Grammy 2011

14.02.2011 ob 05:40

UVOD IN KOMENTAR NOMINIRANCEV

Šov se prične ob dveh zjutraj, jaz pa že čakam, da bom sproti lovil najbolj zanimive trenutke.

Lady Gaga je kot vedno šov obvladala v nulo, na rdečo preprogo pa je tokrat prišla v orjaškem jajcu.

Že na samem  začetku naj povem, da sem razočaran, da niti ene nominacije ni dobil zares izvrstni album Kanyea Westa, prav tako pa me skrbi dejstvo, da je Lady Gaga sploh dobila kako nominacijo in da dejansko velja za favoritko večera. Eno je šov in popularnost, drugo pa je res dobra muska, kjer je Gaga čista nula, če smo iskreni. Isto velja za Katy Perry, njeno rezervo, ki med drugim  tekmuje v kategoriji za najboljši album leta. Čudne fore imajo na grammyjih zadnje cajte, vam rečem. Kot da bi za oskarja za najboljši film nominirali Transformerse ali kaj podobnega.

Transvestit? Babica Lady Gaga? Ne, marveč Gramma Funk, najbolj grozljiva in bizarna cota prireditve. What the fuck je razmišljala, ko je oblekla tole strašilo.

Ne vem no, ampak eno je kvaliteta, drugo pa popularnost, le redki glasbeniki pa to dvoje uspešno združijo. Žal Gaga in Perry nista med njimi. Zanimiva mi je kategorija za najboljši moški pop vokal, kjer tekmuje Michael Jackson za This Is It, da so ignorirali njegov novi album, pa je po eni strani jasno, saj je bilo preveč negativnega sranja pred samo izdajo.

Kot ponavadi odštekan stajling Nicki Minaj, ki je bila nominirana za skulirano pesem My Chick Bad, sicer duet z Ludacrisom. Če vas je spomnila na Frankensteinovo nevesto, vam ne zamerim.

Med nominiranci za najboljši ženski in moški R&B performance navijam za Usherja in Faith Evans, ki imata med ostalo nominirano konkurenco najboljša komada, če za traditional R&B ne zmaga R. Kelly, pa bo prav tako zelo krivično. In ko smo že pri Kellyju, žalostno je, da njegov Love Letter ni snel kake vidnejše nominacije, medtem ko sta Gaga in Perryjeva pobrali skoraj vse. Še en dokaz, da so grammyji le še borba za rejtinge in nič drugega. Pri rap komadih navijam za Ludacrisa in Nicki Minaj, pri rap albumu pa za Jay-Zja, saj je lani dejansko posnel enkraten hip hop izdelek.

Babica Helene Bonham Carter? Ne, temveč Cyndi Lauper, ki je bila tokrat le gledalka.

In hej, kje za vraga je Stronger With Each Tear Mary J. Blige? Se je vsem na Grammyjih zasukalo do konca, sta Perry in Gaga po novem boljši od Mary J. Blige. Fak no.

Malce porejena Faith Evans, nekdanja žena pokojnega raperja Biggyja, je letos tekmovala s svojo odlično balado Gone Already.

NASTOPI IN KOMENTAR ZMAGOVALCEV

Uf, začeli so na polno, s poklonom legendarni Arethi Franklin, dobitnici osemnajstih grammyjev, ki je v svoji karieri nanizala cel kup nepozabnih uspešnic. In z vedno skuliranim LL Cool Jjem, ki je napovedal prvi nastop večera, kjer so svoje izjemne vokalne sposobnosti pokazale tudi Yolanda Adams, Jennifer Hudson in Christina Aguilera, seveda z venčkom uspešnic Arethe Franklin, ki je žal ni bilo na prireditvi, saj doma okreva po bolezni (pokazala se je  na posnetku, izgledala pa je močno shujšana, a vseeno v dobri formi). Brez slabe vesti lahko rečem, da ima Aguilera enega najboljših vokalov v poslu, in da Hudsonova poje vsaj tako dobro kot Aretha Franklin, pa četudi jo je po novem vsaj pol manj skupaj. Uvod, ki ga bodo težko presegli v nadaljevanju šova. In cel kup kvalitetne muske, ki jo danes močno pogrešamo. Arethi pa še enkrat globok poklon in kot bi rekla sama, no ja, kot je zapela Hudsonova: “R-E-S-P-E-C-T.”

Skoraj 70 letni Arethi Franklin so pripravili čudovit poklon.

Evo jo, Lady Gaga, naravnost iz jajca, kot Alein, jebemti. Z novim komadom Born This Way, ki je vsaj zame zanič. Napovedal jo je Ricky Martin, ki je izgledal zelo dobro, pa še vesel je bil, saj mu je pesem pisana na kožo. Šov na odru ni bil bogve kaj, morda tudi zato, ker je Gaga porabila vse štose in bi šokirala samo še v primeru, če bi zlezla sama vase in pela skozi rit. Je bil pa zato klavirski vložek čisti Doctor Phibes Vincenta Pricea. Plus  klobuk, s katerim bi lahko Gaga nabirala riž v kakem kitajskem filmu.

Venček, ki se je vrhunsko poklonil Arethi Franklin.

Glej ga, Lenny Kravitz, ki zadnje čase fura zelo čuden stajling, kot da hoče biti Lady, no ja, Lenny Gagek. Letos naj bi menda izdal novi album, kar je dobra novica, saj mi je od nekdaj totalni car. Napovedal je nastop  skupine Muse, ki me je pošteno zamorila. Upal bi si trditi, da bi njihov komad bolj karizmatično odpel kak Marilyn Manson. Če se greš dark šit, se ga pojdi tako kot je treba, vse ostalo je boring šit.

Lady Gaga? Nop, Lenny Kravitz.

Bruno Mars, B.O.B in Janelle Monet, skupaj na odru, predstavljeni kot obetavni novinci. Mars je izjemno sposoben, o tem ni dvoma, toda nekako se me ne prime, B.O.B mi je kul samo s pesmijo Airplanes, vse ostalo mi je malo zoprno, Monetova pa ima super vokal, a zaenkrat nima hita, ki bi potegnil. Marsov nastop je imel dovolj duše, da sem tudi samo malo zamigal, pač stari dobri nostalgični soul, ki vedno zažge. Monetova je nekaj posebnega, tudi v stajlingu, ki je mešanica elegance in kiča, toda kot sem že povedal, njena muska ne gre v uho tako kot bi morala in tako, da bi si jo požvižgaval, ko jo je konec. Je kvalitetna izvajalka, toda kanček komerciale ji ne bi škodilo. B.O.B. je bil za vzorec, tudi na kitari. Tudi prav.

Mladi in zelo obetavni zvezdnik Bruno Mars je izgledal kot mladi James Brown.

Evo ga, Justin Bieber, po novem tudi grammy nominiranec, seveda na odru skupaj s svojim mentorjem Usherjem, ki je v njem prvi prepoznal izjemen talent. Poba igra na kitaro in poje akustično Baby, dober je, nimam pripomb, vsi tisti, ki še vedno mislijo, da ga že jutri ne bo več, se močno motijo. Lahko bi pel jebene pop komade, namesto tega pa poje okej R&B, kar cenim. Še posebej v času, ko vsi pojejo kurčevi autotune. Uf, glej ga, mali Jaden Smith, v njunem duetu, dober komad, med publiko ata Will in mama Jada, na odru pa mali Jaden, ki raztura kot sta nekoč razturala Kriss Kross. Nič nimam proti mulariji, ki dela okej musko. In potem še Usher, dober nastop, a žal kurčev komad. Ni mi nerodno reči, da sem tokrat raje poslušal Bieberja kot Usherja. Dvorana je bila na nogah, itak, kaj pa drugega.

Verjetno sem edini, ki ni nora najstnica, pa mu je Justin Bieber čisto okej poba.

Lady Gaga je slavila za najboljši pop album. No ja, to še gre, Lady Gaga je poosebitev popa, Lady Gaga je pop. Tu je bila njena zmaga zagotovljena, zadaj pa je pustila tudi Justina Bieberja. Debilna je bila le omemba Whitney Houston, kjer je Gaga dejala, da je v njeni glavi prav ona pela Born This Way. Pa ja, le zakaj bi Whitney pela tako sranje. Tole je bil še večji ego kot pri Kanyeu Westu, jebemti. In pazi to, Gaga je za ženski pop performance premagala tudi Helo Beyonce. Grammy ni več Grammy, Grammy je le še rejting, le še promicija vsega, kar trenutno navdušuje poslušalce.

Ko sta na oder stopila Justin Bieber in Jaden Smith, so najstnice padle v trans.

Če k temu dodam še to, da je Bruno Mars premagal Michaela Jacksona, John Legend pa R. Kellyja, potem je vsak komentar odveč. In če smo že pri zmagovalcih, pušila je tudi Faith Evans, ki jo je zadaj pustila Fantasia, je pa zato Usher zasluženo slavil za There Goes My Baby, ki je edini zares dober komad  njegovega zadnjega albuma. Grammyja sta odnesla tudi povratnica Sade, kar je kul, saj je imela super album, pa legendarni Paul McCartney, ki je v svoji kategoriji premagal Erica Claptona in Roberta Planta. Eminem je zadaj pustil Westa in Ludacrisa, kar je drek, saj ni pokazal nič novega, Ludacrisov duet z Nicki Minaj pa je pohodil Jay Z, kar pa ni slabo. In ko smo že pri Zju, z Alicio Keys sta premagala tudi Rihanno in Eminema, kar je zelo kul.

Gagin stajling je spominjal na kitajsko pobiralko riža.

David Letterman je bil s svojo kultno top 10 listo noro zabaven, še posebej na koncu, ko je dejal, da Bieber nosi lasuljo, mitski Bob Dylan pa se je na odru pridružil mladim kolegom. Zahripan kot še nikoli, Dylan pač, legenda, ki je katastrofalen vokal vedno vrhunsko prekril z imidžem in besedili. Če bi nekdo na kakem Talent Showu pel takole kot Dylan na nocojšnjih grammyjih, bi brez dvoma že v prvi minuti dobil tri ikse.

Na oder se je vrnil tudi mitski Bob Dylan, ki bi s svojim vokalom na kakem Talent Showu brez dvoma fasal tri ikse.

Glej ga, Cee Lo Green, odpičen kot Bootsy Collins, Lady Gaga, George Clinton, faking pav papiga in Elton John v enem. Kul glasbenik, z zelo dobrim albumom. Z gostjo Gwyneth Paltrow, ki je pela hudičevo dobro. Vedel sem, da zna peti, toda da je tako dobra, se mi ni niti sanjalo. Kapo dol, lahko bi bila profi pevka. Dobra fora, tale njuna kombinacija, pa super nastop v vseh pogledih.

Cee Lo Green je faca, njegov stajling pa je zasenčil celo Lady Gaga in Nicki Minaj.

Brez Katy Perry seveda ne gre, pač še ena Lady Gaga, ki pa je tokrat za spremembo v živo zvenela dokaj okej. Prvi komad je bil drugačen, toda dolgcajt, neka počena verzija Pink, ki se itak že sama ponavlja v nedogled. Nastop  je bil kičast, ali še  bolje, za Evrosong, pa vendar soliden in tak, da je nanj migala tudi Nicole Kidman. Da je za Perryjevo na oder stopil Nicolin Keith Urban, seveda ni treba posebej poudarjati.

Igralka Gwyneth Paltrow me je zelo presenetila z odličnim vokalom.

Rihanna in Eminem sta resda izgubila za svoj duet, toda vseeno sta razturala na odru. Da gre vsak njun album za med, ne bom govoril, saj je jasno in svojevrsten fenomen. Rihanno spoštujem, saj ni muha enodnevnica, toda njen novi album me je nekoliko razočaral, saj nima niti enega zares odličnega komada. Eminem je pač Eminem, white boy, ki je zasenčil vse črne raperje in je spet na vrhu populatne glasbe. Četudi se že pošteno ponavlja, mu je treba čestitati, saj prekleto dobro ve kaj dela, njegova besedila pa so še vedno izjemno močna, ko se potrudi.

Brez Rihanne in Eminema letos seveda ne gre.

Skaylar Grey bom zanemaril, saj mi njen vokal ne paše v hip hop, zato nimam pojma, zakaj jo zadnje čase vsi raperji dajejo na svoje komade, sem pa toliko bolj pričakoval vrnitev zajebano skuliranega Dr. Dreja, ki pa me je s komadom I Need a Doctor pošteno razočaral. Raje bi slišal Kush, pa četudi je daleč od njegovih najboljših komadov. Dre je bil nekoč vizionar, zdaj je očitno le kopija boljših kopij. Nastop je bil dober, toda komad je tečen zaradi Skaylar Grey, sem pa vseeno zadržal dih, ko je na oder stopil Dr. madrfakin Dre. Še vedno je car, še vedno je karizma, še vedno je jebeni NWA, man in black, prav zato upam, da bo na albumu kaj dosti boljšega od tega kar smo slišali danes.

Čeprav doslej slišani material dolgo pričakovanega novega albuma ne obeta kaj dosti, je Dr. Dre legenda, ob kateri mi vedno zastane dih, ko stopi na oder in v roke prime mikrofon.

Holy shit, na oder je stopil Mick Jagger, sir Mick Jagger, ki na grammyjih nastopa prvič. Poklonil se je preminulemu Solomonu Burkeu, nastop pa je brez dvoma za anale glasbene zgodovine. Mick je legenda, da težko najdem večjo. In karizma, ki kljub letom daleč za sabo pusti praktično vse mlade prdce. Vrhunsko poziranje in performance, ki me je dvignil na noge ob pol petih zjutraj. Migal je tudi Drake, migal je tudi Will Smith, migal je tudi LL Cool  J, migali so vsi. In migal je seveda tudi Mick fakin Jagger. Brez dvoma vrhunec šova. In pozor, Mick je star že 67 let, po odru pa skače kot mladenič. Jebeno kul, jebeno, jebeno kul. To je ta razlika z Dylanom, oba sta legendi, toda Dylan nima, Mick pa ima, za vedno.

Mick Jagger jih bo imel kmalu 70, toda to ga ne ustavi, da ne bi po odru skakal kot nekoč in s svojo karizmo zasenčil vse mlade prdce.

In ko smo že pri umrlih glasbenikih, je prav, da omenim vsaj Leno Horne in Johna Barryja, ki jima nisem posvetil nobenega zapisa. Lena je orala ledino temnopoltih žensk, Barry pa je napisal glasbo za Jamesa Bonda.

To je ona, Barbra Streisand, gospa Barbra Streisand, še večja od Micka Jaggerja, edina, ki je lahko stopila na oder za njim, če prav pomislim. Napovedal jo je igralski kolega Kris Kristofferson, zapela pa je krasno balado, tako kot zna samo ona. Velika zvezda, ena največjih, kar jih premore  Hollywood. Lep moment, eden najbolj čarobnih, kar sem jih videl na Grammyjih. Četudi so mnoge druge glasbene podelitve glasbeno bolj kul od Grammyjev, vsaj kar se mojega okusa tiče, samo Grammyji premorejo take nepozabne momente. Lepo, res lepo.

Cee Lo Greenu in Gwyneth Paltrow so pomagali tudi Mapetki. Odštekano do konca.

In rap album,  moja kategorija, zadeva, na katero sem nestrpno čakal vso noč. Slavil je Eminem, kar je okej, saj je naredil super album, toda vseeno se mi zdi, da bi moral slaviti Jay Z, ki je naredil še boljšega. Nagrado sta dala Nicki Minaj in Will I Am, kot sem povedal že prej, pa je tule manjkal Kanye West, ki je brez dvoma ustvaril daleč najboljši album leta. Po drugi strani pa je čudno tudi to, da so spregledali Nicki Minaj in recimo Ludacrisa, ki sta prav tako pokala sto na uro.

Barbra Streisand je brez dvoma pričarala enega najlepših momentov celotne prireditve.

Evo ga, Diddy, ki so ga spet napovedali kot Puff Daddyja. Letos je ostal brez nominacij, kar je malo čudno, saj je imel nekaj dobrih komadov na svojem novem albumu. Huh, sem vedel, da je bilo Rihanne premalo pri nastopu z Eminemom. Rihanna je pač zvezda številka ena, še večja od Beyonce, vsaj letos, zato ni čudno, da so ji dali še en nastop, tokrat z meni zoprnim Drakeom. Njun duet mi ne sede, nastop pa je bil okej. Dosti boljši od kake Katy Perry in Lady Gaga. Rihanna bo ostala, še  dolgo časa, o tem ni dvoma.

Brez Rihanne in Drakea letos seveda ne gre.

What the Fuck je s to Lady Antebellum, pobrala je tudi nagrado za najboljšo pesem leta. Jebat ga, Američani so pač nori na country, Antebellum pa je njihova sweetheart, kot Taylor Swift. Nagrado sta podelila Jennifer Lopez in Marc Anthony, ona je izgledala spočita, on pa zjeban kot James Franco v 127 Hours. Ko smo že pri nagradah, Bieber je pušil za njukomerja, kar je veliko presenečenje. Jp, zmagovalka Esperanza Spadling se v zgodovino ne bo zapisala kot najboljša njukomerka, ampak kot glasbenica, ki je premagala Justina Bieberja.

Lady Antebellum, ki je pobrala tudi nagrado za pesem leta, je po moji oceni precenjena kot Taylor Swift.

Bilo bi grdo, če ne bi Barbra in Kris, soigralca filma A Star is Born, še skupaj stopila na oder in podelila glavno nagrado večera,  grammyja za najboljši album leta, kjer se je zgodilo glavno presenečenje večera, saj so slavili Arcade Fire, totalni ousiderji. Kot da bi se hoteli Grammyji na koncu odkupiti za vse komercialno sranje tokom večera. Tudi prav, itak na koncu vedno zmaga neka leva skupina, ki jo pozna malo število ljudi. The Suburbs so tečen bend, kot The Killers in Kings of Leon, ki so morali na odru stati z Miley Cyrus. No evo, priznam, na odru bi na koncu vendarle raje videl Lady Gaga :)

Katy Perry, ki je tokrat začuda v živo pela okej, je na koncu ostala praznih rok, kar je tudi prav, saj to ni muska, ampak cirkus.

Pa so za nami, še eni Grammyji, glasbeni oskarji, ki jih rad pogledam. Nekaj mi je kul, nekaj mi ni, vseeno pa lahko rečem, da sem letos v globalu zadovoljen, saj sem dobil nekaj super glasbenih momentov, katerih zlepa ne bom pozabil. Resda ne Beyonce in Tine Turner skupaj na odru, pa vendar glasbene poslastice, ki si zaslužijo pohvale.

Lady Gaga res ne ve več, s čim bi pritegnila pozornost folka, zato si jo tokrat na ramen "vgradila" celo rogove. Vse za naslovke tabloidov in interneta. Jaooo.

In naj še enkrat ponovim nekaj, kar mi ne da miru, kje za vraga je Mary J. Blige in album Stronger With Each Tear? Jebat ga, očitno ni tako dober kot Katy Perry, Lady Gaga in Justin Bieber. What the fuck, en velik What the Fuck ob samem koncu tega cirkusa.

In še Kim Kardashian, brez katere ne mine nobena prireditev, posebej za mojo punco, pa tudi zato, ker je pred časom postala "pevka".

In da ne pozabim najbolj bizarne nagrade, grammyja za najboljši havajski album, kjer je slavila igralka Tia Carrere. Svašta.

foto by: WireImage & Getty Images

 

28 komentarjev na “Grammy 2011”

 1. mayozi mayozi pravi:

  queščn… kje se pa da gledat grammyje? na netu nikjer ne najdem, na tvju pa ne vem ker kanal prenaša (razn cbs-a)…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pro 7.

 3. RHYME-G pravi:

  tole zdle bruno mars na konc je biu komad skor isti ko od J5 who’s loving you..melodija ista skor,peu na isti način,pa kretnje in koraki isto ko majkl! ccc….ka si ne more folk neki novga zmislat morjo vsi kopirat majkla ??

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Men se je zdel bolj kot James Brown, tudi po stajlingu in frizuri. Mu pa ne zamerim četudi bi Michaela kopiral, saj je to dokaz, da ga spoštuje in to tudi odkrito pokaže.

 5. RHYME-G pravi:

  res..ampak komad je isti ko who’s loving you! :)

 6. RHYME-G pravi:

  pogrešam majkla…kak bi kej blo da bi biu živ in nastopu zdele v živo na odru :)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po koncertih v Londonu in novem albumu, ki bi verjetno sledil vsemu pompu, bi morda letos res spet nastopal na Grammyjih in ponovil tisti fenomenalni nastop, ko je pel Man in the Mirror in ukradel šov vsem, pa četudi ni zmagal niti v eni kategoriji za Bad.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In ko sva že pri Marsu, premagal je Michaela v kategoriji, kjer je bil z This is It. Pa tudi R. Kelly je pušil. Ful kategorij namreč ne pokažejo po tvju.

 9. RHYME-G pravi:

  this is it je kul komad,sam je star že itak….
  zaka je meu pa sin od will smitha neke gay hlače od leoparda
  ?:)
  hehe…
  Usher je meu čudno frizuro:) sam res glup komad,plesu pa je kul!

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz bi Michaela nominiral za komad Behind the Mask. Pa kje za vraga je nominacija za duet z Akonom. Ziher je boljši od mnogih, ki so bili nominirani.

 11. cheyenne pravi:

  za naj abum so slavili arcade fire-the suburbs je znaslov albuma! :P hvala ti za komentiranje v živo! se vidmo na oskarjih! ;)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se vidi, da jih ne poznam, hvala za popravek :)

 13. MATEj pravi:

  Evo Iztok se prebijam skozi tvoje poročilo. Pričakujem, da se bdo kantrijši pošteno presenetil. No pa pejmo povrst.

  Gaga čista nula? No, no. Tut men ni všeč njen imidž in obnašanje, samo punca ubistvu ni sam lutka kot se zdi, ampak je ubistvu dobra pevka, dobr sodeluje pr nastajanju svoje muske in določeni komadi so ubistvu zelo dobro. Ne bi je pa v negeativnem primerjal s Katy, ker Katy je pa res lušna, seksi bejba in njeni komadi so takole za sprostitev prav fajni, je pa res, da niso za neke nagrade.

  Jp, Iztok, rejtingi so ratal tut na grammyjem zelo pomembni. Če hočjo gledano podelitev, je treba dat nagrade popularnih glasbenikom in ne najboljšim. No zadnja leta na koncu vendarle večino glavnih nagrad dobijo najboljši.

  Prireditve sicer nisem gledal (mogoče jo pogledam), samo si kar predstavljem, kako dobri sta bili Jennifer in Christina s komadi Arethe!

  Ko sem gledal začetek rdeče preproge, so bli vsi navdušeni nad Gago, da se je prikazala v jajcu. Men se je zdel butasto. Sam očitno ta crazy šov v Ameriki pali. Po moje bi jo v Evropi bolj cenil, če bi bla normalna in bi dala svoje komade na prvo mesto in ne obštekan imidž. Žal pri nas še vedno ogromno ljudi sodi glasbo po izgledu, imidžu, barvi kože glasbenika. Men še kar ni jasn, kako tok Slovencev hip hopa in rnb-ja ne mara sam zato ker ga v večini izvajajo črni.

  Moram rečt da odkar zadnje tri leta ne delam na radiju bolj površno spremljal sceno, tak da kej preveč ne bi komentiral nominirancev in nagrajancev. Sploh ne vem če sem ži slišal Bruna Marsa, sam baje je res dobr.

  Jp, Bieberju so rock feni mal fouš, da je tok popularen. Usher je znal prepoznat talent, v paketu z imidžem je pa fant še tok bolj popularen.

  To si lepo napisal Iztok. Gaga je poosebitev popa. Sej zadnjih 10 let je pravega popa zelo malo (mamo na eni strani rock in na drugi rnb) in zato je jasno, da bo zmagala. Da je pa komad Hello od Beyonce eden boljših v lanskem letu, imaš pa povsem prav!

  In seveda si ti tut šokiran nad nagradi za Lady Antebellum :) Joj kot sm danes pameten. Že ves vikend sem jih na facebooku promoviral kot glavne favorite za glavne nagrade! Pa sem komad odkril šele pred enim tednom in to v seriji Glee. In sm zbrskal original in komad je res fantastičen. Povsem zaslužena nagrada (čeprav priznam da mi je Empire state of mind še boljši in je dejansko ena top pesmi zadnjih 10 let). sicer pa Lady Antebellum ne bi primerjal s Taylor Swift, amšak kvečjemu z Dixie Chick, ki so par let nazaj slavile s komadom Not ready to make nice. Tut tega komada do grammyjev v Evropi skorda nismo poznal, pa je fantastičen. Čeprav ga že dolg nism slišu, mi zdele odzvanja v glavi. Pač na svetu se dela ogromno dobre muske, a marsikatero spregledamo, preslišimo. Sej majo npr. Argentinci tut en fantastičen ben (los Fabulosos Cadillas), pa ga v Evropi skor noben ne pozna.

  No če sm car, ker poznam Lady Antebellum, pa nimam pojma, kdo je Esperanza Spadling. Naj najdem kak njen komad … opa tole pa ni nekaj komercialnega! Zelo zanimivo! Tole pa moram malo bolje spoznat.

  Evo vam, ko besnite, da zmagujejo le rejtingi: Lady Antebellum in Esperanza to gotovo niso!

  In nato album večera. Arcade Fire. Pač tipičen alter rock: ni za moj okus, a priznam, da so v svojem žanru dobri. Kot sem napisal že prej: glavne nagrade definitivno ne poberejo rejtingi! Ti si šokiran, ko pa berem denimo Kajo na rtvslo.si, je pa to kao edina pričakovana in zaslužena nagrada večera! Vidiš, to je glavni problem v Sloveniji: nihče, ki piše o glasbi ne zna bit res objektiven – kar mu že v osnovi (ne da bi poslušal) ni všeč spluva, tisto kar je pa njegov žanr, pa promovira in hvali do onemoglosti!

  Evo pa sem se mal razpisal. Zdej bom pa tole skušal dat v eno lepo obliko in napisat še za svoj blog, pač tok da bom pameten, ker poznam Lady Antebellum (čeprav še zmeir ne znan napisat imena tegale benda :)

 14. Barney Stinson pravi:

  Sem prebral sam do tistega dela, ker si omenil Muse in zraven navrgel še neko kontotacijo z MM, ne delaj si bruk če ne poznaš indie glasbe, ok? lol temačna glasba, facepalm

 15. MATEj MATEj pravi:

  Evo pa sem še za svoj blog razpisal: http://matejp.blog.siol.net/2011/02/14/kdo-so-lady-antebellum-in-grammyji-nimajo-vec-teze-se-govori-pri-nas-napaka-need-you-now-je-bil-tudi-moj-favorit/
  Sem pa brskal kot nor, kdo je dobil grammyja za polka album leta, pa nato ugotovim, da so “slovensko” kategorijo predlani ukinil. Škoda. To je bila kar lepa promocija za najbolj popularno stvar, ki jo je Slovenija dala Ameriki.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, čista nula je za Grammyje, taka muska ne bi smela biti nominirana v tako prestižnih kategorijah kot je album leta pa pesem leta.
  Moj problem glede Lady Antebellum je v tem, da ne maram countryja in da mi je neumno, da country tekmuje izven svoje kategorije.
  Esperazna je bila tudi meni popolna neznanka, je pa poleg Bieberja premagala še Drakea :)
  Se strinjam, da nas jebe objektivnost, toda jaz nisem rekel, da si Arcade Fire niso zaslužili nagrade in da so zanič, rekel sem le, da sem presenečen, saj so zame bili outsiderji glede na mega popularna imena v isti kategoriji.
  Glede polke, če imajo milijon kategorij, bi lahko tudi to pustili, res škoda, saj smo Slovenci razturali :)

  Barney, komad od Muse je bil meni zatežen kot sto mater, težek, temačen, depresiven. Kaj zdaj, pač moje mnenje.

 17. gsx pravi:

  lol uprising od muse ti je biu zatežen :D
  malo me moti ker ne ocenjuješ žanre kot enakovredne in v ospredje rineš r’n'b, hip hop in pop. Ampak razumem ker je težko ocenjevat česar ne poznaš.

  Preseneča me pa tudi dejstvo da niti omembe Black Keys, ki sta pobrala 3 grammy-je!!! 3!

 18. Mirč pravi:

  Šov na odru ni bil bogve kaj, morda tudi zato, ker je Gaga porabila vse štose in bi šokirala samo še v primeru, če bi zlezla sama vase in pela skozi rit.

  Takšen način upovedovanja me nekoliko spominja na zapise Simone Rebolj. :)

 19. Vanja1 pravi:

  Čudi me,da Bieber ni zmagal v kategoriji novinca, saj te Esperance, kakor se je imenovala ena mehiška nadaljevanka :) , nisem poznala, no malo sem prečekirala, pa mi ni jasno, kdo je zanjo glasoval..hm… Biebera verjetno več niso tako šteli kot novinca, saj je že na MTV music awards vse pomembne pobral.

 20. alenka pravi:

  ja z lahkoto lahko rečem, da filmske nagrade gledam stokrat rajše kot glasbene. preveč maškarade, premalo dobre glasbe. oz. mislm da bi nominirance, ki so meni osebno dobro lahko preštela na prste. zadnja leta je ena velika žalost v glasbeni industriji. ja je blo včasih tud veliko popa, ampak za moj okus veliko boljšega. sm bla zlo presenečena da je Lady Antebellum tok nagrad pobrala, ampak glede na nominirance sem zelo vesela da jih je,čeprav je konec koncev isto kot če bi odnesel kdo drug. resnično brezveze…

 21. frutina pravi:

  kolikor vem velja kanyev album za naslednje leto, ker je bil prepozno izdan, da prišel v poštev za letošnje nagrade

 22. RHYME-G pravi:

  ti dam kr tule…nov komad od GInuwina!
  http://www.youtube.com/watch?v=0mVM_81C_Jk
  me je kr presenetu mal :)

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gsx, Keysev ni bilo v prenosu, zato se jih nisem dotaknil. Pa četudi bi bila, se ju verjetno ne bi, saj me ne zanimata. Jebat ga, alternativa z redkimi izjemami ni zame, saj mi je tečna in zamorjena.

  Frutina, ne bo držalo, če se ne motim, album bi lahko tekmoval letos, a so ga menda zjebali zaradi preveč provokativne naslovke.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, uf, super komad, tole zna biti dobra vrnitev, bil bi že cajt.

 25. Tina M Tina M pravi:

  Dobro si tole spisal. Pa tenks za Kim.. sladka kot vedno :) Ko si se že spraševal, kaj novega si bo izmislila Gaga, da bo spet zanimiva, ti je prav na Grammyjih odgovorila.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še vedno premalo dobro za naslovko Blogosa, kjer so jim bolj všeč veliko slabše narejeni zapisi na isto temo, dovolj dobro za Drugi svet, kjer jim je jasno, kdaj se kdo res potrudi in je hkrati še zelo ažuren :)

  Gaga gre v ekstrem, res je, toda finta je v tem, da je bil nastop dejansko nekako medel, le to jajce pa tisti rogovi iz ramen so bili odklop na kvadrat.
  Takole je šlo:
  http://www.youtube.com/watch?v=auzsaGEkfGI

  Kim pa je imela baje težave z obleko, saj ni mogla vanjo spraviti svoje riti :)

 27. Tina M Tina M pravi:

  Po videzu malo spominja na tole:
  http://farm4.static.flickr.com/3431/3984203785_7963069b90_o.jpg
  Njen komad pa na Madonnin Express yourself.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, tokrat je bila dejansko res slaba kopija Madonne, če mene vprašaš, s tem da je Madonna to počela že dvajset let nazaj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !