Recenzije: Children of the Corn (2009), Grace, Population 436, Hisss

8.01.2011 ob 04:29

CHILDREN OF THE CORN (2009)

Po številnih bolj ali manj mizernih nadaljevanjih originala iz leta 1984, so pred časom nasneli še tv rimejk, ki izgleda kot še eno mizerno nadaljevanje znane zgodbe o otrocih, ki se pod vodstvom mladega mesije odločijo, da bodo pobili vse odrasle v mestu. Slaba atmosfera, premalo groze, neprepričljive igralske kreacije in preveč časa za par (David Anders, Kandyse McClure), ki se polovico filma dolgočasno prepira in nato ugotovi, da v mestu živijo krvoločni otroci, ki rabijo nove žrtve za svojega boga. Slab film, ki pa dejansko ujame kvaliteto številnih nepotrebnih ekranizacij zgodbic Stephena Kinga.

Ocena:  izguba časa

GRACE

Čeprav smo zgodbic o krvoločnih dojenčkih doslej videli že veliko, je Grace, kjer vlogo nesrečne mamice, ki ugotovi, da njen mali za preživetje namesto mleka potrebuje človeško kri, dovolj prepričljivo odigra Jordan Ladd, presenetljivo soliden izdelek. Ravno prav realističen, da gledalcu ni ravno prijetno med ogledom, ravno prav strašljiv, da ni dolgčas, in z atmosfero, ki uspešno nadomešča posebne efekte in večji budžet.

Ocena: vredno ogleda

POPULATION 436

V ideji intriganten, v izvedbi pa nekoliko lesen in premalo prepričljiv filmček o majhnem mestecu, kjer župan, zdravnik in šerif vedno znova poskrbijo, da število prebivalcev ostaja enako, se pravi na cifri 436. Ko se rodi otrok, morda kdo izmed starejših prebivalcev umreti. Ko se kdo na novo preseli v mesto, pa se kdo drug celo žrtvuje na javni zabavi. Vse za cilj, da je cifra vedno 436, očitno zavoljo nekega glupega verovanja, da to pač prinaša srečo in idilo v mestu. Malo Shyamalanov The Village, malo Children of the Corn, drugače pa sploh ne tako slaba srhljivka, ki ji, kot sem že povedal, manjka  malce več filinga, tudi s strani glavnega igralca Jeremyja Sista, ki je strašno dolgočasen. Plus Fred Durst, frontman grupe Limp  Bizkit, v presenetljivo solidni vlogici lokalnega policaja.

Ocena: nič posebnega

HISSS

Četudi Indijci letno posnamejo največ filmov na svetu, le redkokdaj ujamem kak njihov film. Tokrat sem izjemo naredil iz dveh razlogov. Prvič, film je grozljivka, v glavi pa sem imel, da to ni ravno tipična bollywoodska fora. In drugič, film je režirala Jennifer Chambers Lynch, hčerka kultnega Davida Lyncha, ki je na začetku devetdesetih posnela tudi zloglasni Boxing Helena. In tu je zgodba o ženski, ki je v resnici krvoločna kača, no ja, starodavna indijska boginja (igra jo Mallika Sherawat, ki jo imajo na domačem trgu za svojo Halle Berry), ki jo razpizdijo lokalni lovci. Tako zelo, da vse po vrsti pohrusta in slabo vest zdravi s plezanjem po cestni osvetljavi. Efekti resda niso na najvišji stopnji, toda zadeva vseeno ne zgleda slabo (transformacije v kačo so dejansko zelo kul), ali še bolje, je nekje na ravni Anakonde, ki so jo čez lužo posneli že v devetdesetih, torej daleč pred filmi tipa Mega Snake. Tudi zavoljo eksotične atmosfere in gušta, ki je možen le v indijski kinematografiji. In da ne bo pomote, kača, s katero se ljubi Mallika Sherawat, ni bila prava.

Ocena: vredno ogleda

 

2 komentarjev na “Recenzije: Children of the Corn (2009), Grace, Population 436, Hisss”

  1. Tina M Tina M pravi:

    Hisss me je malo pritegnil s trailerjem, potem pa mi je bil kot mehiška nadaljevanka z nekaj čudnimi efekti. Not my cup of tea :)

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    kot mehiška nadaljevanka z nekaj čudnimi efekti

    Dobra :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !