Glasborola ali kako naša nacionalka še vedno ne zna izbrati pravega voditelja

25.01.2011 ob 00:52

Pa jo imamo, novo in na veliko obljubljano glasbeno oddajo nacionalne televizije, ki naj bi služila za promocijo naših glasbenikov, ki so bili zadnje čase precej nesrečni zaradi pomanjkanja prav takšnih oddaj.

Eh, ni mi všeč, dolgočasna in premalo spontana oddaja je. Tudi zaradi voditelja Josea, ki žal ni voditelj. Prav to je narobe, prav to iz te oddaje ne bo naredilo presežka. Prav to je standardna napaka naše nacionalke, ki v vloge voditeljev vedno znova vtika folk, ki ne zna voditi oddaje. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi z Andražem Hribarjem, ki se je prav tako slabo znašel v vlogi voditelja oddaje, ki se je, če se ne motim, imenovala Glasbena ogrlica.

Nacionalki še vedno ni jasno, da oddaja potrebuje dobrega voditelja, ne pa le neko znano faco. Jose je okej model, toda ne kot voditelj tako udarne oddaje. Nacionalka ima od nekdaj težave prav z voditelji, prav tu ponavadi hudo zgreši. Le spomnite se tistega frajerčka, ki je namesto Bizovičarja skušal voditi TLP. Ni mu šlo, pa če se je skušal fukniti na trpalnice. Ali pa Domna Valiča, ki je poziral ob Saši Einsiedler in bil prav tako strašno zanič. Hudiča, še Petra Polesa so na tvju pustili toliko časa, da se je naučil voditi oddaje, pa četudi je bil nekaj časa tako zelo slab, da ga ne bi vzeli niti na Tv Velenkovac.

In če grem nazaj k oddaji Glasborola, kjer je trapast tudi sam kocept nekih komentatorjev in čudne mešanice live nastopov in spotov, za katere menda glasujejo gledalci. Spet iste face, isti glasbeniki, ki promocije dejansko niti ne rabijo. Pač modeli, ki ves čas nastopajo tudi pri Mariu in še kje drugje. Videospotnice so bile napram tej oddaji meka za musko. Tole bo kot kaže spet le za peščico povabljencev, ki se bodo pač rinili h koritu.

In potem je tu še oddaja Tranzistor, ki jo vodita Miha Šalehar in Siniša Gačič. Šalehar mi je od nekdaj močno precenjen, odkar je spisal scenarij za tisto porazno Miss Slovenije, pa itak ne bi smel imelti vstopa na RTV. Gačič  je srednja žalost, v glavi ima, da je car, dejansko mu do dobrega voditelja manjka veliko. Sama oddaja niti ni tako strašno slaba, saj ima finto, da se kao dogaja na hodniku. Toda vseeno ne bi gledal redno, ali še bolje, ko sem ujel, sem prestavil po petih minutah. Gledal sem le zato, ker me je zanimalo, kaj spet bluzi Dalaj Egol.

Eh, nacionalka, pa saj ni čudno, da so v dolgovih in da se tako zelo oklepajo naše naročnine. Jebemti no, najboljše kar ostane, je dejansko Mario, nižje od Na zdravje pa itak ne gre.

 

19 komentarjev na “Glasborola ali kako naša nacionalka še vedno ne zna izbrati pravega voditelja”

 1. Don Marko M pravi:

  ma gre nižje od Na zdravje….recimo Brez zdravja, če vneto spremljaš čin čin oddaje….

 2. Bor pravi:

  Iztok, te oddaje bi moral voditi ti!

 3. govedo pravi:

  Gartner, to da TI govoriš o tem kak nedko nezna vodit TV oddaje in to da TI rečeš da je Šalehar precenjen je zaenkrat vrhunec tega kar si letos povedu (btw “danny od 1 do 10 si ti 7″ comes in at close second.) pa tud v ožjem izboru za tvojo najbolj epic izjavo ever. pa to prihaja od nekoga k že vec kot 3 leta zvesto crkuje od smeha ob tvojih blodnjah in je vajen svega in svačega. toliko.

 4. Vidmar pravi:

  Ti nikoli nisi bil in nikoli ne boš niti en procent Eegola, Šaleharja, Josea oz. vseh ostalih naštetih. Ti bluziš, ko se hvališ s stvarmi, s katerimi se še Murko ne bi hvalil. Ti si nula. Glasbena IN voditeljska. Si mi pa všeč kot bloger in filmski recenzent, to pa moram priznat.

 5. Leiito pravi:

  Danny od 1 do 10 si ti 7? Kako sem lahko to spregledal, res je epic.

  In da, Iztok Gartner bi nujno moral imeti svojo oddajo na pravi televiziji. Drugačna drugačnost npr., kjer bi predstavljal še druge slovenske posebneže.

 6. šaci pravi:

  zelo provokativen zapis

 7. vinko pravi:

  Gartner, kak ti ni nerodno…

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Meni se je zdela oddaja povsem OK, v bistvu precej nad povprečjem takšnih oddaj, ki smo jih v zadnjih letih gledali na TV (oziroma jih sploh nismo mogli videti, ker takih oddaj skoraj ni bilo več).

  Jose se mi je kar dopadel, saj je bil dovolj sproščen, zanimiv in mladosten, hkrati pa se je zavedal, da je bistvo oddaje glasba in ni poskušal s kakšnimi pretiranimi izpadi delati zgolj svojega šova.

  Ne vem, Iztok, skoraj te imam na sumu, da ti je kri zavrela že po prvem nastopu Zlatkota, ki ga imaš kar precej v želodcu in je potem to precej (negativno) vplivalo na tvojo oceno celotne oddaje … ;-)

  Maria pa očitno ne gledaš prav dosti, saj glasba predstavljena v Glasboroli ni bila niti približno stalni Mariov repertoar. :-)

 9. Jan pravi:

  jst pa nebi use tok kritizeru..Mislm d je treba dat priložnost tem ljudem, da se izkažejo..

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nekateri ste tako zelo predvidljivi pri svojih komentarjih, da postaja hudičevo dolgočasno. Vedno eno in isto, kot stara plošča. Zeh.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, Zlatko me ni zmotil, le zakaj bi me, saj je imel okej komad pa dobro dela. Moje mnenje o oddaji nima nobene zveze z njim.

  Glede Maria in gostov, v naslednji oddaji pride Nina Pušlar, če sem prav razumel.

  Glede Josea, očitno sva gledala vsak svojo oddajo, rekel pa bi, da voditelja, ki se tako neopazno zlije z oddajo, kot namiguješ ti, potem dejansko sploh ne rabimo in bi lahko dali le njegovo sliko pa glas v offu.

  Hvaliti nekaj samo zato, ker drugega pač ni, pa je slabo, zelo slabo.

 12. nčvidunčslišu pravi:

  KOMENTAR IZBRISAN ZARADI NEUPOŠTEVANJA TEME ZAPISA

 13. Bor pravi:

  KOMENTAR IZBRISAN ZARADI NEUPOŠTEVANJA TEME ZAPISA

 14. Tadej pravi:

  Ironija je v tem, da vsi tile padalci, ki šinfajo tebe, ker šinfaš druge, ne delajo na tvju in imajo torej stokrat manj pravice šinfati tebe.

  Ti si tokrat ipak kopitar, oni pa niso nič.

  Jose je skuliran mladenič, toda do dobrega voditelja mu manjka precej kilometrine.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še večja finta pa je v tem, da ni važno, ali je kdo od zgoraj naštetih slab ali dober voditelj, važno je le, da sem jaz slabši od njih :)
  Ali še bolje, Domen Valič je zakon voditelj samo zato, ker je Iztok Gartner rekel, da je zanič voditelj :)

  Kot sem rekel, vsi ti komentarji so že sto let popolnoma enaki in tako zelo predvidljivi, da mi jih ni treba prebrati, pa vem kakšni bodo. En velik zeh, resno.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, poglej ta uvod, o tem govorim, o tej jebeni lesenosti in nespontanosti, ki se potem vleče skozi celo oddajo, pa ni več trema, saj je že peti ali šesta oddaja:
  http://tvslo.si/predvajaj/glasborola/ava2.97244878/

 17. What the Fuck: Lucija Ćirovič & Boštjan Gorenc Pižama bosta vodila Viktorje « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] letošnjo podelitev. Ej, nacionalki se res meša, nacionalka resnično še vedno nima pojma, kdo je voditelj, kdo pa medijsko znana faca, ki tako zahtevni nalogi nikakor ne bo kos. Izbira je na nek perverzen [...]

 18. klemenix klemenix pravi:

  Sem si pogledal oddajo s tega linka, ki si ga pripopal in moram reči, da se moram tukaj strinjati s tabo. Jose je res kul dečko, kot sem dejal sva soseda in prijazno pokramlja tudi, če se srečava kje drugje kot zgolj na hodniku v bloku, a vseeno moram reči, da je v vlogi voditelja več kot slab. Nobene karizme nima, vodi pa tako, kot bi se 10letni otrok v svoji sobi potihem igrl, da je voditelj. Premalo odločno govoti, ne zna animirati publike, ki mu je na voljo itd. V intervjujih se nekako kar zlije z gosti in niti ne veš več, kdo je voditelj in kdo gost. Deluje mi tako, kot bi mu bila zadeva malce odveč.
  Kot reper mi je super. Tudi igralec je super (z bratrancem skupej nastopata v lutkovni predstavi), a voditelj žal res ni. Deluje preveč sramežljiv in ker mislim, da je tak tudi po naravi močno dvomim, da se bo iz oddaje v oddajo še kaj popravil.

  Drugače p seveda vse najboljše o njem!

 19. klemenix klemenix pravi:

  P.S. Moti me tudi to, da ima pred usti mikrofon. Kakor vem, določene tehnike omogočajo, da mikrofon ni več tako zelo opazen. To mi je šlo na jetra že pri Stojanu Auerju v Poglej in zadeni sedaj pa še tukaj :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !