Daj, pritisni na gas, jebemti

3.02.2011 ob 20:11

Da ne bo pomote, ne spodbujam voznikov, da naj divjajo po cestah, tega je itak preveč, tole je drugačne vrste zapis, zapis o folku, ki vozi po polžje in mi žre živce,  saj to počne takrat, ko se meni najbolj mudi. Če je omejitev 50, ne vozi 30, jebemti. Če je omejitev 90, ne vozi 60, porka madona. Če je omejitev 130, ne vozi 90, pizda no. In seveda, če se prižge zelena luč na semaforju, spelji v isti sekundi in ne čakaj, da bo spet rdeča, ali pa rumena, kar pomeni, da za tabo nihče več ne bo mogel v križišče. Da o tem, da mnogi vozniki pred zavojem avto skorajda ustavijo, saj se očitno bojijo, da jih bi odneslo s ceste, niti ne govorim.

Jebat ga, eni ljudje so res polži, ma še za polža so prepočasni. Če bi lezel po cesti, bi jih pustil zadaj, tako počasni so, z bajto vred, da ne bo pomote.

Kaj vem, morda pa jim ni nihče povedal, da ima njihov avto več kot le eno prestavo.

 

24 komentarjev na “Daj, pritisni na gas, jebemti”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Uh, to pa tudi mene močno jezi. Lani namreč nisem imel vinjete (nekako iz principa sem bil nekaj trmast) in na starih cestah videl čuda. Posebej kritično je, ko se za vikend ven odpravijo penzionisti in človek se (pa naj se sliši še tako žleht) dejansko čudi, kdo da takim ljudem vozniška dovoljenja. Moram pa reči, da bi morala biti omejitev skozi naselje za moje pojme 60 in ne 50, saj pri sebi opažam, da z avtom lahko lepo mirno vozim 60, da pa dosežem 50 moram prekleto gledati na števec in sem tako za razne peščce bolj nevaren kot če grem 60 :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fora s tem vozniškim je v tem, da velja do dvestotega leta in da folka, ki ni imel očal v času delanja izpita, nihče ne preverja, kar pomeni, da je lahko slep in gluh, pa bo še vedno brez panike fural avto, če se ne motim.

  Finta teh 50 in 60 na uro je v tem, da baje s 60 povzročiš veliko več škode sebi in drugim, če se zakantaš.

 3. klemenix klemenix pravi:

  To itak, ampak se moraš prej zakantat, da tud škodo narediš :)

  Ne vem no, nekatere omejitve (pa pustimo sedaj tole skozi naselje) so nelogične in bolj zato, da polnijo državno blagajno kot pa zaradi same varnosti. Žalostno.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma to pa itak, da o dejstvu, da policaj stoji tam, kjer točno ve, da bo folk fural več kot je dovoljeno, saj cesta res ni nevarna, niti ne govorimo.

  Še bolj posrana pa je omejitev 130 na avtocesti, kjer je jasno, da je popolnoma isto, če pičiš 140 ali 150 glede varnosti. Če se zakantaš pri 130 ali pri 150, je isti drek, itak te ni več.

 5. NoMercy pravi:

  z malo samorefleksije bi se lahko nestrpneš samovprašal: pa koji sem jaz nesrečnik, da sem ravno sedaj tukaj :P

 6. pt pravi:

  No, Iztok, tokrat se bom strinjal s tabo. Pa niti ni problem če je v naslenju 50, problem je ko imamo neživljenske omejitve, tam ko jih ni treba. Vem za 1km raven odsek, omejitev 40 in radar redno. Pritisneš tempomat in gledaš okoli…

  Sam če hočem zaspat za volanom vržem v šesto na AC, 130 na tempomat pa mi en samo še blazino prinese in bom zaspal. Če pa vozim enih 150-160 se pa nekaj dogaja in sem v bistvu bolj skoncentriran na vožnjo.

  Drugače me pa zjezijo tisti, ko se cijazijo 30 in ko vidiš na semaforju za pešce, da se bo zaprl tudi za avte tip ne pospeši, potem se pa sam pelje v rdečo ti pa obstaneš, pa bi ob normalni vožnji oba pri zeleni skozi prišla. Pa še fora je, da se voziš vsak dan po isti poti in nekaterim še vedno niso jasni intervali semaforjev, ne vam kaj si s takimi buteljni na šihtu pomagajo, ker vsi tud niso penzionerji?

  Dva dni nazaj je pa eden celo pospeševal da prideva skozi, sem dal za njim gas, potem se je premislil in bremzal, jaz po bremzi, na koncu je pa vseeno v rdečo odpeljal, sam sem se pa ustavil. Če bi mu pa v rit priletel, bi bil seveda pa jaz kriv. In vem za kar nekaj nesreč, ki so se tako zgodile. In ni malo teh neodločnežev, ki so se jim že večkrat drugi zaleteli v rit.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pt, te fore so znane, ja, kot da bi namerno postavili te omejitve in nas lovili. Prav zato je vsaka razlaga, da skrbijo za našo varnost, privlečena za lase.

  Na avtocesti je res finta, da ni razlike med 130 in 150, vozilo isto dobro obvladaš, je pa res, da je pri 130 vendarle lažje zavreti, če pride do kakega sranja. Pač kao da je vsak km/h lahko usoden, še posebej pri slabih voznikih.

  Res je, tip ne pospeši, da bi ujel zeleno, pelje isto ali še bolj počasi in dejansko zapelje v redečo, tebe zadaj pa zajebe.

  Jebat ga, mnogim se mudi in jih take reči na cesti jezijo, nimaš kaj. Čas pa je naspidiran tako, da preprosto ne moreš prej od doma.

  Zadnji odstavek pa prav tako drži.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Ne želim izpasti kot nek dušebrižniški zagovornik (pre)počasnih voznikov, bom pa rekel, da bi vsi skupaj tako v prometu, kot tudi v normalnem življenju, potrebovali nekaj več strpnosti in umirjenosti.

  Saj ne rečem, tudi mene včasih pogreje, ko se mi nekam mudi, pa se pred mano znajde nekdo, ki si drzne voziti počneje, kot je omejitev. Ampak če malo pomislimo – vsi pač morda niso tako zelo dobri vozniki in morda morajo voziti nekoliko počasneje, da se počutijo varne. Naj takim ljudem kar vzamemo vozniško dovoljenje? Ali pa bi bilo morda bolje, da bi vozili hitreje, čeprav glede na njihove zmožnosti to ne bi bilo več varno?

  Kar pa se dilem o omejitvah na avtocesti tiče … ob nesreči 130 mogoče res ni nič bolj varno kot 150, ampak po tej logiki tudi 150 ni nič bolj varno kot 170, pa tudi 170 ni nič boljše od 190 … in tako naprej, dokler ne pridemo do kamikaz, ki po avtocesti drvijo z 250+ in so prepričani, da ob primeru nesreče ne bo čisto nič drugače, kot če bi vozili 130. In zato je potrebno nekje postaviti neko mejo. Glede na majhnost Slovenije se zdi 130 povsem ustrezna omejitev, ker če ni dovolj hitro, da iz Maribora v Ljubljano prideš v dobri uri, potem pa res ne vem, kaj sploš še ima človek od življenja, kot eno samo ihto in stres.

 9. Thomas pravi:

  Ach ja… Jaz sem dobil vozniško do 80. leta. Ko sem delal izpit, cca. 14 let nazaj, še nisem nosil očal. Vmes sem jih pa začel nositi (oz. leče). Ampak fora je ta, da me nihče ni prekontroliral in mi v vozniški nič ne piše, da jih moram nositi. Če bi jaz torej ne bil tako odgovoren človek, kot sem, bi dejansko lahko legalno bil zelo velika grožnja vsem ostalim na cesti!

  Glede omejitev pa itak menim, da so veliko prehude kazni. Za alkohol se še strinjam, ampak za AC se mi zdi malce prehudo, da tako omejujejo.

  Naj živi nemška Autobahn! ;-)

 10. NoMercy pravi:

  btw: je kdo pripravljen plačati kazen za tistega spredaj, da bi oni peljal po željah tistega zadaj, če bi bil zato v prekršku??
  Kdor ja, naj nakaže cca 100k€ na mmoj TRR (vračunano je tudi ponovno delanje izpita in taxi za čas, ko bi bil brez izpita) :P
  če ne -> marš v 3PM … koji kurac lezeš v mojo rit amrnke lizat :mrgreen:

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, ma panike je, da te hitro odnese čez 130, malo pritisneš na gas, pa je 140 noter. Ostalo je seveda že ekstrem pri sedanjih kaznih. Saj imaš poanto, ne rečem, toda vseeno ne vidim razlike med 130 in recimo 140.

  Ne boš verjel, enkrat me je policaj ustavil, ker sem namesto 50 vozil 40 in mi rekel, če sem kaj pil :)

  Strpnost, res je, a na cesti je šit, ko se vsem nekam vedno mudi.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, o očalih sem pisal tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/06/04/grda-krivica-za-tiste-ki-vozimo-z-ocali/

  Vesel bodi, da si izpit naredil, ko jih še nisi rabil :)

  Pijano vožnjo tudi jaz podpiram, da jih oglobijo zelo močno, pa norce, ki furajo v naseljih 150 tudi. Problem je žal v tem, da nastradajo tudi tisti, ki ne delajo prekrškov, ki bi bili nevarni za okolico in za voznika. To dvoje bi morali ločiti, a žal niso.

  V Nemčiji je še vedno brez omejitev na avtocesti, a ne? In po moje imajo veliko manj nesreč kot mi.

  Panika je, ker je zaradi parih norcev, ki so povzročili res grozne nesreče, sedaj nastradalo tudi cel kup sicer odličnih voznikov, ki pač malo grešijo kot vsi.

 13. Tina M Tina M pravi:

  To se ponavadi zgodi takrat, ko se tebi najbolj mudi… od počasnih vozil, do rdečih loči in folka, ki hodi kot bi bil zasanjan. Sama sem si že stokrat obljubila, da čas ne bo več moj sovražnik in da se bom od doma vedno odpravila prej, da mi ne bo šlo na poti do cilja prav nič na živce.. zaenkrat mi še ne uspeva povsem :)

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To preprosto ne gre, saj od doma vedno krenemo zadnji trenutek. Takšni smo, nimaš kaj.

 15. MATEj pravi:

  Res se najdejo taki!
  Se mi je pa včeraj zgodilo neki čist druzga. Sm na obvoznici, gužva kar konkretna (zaradi tistih opozorilnih znakov nad cestiščem – Heavy Traffic 50 – folk začne vozit še bolj počas in naredi še večjo gužvo), ampak določen folk vseen ves čas menja pasove, se uriva … Nakar en mim gužve kr po odstavnem pasu in se nato čez kakih 500 metrov urine z odstavnega pred voznega na prehitevalnega! Sploh en vem kako mu je ratal. Ampak pol šele rata zanimiv. Kr naenkrat se na enem avtu prižgejo luči – mobilni radar! In policaj začne rint za unim norcem v gužvo! Sej ne da bi lahk povzročila kakšno verižno trčenje. No končan se je dobr: policaj je pa tut unga dobil in ga pospremu direkt na policijsko postajo :) Je blo lih en izvoz pred tisto na Bradu :)

 16. Lazo pravi:

  Ja, nesmiselne omejitve in visoke kazni so si izmislili, da napolnijo prazne blagajne. Na avtocesti je omejitev 130 popoln nesmisel. Zakaj pa ne stisnejo proizvajalce avtomobilov zakaj pa delajo tako hitre avte in naj z zakonom določijo, da avto ne sme prekoračiti 130 km, kot pri skuterjih do 50 ccm ne smejo prekoračiti, če se ne motim 50 km. Izgovor je zmanjšanje smrtnih primerov na cestah. Se strinjam, vednar naj kaznjujejo tiste, ki res kršijo z prevelikimi hitrostmi, alkoholom. Policaji se nastavljajo na odsekih, kjer je omejitev 50 km in te kaznujejo z veliko kaznijo , če prekoračiš za 10 km. In to stalno na istih mestih, da lahko nabirajo denar.
  Postali smo država nesmiselnih zakonov, ki nas držijo v šahu in stresu. Zdaj so si še izmislili čelade za vse kolesarje, totalna traparija in nič drugega, kot dogovor z nekom, ki jih proizvaja in bo zdaj masno zaslužil, pa tisti, ki je naše vrle poslance prepričal v to norijo.
  Morali bi ustanovi združenje, ki bi opozarjalo stranke v kolikor hočete naše glasove razveljavite te nore zakone, he, he…

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, ko na avtocestah in obvoznicah nastane gužva, je vedno cela štala. Prav čakam, kdaj se bo kdo zakantal v koga. Potem pa se na koncu skoraj vedno izakaže, da je kolono povzročil kak butast tovornjakar, ali pa kvazi delo na cesti.

  Lazo, točno tako. Pa naj delajo avte, ki ne bodo šli hitreje od 50, jebemti. Pa bo enkrat mir. Če pa ima avto možnost 220, zakaj za vraga je ne bi izkoristil in peljal vsaj 160. Potem pa naj znižajo cene pri prodaji, saj nad 130 itak ne smemo več uporabljati mašine in je cena nefer.
  Policaj večkrat stoji na skrajni škakljivih odsekih, res je. Prav namerno te ujame, pa četudi ve, da nisi nikogar ogrožal.
  O čeladah na kolesih sem pisal tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/10/26/what-the-fuck-celade-za-vse-kolesarje/
  O ja, stranka, ki razveljali kakšnega od trapastih zakonov, dobi tudi moj glas :)

 18. ppp pravi:

  mene pa recimo moti, ko se dva malo zaletita na obvoznici, potem pa se vse zagužva ker folk zija kot blesav, in še potem ko so mimo trka na avtocesti na primer, še kar naprej vozijo 50 na uro, sploh ne pospeši na 100, kar sanja naprej in mogoče še po telefonu blebeta zraven

  sicer se meni tudi včasih mudi, ampak načeloma se ne jezim, ker to ne pomaga, mogoče komu nakažem da ga lomi in ga potem pozdravim

  glede avtov je pa tako, da novejši se ustavijo, so tudi varnejši, medtem ko je nek 10 let star nevzrževan jajc pri 100 veliko bolj nevaren kot neki boljši pri 150, včasih tudi vidiš da se za nekom kadi kot iz dimnika, pa se vprašaš kako ga spustijo na cesto

  država nas pa itak lupi kot norce, to je jasno, ampak ko se pelješ po Avstriji na primer večina vozi malo nad omejitvijo in precej normalno, medtem ko če se ti tam kdo nalima na rit in teži je ziher Slovenec ali pa Hrvat, pa tam na primer v okolici Dunaja po AC vsi vozijo tolk kolikor je omejitev, če je 80, potem ca. 90, če je 130 pa okoli 140, pri nas pa vidiš paciente ki se cijazijo 80 za kamionom v zavetrju in se potem v bifeju hvalijo kako jim novi TDI pije 5 litrov

 19. STELA pravi:

  glede speljevanja pred semaforji….zakaj res večina voznikov čaka da se prižge zelena, če bi pa morali bit v nizkem štartu že pri rumeni? zato rumena tud je!!

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PPP, se več kot strinjam glede razlike avtomobilov, tudi na to bi morali upoštevati. Pa tudi to, da se v nekem avtu pri 50 razbiješ kot piksna, pri drugem pa ne boš imel niti praske.

 21. pikapoka pravi:

  mene to tudi zelo moti, ko nekdo vozi 50, omejitev pa je 90… je pa res, da jaz na avtocesti ne vozim nad 110, ker je manjša poraba bencina in mi gre ful na živce, ko mi od zadaj bledna kamijonđija… na živce pa mi gre za to, ker ima levi pas za preitevanje in me lahko prehiti… pač na avtocesti se mi zdi, čist ok, če nekdo vozi malo manj, ker ga lahko če se ti mudi, prehitiš, na lokalni cesti, kjer pa ni levega pasa, pa je to zelo motoče…sicer pa ponavadi je tak, ko se ti kam mudi, potem kot za nalašč so same rdeče luči in vsi vozijo zelo počasi… ;)

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če voziš 110 na desnem pasu, je okej in ti nima nihče pravice blendati, če to počneš na prehitevalnem, pa jih razumem. Menije večja panika to, da vozim 130 ali 140 na prehitevalnem, pa se mi kak norc zalima na havbo in blenda, saj hoče peljati 200 in ne dovoli niti tega, da normalen voznik prehiti tovornjak s 130 ali 140.

  Da so rdeče luči vedno takrat, ko je najmanj treba,pa je itak pravilo :)

 23. pikapoka pravi:

  veš kaj mi pa gre ful na živce, ko se spravijo kamijonđije prehitevat… pa se zgodi, da sem ravno na levem pasu, pa mi spredaj uleti tovornjak, ki kao prehiteva drugi tovornjak in vozi potem tale na levem pasu vzporedno s tovornjakom v desnem pasu 90 ali 100 na uro okoli 10 minut… jaz pa lepo odzadaj, pa za mano še vrsta ostalih…. to pa mi gre na živce… če ljudje prehitevajo, te naj vsaj 120 vozijo po prehitevalnem… je pa res, da tisti kreteni, ki vozijo 200 in potem blendajo nekomu, ki vozi 130, to ni ok… v glavnem v prometu ima svega i svašta… aja enkrat meni en kreten kamijonđija na lokalni cesti zvečer ne samo da blenda ampak trobi, ker sem vozila 80 na uro, cesta pa je bla bolj za 60… je blo kot v hororu… tista hupa ej kot v grozljivki… sem se na prvem odseku ustavila in počakala, da pelje naprej, ker sem imela občutek, da je nek manijak za volanom in da bi me bil sposoben izriniti iz ceste…

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=5MtAMc4i8OA

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !