Vrtanje bi morali prepovedati z zakonom

3.01.2011 ob 15:00

Če bo kdaj obstajala politična stranka, ki bo v primeru zmage obljubljala z zakonom prepovedano vrtanje, dobi moj glas in spomenik v vseh večjih mestih Slovenije. Zbral bom denar in spomenike postavil sam, iz marmorja, da se razumemo. Pa pomagal bom na predvolilnih shodih in delal reklamo po najboljših močeh noč in dan. Če bi bil zakon sprejet, pa bi prvič v življenju spil liter šampanjca, hudiča, tudi liter žabjega kozlanja spijem, če bi bilo treba in če bi tak zakon res sprejeli. Vrtanje mi gre tako zelo na živce, da komaj zdržim in da bi najraje vrgel bombo v stanovanje, kjer se vrta. Vrtanje je najbolj moteča stvar kar jih je. Vrtanje preziram in sovražim v dno duše, saj me spravlja na rob živčnega zloma. Vsakemu, ki ne bi vrtal, bi dal milijon evrov, če bi bilo treba. Samo, da ne bi nenehno obnavljal svojega stanovanja. Vrtanje je ogabno. Če bi lahko, bi ga prepovedal že danes in vsakemu, ki bi prekršil zakon, privoščil doživljenjski zapor. V svoji majhni celici pa naj vrta kolikor ga je volja. Tudi svoje zobe, če hoče. Samo da moja ušesa pusti na miru.

 

13 komentarjev na “Vrtanje bi morali prepovedati z zakonom”

 1. RHYME-G pravi:

  mene pa ne moti…če je to popoldne!
  znorim pa če je zjutri!
  eni majo majo pač fetiš na svedre pa kr neki rihtajo stanovanje….

 2. Lisa Lisa pravi:

  In potem si predstavljej, da ti čez cesto gradijo 500 stanovanj. In seveda so najbolj pridni v nedeljo ob 6. zjutri.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, zjutraj je seveda najhuje, toda meni tudi popoldan najeda živce, saj vedno vrtajo čisto zraven moje glave. Dobim občutek, da nekdo živi v moji glavi in da mi vrta možgane.
  Kot si rekel, eni majo res fetiš na sveder. Četudi ni nič za rihtat, najdejo nekaj, da rihtajo in da lahko vrtajo.

  Lisa, v nedeljo zjutraj je po moje res prepovedano, velja se pozanimati.

 4. Thomas pravi:

  Joj, opažam, da sem pravi srečnik, saj mislim, da je nazadnje sosed pred dobrimi dvemi leti obnavljal stanovanje, vse ostalo pa je bilo le manjšega obsega in v določenih primerih celo opozorjeno z obvestilom na oglasni deski. Splača se živeti v stavbi, kjer živijo večinoma starostniki, ki pač ne obnavljajo ;-)

  Sem pa prej živel v nekem montažnem, grdem, socialističnem bloku, kjer je kdo vrtal v devetem štuku, pa se je slišalo tudi v tretjega, kjer sem jaz živel, pa med potjo ni prav nič izgubilo na moči.

 5. Azem Bejtë pravi:

  gartner, mislim, da ti je edina rešitev, da se preseliš v hišo, s po možnosti velikim vrtom okol, da bo mir pred temi nemogočimi svedri…štore, žalec?

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, pri nas se obnavlja vsak teden praktično. Ne pretiravam če rečem, da niti en mesec ni brez takšnega ali drugačnega hrupa. In kar je še bolj grozno, zadeva traja in traja, saj vrtajo na obroke, recimo na vsake pol ure, kar pomeni, da traja ves dan, dan za dnem in da te dobesedno premetava po stanovanju.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Azem, naj se preselijo tisti, ki vrtajo. Ko jih jebe.

 8. simon pravi:

  Če se prav spomnim si ze imel eno objavo glede tega vrtanja. Vidim da res nimas mira :) bogi.

 9. The Mothership pravi:

  Prej bi mislil in si redno umival zobe, pa ne bi bilo treba vrtati. Po toči zvoniti je prepozno!

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simon, po moje že več kot deseta objava na isto temo.

  The Mothership, pa naj si vrta zdrave, da bo kazen res vzgojna.

 11. mina pravi:

  @2 avtor Lisa

  “In potem si predstavljej, da ti čez cesto gradijo 500 stanovanj. In seveda so najbolj pridni v nedeljo ob 6. zjutri.”

  Lisa, ne samo da je za vikend prepovedano graditi, to je eden redkih zakonov, ki se jih držijo, ti si pa tule “malo” naložila.

  Btw, pri nas v bloku je eden vrtal na silvestra zvečer. Da znoriš. Čeprav je res, da je ta blok prava perla, kar se vrtanja tiče, skoraj nikoli, pa še takrat zelo na hitro. V prejšnjem bloku je bila pa non stop štala, najraje med 7. in 8. uro zvečer. Po nekaj letih mučenja me je tolk razpizdilo, da sem šla na tisti listek, kjer so objavili, da bodo en mesec obnavljali stanovanje, napisati, da jih bom prijavila na inšpekcijo. Potem je bil pa mir :)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni zvečer ni take hude panike, groza je, če se vrta ob sedmih zjutraj in se ne neha skozi ves dan.
  No ja, pri nas je bil na silvestra mir, se je pa vse nadoknadilo že prvi delovni dan. Tokrat celo brez listka, da bodo vrtali.

  Sem pa enkrat na listek pripisal, da bom tudi jaz začel povzročati hrup, seveda z glasno glasbo in ob urah, kjer bodo ostali spali, le toliko, da vidijo kako fino je, če te nekaj s postle fukne na tak divji način.

  Naslednji dan je bil začuda mir, a kaj ko je naslednji teden začel vrtati nekdo drug.

 13. Lisa Lisa pravi:

  Mina, ne nalagam. Ker med tednom ustajam ob pol šestih zjutraj in me ne zbuja. Dejansko so gradil med vikendi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !