Katarina Čas gre v Hollywood?

28.01.2011 ob 03:59

Da je Katarina Čas navdušila Američane z vlogo v filmu The Guard, je usekalo kot strela z jasnega. Tudi zato, ker sem imel od nekdaj v glavi, da punca ne zna igrati, niti toliko kot Cindy Crawford v Fair Game, hudiča, niti toliko kot Tina Gorenjak v Stereotipu. No ja, glede na to, da Američani hvalijo tudi Nino Ivanišin v filmu Slovenka, je čisto mogoče, da res nimajo pojma, da Katarina Čas resnično ne zna igrati. Lahko, da se motim, saj filma še nisem videl, res pa je, da je bila obupno slaba v filmu V petek zvečer in v seriji Strasti, no ja, pa tudi v Prepisanih ni bila kaj dosti boljša, če sem iskren. Pač tv voditeljica, ki ni za filme, jebat ga.

Toda Katarina Čas zdaj igra v filmu, kjer igrajo tudi Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong in Fionnula Flanagan. To pa ni več šala, to pa nista le Jonas in Cavazza, to so Gleeson, Cheadle in Strong, jebeni filmski zvezdniki v pravem pomenu besede. Časova je s tem zadaj pustila tudi Aleksandro Balmazovič in je, če se ne motim, dejansko prva Slovenka v takem filmu s tako ekipo. Časovi je uspelo to, kar je sanjala  Tanja Ribič. In to, kar je že zdavnaj uspelo tudi Branku Djuriću, ki zdaj snema celo z Angelino Jolie.

Če  je v filmu The Guard res tako dobra kot pravijo in če ima pravega agenta, se zna zgoditi, da jo čaka obetavna filmska kariera, kjer ji potem seveda ne bo več treba voditi Aritmije, s katero se zdaj vrača na naše zaslone. Vlogo Gabriele McBride, menda Hrvatice, če sem si zapomnil prav, je dobila po priporočilu folka, ki je poznal folk, ki je snemal The Guarda, zato lahko gre zgolj za eno samo vlogico in lep spomin. Če rata kaj več, pa kapo dol in spomenik sredi Ljubljane. Finta je namreč tudi v tem, da bo The Guard, ki je premierno štartal na Sundanceu, dobil redno distribucijo po ameriških kinematografih, kar pomeni, da bo Časovo res videlo ogromno ljudi in lovcev na talente.

In ko smo že  pri Slovenkah, ki delajo štalo po svetu, tudi plesalki Niki Kljun gre odlično, saj sodeluje pri novem spotu Jennifer Lopez in se je z njo znašla tudi na neki fotki.

Sicer pa je skrajni čas, da nekdo izmed naših stopi v korak z Ito Rino, mar ne.

(c) erevija

 

12 komentarjev na “Katarina Čas gre v Hollywood?”

 1. Dajana Dajana pravi:

  hihi stanuje tukaj blizu menem sem jo komaj prepoznala. Ja, zaradi mene gre lahko v Hollywood, pa tudi Seba bi lahko šel. Pa še kdo. ;)

 2. mweiss pravi:

  Za to gospo je Čas, da odide in v Aritmiji prepusti vlogo nekomu, ki je kompetenten poznavalec urbane glasbene kulture.

 3. RHYME-G pravi:

  lepim puncam ni treba znat igrat pa pet:)

 4. Kaka92 pravi:

  tud robert deniro na zacetku kariere ni veljav za kaksnega velkega talenta pa ga poglej zdej ;)

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaka92, dokler se ne zredi za 30 kil in ne postavi v ring, ji ne verjamem :)

 6. afnaa pravi:

  Katarina se do zdaj pravzaprav nikjer ni dokazala tako kot bi se za pohvalo morala. Po mojem mnenju niti kot televizijska voditeljica, kaj šele kot igralka. Lep obraz, ki je načeloma brezizrazen in na pamet naučeno besedilo. Nič več. Mislim pa, da si Nni Ivanišin naredil krivico. Slovenka je pač še eden izmed tistih slovenskih filmov z določenimi pomanjkljivostmi, ki zamorijo in te atmosfersko povsem odvrnejo, a če je v celoti film povprečen, z odličnostjo le nekaterih prizorov, še ne pomeni, da je povprečna glavna igralka. Poosebljala je ne preveč hvaležen lik študentke, ki ne ve točno, kaj želi, ki jo teži preteklost, ki išče in ne najde. V glavnem lik, s katerim gledalec težko drži. Nino sem videla v nekaterih gledaliških predstavah, kjer je bila zelo prepričljiva. Je nenazadnje tudi akademska igralka in je popolnoma neprimerljiva s Katarino. Res, verjemi.

 7. Vidmar pravi:

  Lahko prosim daš povezavo do kakšnega (neslovenskega) članka, kjer jo hvalijo, ker me res zanima?

 8. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Tvoje primerjave so res aut. Nika Kljun je vrhunska hiphoparka, kar je najprej prepričljivo dokazala doma in mednarodno, snemanja reklam, spota z J. Lo in podobno je prišlo za posladek – Ni pa to bistvo, ampak všečna in profitabilna posledica!!!

  Nina Ivanišin je vlogo v Slovenki odigrala odlično, temu primerne so bile zunanje kritike in tudi argumentirane (za razliko od prenekaterih osebnih psiho izbruhov medijskih branjevcev pri nas, ki te vloge sploh dojeli niso, a mislili, da je zgolj ne sprejemajo).

  Katarina Čas pa ni naredila še nič, razen par hudo spodletelih poskusov. Ampak nekaterim očitno druga, tretja in stota šansa ne uide, pa se je mogoče kar pred kamerami celo že nakaj malega usposobila za igro … hehe … Tako kot pri nas pojoče misice. Voditeljica je kar simpatična in vsaj okusna, ampak milo rečeno neprodorna, brez kakšne omembe vredne karizme. Tista, za katero rečeš, ja, luštna, prijetna, cečo profesionalna, ja, ampak … po treh reprizah nehaš gledat, ker postane dogočasno in preprosto ni “fuka”.

  Bomo videli, kaj bo iz tega bombastičnega piara. Verjetno bi bilo vseeno bolje, če se ji odprejo vrata za fotomodel.

 9. ajda ajda pravi:

  Kakorkoli že, super je prebrati novičko, da kdo od Slovencev pokuka čez mejo, pa najsibodi to v katerikoli veji umetnosti, športa. Če mu pa uspe kot igralcu oz. igralki, pa še toliko boljše. Počakajmo in še kako dobro se sliši, pustimo se presenetiti.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Afnaa, meni je bila Ivanišinova v Slovenki res zanič, kaj naj. Lesena, prozorna, sterilna, nezanimiva. Boljša je bila recimo v Piran Pirano. Na odru je morda res dobra, veliko naših igralcev je, toda na filmu me zaenkrat ni prepričala, kot velika večina ostalih.

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: The Guard pravi:

  [...] ga, to je tisti film, tista kriminalna komedija, v kateri igra naša Katarina Čas. Opazna vloga, glavna ženska dejansko. In to v filmu, kjer igrata Brendan Gleeson in Don Cheadle, [...]

 12. IZTOK faking GARTNER » Katarina & Nika pravi:

  [...] & Nika 18.08.2012 Katarina Čas in Nika Kljun letita čedlje višje, kar je vredno pozornosti in vseh mogočih pohval. Časova, ki [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !