Anti božič

25.12.2010 ob 22:55

Ne bom rekel, da sem Grinch, saj nimam nič proti božiču in lučkam, toda sploh nimam občutka, da je božič, da je sploh kak praznik. Če me ne bi včeraj na to opozorila  mama, bi dejansko pozabil, ali še bolj nazorno, če se ne bi vse trgovine zaprle veliko prej, sploh ne bi pomislil, da je kak poseben dan. Zunaj je deževno in megleno, prav nič praznično torej. Čeprav ne maram snega, za božič paše na ulicah. Ker ga ni, imam občutek, da božiča sploh ni. Polnočnice me ne zanimajo, saj se mi zdijo dolgočasne, smrekice pa po moje spet ne bom postavil, saj je zadeva izgubila čar odkar ne živim več doma. Čisto navaden dan potemtakem. Tudi danes, ko je vreme še bolj klavrno in ko sem len še bolj od lenivca.

YouTube slika preogleda
 

6 komentarjev na “Anti božič”

 1. Bojan pravi:

  Božič naj bi bil čas miru, medsebojnega razumevanja, odpuščanja, obisk prijateljev, iskreni pogovori s tistimi, ki se ne razumeš najbolje in tudi za njih najti kako lepo besedo. Žal je vse manj ljudi, ki to počno in vse več takih, ki jim Božič pomeni le nekaj lučk in prezgodaj zaprte trgovine.
  Iztok, zapis vreden tebe. Lepe praznike še naprej.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za te reči jaz ne rabim božiča, kolega, jaz to opravim med letom. Po tvoji logiki je božič metanje ven, kao, da popraviš krivice, ki si jih naredil čez leto. Ne kupim, popravi jih takoj, ne čakaj do božiča, pa do ljudi bodi kul skozi vse leto ne pa le enkrat na leto, ker se pač mora. Kot dan mrtvih, čez leto grobovi samevajo in so neurejeni, na dan mrtvih pa se folk vrže ven in gor nameče na tone sveč in rož, ki potem zgnjijejo, saj ni nikogar do naslednjega dneva mrtvih. Ali dan žena, ko mož kupi ženi rožo in je prijazen, potem pa spet kreten, saj ima v glavi, da je samo dan žena za take reči.

  Glede zapisa, raje se vprašaj koliko ljubezni dobiš čez leto, da si v svojim komentarjih ponavadi zagrenjen, tečen in zoprn. Očitno premalo, tudi za božič.

 3. NoMercy pravi:

  … in mir na svetu :P
  jasno: po moji meri :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na svetu ga žal nikoli ne bo, raje ga najdimo v svojih srcih, seveda po naši meri :)

 5. Bojan pravi:

  Drži, kar se tega tiče imaš zelo prav. Ljudje bi morali biti
  taki ves čas. Biti prijazni do žena in obiskovati grobove.
  Hotel sem povedati le, da Božič pooseblja vse to.
  Aja, še to. Toliko zaničevanja, blatenja in posmehovanja težko najdeš kje drugje, kot v tvojih zapisih, zato mi res ni treba očitati, da se jaz tečen in zoprn. Tebi je to vsak, ki ti ne prikimava in te odobrava.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če hočeš pravo blatenje in zaničevanje in posmehovanje, pojdi na kak drug blog, pa boš videl, da sem jaz nula glede tega. Čvekaš na pamet, kot večina modelov, ki slabo poznajo moj blog. Isto velja za to, da naj bi bil tak in tak do tistih, ki se z mano ne strinjajo. Eno se je nestrinjati, drugo pa je napadlno in žaljivo jebati v glavo. Do takih mi pa res ni treba biti prijazen. Nikoli, ampak res nikoli nisem bil napadalen in žaljiv do nikogar, ki se ni strinjal z mano in je to pokazal na dostojen način. Če nisi totalni idiot in provokator, to prekleto dobro veš. Mi je pa vedno totalno debilno, da lahko vsak kurac v komentarju nastopi kakor se mu zljubi, ko pa avtor bloga udari nazaj, pa je takoj nesramen. Če si ti kul, sem jaz tudi kul, pa četudi se ne strinjava.

  Zdaj pa bodi dovolj, saj to ni tema zapisa.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !