Henrik Gjerkeš očitno iskal razloge za odstop

21.12.2010 ob 20:00

Da v naši vladi nekaj ne štima, dokazuje tudi odstop minsitra Henrika Gjerkeša, ki so ga policisti dobili med vožnjo v pijanem stanju. Če bi bil s svojim delom zadovoljen, gotovo ne bi podal odstopa zaradi takega prekrška, ampak bi se na vse pretege trudil dokazovati, da zadeva ni taka kot zgleda in si skušal olajšati situacijo. Še več, vladajoča koalcija bi lahko preprečila, da bi dogodek sploh prišel v medije, Gjerkeš pa bi se rešil tudi kazni. Saj znajo, če hočejo, mar ne. Toda tokrat je šlo očitno za priročen razlog, da minisiter zapusti svoj položaj, kar pomeni, da ni bil srečen v svoji koži. Še bolj kot to pa me čudi dejstvo, da ga je Pahor tako z lahkoto spustil iz rok in se niti trudil ni, da bi ga prepričal v nasprotno.

No ja, lahko pa da se motim in je Gjerkeš zares visoko moralen možakar, ki bi ga uničil ugovor vesti, če bi ostal minister, kar pa ne kupim, saj bi moral vedeti, da ministri v javnosti že dolgo časa nimajo več ugleda, saj počnejo stokrat hujše reči kot je vožnja pod vplivom alkohola.

 

23 komentarjev na “Henrik Gjerkeš očitno iskal razloge za odstop”

 1. Tadej pravi:

  Tole smrdi tudi meni. Pa bedni so mi poslanci desnice, ki so bili polni sebe in so komaj čakali, da minister odstopi zaradi te “velike” greške. Res me zanima, če niso nikoli pijani za volanom. Če so, zakaj ne odstopijo. Razumljivo, da ne, saj jih policija ni dobila. Odstopi tako tisti, ki ga dobijo, ne pa tisti, ki je moralno na visoki ravni.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako. Le zakaj jih niso vprašali, ali bodo tudi oni odstopili, ko bodo naslednjič pijani sedli za volan. In kot si rekel, boli Gjerkeša za moralo, finta je le v tem, da so ga ujeli. Me pa še vedno zanima, kaj je pravi razlog, da je ponudil odstop. In seveda, zakaj ga je Pahor tako mirne duše sprejel.
  Gjerkeš pa bi bil zmagovalec, če bi odstop ponudil, Pahor pa ga ne bi sprejel in bi ostal minister. Tako bi pridobil na ugledu po moje. Zdaj je pač bivši minister, ki so ga ujeli policaji.
  Tudi Jelinčiča so, če se ne motim, pa zaradi tega ni nikoli odstopil z mesta šefa stranke. Še v svoj prid je obrnil vse skupaj in naredil šov iz tega.

 3. NoMercy pravi:

  heh – kakšna luknjičava teorija zarote je tole IG_jevo mnenje :(
  Če pa nebi ponudil odstopa in ta nebi bil sprejet bi bilo pa kokodakanje o navezah, zvezah, ozadjih … :)

 4. ajda ajda pravi:

  Sem pa, ja kje drugje kot na ognju net:) brala, tam je tudi objavljena slika, kako pije pivo iz steklenice in da je imel že prej probleme z alkotom. No, to so morda natolcevanja, ker Slovenski nacionalni šport je še vedno pitje piva oz. kakšne druge pijače, če gre za še tako majhno zabavo ali dogodek, samo da je razlog, da se kaj spije. Če bi rekli, ja vsi smo ljudje, si damo kdaj duška in sprostimo zavore, a vendar od ljudi, ki so na položajih, zahtevamo brezpogojno vzorno vedenje, praktično na vseh področjih. Prednovoletne oz. novoletne zabave imajo povsod, so pa seveda nekateri, ki nimajo meje oz. mere, tako je tudi ministra zaneslo, povedal je, da je malo jedel, potem pa od 15.00 ure popoldan do 03. zjutraj pil, normalno, da je imel preveč alkota v sebi in nikakor ne bi smel za volan. Me pa čudi, da mu kdo od kolegov ni svetoval, da bolje, da ne gre z avtom, pa to še s službenim ali pa, če je pač človek, ki pometa na takšnih feštah, bi se moral že prej dogovoriti za prevoz. Res je, da sta pamet in alkohol skregana, a vseeno. Nenazadnje, so verjetno tudi šoferji, oz. šofer, ki bi ga moral odpeljati domov. Kakorkoli že, storil je napako in odstopil, kar se mi zdi edino pravilno in logično, da je Pahor sprejel njegov odstop. Kakšno pribijanje na križ bi bilo, če bi Pahor, ki je trenutno v slabi poziciji, kar se tiče priljubljenosti, njegovega odstopa ne sprejel? To je bila logična in edina možna poteza, da je to storil in seveda edina možna alternativa ministra, da je odstopil, če je morda res imel probleme s srečanjem prevelike doze alkohola, že prej. To si ugibanja, morda so tudi možnosti, ki si jih napisal ti, Iztok, a ne glede na vse je edino prav, da je ponudil svoj odstop in da ga je Pahor razrešil. Tu je veliko tistih če, če bi bil takrat na cesti kak pešec, srečanje z avtomobilom, bi bile lahko posledice hujše in usodne. V času, ko so vsi pod lupo, ko nič ne ostane skrito, bi morali voditi računa o tem, da bodo takšni ali drugačni kiksi,imeli zanje posledice. Ob tem pa seveda ne smem pomisliti na Berlusconija in toleranco, sicer v manjšini, v državi, kjer je veliko vernikov in sedež, pa še vedno ostaja na konju. Po drugi strani pa Ameriko, kjer se ne moreš zavihteti na konja, oz. vidne položaje, če si imel kakršnekoli grehe iz preteklosti, četudi gre za 30 ali več let stare. Kar se pa tiče Jelinčiča, si je privoščil marsikaj, ker je imel imuniteto in je lahko počel tudi takšne stvari. A kot je včeraj na tv rekel, da so si izmislili vse, da ni bil pijan, ker se je pač fural na to, da ga “lovijo” in čakajo na vsak njegov korak, da mu bodo lahko spodnesli noge. No, to so pa druge zgodbe. In če se sprašuješ, kaj je pravi razlog njegovega odstopa, je edini odgovor, posledica, ki jo mora vzeti v zakup in edini prav, da je ponudil odstop in potem nadaljevanje kot ga je storil Pahor.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No Mercy, z moje strani kokodakanja ne bi bilo, če ne bi odstopil. Veliko bolj smrdi mi, da je.

  Ajda, zakaj potem ne odstopijo vsi ministri in poslanci, ki so kadarkoli pijani sedli za volan? Očitno le zato, ker jih ni ujela policija. Dvojna morala.
  Je pa tudi meni čudno, da je vozil sam in da ni imel šoferja glede na položaj.
  In le zakaj bi bilo vse narobe, če Pahor ne bi sprejel odstopa? Saj minister ni svetnik, saj vendar ni koga ubil. Saj tole pitje za praznike ne ovira njegovega dela.
  To se mi zdi trapasto.

 6. ajda ajda pravi:

  Ne gre zdaj o tem, kaj je prav in kaj narobe, pa da so bili tudi drugi poslanci kdaj v rožicah, pa ne samo poslanci. Tako bi morali vsi ravnati kot je ravnal Gjerkeš. Da pa Pahor ne bi podprl tega, ne kliči vraga:))), bi bil tak napad nanj, z vso razpoložljivo municijo, ki jo premore opozicija in ugotovitev bi bila, če malo karikiram ali pa ne, Pahor je tudi pijanec. No, bolje, da ni tega scenarija, ki bi verjetno komu v opoziciji prišel prav, a po po domače povedano, jih je zajebal s svojo pravilno odločitvijo

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej je Gjerkež žrtev za čiščenje imidža vlade?

 8. ajda ajda pravi:

  Ne vem ravno, če lahko govorimo o čiščenju madeža, ker v tem primeru, je Pahor čist kot solzica:)). Bi pa, kot sem zapisala v prejšnjih postih, bil velik madež, če bi Gjerkeša ne razrešil. In ne glede na ali je prav ali ni, alkoholiziran voznik ne sodi za volan, sploh pa tak, ki je očitno dolgo žural in morda tudi utrujenost naredila svoje, da je bil opazen. Vedno je treba imeti v vidu, kaj pa če takrat na cesti ne bi bil sam npr. in bi bile posledice grozljive.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še vedno se ne strinjam, saj se mi zdi, da javnost na to ne bi gledala tako strašno, še posebej, ker je Gjerkeš sam podal odstop in že s tem naredil častno dejanje. Pa še kazen bi fasal in s tem dokazal, da tudi za ministra veljajo ista pravila kot za navadno rajo.

  Zdaj pa se mi zdi trapasto, saj tudi navaden državljan ne izgubi službe, če ga policaj ustavi v pijanem stanju.

  Tole je bolj papežko od papeža in meni zelo smrdi.

 10. STELA pravi:

  itak, da je čudno vseskupaj…zdaj so namreč naglas začeli umno razmišljati, če ne bi zmanjšali števlo ministrstev…nad kandidatko, ki jo je predlagal desus Pahor namreč ni preveč navdušen

  jao, povsod je teorija zarote:)))

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej dejansko šparanje :)
  Ali pa kupčkanje Desusa za novo ministrico.

 12. STELA pravi:

  pa nisem prepričana, da bi bilo to šparanje na pravem mestu…zadnjič sem se zgrozila, ko sem slišala, da je ZPIZ “zapravil” več kot 1mio eurov, ker je nakazoval pokojnine osebam, ki so že preminule………živela reforma, ta nas bo res rešila:(

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, pa so denar potem vzeli nazaj ali so vzeli svojci?

 14. STELA pravi:

  tega niso povedali…zadeva je na začetku, saj je to ugotovila revizija oz. računsko sodišče

 15. niko pravi:

  Ampak pri tem načrtu je Gjerkešu očitno bog pomagal, da mu je pravi čas zrihtal defekt za začetek plesa, KAJNE?

 16. mina pravi:

  Tole je precedens na slovenski politični sceni, pa karkoli že da je razlog odstopa, alkohol zagotovo ni. Je pa s temle dejanjem začrtal prihodnost. Ko bodo naslednjič nekoga dobili pijanega za volanom, bo praktično moral odstopiti, hotel ali ne. Predstavljaj si, da jutri nekoga dobijo pijanega, on pa ne ponudi odstopa. Pa zapovrh bi bil še bolj pijan, bi se kar zgrudil iz avta. Javnost pa v luft, primerjanje stopnje alkoholiziranosti, zahteva da Pahor ministra takoj odslovi itd itd itd. Ja, tale vladna poteza je zelo čudna, bo pa zagotovo imela posledice v prihodnosti. Po mojem bodo to še obžalovali, sploh, če bodo ulovili kakega “našega”. Da bi pa poskušali take incidente pomesti pod preprogo, pa jaz sploh ne verjamem. To je danes postalo praktično nemogoče. Poglej kaj se je naprimer zgodilo pri Baričeviču, vse so hoteli zataškati, javnost nikoli ne bi zvedela, a lej ga hudiča, ko je ena kamera na mobitelu škljocnila – tole jim je morala biti velika šola, zato bodo v bodoče verjetno raje javnost sami obveščali in se dobro pripravili, kako to izvesti, kot pa da javnost izve od nekega neznanega mobitela, v vladi pa jih potem dobijo nepripravljene in se morajo vaditi.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, ipak je bil baričevič večja pizdarija, saj je umrl. Če ne bi umrl, v javnost ne bi prišlo ničesar. Je pa tudi res, da so potem pretiravali z vsem skupaj in škandale delali tudi iz povsem normalnih reči.

  Prav tako dvomim, da bodo zdaj vsi podali odstope v podobni situaciji in da jih bo šef vlade sprejel. Tule je bilo nekaj drugega pomoje.

  Zadeva je vsekakor neka prelomnica, se strinjam, toda po moje se iz nje ne bo naredilo neko pravilo.

 18. NoMercy pravi:

  kam politično se uvrščajo ljudje, ki ne sprejemajo stvari kot je podana?
  In potem se vedno išče neke tipe, ki imajo kot lutkarji niti v rokah :)
  Po moje gre za nezrele ljudi s preveliko otroške domišljije :)
  Npr: za to, da Urška še ni noseča je zagotovo kriv Forum 21 in udbomafija, ki JJ_u ne data, da bi se koncentriral na svojo zdravnico :)

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mene bolj skrbijo ljudje, ki verjamejo vsemu, pa če je še tako sumljivo in privlečeno za lase.

 20. mina pravi:

  Iztok, ni štos v velikosti pizdarije, štos je v prikrivanju. Vse pizdarije, velike ali majhne, se s prikrivanjem razbohotijo.

  p.s. na moje zadovoljstvo gre očitno tudi Slovenija v smeri, kjer nisi več frajer, če voziš pijan in se potem še en mesec hvališ kako si faca ker si pijan vozil. ;)

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vendarle je razlika med majhno in veliko pizdarijo, se pravi, ali skrivaš malo ali res veliko zadevo. Tega ne bi enačil in prav zato se mi zdi razlog za odstop tokrat sporen in skrajno nenavaden. Četudi bi skrival, bi še vedno ostalo le to, da je bil pač pijan za volanom ne pa da je ukradel 100 tisoč evrov in podkupil lastnike Patrie.

  Da nisi frajer, če voziš pijan, pa že dolgo časa velja, še posebej od tistih groznih prometnih nesreč dalje.

 22. STELA pravi:

  kako velika je, od 1 do 10, SCT pizdarija ?

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  10, kot Vegrad recimo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !