaj bi pa ta šema rada povedala.Lady Ka Ka iz kuhinjske produkcije.

 30. MATEj pravi:

  Kaj je tej žiriji: April pa moderna in sodobna??? Pa to je štanca na nivoju 90.? Čist brezveze, brez prave vrednosti. Komad na kerga plešeš ko se ga fajn naliješ.
  In evo: sledi še en isti … pa še naslov ma taprat Ti si isti :)

 31. Simona Rebolj pravi:

  Ja, April ima velike šanse. Moderen komad, na prvo poslušanje bum. V bistvu boljša od September, ampak stajling je pa obupen. Obupno je grda in to kljub temu, da se je ne vidi. Poseben dosežek.

  No, tole Mancini whatever je pa slabo, še posebej po April. Mnogo boljši disko komad so imeli lani Moldavija na ESC, pa so vseeno popušili, ker je bilo še vedno slabo. Po April se še bolj pozna, kako slabo je. Rang Langusa, samo manj smešno.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, ne strinjam se, komad je v trendu tega, kar zdaj delajo Gaga, Kesha in Perry. Devetdesta so meni to, kar je pela Hannah Mancini.

 33. jest pravi:

  Dva stara loopa in en saw žal ne moreta nardit komada.Toliko o štanci, ki to v bistvu ni. Dobra štanca poka ne pa škriplje. Se oproščam.

 34. Simona Rebolj pravi:

  “Ko slišim tale komad, kjer pevec cvili kot gej, ki ga s klunom poriva jastreb”

  Haha … dobra.

 35. paparazzi pravi:

  kdo je oblačil april-s tisto zadevo na glavi me je spominjala na hattie mcdaniel iz filma v vrtincu! xD
  pozitivno me je presenetila hannah mancini, čeprav nima nihče v drugem krogu šans, če se bo treba pomeriti z majo keuc!
  pri večini letošnjih pesmi pa me moti, da se sploh ne sliši besedila-pri maji keuc ali leelojamais naprimer, ne veš a pojejo v slovenščini al v islandščini!

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja Keuc res poje v “siddarščini”, medtem ko je pri Leelotih povsem jasno kaj pojejo. Prav to je panika, da je tako prekleto jasno, da pojejo totalni drek.

 37. MATEj pravi:

  Gaga, Kesha in Katy so mnogo boljše od April, mnogo! NJihova muska res zveni moderno, urbano; tole je pa le neko slovensko sranje, neuspela kopija – pač Slovenci produkcijsko (aranžma) nimajo prave izobrazbe, znanje in predvsem nimajo materiala – z veliko izjemo: Leeloojamais!

 38. grewsometwosome grewsometwosome pravi:

  Nama so pa Kozlevčarji všeč. Kdo bi si mislil.

 39. jest pravi:

  Copy to Paste.

 40. ajda ajda pravi:

  Zdaj je pravi čas, pojdite v cerkev molit. No, tako nekako so mi tile Time to time delovali. Pridni fantje, ki so hodili k verouku in molijo molijo …
  Morda bi si kakšna mama želela takšnega zete, to pa je vse:).

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, itak da so mnoge boljše, na ga srat. Toda kopija je okej, pusti Leeloote, ki so ti kul na splošno, vzami izven tega.

 42. jest pravi:

  Ne vem, če se je Kozlevčarju za tole splačalo zapustiti svojo prejšnjo grupo.

  Njemu ne, grupi pa prav gotovo,ker bodo lahko zadihali tudi drugi pevci ne samo Ninojček.

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, dobro povedano. Pač user friendly familija. Dolgcajt.

 44. Simona Rebolj pravi:

  Tim to time so razočarali z družinsko rojstnodnevno zabavo. Škoda.

  Omar pa nas je počastil z mogoče nasjlabšim komadom v svoji “karieri”. Trililalala … Go home!

 45. MATEj pravi:

  Time to time so pač dobri vokalisti, to je pa tudi vse. Komad je dolgčas. Omar je pač Omar. Tele rife na sintesajzerju so si pa nekje sposodli.

 46. ajda ajda pravi:

  Škoda, Naber ima tudi tako na juriš po partizansko. Slabo izbrana pesem zanj, žal.

 47. jest pravi:

  Omar, promocijski namen dosežen.

 48. pt pravi:

  dej puste pri miru besedilo, a se pri AC DC, M.Jacksonu in podobnih tudi vse zastopi, dejte no, na euroviziji če bodo peli v SLO pa itak nima veze

 49. MATEj pravi:

  Evo slišal smo vse! Splošna ocena: boljše kot prejšnja leta! Kar se mene tiče, so zame zmagovalci Maja Keuc in Leeloojamais. Ta dva komada si bom vrtel, ostale sem že pozabil.
  Kaj bo v finalu? Težko rečt, ker tri ženske v žiriji?! Iz mojih dni na radiju ženska in glasbeno ocenjevanje ne gredo najbolj skup. Najbrž bodo zbral Majo in April. Če bo Maja res v finalu, bo zmagala, tle ni debate. Če pa je ne bo v finalu, je pa vse možno!

 50. xy pravi:

  Nobena ni presežek, na Evroviziji ne bo nič.

 51. Mirko pravi:

  Kozlevčarjevi so kot Flandersovi pri Simpsonih :)

 52. Vanja1 pravi:

  Kaj Omar v resnici tak slabo zveni? Ma kaki najboljši vokalist pr nas, kaj se zezajo! aja , pa čist slučajno mimogrede, tista backovokalista od Omara z kravatama, je bil en tip kaj bo tui na talentih brš pa Pr Mariu je bil, ko je iskal Mario voditelja.

 53. zelda pravi:

  Pri vsem tem mi je še vedno najbolj všeč Maja Keuc, ki ima res čisto poseben glas, ki odstopa od večine naših vreščečih slovenskih pevk.

  Komisija me je razočarala. Po njihovem mnenju sO vsi pevci super, dobri vokali Če je že komisija, bi morala katera od njih vsaj po resnici povedati , da jim kakšna pesem ni všeč,

 54. mina pravi:

  Pa kaj vam je s to majo Kevc? Vedno pluvate po Vlašičih, potem pa slučajno enkrat zapoje dobra pevka, so pa Vlašiči kar naenkrat super. Dajte nehat, komad od maje je obup, dober vokal gor ali pa dol.

 55. paparazzi pravi:

  hahahahahah Mirko, bereš moje misli! dobro da niso kozlevčarji na oder pripeljali še mame in sester, ker pomoje zgledajo kot stepford wives!

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, še vedno dosti boljša od novega komada Britney Spears, ki je tebi presežek.

 57. ajda ajda pravi:

  Ja, Pušlarjeva in Keučeva, mislim, da primerni kandidatki.

 58. mina pravi:

  Ni mi presežek, polinkaj, kje to trdim.
  Pa v vsakem primeru je slabši, ker Vlašiči se pač ne morejo kosati niti z najbolj poden pisci v Ameriki, na srečo

 59. lily pravi:

  Mirko, bi kliknila “všeč mi je”, če bi bili na FB. :)
  Po moje pa dajejo samo tak vtis. Sem na poti na morje spoznala enega od teh fantov in je bil čisto kul.

 60. Janez pravi:

  Režiser te oddaje bo dobil honorar iz davkoplačevalskih žepov. Yebenti, prav za en kurc je vse skup. Pa Maestro z odpetimi hozntregerji, pa zgrešenim klobukom.

 61. jest pravi:

  Letos par pevk dobrih a žal komadi čisto nedorasli-neprimerni za njih.

 62. lily pravi:

  Ma ne April!!! O boga mati! Meni je bila pri najslabših. Že naslov je beden. Tako kot Nanana od K. Stavec. Ni šans, če damo to na ESC.

 63. Anja pravi:

  Pa a res nobenmu ne gre na živce Majino petje skozi nos? Ni slabo, ampak vaniiiiiilijaaaaaa, kot vaniiiiiliiiiijaaaa, brezveze.
  Nina je bila meni lani noro dobra, komad, ki si ga še vedno zarolam in res uživam ob poslušanju in ogledu. Letos, dolgčas, tako in drugače, no go, škoda.
  Po mojem ima največ šans April.

 64. pt pravi:

  Tako kot imamo nekaj novih dobrih pevk, rabimo še nove dobre avtorje

 65. mina pravi:

  Najbolje bi bilo, da bi žirija izbrala zmagovalca

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez, če si kdo zasluži pohvale, je to režiser.

  Lily, Stavec je povsem druga scena, pocukran pop Saške Lendero, April pa trendy scena.

 67. MATEj pravi:

  Torej Iztok, kaj sem rekel: Maja in April. En dober vokal in ena šema! Dal so dve čist različni možnosti. Ubistvu je žirija opravila svoje delo pošteno! Zdej pa 70 proti 30 za Majo!

 68. Janez pravi:

  Od obeh finalsitk si zasluži zmago April, žal pa se bo glasovalo za Majo Keuc.

  Škoda, Maja je luštna in odlična pevka, danes pa so jo zafurali z makeup-om in predvsem povsem zanič komadom.

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez, končno nekdo, ki je poleg mene opazil zjeban puder.

  Matej, no ja, še večja šema so bili Partyzani.

 70. jest pravi:

  Od teh dveh mi vseeno prevaga melodija komada od April. Sam naj zaboga pozabi na pustne šeme. V primeru, da bi imela Maja dober štikl bi pa absolutno bila moj prvi izbor. Maja MENJAJ EKIPO!!!

 71. Janez pravi:

  Iztok, a režija te oddaje je kul?
  Se ti je zdelo fajn, ko niso imeli pravočasno recap-a in so se kar v etru malo dogovarjali, kaj bi zdaj, pa dajmo malo Maestro na oder, pa malo Darjo Švajger, ki se zmrduje in odpira usta… Pa začetek je bil verjetno tudi planiran, al kako?

 72. pt pravi:

  ČE že zmaga Maja, upam da bodo mal prearanžirali tiste obupne sintesajzerske piano/string sounde, ki tolčejo in se tepejo z vokalom, da vsaj tistega ne uničijo, kar Maja komadu daje, saj če bi ga katera druga pela bi blo pa res nič od njega

 73. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez, režija v smislu splošnega izgleda šova, za katerega dejansko ne morem verjeti, da so ga naredili na nacionalki. Je boljše od skoraj vsega, kar sem doslej podobnega videl pri njih.

 74. David pravi:

  Meni je bila pa letošnja Ema za razliko od nekaj prejšnjih VŠEČ. Lepo, sem užival.

 75. lily pravi:

  Po eni strani se mi zdi, da bi znala April vžgat, ampak mi gre sam naslov res na živce. Take pesmi me že a priori odvaračajo, čeprav vem, da to ni prav. Samo to vzporednico potegujem s Karmen Stavec.
  V vsakem primeru bojo April primerjali Z GaGo, Majo pa z Aguilero. Ne vem, če je to dobro.

 76. jest pravi:

  Evo Severina je zmagala. Edina. Tolk oglasnih sekund ji niti un njen Čedomir nebi mogel plačati. :)

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, a pri tebi je že konec? Pri ostalih namreč še traja.

 78. Janez pravi:

  Iztok, scenarij šova morda ni slab, ampak izvedba me tokrat moti.

 79. Vanja1 pravi:

  Žal moram ugovarjat, Slakonja s eobnaša kot en debil, kot ,da smo gledalci retardiranci, ki ne vemo kaj gledamo! Mislim halo, pa kaj dela Severina v žiriji, 20 let že nastopa po Sloveniji, pa nezna povedat 1ega stavka v Slovenščini, če zna Ivica Kostelič, bi Seve tudi lahko , če ne pa naj ne hodi več k nam, heh! Ozvočenje mi ni blo všeč, direkto na TV in so eni zveneli predcej grozno..

 80. Simona Rebolj pravi:

  Malo bolje je vse skupaj organizirano in scenografsko kolikor toliko okusno. Slakonja je dober voditelj takih šovov. Ne gre čez rob in ne pod rob. Sproščeno in pod kontrolo, poje, pleše naklada in ne izpade idiot . Pa celo na čednega moškega spominja. Neverjetno za našo TV.

  Maja je bolj ziher za ESC, čeprav je komad res slab, še vokal ji ubija aranžma. Velika škoda.

  April pa že ima hit. Zelo keči. Odlično reklamo si je naredila, ampak na ESC je pa odvisna od splošne klime leta in lahko zažge ali pa propade. Ne vidim vmesne poti.

 81. Janez pravi:

  Privoščim zmago Maji, ampak komad je sramotno slab.

 82. David pravi:

  Iztok…moja ocena je bila za Emo kot oddajo – 10 pesmi, to je bilo že odpeto. Še enkrat – ocena odlično, sploh, ko pomislim na prejšnja leta. Izrazitega favorita pa tako ni bilo, April ima speven komad, Maja pa res dober vokal, tako da….stvar okusa.

 83. zelda pravi:

  Vesela sem za Majo Keuc, Po moji oceni ima veliko boljši glas kot April, Pri tozvrsti glasbe, ki jo izvaja April ni po mojem mnenju potrebno dosti pevskega talenta, kerje veliko ekektronske spremljave.

 84. David pravi:

  p.s. po svoje škoda da nismo “tvegali” z April.

 85. MATEj pravi:

  Iztok, sploh ti ne bi blo treba gledat, sam mene bi poslušal: finale Maja – April in nato Maji 70 odstotkov glasov! No za en odstotek sem falil :) Lahko noč!

 86. jest pravi:

  Škoda, ker je štikl melodijsko in aranžersko totalen FLOP. To godljo morajo nujno predelat in produkcijsko popravit. Preveč enih nepotrebnih zvokov in not. MANJ JE VEČ. Skratka naredit prostor vokalu.

 87. Nidurun pravi:

  majhen korak za slakonjo, velik za slovenstvo. kar kul zadevica, še vedno ne tipi top. prosim, skrijte mojco mavec pred menoj, ker se bom ustrelil. severina? hmm. komentarji žirantk sterilni, predvidljivi. slakonja manj predvidljiv, spešl voditelj, ravno prav se je ujel v čas in prostor, da ne bi slovenčki pred tv-ji dobili ravno živčnega zloma in ravno dovolj poseben, šarmanten, duhovit in izviren, da vnese svežino in kakovost. v tem kontekstu tudi čeden izgleda. o komadu je bilo verjetno že vse napisano. maja keuc učinkuje kot prezenca, zasledil sem pripombo o nogi, ki je tudi meni kul. obleka super za to foro z nogo in to, nekaj me pa moti z lasmi. komad je soliden, par stvari ven, par stvari notri, pa bi lahko bila odlična uvrstitev, tako bo pa solidna.

 88. ajda ajda pravi:

  Bi pa bila zanimiva obratna slika, da bi gledalci izbrali finalistki in potem žirija zmagovalca. Morda bi žirantke izbrale April. No, kakorkoli že, upam, da Maja na evroviziji ne bo tako nosljala in da bo spilila svoj nastop, ker ima še dovolj časa. Res je, da je pesem od April bolj evrovizijska, a velikokrat zmaga nasprotje tega in upam, da Maji uspe uvrstitev v finale, kar nam seveda nekaj let ne uspeva. Kar se pa tiče prireditve, 1A. Zelo dobra izbira voditelja, kar jim na prejšnjih Emah ni uspelo, so letos uspeli.

 89. Janez pravi:

  Naj se nekdio potrudi in najde nekje besedilo Majine pesmi, jaz ga nikjer ne najdem.
  Kar sem uspel ujeti na uho, je katastrofa, vsaj to bi morali nekako popraviti.

  Besedici “iz inata” bi v osnovnošolskem spisu prečrtali z rdečo. Sramota, če ne bodo skočili v luft vsaj kakšni lektorji, takšno besedilo nas pač ne more zastopati na tekmovanju.

  Še najbolje bi bilo, da se za evrovizijski nastop pesem prevede v angleški jezik. Ali še bolje – besedilo naj se na novo napiše.
  Takšno, kakršno je zdaj, sploh ne ustreza metriki melodije, in – med drugim – nima nikakršne vsebine in vrednosti.

 90. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, zdaj pa pretiravaš za vraga, saj komadi niso narejeni za to, da se bo pelo knjižno slovenščino, ne ga srat.

  Besedilo pa nekaj tazga:
  “Si morda čas zdaj kradeva, a nenadoma, se začutiva… Ne ne greeem nazaj, v ta lažnivi raj, srce je polno saj, neee dovolj mi je… In iz inata v sebi, se upiram znova tebi leeee, dajem vsee, dajem vsee…

  (Backi: Nekaj, nekaj kot vanilija zdaj diši na tebi… Nekaj, nekaj, to noč vleče me znova znova k tebi)

  Če mi rečeš, da ne znaš naprej, zamegljen je tvoj pogled na njej, še sem tu, še bom tvoja vsa in vem, da še bom tu ob tebi… Vedno znova sem na pol poti, in čeprav se vse narobe zdi, reci mi, da naj ustavim svet, ker rad bi bil le tu ob meni…

  Le nekaj kar diši na tebi, te vleče vedno znova k sebi, a še sem vedno tvoja veš, še sem tvoja, tvoja, tvoja, tvoja leeee….Še ti dajem, dajem ti vseee!”

 91. pt pravi:

  Sem navijal za Majo, ker mi je punca super.

  se strinjam za voditelja, eden boljših pri nas, vsestransko nadarjen, faca

  žirija pa tak dolgcajt, kot bi jih nekdo presenetil s tem, da so morali komentirati, RTV koritarke Mavčeve ne morem gledat, sem vmes z daljincem preklapljal, Švajgerca je dolgočasna, Ponytail Severina mi je pa že glasbeno tako goveja, da sem tud preklopil, pri komentiranju in pri nastopu

  No, glede komada, Majin komad smo zdaj že nekajkrat slišali, je kar je, prearanžiranje je obvezno, če sta že Vlašiča napisala komad, naj ga nekdo, ki ni obremenjen z dramatičnimi klavirsko violinskimi zvoki predela, kitara vmes še paše ker ne tepe vokala, upam da se zadeva prespi in premisli.

 92. Nidurun pravi:

  janezu, đe si, janezu. koga briga, kaj bi v osnovnošolskem spisu prečrtali? tudi šalamuna bi v osnovnošolskem spisu celega prečrtali. nima veze. v popevki veljajo drugačna pravila in tudi v osnovnošolskih spisih bi lahko pozornost precej preusmerili na druge stvari. lirični presežki niso stvar eurosonga, če je, je v redu, drugače pa glavno, da se da peti in da ne gre za popoln debilizem

 93. Soulja boy pravi:

  Fak kok čez nos poje Maja Keuc, meni osebno zelo moteče

 94. Nidurun pravi:

  pol poslušaj boba dylana in vlada kreslina. prava osvežilna kopel za tvoje živce. hehe. mislim, ob kakšne neključne stvari s eljudje, tako kot vedno, spotikajo.

 95. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bi mi lahko kdo povedal, na katerem TV kanalu lahko spremljam oskarje, ker jih letos HTV očitno tudi ne prenaša, kjer sem gledala ponavadi?

 96. Soulja boy pravi:

  Dej pizdi troll, noslanje je večini ljudi neprijetno

 97. Nidurun pravi:

  meni je všeč, ko porivam tovjo mamo in skozi njen nos prihaja: “tooooo, Niduruuuuun, toooo”. drugače pa je tudi marsikomu, ker drugače kreslinčič ne bi imel dva dnev azapored razprodanega cankarja in dylan ne bi bil legenda rokenrola. sploh pa pri ne vme, kje si zavohal nosljanje maje keuc. zgleda imam od dylana pokvarjene senzorje.

 98. Janez pravi:

  Iztok, hvala, ker si se potrudil z besedilom. Saj se mi je zdelo, da ga bo težko brati.

  Ne, žal mi je, meni “iz inata” ne deluje niti šalamunsko, niti dovolj slengovsko, da bi mi bilo všeč. To preprosto dokazuje neznanje.

  Dobro besedilo mora iti v uho. Tole mi gre v (na) nek drug organ. :)

 99. Mirko pravi:

  Live Telecast Oscar Awards 2011:

  Austria – Pro 7 and ORF 1
  Croatia – HRT Croatian Television
  Germany – Pro 7
  Serbia – Radio Television of Serbia (obstajajo piratski online streami)
  Montenegro – Atlas TV (obstajajo piratski online streami)

 100. Sašec pravi:

  Zmaga Maje dokaj pričakovana. Meni ok. Ampak ozvočenje – katastrofa!!! Nobenega se ni razumelo kaj poje. Še najmanj pa Maje – mislim, da ni samo kriv aranžma, ampak prav ozvočenje, saj se njenih nizkih tonov praktično ni slišalo. Upam, da se na ASC to ne bo zgodilo.

  Simona, baje da preko spleta? Ne vem kako…

 101. Soulja boy pravi:

  @nidurun: ko boš mel kej mojga swaga se bom naprej menla, dotkrat pa idi mami mleko cuzat ,)

 102. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Soulja in Nidurun, dovolj bo, tole ni peskovnik.

 103. Tina M Tina M pravi:

  V splošnem mi je bil zelo všeč Klemenov sproščen in hkrati profi način vodenja. Poleg vsega je tudi dobro pel, kar je super.
  Severina, ki naj bi ocenjevala šov in to, ali je pesem potencialni hit, se mi je zdela kar zgrešena izbira za to nalogo, saj še sama iz svojih koncertov ne naredi takšnega šova, kot bi ga potencialno lahko. Ampak se je v redu zlila v trojico. Čeprav zelo dobrodošla na odru, pa se mi je njena SM oprava v stilu Cher iz 80ih za simpl in v bistvu kmečko pesem Štikla zdela malce zgrešena. Ampak če jo je že imela na Dori, zakaj bi menjala za teh pet minut..
  Nad izbiro zmagovalke sem seveda razočarana, saj mi komad ni všeč in Maja ga poje skozi nos, zraven pa še spakovanje… brezveze. Moteča sta bila tudi plesalca. Definitivno mi je bila pesem od April bolj všeč, še bolje pa bi bilo, če bi April izbrala svoj stil, ne pa kopijo Gage, ki tak stil fura z milijoni dolarjev, ne pa z nekaj sto evri.
  Maji kljub vsemu želim srečno pot, še enkrat pa pohvale voditelju.

 104. Nidurun pravi:

  IZBRISAN KRETENSKI KOMENTAR

 105. Nidurun pravi:

  IZBRISAN KRETENSKI KOMENTAR

 106. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinč, eto, prvič priznam, da je bil nekdo boljši od mene, jaz nalogi namreč ne bi bil kos, saj ne znam peti :)
  Vseeno menim, da je Severina ne glede na karkoli nekaj svetlobnih let pred našimi pevkami kar se šova tiče.
  Glede Maje se sprašujem ali je tudi na Talentih pela skozi nos ali je to zdaj nekaj nepotrebna fora.
  April bi bila brez Gaga dosti boljša, res je. Saj ni treba, da bi bila navadna, če ji paše odštekan stajling, toda preveč očitno je to kopiranje, pa še medijem so jo predstavili na tak način že lani, kar je slabo.

 107. Tina M Tina M pravi:

  Ja, zdaj je po nepotrebnem zaznamovana s tem imidžem. Zdaj sem videla, da deluje kot da sem Severino samo skritizirala… imaš prav: naše pevke -> Seve -> Beyonce :)
  Sem prepričana, da bi ti opravil enako dobro.. samo namesto petja bi morda tista besedila odrapal :)

 108. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma dober je bil, jebeno dober, prvič v lajfu sem se zasekiral :)
  Finta je v tem, da je bil edini, ki je tako super združil stand up in dejansko vodenje.
  Proti temu tudi Zrnec nima za burek.

 109. NoMercy pravi:

  cca 19K€ ja folk zapravil za telefoniranje :D
  kjut P

 110. zirosi pravi:

  Eh tale komisija je bila lepa komisija, ni pa bila niti malo prepričljiva pri strokovnosti, pojasnjevanje odločitev z lep komad in dobra energija, je pač navaden bulšit, zato tudi njihove odločitve niso presenetile (je pa kolikor vem edina komisija, ki je to morala početi neposredno pred ekrani). Prav tako ni jasno po kakšni logiki, je bila v tej komisiji Severina (najbrž zaradi njenega bobra :D ), vsekakor pa bi jo lahko po isti logiki poslali na Eurovizijo (Max Modic pa bi lahko posnel promocijski pornič).

  Je pa jasno, da bodo šlagerpjevačice izbrale šlager komade in šlager formo…

 111. STELA pravi:

  jaz bi na evrovizijo poslala Klemna in njegovo “sestavljanko” – super dobr:)

 112. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Severina je bila pač za rejtinge in za prestiž naše Eme. Ipak je velika zvezda, mar ne.
  Jaz od žirije nisem pričakoval čisto nič druzga kot tole, saj ne gre za Talent Show, pa še tam so enako pocukrani, kaj potem ne bodo na Emi.
  In res je, tole je prva žiriija, ki je morala svoje mnenej povedati pred kamero, kar je nekaj novega.
  No ja, izbrale so tudi April, ki je daleč od šlagerja.

 113. pikapoka pravi:

  hvala bogu nisem gledala Eme ;) me je pa malo firbec mantral… no pesem Maje Keuc je zanič, sori besedilo je totalno nerazumljivo, melodija kar nekaj… je res da ima punca odličen glas in stas, samo pesem, je res brezveze… sem na hitro preletela vse komade in nobeden me ni navdušil :( žal

 114. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na Evrosongu bo itak pela v angleščini, pesmi pa bo naslov No One.

 115. klemenix klemenix pravi:

  Kot prvo bi se strinjal z grupo na Facebooku, ki pravi, da je zmagovalec Eme 2011 Klemen Slakonja :) In strinjam se tudi, da bi bilo najbolje, če bi na Emo poslali njegovo pesem 16 let skomin :)

  Moram reči, da je bil res izjemno dober. brez nepotrebnega pačenja, ko je govorila žirija jim je pazljivo prisluhnil in bil brez blesavih pripomb, da o njegovih pevskih sposobnostih ne govorimo. Skratka, menim da gre za zabavljača, ki ga čaka res lepa prihodnost. Nekdo je rekel, da gre za Bizovičarja in Zrneca v eni osebi. OK, malce čudno se sliši, a vseeno, ima tako voditeljske kot igralske sposobnosti in ne bi se čudil, če v prihodnosti dobi za vodenje kakšno zabavno oddajo.

  Poleg tega se moram pohvaliti, da ga tudi osebno poznam, saj sta dobra kolega z mojim bratrancem, tudi igralcem. Lani poleti smo na enem od ljubljanskih igrišč igrali košarko in sem zaradi Klemena skoraj crknil od smeha. Navkljub temu, da se je trudil s košarko je našel moč za uponašanje naših športnih komentatorjev in smeh je zagotovljen :)
  Tudi sicer gre za izjemno preprostega fanta. Ko sem ga prvič srečal sem bil kar malo šokiran, ko je prišel do mene in se predstavil z imenom in priimkom navkljub temu, da vsak dobro ve, kdo je. Všeč mi je bilo tudi to, da se svojimi štosi ne meče naprej, ampak se iskreno nasmeje tudi štosom svojih kolegov itd. kakorkoli, svetla prihodnost ga čaka :)

 116. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen je bil res odličen, tudi kot pevec. Počekiraj tole, ko sem videl, nisem mogel verjeti:
  http://www.youtube.com/watch?v=oT4c0XWKg8o

  No ja, saj je že bil voditelj, vodil je NLP namesto Bizovičarja, pa v Hribarju je oponašal razne pevce, od Milerja do Alye, tako da ne vem od kje folku ideja, da je novinec in da šele zdaj dela kariero. Je pa res, da ga zadnje čase ni bili ravno veliko, saj se je, če se ne motim, umaknil zato, da bi lahko postal igralec. Njegova vlogica v seriji Dan ljubezni je bila recimo odlična. Se pa strinjam z idejo, da je Zrnec in Lado v enem, dobra oznaka dejansko. Da ga čaka kaka nova oddaja, pa tudi jaz mislim da. Če ne na nacionalki pa na Popu. Dober je, dober.

 117. klemenix klemenix pravi:

  Aja, kar pa se letošnjih pesmi tiče na Evrosongu moram reči, da je bilo nekaj res dobrih in ne na prvo žogo. Rok Paryzani so me razočarali, saj je Klinar nekako zmiksal vse agropopovske komade v eno mineštro. Nič novega skratka. Edina svetla točka tega komada je to (kar je rekla će meni neprebavljiva Mojca Mavec), da je udaren in takoj preide k bistvu in v treh mi nutah vidimo vse, kar ima za ponuditi. Všeč mi je bilo, da so zraven povabili izjemnega Roka Feregnjo, a kaj ko so se nato šli mnogoglasje in skorajda ni prišel do izraza.

  Komad od April mi je bil bolj všeč od Kevčeve, a kaj ko se gre deklina ta čuden wannabe Lady Gaga imidž. Nič nimam proti taki ekstravaganci, a če gre za očitno kopijo je zadeva neprebavljiva. Kar se tega tiče ne seže do kolen niti Josipi Lisac, kaj šele Lady Gaga. Kakorkoli, zakaj April, če je boljša Lady Gaga.

  Kar se Maje Keuc tiče bi dejal, da je sicer simpatična deklina, a njen vokal (navkljub nepsorni kvaliteti) ni všeč. Preveč noslja in besedila naredi nerazumljiva. Tudi komad je tak, kot smo jih na evrosong poslali že oooogromno. Nič kaj izvirnega. Mislim tudi, da se je pod avtorstvo komada zopet podpisala naveza Vlašič, tako da neizvirnost sploh ni presenečenje.

  Kakorkoli, menim, da bomo na zmagovalno pesem po evrosongu kaj kmalu pozabili, vsaj v mojih ušesih pa bo še naprej naboplje zvenel komad od Tabujevcev pa pogojno tisti od Nine Pušlar.

 118. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Keuc je rekla, da je noslanje posledica tega, da ni navajena peti v slovenščini. Prav zato nas na Evrosongu čaka angleška različica z naslovom No One.

 119. klemenix klemenix pravi:

  Hja, kolikor se spomnim, je Keuc nosljala tudi, če je pela komad z angleškim besedilom. Lahko pa da se motim. Bolj me moti to, da smo na Evurovizijo poslali tak komad, ki res ni nič posebnega n je izjemno podoben prejšnjim izpod peresa zakoncev Vlašič.

  Kar se Slakonje tiče, pa jaz dobro vem, da ni novinec. :) V bistvu je njegova medijska pot ravno obratna kot medijska pot mojega bratranca. Slakonja se je na TV pojavil že za časa študija na AGRFT, bil pri HriBarju, NLP-ju ter še in še…sedaj pa je bil sprejet med stalni ansambel Ljubljanske Drame, kar je bila baje tudi njegova velika želja in zaradi česar je ostale stvari malce postavil na stranski tir. Bratranec pa je že nekaj let v Drami in je šele sedaj prišel na TV, res pa da le v treh reklamah in TV filmu :)

  V glavnem, Slakonja ima ves paket, ki ga potrebuje dober šovmen za na TV. Tekoče lepo govori, je duhovit, zna prisluhniti gostu, hkrati pa mimogrede dokaže, da ni bil po pomoti sprejet na AGRFT.

 120. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, tako zelo ni. Resda se je igrala z glasom, po vzoru Aguilere, toda nosljala ni tako zelo. Pri takem R&B vokalu je vedno nevarno, da pretiravaš in te odnese v napačno smer. Glede na lani, imamo letos komad za grammyja.

  Kdo pa je tvoj bratranec, če se že tako hvališ z njim, zaupaš?

 121. klemenix klemenix pravi:

  Mja, meni komad ni všeč, je pa res, da je glede na lanskega res za grammya! Aja, pa s poslušanjem ansamlbla Roka Žlindre sem opazil, da njihova pevka res nima glasu. Sej ima tak lep dekliški glasek, a izjemno švoh vokal, tudi za narodnozabavno glasbo.

  Hja z bratrancem se pa ne hvalim, samo povem malo tako, ker vem, da te zanimata film (in gledališče), da imam tudi jaz enega v žlahti pri koritu kar se tega tiče :) Je pa Aljaž drugače njegovo ime :)

 122. Vanja1 pravi:

  Nočem ponavljat, da Majo že odprej poznam, da sem tudi sama že na tem blogu pisala o njej, preden je nastopila v talentih, ampak morem rečt, da je njena pesem tipična Lajna Vlašičevih, spominja me na Dežanovo pesem Mister Nobody, začetek umirjen, drugi del se poživi na koncu pa visoki toni in dretje, se pravi prevečkrat slišano! Pesem je povprečna dvomim , da bo kaj s tega! Rtv ima napačne smernice, morali bi iskat nekaj vščenega za v uho, na ta način nebo uspeha, pol pa se vedno sprašujejo za recept, naj vrnejo razpis, in naj žirija poišče najbolj všečne komade, ki gredo v uho.
  Noben komad mi ni “potegnil”, morda kaki pogojno, dvomim, pa da bo se kateri obdržal, sem prepričan ,da ljudje raje poslušajo Wernerja, kot, pa bodo te komade, ki bodo hitro šli v pozabo. Pesmi, pa niso bile nič boljše kot pretekla leta, žal.. Vsaj takšne blamaže nebo kot prejšnja leta :) . Upam, da Maji , maj prinese srečo! Me pa čudi ,da Nemci niso pripravili kakšnega boljšega komada, saj še majo večjo sranje kot marsikdo.. :) http://www.dailymotion.com/video/xgumjp_taken-by-a-stranger_music

 123. STELA pravi:

  ad 108 – Zrnec je pase, zdaj ima svoji nekaj minut Klemen…kako hitro se zadeve spremenijo. Ko sem gledala Gremo mi po svoje, bi lahko rekla, da mi je šel s tistimi svojimi forami že kar mal na živc…no, ja….bilo je lepo, dokler je trajalo:)

  In zdaj se ne čudim več, da je “zapustil” Tjašo in TLP

 124. Mirko pravi:

  Še uradno potrjeno da bo nastopila v angleščini (kar se ve že od kar je bila označena za favoritko EME):
  http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/video-maja-keuc-bo-v-dusseldorfu-stavila-na-no-one.html

 125. Geco pravi:

  Slakonja mi je kul ker ma SWAG

 126. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “apperance ,style ,or the way he or she presents them selves.”

  Drži.

 127. Geco pravi:

  A nisi prej vedu kaj SWAG pomeni? ;)

 128. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vedu, vedu, a pasal je skopirat, če ne druzga za tiste, ki ne vedo.
  Sem pa prepričan, da ti to veš od trenutka, ko ga je začel na veliko omenjati Soulja Boy. Prej ni vedel nihče.

 129. Geco pravi:

  Drži, sej ma tut pesem turn your swag on, če se ne motim…

 130. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tale drek ja:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/17/soulja-boy-what-the-fuck/

  Tip je sramota za swag.

 131. Geco pravi:

  boli ga kurac, važn da ma modelček bankomat v svoji bajti. :D

 132. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da ga boli kurac, saj ni v tem problem. Panika je v tem, da je folku tak drek kul in da se režijo, ko je šel dissat Ice Tja, ki mu je prvi rekel, da dela posran hip hop.

 133. Geco pravi:

  Sori ker sem v offtopicu Iztok, ampak sam to te še morm vprašat: French Montana ti je kul?

 134. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne poznam ga kej dost, je pa takole na hitro dost podoben stilu Soulja Boyja, le da nima tako usranih besedil. Tale komad je mal okej:
  http://www.youtube.com/watch?v=2Vp5_Y-fb1w&feature=related

 135. Geco pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=HbsNUC7Iajc

  100% SWAG

 136. Mirko pravi:

  Evo, April v pravi podobi… precej boljše kot klovnesa v EMI:

  http://tvslo.si/predvajaj/nastop-april/ava2.99474979/

 137. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mirko, pa celo Chorchyp se ji pridruži na odru. Ni slab komad, jebemti. Dosti boljši od Vanilije. Očitno pa je končno poštekala, da je kopiranje Lady Gaga nepotrebno.

 138. klemenix klemenix pravi:

  Hja, pri Mariu je skušala biti malo provokativna, češ, da je le zato nismo poslali naprej, ker je preveč moderna, izzivalna, samosvoja. To tudi Chorchyp v svojem delu komada odrepa. A vseeno mislim, da se ji močno kolca, da ni mogla vsaj na Emi biti unikatna in ne neka kopija Lady Gaga, ki jo je že cel svet nasičen. Vsaj zase vem, da sem navijal za Aprilin komad, a sem se hkrati bal, da bi se nam ob njeni zmagi smejala vsa Evropa, češ mala Slovenija ima tudi svojo bledo različico Lady Gaga. Čeprav je imela maja Keuc zagotovljene številne glasove (pač fan baza iz talentov) menim, da bi bil izzid popolnoma drugaen ali vsaj bolj tesen, če bi se April na Emi predstavila na drugačen način. Danes pri Mariu je bila super in sploh nisem vedel, da je pod vso tisto kramo od oblek in make-upom pravzaprav eno zares ljubko dekle.

  P.S.
  Si videl, ko letos vodi Viktoje? Jaz sem mislil, da mi bo slabo, ko sem prebral imeni voditeljskega para :)

 139. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kdo, Lado in Katarina?

 140. klemenix klemenix pravi:

  Lucija Ćirović in Pižama :)

  Zakaj si pomislil na Lada in Katarino ali si le sarkastičen?

 141. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne, res sem imel v glavi, da sem nekje to slišal.

  Pižama in Ćirovićeva? Oh my god, kdo se je pa tega spomnil. Jaooo. Ej, če ne bota totalno sranje, bom zelo presenečen.

  On mi ni bil doslej smešen nikjer, pa še tak pokroviteljski kurac je, ki ima v glavi, da je totalni car, pa žal ni.

  Pustim se presenetiti, rekel pa bom, da je očitno kriza v proračunu, da niso mogli dobiti koga drugega.

  Po moje nas čakajo skrajno butaste in cenene fore.

 142. klemenix klemenix pravi:

  Prej sem bral novico na RTV okoli Viktorjev in bil res negativno presenečen. Bil sem na nastopu Pižame in moram reči, da mi ni bil prav nič posebnega, prej zoprn kot kaj drugega. Kaki dve leti nazaj pa sva imela probleme še tukaj na blogu in od takrat mi je sploh antipatičen. Že ksiht mi je zoprn, njegovo obnašanje pa še bolj. Kot komik pa mi sploh ni.
  Tudi jaz menim, da bomo letos gledali polomijo.

  In ne vem, če je proračun težava, po moje so se vendarle le odločili zanju res. Kakor vem, je Pižama lani med Viktorji zabaval publiko v Cankarjevem domu, ko smo mi po TV gledali reklame in mogoče je tukaj kakšna povezava. Kje so našli Ćirovićevo pa tudi ne vem. Zadnje čase se zopet povsod pojavlja. Fura beden lik pri Mariu, še bolj bednega pa v oddaji Na Zdravje, kjer skozi slabo igro le odigra nekaj staaaarih štosev.

  No ja, seveda pa upam, da nas vse presenetita in bosta neverjetno dobra.

 143. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pižama misli, da je za smeh dovolj le to, da je debel in da nosi dolgo brado. In to foro fura že sto let.

  Se spomnim vajine debate na blogu, ja, pokroviteljsko in debilno do daske, v glavi pa ideja, kak car je. Kr neki no. Da o izpadih na M3njalniku niti ne govorim kako zelo me je blatil in žalil, pa sem ga pustil na miru kot drek na cesti. Še zdaj nimam pojma kaj je bil njegov problem.

  Antipatičen do konca tudi meni.

  Okej, naj bo stand up komik, ni panike, toda voditelj ni pa če se na brado postavi. RTV tega še vedno ne ve in ne loči, zato tudi Jose vodi Glasborolo.

  Eno je medijska faca, drugo je voditelj.

  Ćirovičeva, ki prav tako ne zna voditi oddaj, mi je malo bolj razumljiva v kontekstu RTVja, saj jo furajo v raznih oddajah kot si rekel, toda zdaj ji dajejo nalogo, ki ji ni kos.

  Če bosta dobra, pa kapo dol, nikoli nimam težave, da koga pohvalim. Prav tako pa se ne bojim koga pošinfati, če je zanič, pa čeprav si s tem zaprem marsikatera vrata.

 144. klemenix klemenix pravi:

  Hjej, saj sva se res prav na tvojem blogu kregala ja, se spomnim :) Kot sem rekel, ne berem ga več, sploh ko sem opazil, da ima privržence, ki so mi tudi antipatični :)
  No ja, kar se njegovega nastopa tiče je kolega dejal, da ga ujel še enkrat zatem, ko smo si ga ogledali skupej. Mimogrede ga je namreč opazil na Rock Otočcu in dejal, da je bil Pižama podobno porazen.

  Glasborole še nisem gledal, mi je pa Jose drugače kul. Pa še soseda v bloku tukaj v Ljubljani sva in ga lahko le pohvalim :) Se pa strinjam, da za voditelja ni vsak. Najbolj se spomnim, kako zelo bogi voditelj se mi je zdel Vito Rožej v neki štrudljasti oddaji na RTV. Mariu karizme ne moremo oporekati, v neki pavzi pa ga je v nadomestni nedeljski oddaji nasledil Rožej in res ni bil kos tej nalogi.

 145. klemenix klemenix pravi:

  Lej jo, kako fletna punca drugače tale April:

  http://www.avdicija.com/uploads/_pela_pape_.jpg

 146. Kaka92 pravi:

  a bos po tem videu spremenu mnenje o tem kdo bi mogu it naprej ???? http://www.youtube.com/watch?v=0JRW-dZjlwQ&feature=player_embedded sj ne pravem da april ni bla dobra bla je zlo vredu sm se zmer mi je maja bla bolsa in to mi je dokazala s anlesko verzijo :)

 147. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angleška verzija je dosti boljša, se strinjam. Morda res najboljši komad EME, toda na EMI je nastopala s slovensko verzijo, ki je bila slabša od April.

 148. Kaka92 pravi:

  to se pa strinjam… saj z lyricnega vidika

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !