Recenzija: Beyonce: I Am…World Tour

23.12.2010 ob 01:52

Tole je dokumentarec z zadnje svetovne turneje mega popularne Beyonce Knowles, ki je trajala od marca 2009 do februarja 2010 in obsegala več kot sto nastopov v več kot tridesetih državah, natančneje, na šestih kontinetih in v več kot sedemdesetih različnih mestih, tudi v Zagrebu, kjer sem, bedak zarukani, manjkal. In Beyonce obvlada, Beyonce je diva, tako  kot nekoč Diana Ross, če  potegnem prvo vzporednico, ki mi je padla na pamet. Zares odlična pevka in plesalka, ki na odru izvaja pravi cirkus, pravi spektakel, ki se ga ne bi branil niti pokojni Michael Jackson, njen veliki vzornik. Dokumentarec, ki mine kot bi trenil, je dejansko promocija odličnega albuma I Am Sasha Fierce, kjer se na odru na hitro oglasita še Jay-Z in Kanye West. In prav Jay je del uvodnega spektakla v Riu de Janeiru, kjer Beyonce prepeva Crazy in Love in svoje oboževalce spravlja v trans. Jp, Beyonce je ena  tistih zvezdnic, kjer omedlevajo in jokajo tudi moški. Kot pri Jacksonu,  če potegnem še eno vzporednico. Super posnetki različnih nastopov širom našega planeta, nekaj zabavnih prigod med koncerti in jasen dokaz, da je prav Beyonce ta hip ena največjih zvezd našega osončja. In to z musko, ki je resnično kul, kar je še dodaten razlog za pohvale. Beyonce zna s publiko, Beyonce zna s kamerami. Publika ji je iz roke, kamere jo imajo rade, ona pa uživa v soju žaromerov. Velikanska mašinerija ji seveda pomaga, toda glavna je njena energija, ali še bolje, glavna je njena izjemna sposobnost za prepričljivo interpretacijo pesmi, kar začutijo tudi oboževalci. Kapo dol.

YouTube slika preogleda
 

6 komentarjev na “Recenzija: Beyonce: I Am…World Tour”

 1. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zadeva je pravkar postala najbolj prodajan glasbeni DVD leta.

 2. smoger pravi:

  svet, ZDA, Evropa,… ?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če se ne motim, v ZDA. In to po vsega petih tednih od izida, kar pomeni, da je ekspresno hitro premagala vse ostale, ki so imeli dvdje v trgovinah že dalj časa.

  So pa med prvih deset tudi trije od Michaela Jacksona.

 4. smoger pravi:

  Blo bi zanimivo videt kje v ZDA (sever,jug) se boljše prodaja.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V Nashvillu se verjetno ne kaj dosti :)

 6. Vanja1 pravi:

  Spomnim se tega bloga, ko si napisal, da si manjkal, da si jezen, da ti je ta koncert Ušel, upam, da tokrat ne napraviš te napake, saj spet koncertira v Zagrebu, 17. aprila. ;)
  - http://www.koncerti.net/koncerti/view/826
  - http://www.eventim.si/si/vstopnice/beyonce-zagreb-arena-504655/performance.html

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !