Pa mi slikajte še drek, jebemti

27.01.2011 ob 16:53

Ej, tale naša zasebnost postaja čedalje bolj nadzorovana. Še malo pa bomo vsi v enem velikem Big Brotherju. Nadzorujejo nas na cesti, nadzorujejo nas v službi, nadzorujejo nas v trgovinah, nadzorujejo nas v lokalih, če je kdo slučajno medijska oseba ali politik, pa ga lovijo še na dopustu in komaj čakajo, kdaj bo pokazal rit.

No, sedaj nam bodo nadzorovali še smeti. Jp, dragi moji, smetarska služba bo imela zdaj pooblastila, da slika naše smeti, da torej z nosom rije po naših smeteh in ugotavlja, če jih pravilno ločujemo. Rekoč, da je to očitno edini način, da nas naučijo pravil za čistejši planet. In pozor, če odpadkov ne boste pravilno ločevali in če vam bo smetarski delavec dokazal, da grešite, vas bo čakala kazen v višini 400 evrov.

Drži, zdaj bodo tudi smetarji policaji, ali še bolje, paparaci, da je to huda represija in teror, pa seveda ne briga nikogar. Zdaj to niso več prijazne prošnje in nasveti, zdaj so ukazi in posledice, če teh ukazov ne bomo upoštevali.

Flaša tja, hrana tja, vrečka tja, konzerva tja, papir tja, plenica pa tja. Vse v imenu ekologije in za rešitev našega planeta.

Zdaj čakam samo še trenutek, ko nam bodo začeli pregledovati še straniščne školjke, slikati naš drek in ugotavljati, če smo slučajno pojedli hrano, ki škodi našemu planetu. Preko prdca seveda.

 

28 komentarjev na “Pa mi slikajte še drek, jebemti”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Zanimivo. Po eni strani gre za ekološki namen, ampak to osveščenost bi moral imeti vsak človek pri sebi. Da pa te lahko smetar tako prejebe (povedano po domače), pa tudi nisem vedela.
  O totalnem nadzoru pa sem tudi sama nekaj zapisala pri temi elektronskega cestninjenja.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno bo imel kmalu res vsak dripac pooblastila, da nas jebe v glavo in finančno kaznuje za neke pizdarije. Kaj nuca moja flaša, ki jo ločeno fuknem v smeti, če pa na drugem koncu sveta razjebe ladjo, ki v morje “vrže” na tone nafte.

  Pa kaj nuca ločno vržena konzerva, če nekje drugje nekdo v naravno odvrže na tone odpadkov in zastrupi reko ter zemljo.

  Pri malem je treba začeti, kao, a kaj nuca malo, če “veliki” še vedno počnejo velike bedarije.

  Zdaj, ko so nam zjebali planet, pa bomo kao mi morali paziti z malenkostmi. Bedna fora.

 3. NoMercy pravi:

  osebno sem protikakršnemukoli slikanju, snemanju, delanju skec/rizb .. posameznika tudi na javnem prostoru (OK, kamere zaradi varnosti na kritičnih mestih še sprejmem) :(

  bom pa doživljal orgazme, če smetarjem uspe slikati kakšnega od paparazov, kao komentatorjev “javnih” osebnosti, ocenjevalca obnašanja in izgleda “javnih” osebnosti … :P – skratka kogarkoli. ki kao v nekem interesu neke kao “javnosti” nabija o tem kaj kdo počne :) :mrgreen:

 4. alenka pravi:

  jap res je tko – panoptikon že praktično povsod:s pri vseh teh kamerah ipd mi je pa najbolj ironično to, da npr. če na benzi ti spi*diš pa imajo to POSNETO se tega posnetga na sodišču NE DA uporabit. kolegu so vlomili pa je na hodniku kamera in NI mogu tip pridt do tega posnetka. mnogo je tatvin na busu kjer je vedno več kamer pa tudi nikol ni nič kej boljše. tak da kamere za varnost ipd sranje my ass!

 5. ajda ajda pravi:

  Verjetno bodo bolj usmerjeni na črna odlagališča, kjer se odlaga vsa možna navlaka in če bodo tam na preži, bo kar prav, da jih bodo potem inšpektorji oglobili za velik znesek. Meni se zdijo bolj sporna takšna odlagališča, ker v naseljih ljudje kar pridno ločujejo odpadke. Je seveda tudi nekaj takšnih, ki vržejo plastično steklenico kar v kontejner, čeprav imajo pred nosom kontejner, ki je namenjen plastičnim steklenicam. Je pa seveda bolj zoprno zbirati biološke odpadke, sploh v manjših gospodinjstvih, ker imeti takšne odpadke dva dni v stanovanju zaradi vonja ne gre, če pa smo pridni in vestni, jih lahko vsakodnevno odnašamo v, za to, pripravljen kontejner. Če bomo vsaj steklenice, od steklenih, do plastičnih, konzerve, papir ločevali, bomo že veliko naredili, seveda imam v mislih gospodinjstva. Tiste glavne krivce, ki sem jih omenila na začetku, pa naj kar pofotkajo in oglobijo.

 6. Niko pravi:

  Slikajte! Ne počenjam česa, česar se bi moral bati ali sramovati.

  Slikajte in k težjim kršitvam pridružite forenzična znanja.

  MENIM, DA BO FORENZIKO TREBA IZDATNO UPORABITI ZA IZBOLJŠANJE ETIKE IN MORAL.

  Pa prav nič se ne zafrkavam, le samovolje aroganih sodobnih ne-civilizirancev imam vrh glave.

 7. AndrejM pravi:

  Nekaj je zanimivo: divjih odlagališč je ogromno (kljub akciji, kjer so sicer redoljubni in ekološki fantje in dekleta čistili za prasci, ki smeti odlagajo vsevprek), pa se s tem nihče nič ne ukvarja. Ja, če boš pa slučajno en jogurtov lonček vrgel v napačen zabojnik, pa boš dobil kazen. To pač dokazuje dvoje. Najprej, da monopolisti na ta način pač pridejo do dodatnih novcev. Najlažje je pač lupiti navadne ljudi. In drugo, da se tale država spravlja na vseh segmentih na navadne ljudi bolj in bolj, kar dokazuje kup nekih zakonov, ki so se sprejeli ali se bodo, npr. tudi tista neumnost o delu na črno pri postavljanju lastne hiše. In potem se politiki čudijo, od kod nezaupanje in jeza do lastne države? Pa saj gre iz slabega samo še na slabše. In se nekateri čudijo, da je tale manekenska vlada v javnosti tako nepriljubljena, kot se še ni zgodilo in se verjetno še dolgo ne bo.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alenka, se pravi, da je nadzor za neke kvazi osebne arhive. Bedno, saj ko bi pa kamera res lahko koristila, pa očitno ne.

  Ajda, torej nas čaka vsakodnevni šov smeti in že domadeset različnih vrečk, kjer bomo čakali, da so vsaj približno polne. Kot v gostilni, ko imajo kelnarji tisto “denarnico”, kjer so ločeni predalčki za različne kovance.
  Bojim pa se, da bodo spet nastradali “tamali” in da “velikih” nihče ne bo ujel pri delu. Vedno je tako, tudi na cesti.

  Niko, upam le, da se kdaj ne zmotiš čisto po naključju in te zaradi tega ne bodo oglobili.

  Andrej, se popolnoma strinjam s tem, kar si zapisal. Spet gre le za lov na denar navadne raje, ki je itak že na psu.

 9. Cox Ackermann pravi:

  Tehnologija že obstaja in je v masovni uporabi, le da ne gre preko prdca, to bi terjalo poseben nastavek.

  Japonska stranišča, ki so daleč najboljša na svetu (ne glede na drugačne trditve Korejcev) že analizirajo faeces uporabnika. Namen je sicer medicinski, ampak najbrž res ni daleč čas, ko se bodo ti podatki zbirali v neki centralni bazi, in če boš še naprej jedel preveč in za Zemljo škodljivo, boš dobil posebno oznako na svoj Facebook profil (ki bo jasno obvezen).

  Welcome to Orwell’s 2012.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Orwell je imel prav, več kot prav, že zdavnaj, ko se ostali tega nismo niti zavedali:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/09/25/kulti-in-klasike-nineteen-eighty-four/

 11. pt pravi:

  ŽImaš prav Iztok, ampak folk so(ste,smo…izberi po potrebi) ovce in brez da ga usekaš po denarnici se malo premakne, pri večini.

  Prejšnji teden sem v okolici na družinskem sprehodu na razdalji enega kilometra nabral za 2 veliki vrečki smeti – v glavnem so bile pločevinke pirov, energijskih pijač, plastenke vseh vrst, embalaže čipsov in nekaj vrečk iz MCDonaldsa ter seveda obvezno vse vrste škatlic cigaret. Ciljne publike, ki konzumira tovrstno svinjarijo ni teko uganiti. Ampak če ljudje te zadeve odmetavajo iz avtov, kako lahko pričakuješ da bodo zadeve še ločili. In mi mislimo, da nismo Balkan, tam dol je le še hujše, žal, pa tako lepa narava je marsikje.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Štekam kaj praviš, toda večkrat gre za skrajno represivne fore, ki jih ne bi bilo treba in zaradi neupoštevanja svet ne bo prav nič lepši in boljši.

  Eno je to, kar pišeš za kretena, ki smeti mečejo v naravno, take bi tudi jaz kaznoval, povsem drugo pa je folk, ki pač ne loči kake flaše in bo zdaj najebal še bolj kot tile, ki mečejo v naravo, saj jih nikoli nihče ne zasači.

 13. NoMercy pravi:

  pa smo tam: nepravilno odlaganje smeti in fuk v naravvi sta prekrška za katera te oglobijo :)

 14. David pravi:

  Kaj se sekiraš. Če boš odnesel v gozd in odvrgel na divje odlagališče ne bo nobenih težav. Nikakršne kazni. Kakšno ločevanje odpadkov neki, daj bodi resen no.

 15. STELA pravi:

  sem imela že napisan komentar, pa sem opazila, da je vse že napisano:) torej….se strinjam:)

 16. krenik pravi:

  Ehm… Vidim, da se večina sploh ne zaveda, kakšen globalni problem so danes odpadki in le še hujše bo. Dejansko je večji problem ločevanje in reciklaža odpadkov, kot pa divja odlagališča. Kako koristno bi lahko uporabljali smeti, če bi le obstajala volja, tehnologija je že lep čas prisotna. Da bi pa neizobražen folk naučil, kako se ravna z odpadki, je pa brez penalov misija nemogoče.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hočeš reči, da smo z neločevanjem odpadkov uničili naš planet?

 18. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Če v enem gospodinjstvu porabijo za ločevanje podatkov 1 uro na teden, in če je v Ljubljani (na cca 300.000 prebivalcev) okrog 100.000 gospodinjstev, pomeni da Ljubljančani porabimo 100.000 delovnih ur/teden, kar znese letno v grobem okrog 5.000.000 delovnih ur.
  Te delovne ure nekdo prekleto dobro pokasira namesto nas, oziroma iz njih vleče hud profit. Fuck off pa ločevanje odpadkov. Najamejo naj delavce in naj jih plačajo, zastonj jim ne bomo delali.
  Poleg tega še naserjejo vlado, ki se zaradi politične korektnosti spusti v subvencioniranje firm, ki se ukvarjajo z recikliranjem odpadkov. Te firme brez našega dela in državnih subvencij teh surovin niti slučajno ne bi mogle izkoristiti za karkoli koristnega, kaj šele za ekonomsko opravičljivega.
  Seveda se postavlja tudi vprašanje, ali recikliranje dejansko manj obremenjuje okolje kot proizvodnja iz primarnih surovin.

  Skratka, spet nas bodo nabrisali na račun “napredka”, “skrbi za okolje”, politične korektnosti, naivne vlade, etc. etc. Sej ni prvič …

 19. Bojan pravi:

  Samo se je treba zavedat, da z reciklažo odpadkov nekateri služijo fajn denarce in z ločevanjem odpadkov jim delamo gromozansko uslugo. V bistvu delamo to namesto njih. Ampak prav, naj bo. Ne zdi se mi pa prav, da bi moral biti kaznovan za to in to še fejst!
  No, neumnost brez primere je bila brošura o ločevanju, češ da mora biti embalaža tudi oprana (mleko, jogurti, kozerve itd. Pa kaj še!

 20. smoger pravi:

  Kakšna prihodnost nas čaka? Križanec med temi knjigami:
  1. Krasni novi svet
  2. 1984
  3. Fahrenheit 451

 21. ajda ajda pravi:

  Veliko škode smo naredili in čas je, da jo vsaj malo popravimo. Veliko bo oz. je storjenega, da v veliko državah omejujejo ali pa sploh prepovedujejo uporabo plastičnih vrečk (so le tiste razgradljive ali pa vrečke za večkratno uporabo). In če posameznik naredi vsaj nekaj in to pomnožiš z vsaj četrtino ali pa v najboljšem primeru polovico Slovencev, je to zelo lepa in vzpodbudna številka. Skrajni čas je, da nekaj naredimo za naš planet, našo ljubo zemljico, ki težko diha pod težo zavednih ali nezavednih uničevanj.

 22. smoger pravi:

  Mr.Mojo: WORD
  Itak je javna skrivnost kako veliko denarja obrnejo komunalna podjetja.

 23. krenik pravi:

  Pa to ne moreš verjet. Zato pa smo tam, kjer smo. Takšno razmišljanje v letu 2011… Potem pa se folk pritožuje, ko se bo kontroliralo kante in talalo penale. Saj je ovce nemogoče kaj naučit brez palice…
  Recikliranje niti ni najboljša opcija. Veliko boljše je pridobivanje energije s pomočjo plazme, kjer je win-win situacija, znebiš se odpadkov, ter pridobiš energijo in to na popolnoma čist način. Vendar je pa za vsako opcijo ravnanja z odpadki potrebno prej razvrščanje.

  Mr. Mojo. Delno se strinjam s tvojim drugim odstavkom, ostalo pa je samo gostilniško pizdakanje. Btw. Kdo misliš, da bo plačeval delavce, ki naj bi ločevali odpadke? Ti jih boš plačeval! Če ne bo ločevanja, bo pa višji komunalni prispevek.

  Pa tisti, ki tu opletate z Orwellom in Huxleyem, dvomim, da ste razumeli poanto njunih del.

 24. spookymulder spookymulder pravi:

  Uf, pa res, tako grozno je, če nam smetar pogleda v kanto, tako naporno in časovno potratno je ločevati odpadke in tako neznosno je, če denar porabimo za recikliranje, namesto za vedno novo proizvajanje surovin, da je verjetno res bolje, če preprosto počakamo na tole:

  http://www.youtube.com/watch?v=3bKvVk1T6U4

  Vse, ki jih je recikliranje v tako grozno nadlego, prisrčno vabim, da si enkrat vzamejo čas in si v živo ogledajo ljubljansko ali kakšno drugo smetišče.

  Iztok, ti pa le dobro preveri, da ne boš naslednjič, ko se boš odpravil na WC, dočakal nekaj takega:

  http://www.youtube.com/watch?v=JjGd1C6E4ys

  ;-)

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mr. Mojo, podpišem del, kjer praviš, da naj smetarji ločujejo namesto nas. Če bomo ločevali mi, pa naj nam plačajo, točno tako.

  Bojan, oprana embalaža? Jaooo, zdaj čakam še to, da bomo morali odpadke tudi požreti, da bo država srečna.

  Ajda, kaj pa ladja, ki razsuje nafto v morje, pa tovarna, ki onesnaži luft na nekem drugem koncu sveta, kjer jim je malo mar za vse?

  Spooky, da ne boš prvi, ki ga bodo dobili :)

 26. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, me ne morejo dobiti, ker organske odpadke ločujem (in kompostiram) že davno preden so uvedli “rjave kante”, poleg tega pa nisem tak lenuh oziroma vzvišen gospod, da ne bi zmogel embalaže in steklovine dati v posebni vrečki in se potem potruditi tistih ekstra 50 metrov, da jih odložim v primeren zabojnik.

  Je to res tako zelo prekleto težko?

  Zakaj to početi, čeprav ne dobimo denarnega nadomestila? Morda pa iz povsem preprostega zavedanja, da bo na tak način za nami ostal malo manjši kup dreka … pardon, smeti. Ker pač svet ni namenjen samo naši vzvišeni visokosti!

  Kar pa se denarnih kazni tiče, mislim da to ni dovolj vzgojno … bolj primerno bi bilo, da bi neločevalcem naložili, da en dan delajo na smetišču. :-)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj pa če recimo imaš otroke in ti eden rukne napačen odpadek v napačno vrečko doma, ti pa odneseš v napačen koš in te slikajo ter oglobijo? Kaj boš naredil?

  Ne gre za vzvišenost, gre za jebeno odvečno delo, kjer je idiotsko imeti doma petdeset vreč za petdeset različnih smeti, samo zato, ker se je nekdo nekaj spomnil spet in brrez dvoma mastno služi. Vedno je denar zadaj, še nikoli doslej ni šlo za resnično željo po čistem planetu. Ne seri no.

  In kot sem rekel, kaj mi nuca, če ločujem, če neka ladja v morje rukne na tone nafte, nek bogataš pa sesuje kilometre rainforresta.

  Sicer pa, saj ne vržem v naravo, ampak v jeben kontejner, v čem je problem za vraga. Ne more nekdo drug za mano ločevati?

  Naj bo vesel, da smeti ne fuknem skozi balkon :)

 28. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Biološko razgradljivi kuhinjski odpadki pravi:

  [...] pa-mi-slikajte-se-drek-jebemti/   [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !