Dr. Dre: I Need a Doctor

27.02.2011 ob 00:57

Čeprav mi komad še vedno ni najbolj všeč, saj sem od velike vrnitve Dr. Dreja pričakoval malo bolj zajebane glasbene podlage, moram priznati, da me je videospot vrgel na kolena. Kaj tako močnega nisem videl že dolgo časa. Dre se med vožnjo s svojim športnim avtomobilom kot Sylvester Stallone v četrtem Rockyju spominja svoje glasbene kariere, obišče grob Eazya Eja, se hudo poškoduje in obleži v komi, kjer ga obišče Eminem in mu pokloni vrhunske vrze. Jp, Eminem zelo glasno prizna, da ga brez Dreja ne bi bilo, kar je lepa poteza in poklon, ki se ga v tako dobro narejenem konceptu ne spomnim. In pozor, Dre mu na koncu zahvalo vrne in pove, da je prav Eminem edini, ki mu še lahko zaupa in mu ni nikoli zabodel noža v hrbet.

Drži, šele sedaj, ko sem videl ta mojstrski in nostalgični spot, se zavedam moči in prave poante tega komada.

YouTube slika preogleda
 

20 komentarjev na “Dr. Dre: I Need a Doctor”

 1. RHYME-G pravi:

  mene je tud video presenetu :)
  sam vseen je to vrnitev dreja po 10 letih pa ma eminem 2 kitice,nek čudn refren…Dre pa sam na koncu se mal oglasi!
  Mogoč se dre sam mal heca …na albumu pa bo presenetu

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni gre najbolj na kurac glas Skylar Grey, ki ne paše v hip hop. Tudi Diddyjev Comig Home pokvari.

 3. RHYME-G pravi:

  to je neka emo pevka :) )
  folku je to všeč! dre pa ve ka folk hoče,in ve ka je treba!
  da bi naredu ful nek gangsta komad bi mu očital da še vedno dela isto! sam ne sme pozabit na prave rap fane ki čakajo na pravi rap! upam da ni pozabu na nas!
  ker da bo ceu DETOX nek tak EMO album pol žalostno!
  Glej kako musko dela CUbe..pa lej ka dela DRE!
  primerji single med sabo : nothin but a g thang,still dre..pa tole! WTF!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, Cube ga je povozil sto na uro. Pa tudi Kush in I Need a Doctor sta porazna v primerjavi s tem, kar si omenil. Tudi mene zelo skrbi, saj tale album čakam že sto let in bo res žalostno, če bo v tem stilu.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Jaoooo … bože mili. To je tisto, o čemer sem pisala v komentarju pod Glej jih raperji. Ne gre za priznanje Eminema, ker ne moreš priznat nečesa, kar je jasno (da je bil Dre njegov prvi producent, ki ga je našel in ostal s skupino D12), ampak gre za ne ravno prepričljiv poskus Dre-ja, da bi se vrnil na sceno (He needs a doctor). In vrne se na sceno tako, da komad drži gor spet Eminem, Dre pa samo statira, in v komadu Eminem kriči, naj se že pobere. Mislim …

  Zelo osebno, no, ampak jaz bi Eminemu kar zamerila, ker rezultat je samo še zadnji žebelj v krsto in vse skupaj bolj ponazarja, da Dre-ja ne bi bikjer več bilo, če ne bi imel vsaj nekaj dela z Eminemom kot producent. Izpade tako, kot da je Eminem preveč prebrisan za Dreja in ga hoče pokopat tako, da si Dre celo domišlja, da ima najboljšega prijatelja, ki mu pomaga. Ja, da ga kaže celemu svetu na hojci … hehe …

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zadnje cajte ni več jasno nič, saj se raperji obračajo kot veter, še posebej, če je od prajšnje plate minilo sto let. Ne seri, ker res nimaš pojma. Prav to, da Dre statira, je dokaz, kaka zvezda je in kako mali je še vedno Eminem, ki mu mora lizati rit, če hoče biti v njegovem komadu in spotu. Da se mu tudi Dre na koncu zahvali, pa je itak za anale njegove kariere.

  Itak, da ga je omenjal že prej, toda nikoli ni bilo to bistvo celega komada in celo videospota. Odpri svojo pofukano glavo in pametuj o svojih temah za vraga.

  Dre ne rabi nikogar, Dre ima najbolj pričakovan album stoletja. Četudi bi naredil duet z Domnom Kumrom, bi folk ponorel in komaj čakal kaj bo pokazal. Pa nikar ne pozabi, da mu je leta 2008 umrl vsega 20 letni sin, kar pomeni, da mu bistvo lajfa ni ravno bilo delanje nove muske in vračanja na sceno.

  Pač njuna finta, ki se vleče že od nekdaj. Samo ti iz rapa delaš filozofijo, ki je v resnici ni.

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ti odpri svojo nepofukano prfuknjeno glavo. Dre statira Eminemu na odru že leta. Mu torej liže rit??? Glede na to, da nima omembe vrednega komada že leta, zelo verjetno. Eminem pa res ne rabi tega nastopa, še posebej v tem momentu ne, ko je z dvema komadoma na vrhu popularnosti, na vseh lestvicah, s prebitkom klikov na Facebooku itd. Težko je argumentirano obrazložit, zakaj neki bi bilo treba Eminemu lizat Drejevo rit, da nastopi še tukaj in to v prvem planu z največ besedila ter očitno z nastopom tudi diskreditira Dreja, ki je pač mnogo slabši.

  Ja, njuna finta, reality show, kjer si je Dre hotel z Eminemom pomagat, in si zabil nož v glavo.

  Ja, umrl mu je sin. In to zaradi heroina. Kje pa je bil očka, da mu je ob vsem blagostanju, ki bi mu ga fotr lahko nudil, sin umrl kot poulični zadrogiran ubožec. Ah, ja, saj res, to je vendar tisti sin, zaradi katerega je njegova mama morala na sodišče, da je od Dreja iztožila 5000 dolarjev mesečne preživnine. Ups.

 8. Leiito pravi:

  Poslovno zvit je pa Dre kot presta. Apple prodaja 5 vrst fensi šmensi slušalk z njegovim imenom, ko je pa Jobs na smrtni postelji pa v videu product placement HPjeve tablice.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čvekaj kar hočeš, toda v nobenem primeru ni slabo, če nastopši v novem spotu Dr. Dreja in imaš glavno besedo, pa četudi si jebeni Eminem.

  Nož v glavo? Le zakaj, komad je hit in lepa napoved albuma.

 10. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Leiito:

  Absolutno podpišem, da je Dre poslovnež par ekscelons. Saj to je to. Predvsem poslovnež je in bolj malo pop artist par ekselons. In dober biznismen z dobrim pop artistom je pač zmagovalna kombinacija. V tem je bistvo poante. Zato mi gre na kurac, ko se to bistvo interpretira drugače. Ker je Dre dober biznismen, se je skušal čim bolj okoristit z Eminemom na primer, ki je izjemen pop artist in obratno. Problemček nastane, če postane na primer dober biznismen malo frustriran, ker ni tudi konkurenčen pop artist ali obratno.

 11. Leiito pravi:

  IZBRISAN KRETENSKI KOMENTAR

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa kaj ti sploh veš, kdo je bil Dre še preden je začel sodelovanje z Eminemom? Hudiča, še preden je začel sodelovanje s Snoop Doggom, se ti sploh sanja? Sploh veš, h komu je šel folk po musko, ko mu ni šla več kariera? Fak, serješ spet v prazno.

 13. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Kakšno vezo ima s poanto, kaj vse je počel Dre pred Eminemom in kako so si podajali muziko. Isto je počel, samo da z nikomer ni uspel tako zelo kot z Eminemom in samo da je bil pred E. tudi sam v kareri, ne le kot producent, bolj uspešen.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja kako nima poante, jebemti. To je tako kot da bi rekla, da Michael Jackson pred duetom z Akonom ni bil ne vem kaj in da je bil najbolj uspešen šele ko je posnel komad Hold My Hand.

  Dre je trademark, Dre ne rabi Eminema. Eminem je pač eden izmed artistov, ki mu Dre dela musko in ki gostuje na njegovih platah.

  Sodelovanje je resda super uspešno, toda od kje ideja, da Dre rabi Eminema, ne ga srat no. Da pa sta naredila duet, je seveda jasno, saj ge vedno naredita tako ali drugače, isto velja za Snoop Dogga.

  Da Dr pač ni bil v špici zadnja leta, pa je menda jasno, saj plate ni izdal že sto let, pa tudi lenaril je malo kot producent. Pa saj mu ni treba, je dosti naredil z NWA in z albumom The Chronic.

  Z nikomer ni uspel tako kot Eminemom? Jao no, kaj pa dve plati NWA, prvi Snoop Dogg in The Chronic? Pa Family Affair Mary J. Blige? Pa 2Pacov All Eyez On Me?

  Fak no, obnašaš se, kot da je bil Dre pred sodelovanjem z Eminemom nula in da je Eminem dejansko ustvaril njega.

  Tko zlo najstniško si obsedena z Eminemom, da misliš, da samo on nekaj velja in da je tudi Jacksona ustvaril, ker se je norčeval iz njega v spotu. Obrnal se ti je, do konca. Preveč Eminemovih slikic gledaš na steni.

 15. RHYME-G pravi:

  iztok dodaj še 50 centa,eve,busty rhymesa,xzibita ITD ..in še miljon ostalih kirim je dre ustvaru/rešu kariere!
  ali kot je reku dre..ko tvoja karierea propade,who is the doctor u gonna see??!

  To da rečeš da dr.dre rabi eminema je tak ko da bi reku da michael jackson rabi jermaina!
  Dre je ustvaru eminema in mu produciru najvecje hite!
  NA dr.dre 2001 albumu je eminem gor samo na 1enem komadu!!! in sicer forgot about dre!

 16. RHYME-G pravi:

  uf,kak sm lah pozabu na The Gamea!!! ??
  pač dr.dre raje producira in odkriva ljudi in je bol v ozadju! kar pa ne pomeni da za svojo solo kariero rabi druge! HALO!
  Eminem mu kvečjemu škodi da je pozabu na gangsta rap in raj sodeluje znjim in dela nek POP, names da bi delu z pravimi Gji iz Californie,ki nimajo šanse da uspejo! še celo lastnega sina ni hotu dat na svojo zalozbo,in se more sam matrat,pa to je drug sin ne ta ki je umrl!! zato ga pa tolk folka dissa pa ful komadov je proti njemu!! KING T je biu tud na aftermath pa ga je dre odpustiu,isto še velik drugih,ker se mu gre sam za denar in je pozabu na kvalieteto!! tud z Rakimom nista pol nč nardila do konca!
  In zdej se bo oglasla simona in začela govori od KING T ju ko vsi vemo da je prvič zdele slišala za njega ko sm ga js omenu HAHA!

 17. šaci pravi:

  dre je odličen biznismen in producent, ki se že celo kariero šlepa na druge. nwa je reševal ice cube, chronic snoop dogg, zadnjih več kot 10 let pa ga pred pozabo rešuje eminem.

  dejstvo je, da brez njega ne bi bilo eminema, problem je le v tem, da ti ne razumeš, da on dreja že dolgo časa ne rabi več, dre pa njega nujno, saj so mu solo plate vedno reševali featuringi.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, točno tako, Eminem ga spreminja v POP, čas je, da neha sodelovati z njim in pokaže, kaj je pravi rap.

 19. Mateja pravi:

  Skylar Grey pa Eminem naredita komad dober, Dr Dre pa eh, če bi bil zraven ali pa ne. Produkcija Alex the Kid.

  In Skylar je izjemen talent, napisala je npr. Love The Way You Lie part II za Rihanno.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem rekel, da ni talent, rekel pa sem, da njen glas ne paše v hip hop, saj zveni preveč pop rock in totalno preveč zmehča raperski power. Moje mnenje pač.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !