Dejan, stara sablja, drži se

7.01.2011 ob 18:20

Prav nerodno mi je, da sem šele danes izvedel, da je imel moj kolega Dejan Mijović, sicer profi fotograf, že pol leta nazaj hudo nesrečo, ki ga je pahnila na invalidski voziček. Ker je fajter, se ni predal in bo vztrajal tako dolgo, da se bo spet postavil na noge. Prvič sva se spoznala na Madžarskem, kjer sem za Kanal A vodil oddajo Srečna  linija, on pa je bil moj tako imenovani editor, mojster iz ozadja, ki je skrbel za tempo in podobo oddaje. Takoj sva se poštekala, saj je bil možakar na mestu. Faca, poštenjak in dober kolega, ki je razumel vse moje fore in na katerega sem se lahko zanesel kadarkoli.

Potem sva se nekajkrat videla tudi v Ljubljani, kjer sem delal na Čarliju, on pa je v isti bajti delal za Žurnal. Vedno sem ga bil zelo vesel, on pa mene,  pa tudi nekajkrat sva ga zažurala skupaj v Celju. Skratka, dober kolega, s katerim pa sem zadnje čase malce izgubil stike, saj sem zapustil Ljubljano, njega pa pot tudi ni več vodila v naše konce. Kak klic, morda sms, in to je vse, kar sva izvajala zadnje čase.

Prav zato sem bil zelo  šokiran nad novico, da je na invalidskem vozičku in da se zdravi v Soči. Takoj sem ga poklical in kot vedno sva rekla cel kup zanimivih ter zabavnih reči. Prav fino ga je bilo slišati po dolgem času, čeprav z žalostnim občutkom v mojem srcu, da se mu je zgodila ta jebena nesreča. Zasmilil se mi je v dno duše in res držim pesti, da se pozdravi in spet postane tak kot sem ga navajen. Vedno v akciji, vedno v gibanju.

Dejan, editor moj, evo ga, samo zate, ker si fajter in ker verjamem, da ti bo uspelo.

YouTube slika preogleda
 

10 komentarjev na “Dejan, stara sablja, drži se”

 1. NordStar pravi:

  Čudno res, da je vest do tebe prišla tako pozno, saj so na veliko pisali o tem. Predvsem v zvezi s prodajo njegovih fotografij z namenom zbiranja denarja za zdravljenje. No kakorkoli – držimo pesti za srečen konec.

 2. koko pravi:

  a kaj veš, kakšno nesrečo je imel?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  NordStar, sem potem videl vse to, ja. Ej, nimam pojma, a res nisem zasledil nikjer. Očitno nisem bral in gledal reči, kjer so o tem poročali.

  Koko, spodrsnilo mu je na morskih algah in je z glavo udaril ob beton.

 4. simon pravi:

  Koko, spodrsnilo mu je na morskih algah in je z glavo udaril ob beton.

  Bizarno…:(

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Totalno čudna igra usode, po drugi strani pa nič tako nenavadnega, da ti spodrsne na algah, ko po kakem pomolu hodiš proti vodi, veliko ljudem je, toda redki imajo tako nesrečo, da padejo tako usodno kot ravno Dejan.

 6. koko pravi:

  povej mi, kakšne so možnosti, da bo dejan spet hodil? ali lahko premika roke, noge?

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  http://vizita.si/clanek/bolezni/bo-dejan-s-pomocjo-robotske-naprave-spet-hodil.html

 8. MATEj pravi:

  Iztok, bo treba kdaj vzet v roke Žurnal24 ali pa odtipkat zurnal24.si :)

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda sem celo videl, pa nisem bil pozoren, saj ga nisem prepoznal po priimku in sem tudi sliko površno pogledal, kaj vem. Mi je kar malo nerodno. Ampak očitno res ni bilo napisano tako, da bi opazil. Tako kot sedaj na 24ur.si, ko sem takoj opazil in me je streslo kot že dolgo ne.

 10. Tina M Tina M pravi:

  Grozno. Resnično držim pesti in upam, da mu uspe.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !