Slovenec leta

25.01.2011 ob 03:20

Če pozabim na uvodne in zelo hude kikse Maje Martine Merljak, ki je mikrofon dobesedno jemala izpred ust Milana Kučana in Janeza Stanovnika, ki nista mogla do konca povedati niti enega stavka, vse skupaj niti ni bilo tako zelo slabo. Ali še bolje, mislil sem, da bo veliko slabše in bolj dolgočasno. No ja, glasbene točke so bile z izjemo Maje Keuc in Helene  Blagne resda srednja žalost, Tof in Vodopivčeva pa sta že  pošteno za naftalin, toda nekaj štosev je bilo povsem okej, še posebej v primerjavi z mnogimi drugimi podobnimi prireditvami, kjer nam gre ponavadi na jok od vsega sranja, ki nam ga servirajo na odru. Karl Erjavec je kot vedno ukradel šov, Karl Erjavec ima super smisel za humor, Karl Erjavec bi lahko bil stand up komik. Ostalim ni šlo tako dobro, z izjemo Kučana, ki seveda prav tako obvlada zajebancijo, saj je stari maček politične scene. Kučan je tudi pop zvezda, kar mu godi in se mu pozna že na daleč. Kučan je vse tisto, kar si trudijo biti vsi ostali politiki, pa jim ne uspe. Kljub temu, da je star že 70 let, je še vedno karizma in možakar, ki točno ve kaj govori in kako se govori.

Da je letos zmagal Dejan Zavec, je seveda jasno, saj ni imel prave konkurence. Pa tudi ljudje, no ja, bralci Nedeljskega dnevnika, so se naveličali politikov in so raje izbrali športnika. Isto kot pri Slovenki leta, kjer je slavila Petra Majdič.

 

15 komentarjev na “Slovenec leta”

 1. rudibr rudibr pravi:

  Evo, moj podpis je zraven. Jaz bi dodal še to, da je bil koncept prireditve za rajo v dvorani in ne za TV prenos. Scena za TV prenos je bila popolnoma neustrezna, pa tudi v neki napetosti pred TV zasloni nas niso uspeli držati. V dvorani je bilo verjetno nekaj drugega.

 2. simon pravi:

  Seveda da so izbrali ta dva. Saj sta naredila za prepoznavnos slovenije več kot vsi politiki do zdaj zadnja 4 leta.

 3. simon pravi:

  Naredila sta z postenim delom. V sportu do vrhunskih rezultatov ni bljiznic.

 4. alenka pravi:

  nič gledala, ampak super zadovolna z izbranim:)

 5. janca pravi:

  Tudi meni je bila proslava všeč. Kar zadeva voditeljice, se popolnoma strinjam s teboj.
  Maja Keuc je fantastična pevka, punca bo še nekaj dosegla. Narava ji je dala lepoto in talent, se strinjaš.
  Helena Blagne mi je kot pevka sicer všeč, vendar bi si po mojem mnenju morala za zgoraj omenjeno proslavo izbrati takšno pesem, ki bolje ustreza njenemu glasu. Dobrega starega Franka Sinatro je edini res dobro imitiral g. Jazbinšek. Tof in Vodopivčeva sta res svoje odslužila, vendar je skeče popestril odlični Gojmir Lešnjak-Gojc.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rudibr, se strinjam. Dejansko je umetnost narediti šov, ki bi ustrezal gledalcem v dvorani in gledalcem pred tvjem. Velikokrat se zgodi obratno, da je za tv super, v dvorani pa umrejo od dolgčasa.

  Janca, Gojc je meni od nekdaj faca. Keuc ima super vokal, brez dvoma, toda res me zanima kako poje svoje komade. Dozdaj sem jo slišal peti le tuje, kar je vedno lažje.
  Blagne? Meni je bila okej, navsezadnje ima šolan glas. Pa ne gre za to, da bi imitirala Sinatro, ampak zato, da je pač po svoje odpela njegov komad, če mene vprašaš.

 7. Mirko pravi:

  Mogoče bi bil čas, da odgovorni pri Dnevniku dajo Slovenca leta čez komu mlajšemu (pa ne Šaleharju ali Godlerju). Na tej prireditvi sta manjkala samo še Vinko Šimek in Dudek pa bi bila kot leta 1983.
  (Avtorstvo in celoten koncept je spet delal Tof, kot že zadnjih 143 let, produkcija je bila pa Dnevnikova, TV Slovenija je bolj kot ne samo predvajala zadevo)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Take oddaje so super za katerokoli tv, saj dejansko nič ne stanejo in so že prištimane. Če je gledanost okej, pač je, če ni, pač ni, itak nikogar ne briga, saj vedno, da imajo sami še bolj posrane stvari.

  Je pa res, da je zadeva precej zastarela, toda to Slovencem in bralcem Nedeljca očitno še vedno godi.

  Po drugi strani pa je žalostno, da so “ta novi” še slabši.

 9. janca pravi:

  Hvala, ker si me popravil glede Helene Blagne.Malo sem se nerodno izrazila. V mislim sem imela to, da ji ta pesem ni ležala.

 10. MC Kameleon pravi:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=112604538762423 tole sem našel glede tematike: oseba “dejan zavec”

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  Očitno izbor Slovenca leta zares ne more miniti brez “Botra” Kučana in “očeta naroda” Stanovnika. Če že ravno ne zmagata, ker so nehvaležne slovenske barabe pozabile na njune zasluge, ju je vseeno potrebno pokazati in dokazati, kdo je v resnici pravi Slovenec leta … ZA VSE ČASE!!! :-)

 12. STELA pravi:

  men gredo pa taki in podobni izbori že kar mal na živc….preveč je tega…..mislm, kakšno korist pa imamo od vseh teh naslovov in izborov in srečanj in podobnega sranja na ta račun?

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, tudi na oskarjih med publiko vedno sedijo nekdanji zmagovalci :)

  Stela, koristi ni, je pa okej šov za preganjanje dolgčasa.

 14. ena_ pravi:

  ta prireditev je bila pa zame tako mimo … zelo “cenzuriran” humor, da o mmm ne govorim… o rodetu, pa z lukšičem: zastopi kdor more oz. če je to smešna zadeva, potem … so jo sogovorniki reševali, drugače bi izpadla povsem bedasto.zadnji govor prelepe katarince p.a??? wtf, ka se pa ona oglaša … še zavca je nasmejala… ker je on pOlicist kao, je treba vsem ostalim tudi zaupati, hehehe:))) nekaj takšnega .. sej kul, sam povsod pa res ni treba svoj piskrček zraven prislonit .. za zasluge:)

  no bob leta je bil vsaj zame 100%boljši, da o tošu ne govorim…

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, tista o gorskem kozlu al kaj že, je bila kar močna za Kučana.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !