Michael Jackson: Michael

13.12.2010 ob 01:05

Najbolj na živce mi gre dejstvo, da imajo nekateri posamezniki še vedno v glavi, da Michael Jackson po albumu Thriller ni naredil ničesar več. Kot da so pozabili na Bad, Dangerous in na History, hudiča, tudi na Invincible, ki ga bodo itak v celoti razumeli šele sto let po smrti, saj je tako zelo moderen in pred časom, da mu komaj sledim tudi sam. Še bolj blesavo mi je dejstvo, da ti ljudje vsem oboževalcem solijo pamet, da niso objektivni, ko ocenjujejo Jacksonove nove izdelke. Rekoč, da si nočejo priznati, da je Jackson od Thrillerja dalje nula in da so vsi komadi na albumih Bad, Dangerous, History in Invincible, navadno sranje. Kot dejstvo, da imajo v glavi, da bi morali vsi komadi zveneti kot Billie Jean, saj so v nasprotnem primeru pod nivojem in razočaranje.

Dovolj filozofije, rekel bom tole. Thriller je odličen, toda Bad in Dangerous sta še boljša. Na History in Invincible pa je prav tako cel kup mojstrovin, ob katerih vsi drugi glasbeniki izpadejo kot Damjan Murko. Jp, dragi moji, bistvo albumov Michaela Jacksona je tudi v tem, da so vsi komadi enako dobri in da ne gre le za dva hita, kjer je vse ostalo pač mašilo, da lahko pevec reče, da je izdal album. Jacksonov album je celota, Jacksonov album je dogodek, Jacksonov album je pisanje glasbene zgodovine. In prav oboževalci so tisti, ki bi najbolj zamerili površne pesmi in bi vihali nosove nad padcem kvalitete, zato nimam pojma od kod te debilne izjave o pomanjkanju objektivnosti. Prav oboževalec je najbolj objektiven, saj se spozna na pevca in lahko edini zares dobro oceni njegovo delo.

Prav zato sem bil tako zelo na trnih, da v roke končno dobim najnovejši izdelek, ki ga je Jackson planiral že od leta 2001 dalje, pa mu ga zaradi številnih težav žal ni uspelo posneti in pripraviti do konca. Hej, folk, tole je novi album Michaela Jacksona, po devetih letih, jebemti. Novi album kralja popa, novi album človeka, ki si je na novo izmislil pop. Novi album glasbenega genija, na katerega sem čakal devet let. In novi album, ki ga Jackson žal ni dočakal.

Prav zato seveda ne morem mimo pomislekov, če bi ga blagoslovil, če bi bil zadovoljen z njim, če bi sploh izdal kako od posnetih pesmi, če bi pesmi popravljal tako glasbeno kot kar se tiče vokala in besedila. Ne morem vedeti in to me jezi. Ne morem vedeti, ali se Michael obrača v grobu, ali navdušeno ploska Akonu in Teddyju Rileyju, ki sta dokončala najboljše pesmi na albumu. Razjezile so me tudi pizdarije okoli tega, ali je Michael res zapel nekateri pesmi, ali so jih končali drugi pevci, ki uspešno oponašajo njegov vokal. Če ga res oponašajo, potem so ga tokrat oponašali najbolje doslej, saj se njih0ve ostali pesmi slišijo veliko slabše. Raje bi rekel, da so bili nekateri vokali očitno posneti v slabši kvaliteti, pa so jih morali potem pač malce popačiti. A to je še vedno Michael Jackson, jebemti. Če je kdo drug, bi ga rad srečal, mu stisnil roko in ga proglasil na novega Michaela Jacksona in za najboljšega pevca in interpreta vseh časov.  Razumem gnev gorečih oboževalcev, razumem teorije, razumem pomisleke, razumem celo argumente, toda ne bom dopustil, da mi to zjebe užitek ob novem albumu Michaela faking Jacksona, na katerega sem čakal devet let.

Dovolj filozfije, gremo k recenziji albuma, ki ga zadnje čase poslušam kot podivjan, saj sem si želel ustvariti zares iskreno mnenje.

Novi album Michaela Jacksona je dober, če ga primerjam z ostalimi albumi Michaela Jacksona. In odličen, če ga primerjam z albumi ostalih glasbenikov tega žanra. Tisti, ki ga šinfajo, pozabljajo prav na to drugo in imajo pač  v glavi, da ni tako dober kot Thriller in Bad. Lepo vas prosim, zavrtite si albume od ostalih pop in r&b glasbenikov, nato pa si zavrtite novi album Michaela Jacksona. Če razlika ni jasna, smo v krizi in nam res ni več pomoči. Na ostalih albumih sta zares dobra dva komada, pri Jacksonu so dobri praktično vsi. To je ključno, tudi to je bistvo vsega skupaj.

Čas je, da gremo k posameznim pesmim in da vam zaupam zelo iskreno mnenje o vsaki izmed njih.

Hold My Hand mi je super, odkar sem videl še spot, mi je še boljša. Prava poskočna balada, če poenostavim. Akon je delo opravil odlično in mu lahko samo stisnem roko ter se mu opravičim, da ga na začetku kariere nisem ravno spoštoval.

Hollywood Tonight me še ni povsem prepričala, pokvari pa jo predolg govorjeni del. Jackson druge kitice očitno ni posnel, pa so jo morali menjati z govorom, kar je škoda, saj bi bil Hollywood Tonight lahko veliko boljša pesem.

Keep Your Head Up mi je najboljša pesem albuma in ena najboljših pesmi Michaela Jacksona doslej. Dvomljivi vokali gor ali dol, tole je vsaj zame nova klasika in balada, ki jo lahko brez slabe vesti postavim ob bok mojstrovinam Man in the Mirror in Heal the World.

I Like the Way You Love Me je preveč na izi, če povem preprosto. Ne prepriča me, nima dovolj moči, brez razmisleka jo proglasim za najslabšo pesem albuma.

Monster je povsem druga zgodba. Zakon komad, kjer nekoliko lajnast refren vrhunsko reši 50 Cent, ki izvede najboljši rap svoje kariere.

Best of Joy mi je podobno kot I Like the Way You Love Me nekoliko premehka, a vseeno lepa.

Breaking News me je sesula že mesec nazaj, ko so jo prvič zavrteli na Jacksonovi spletni strani. Vrhunsko besedilo in produkcija Teddyja Rileyja, za katero bi lahko vsi ostali pevci ubijali. Četudi je vokal nekoliko popačen, je pesem čisti presežek.

I Can Make It Another Day je kot veste duet z Lennyjem Kravitzem, ki mi je od nekdaj totalni car in ga spoštujem skoraj tako zelo kot Michaela Jacksona. Okej komad, ki pa bi glede na ekipo vseeno moral pustiti boljši vtis.

Behind the Mask mi je glasbena mojstrovina. Hudičevo strupen in seksi komad, ki pa ga malce pokvari dance refren, če poenostavim.

Much Too Soon pa je lep in nostalgičen zaključek, ki se mu resda pozna letnica, a vseeno pooseblja vokal in interpretacijo Michaela Jacksona.

Da povzamem, najboljše pesmi albuma so mi Keep Your Head Up, Breaking News, Monster in Behind the Mask, zaostajata pa Best of Joy in I Like the Way You Love Me, ki pa sta napram ostali sceni še vedno mojstrovini, če povem trezno. Jp, težko je ločevati pesmi Michaela Jacksona, a naj bo, če že moram.

Škoda je, da niso na album dali tudi All I Need in Blue Gangsta, ki sta na splet prileteli ravno v teh dneh, toda očitno šparajo za naslednje projekte, ki jih bo vsaj po napovedih še veliko. Zelo me zanima material, ki ga je Jackson delal z R. Kellyjem, pa material, ki naj bi ga doma hranil Teddy Riley. Pa pesmi, ki so ostale od albuma Invincible. Pa seznam preko dvestotih pesmi, za katere še vedno nisem prepričan, če so sploh posnete ali pa so ostale le pri idejah. Je pa škoda, da Michaela ni več z nami, saj bi bile vse te pesmi še veliko boljše, še bolj dodelane, še bolj vrhunsko podložene. Tudi tiste, ki jih je zanj pripravljal Ne-Yo in ki jih žal ne bomo nikoli slišali, saj so ostale le na papirju. Michael bi nam dal še veliko, še vsaj kake tri Thrillerje in Bade. Ker ga ni več z nami, bodimo hvaležni za material, ki nikakor ni slab, pa četudi imamo občutek, da bi ga Michael naredil še bolje.

Kakorkoli že, novi album Michaela Jacksona je zelo dober, je super mešanica popa in r&bja, ki v teh jebenih auto tune časih boža dušo in še tako lesenega človeka dvigne na noge.

 

243 komentarjev na “Michael Jackson: Michael”

 1. KlemenILM pravi:

  Oboževalec je najbolj objektiven…kaj pa tebi seka?

 2. Zvezdana pravi:

  Iztok, hvala, da si tako dobro opisal svoja čustva ob izdaji albuma. Prav smejala sem se, ker si tako nazorno “zasolil” svoje komentarje. Pridružujem se tvojemu mnenju.
  No, glede razvrstitve pesmi imam seveda kot ženska nekoliko drugačen okus. Verjetno imamo ženske vseeno raje nežnejše pesmi, zato je meni vseeno zelo všeč “I like the way you love me” in pa seveda “Hold my hand” in “Another day”. Ampak na splošno sem tudi jaz ugotovila, da tokrat poslušam ves čas kar cel album skozi in ne le kakšno posamezno pesem. Edino Monster je res pretresljiv, posebno tisti krik na začetku in tisto streljanje (ali kaj?) v sredini. Sem jo dvakrat preskočila…Nekaj “strašnega” in srce parajočega je v tej pesmi in Michael je očitno zelo jezen! Mi je pa v pesmi všeč tista razlika med jeznim Michaelom in zapetimi besedami …too bad, too bad… Drugače pa je pesem zelo dobra, samo trenutno nisem v takšnem razpoloženju, da bi poslušala to pravzaprav žalostno pesem.

  Video spot od “Hold my hand” mi je tudi zelo všeč in upam, da se bo pesem povzpela na prva mesta lestvic. Všeč mi je predvsem to, da v videu nastopa toliko otrok, kar bi Michaelu sigurno bilo tudi všeč. Edino malo preveč je morda natrpan, hočem reči, zdi se mi, da se malo prehitro menjavajo prizori.
  No, vse to je le moje laično mnenje. Glasbeniki in strokovnjaki prav gotovo ocenjujejo skladbe drugače, jaz pa samo s srcem in ljubeznijo do Michaela…

 3. natalija.iztok pravi:

  Ja album je fantazija in nama osebno so vse pesmi pisane na kožo. Res je, da ni ga pevca, ki se lahko pohvalil, da so vse pesmi na albumu dobre. Ko pa pomislimo, kako bi še to dodelal Michael in kot si omenil, kaj vse bi nam še nudil naju zaboli srce.
  Dodajam še en filmček,Slike za ta video je podaril eden izmed slo fanov, ki je kot 13 letni fantič začel v spremstvu prijatelja in starejšega brata obiskovati MJ koncerte. Povedal je, da so bila doživetja neverjetna. Koncerte je obiskal šest krat. V Pragi, ko je Michael prvič uporabil sceno z raketo je bil v drugi vrsti. Slikal je koliko so mu dopuščale možnosti in neverjetna gneča in oprezanje varnostnikov, ki so fotoaparate, ki so jih dosegli enostavno zasegli in metali v koše. Na tem koncertu je bilo okrog 150,000 ljudi. Na prvi turneji je njegove koncerte obiskalo 4,5 milijona ljudi in ves denar od vstopnic je podaril v humanitarnim organizacijam. Kip na slikah je bil visok nekaj metrov in so ga selili na prizorišča koncertov.
  Po njegovih besedah je bilo nepozabno in z ogledom slik smo malenkost podoživeli vse to magijo.

  http://www.mojvideo.com/video-memory-mj-fani/7ff98c3df4ee5098f53a

 4. Michaela pravi:

  naj samo povem da je mi je srčni utrip zdejle kos sem pogledala te slike v videu narastel na 200………..nikoli si ne bom odpustila, da leta 97 (če že ne 92) nisem “ušla” od doma vsaj do Prage :( ((( Še zdej ne morem verjet, da Michaela nikoli nisem videla v živo :( (
  Kar se albuma tiče je bilo že mnogo povedanega. Je pa to album pri katerem so mi takoj vsi komadi zlezli pod kožo in si CD vedno predvajam od začetka do konca….no, pri Behind the mask dam parkrat na replay :) ))

 5. natalija.iztok pravi:

  Kot je rekla Michaela izgubljen čas ,ki ga ne bi smeli zamuditi.

 6. RHYME-G pravi:

  kul recenzija…samo Best of Joy nisi zašteku v pravem pomenu..da je to pesem namenjena Fanom in opiše ljubezn ki jo čutimo….da je MJ tisti edini ki ti stoji ob strani,tist občutek ki ti ga da v srcu,ko nimas nic druga,te vsi pustijo na cedilu,je tuki še vedno MJ!..I AM FOREVER,WE ARE FOREVER!….
  In MJ je biu tud smisel življenja fanom,in zdej ko ga ni več,je vse izgubljeno,pa tud zato je dost fanov naredil samomor ko so zvedl da je umrl!
  (tisti ki niso Fani si sploh ne morjo predstavlat ka MJ pomeni fanu! )
  Ampak vseen,bo njegova glasba tle za vedno..in ko poslušaš Best of JOY ,pozabis na ta da je MJ mrtu!in se spomnems na to LOVE,in vse kar si dau skos zarad njega,vse spomine…!

  In treba še upoštevat da je to zadnja pesem na keri je delu in da je pri 50ih letih meu še lepši glas in zveneu super kot pri 25 ih…
  in tud komad ni čist dokončan kot bi mogu bit ,a je vsaj več ko 50 % to je kul!

  Kar se pa tice te objektivnosti pa treba vsem povedat da res so MJ fani zlo zbirčni….in da če ne biu michael biu tak kul kot je…ne bi meu tok fanov! zaka mislis da ma MJ tok fanov??
  In pravijo ja muska je ok..a on kot osebnost pa ne! a mi fani nam je glih zarad osbenosti on tak kul!
  pa to niso taki fani ko jih ma LADY gaga! to so fani ki nardijo za MJa vse! tud taki ki se operirajo da zgledajo tak kot on…tud taki ki so dal zadne kovance da so sledil MJu po celem svetu in spal na mrzlem sam zato da bi ga vidl za 3 sekunde! fani ki so stal zuni z napisi proti SOnyu…in take in drugace stvari.ki jih počneo samo MJ fani!
  ker ima samo MJ tako moč!
  MJ ni bog,je pa najblizja stvar bogu kar je možn!

 7. natalija.iztok pravi:

  Dobro povedano in se popolnoma strinjva s tem.

 8. Zvezdana pravi:

  Rhyme-G,
  tudi jaz sem že razmišljala o tem, da je Michael svetnik. Ne hecam se, čisto resno mislim. Tako izjemna moč nad ljudmi, izjemno povezovanje ljudi ne glede na raso, starost, vero, družbeni položaj, njegova ljubezen do obrobnih skupin in posebno otrok, izjemna darežljivost, nežnost in dobrota, vendar tudi zelo težko življenje in izjemno težke življenjske preizkušnje…vse to so splošno znane značilnosti svetih ljudi.
  Mislim, da je Michael “svetnik moderne dobe”, kot kristjani v zadnjem času imenujemo nekatere osebe, ki so postale čudežno poznane po vsem svetu (na primer mati Terezija, papež Janez Pavel II) in ki bodo razglašene za svetnike. No, karkoli že bodo drugi menili o Michaelu, zame bo vedno sveti mož in mi bo zgled dobrote in ljubezni do soljudi.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  KlemenILM, prav oboževalec bo najprej opazil napake in bentil nad dejstvom, da njegov idol ni naredil tako dobrega izdelka kot bi ga moral.

  Zvezdana, too bad del je tudi meni enkraten.
  Glede svetnika nisi daleč v razmišljanju, še posebej, če pogledamo koliko dobrodelnih reči je naredil za otroke.

  Natalija&Iztok, krasen video.

  Michaela, tudi meni je Behind the Mask čedalje bolj všeč.

  Rhyme, štekam, a vseeno me ne prepriča povsem. Glasbeno mi je preveč prozorna. Se pa strinjam, da je čudovito odpeta.

 10. Thomas pravi:

  Tudi moja malenkost je prišla na vrsto, da poda svoj komentar. Čeprav nisem ravno med prvimi, to nikakor ne pomeni, da se mi s poslušanjem albuma ni zelo mudilo, prav tako to ne pomeni, da sem z nakupom albuma čakal prav do danes. To preprosto pomeni, da z recenzijo nisem želel hiteti, hotel sem si vzeti čas. Hotel sem si album dovolj impregnirati “pod kožo”, da lahko vtise opišem kot nekaj drugega, kot le nekaj na prvo žogo.

  Naj še zapišem, da sem pred nakupom albuma slišal le tisti dve pesmi, ki sta bili uradno objavljeni na Sonyjevi strani – se pravi nobenih leakov. Vzdržati se je bilo težko, vendar vredno.

  1. Hold My Hand: prijetno zveneča pesem, duet z novodobnim pevcem. Ko je HMH ušel pred dvemi leti v javnost, v stari preobleki seveda, name ni naredila tolikšen vtis kot morda nekatere druge balade, po katerih Michael slovi (Heal The World, Man In The Mirror, …), vendar pa sedaj seveda nanjo gledam z drugačnimi očmi. Morda je k tem pripomogla druga preobleka, morda se mi je takrat zazdelo, da je premalo Michaelovih vokalov in preveliko Akonovih, težko rečem. Vsekakor pa je pesem ponudila tudi zelo ganljiv spremljevalni video, ki prav dobro zajema pomen Michaela za njegove fane ter njegovo omniprezenco tudi v post 25/6 obdobju.

  2. Hollywood Tonight: ta pesem me je fascinirala takoj ob prvem poslušanju. Refren je neverjetno melodičen, zelo lepo zraven paše Michaelov beatbox, ki se razteza preko celotne pesmi. Kot pravi desert pa izpade žvižganje na koncu pesmi, ki komadu poda nek blažen občutek večnosti, katerega lahko interpretiramo v kontekstu Michaela Jacksona, ali pa morebiti celo v kontekstu življenjske poti same pesmi, kar se bo pa še izkazalo. Upam pa si trditi, da je to pesem nujno treba izdati kot singel, saj bi na radijskih valovih znala delati čudeže.

  3. Keep your head up: tole bo prva pesem, za katero sem zasledil, da obstajajo dvomi o njeni avtentičnosti, kar se tiče vokalov. Priznati moram, da na to ne bi sam nikoli pomislil, ne pri tej pesmi (česar ne morem trditi pri Breaking news, ampak o tem kasneje). Nekoliko prepogosto je slišati, da so malo predaleč šli pri elektronskem spreminjanju Michalovega glasu, kar je opazno pri vibratu, ampak dvomim, da bi mimoidoči poslušalec, splošna publika, zelo mimobežen fan to opazil. Zelo lepa pesem, vendar ne bi šel tako daleč, da bi jo postavil ob bok Heal The World ter Man In The Mirror.

  4. (I Like) The Way You Love Me: zelo prijetno me je presenetil začetek te pesmi. Pravzaprav me je kar nekoliko vrgel po tleh, saj na samem začetku slišimo Michaela v precej nenavadni situaciji, namreč ko po telefonu daje navodila za snemanje te pesmi. Sicer sama navodila trajajo le 10 sekund, vendar pa iz njih lahko zaznamo, kakšen perfekcionist je Michael bil pri snemanju glasbe. Če gre za vzorčni posnetek in ne za izjemo, potem je lahko domnevamo, da je Michael pri samem sestavljanju svojih pesmi bil zelo prisoten in da je imel zadnjo besedo on sam. Meni osebno se zdi prav nenavadno, da izvajalec daje tako natančna navodila, na primer kje naj zazveni akkšen instrument itd.
  Sama pesem je nekako zelo ljubka “zaljubljenska” pesem. Postavil bi jo nad You Are Not Alone, recimo.

  5. Monster: OMG, tale komad pa ubija. Mene je ubil že ob prvem poslušanju, kolikor me je še sploh ostalo živega v zadnjem letu in pol. Izkazalo se je, da je to pesem, ki jo najpogosteje ponovim po poslušanju albuma. Sam začetek je presenetljivo nenaden, uvodni vokali so zelo hitro odpeti, zatem pride Michaelov visoki glas, ki ob malce strašljivem ozadju pesmi deluje zelo prijetno (da ne omenjam samega dejstva, kako lep je Michaelov glas v visokih tonih!). No, potem pa refren. Refren pa bi si zaslužil posebno rubriko, posebno recenzijo! Melodija, udarnost, besedilo, ki opisuje Michaelov vsakdan, grozljiv vsakdan, ampak bil je njegov vsakdan, četudi bi si pred tem dejstvom hoteli zatisniti oči. Na Michaela so povsod prežali pošasti v obliki paparacijev in firbcev. Michael je spadal med najbolj fotografirane osebnosti na svetu, celo bolj kot pokojna princesa Diana, pa je že ona odkrito veljala za žrtev paparacijev. Michael dejansko nikamor ni mogel, da bi povsem ušel svojemu slovesu. No, razen na Neverland morda, pa še tja so pošasti vdrle in mu odvzele nedolžnost in domačnost.
  Poleg vse naštete genialnosti pa je ritem tega komada takšen, da človeka zaboli tudi samo dejstvo, da nikoli ne bomo videli Michaela, kako se “zamuva” ob melodiji Monstra, kajti kar vidim, kako sunkovito bi se ob tem gibal. To je pa zadnja žalost tega komada, žalostni sklep že tako žalostne zgodbe.

  Sorry, ne morem mimo tega, kako genialno sovpada Michaelov visoki glas v to temačno okolje.

  6. Best Of Joy: spet neverjetni vokali. A je možno, da je posnel kar dve pesmi z neverjetno visokimi toni? A je po Butterflies to dejansko bilo ponovljeno? Sem mislil, da je B “a one off”. Spet dokaz, da Michael preseneča, milo rečeno.
  Besede “I am forever” seveda grenko zadonijo za vsakega fana, za nekatere, med nje spadam tudi sam, pa pomeni pot nazaj v času, ko nikoli nismo pomislili, da bomo kdaj ostali brez svojega heroja, brez svojega sonca v oblačnem vremenu življenja, brez svoje zvezde, ki nam je tako dolgo razsvetljevala temačno nebo vesolja. Kljub temu pride na misel starorimski rek “Ars longa, vita brevis.” Michael, spomin nate bo živel večno, prav tako bolečina z 25/6…

  7. Breaking news: najprej objavijo uvodnih 15 sekund pesmi, skupaj z naslovom. Milo rečeno me je vrglo na zadnjo plat, da je Michaelu uspelo posneti pesem na to temo, s tem naslovom, ki tretira ravno specifično obsedenost svetovne javnosti z vsem, kar se je dogajalo z Michaelom Jacksonom. In ne, ne gre za paranojo!! Tisti, ki se vsaj malo spominjate preteklih desetih let, ne boste mogli zanikati, da je svet dejansko bil obseden z Michaelom. Pri njem so bile Breaking news stvari, ki pri drugih morda niti ne bi šle preko meja lastne domovine.
  No, skratka, izjemno užaloščen sem bil, ko sem videl, kako je Sony podcenjeval zdravi razum Michaelovih fanov. Mene osebno ne moti, da so pesem morebiti “štukali” s tujimi vokali, ker morda ni bila dokončana iz Michaelove strani. Vendar pa me izjemno moti, da smo morali te iformacije izsiliti iz Sonyja. Kolikor razumem, so priznali, da je v pesmi tudi nek drug vokal, mar ne? Pa tako elegantno bi se lahko vsem tem izognili. Preprosto zapisali bi, da gre za posthumno dopolnitev vokalov, pa ne bi trpela njihova kredibilnost.
  To me zelo jezi, predvsem zato, ker gre za hudičevo dober komad in super idejo.

  8. (I Can’t Make It) Another Day: te pesmi ne razumem povsem dobro. Ni mi prav posebej pri srcu. Razlog za to je verjetno predvsem v tem, da se mi zdi prva verzija pesmi, ki je ušla pred leti, veliko boljša, saj kolikor se spomnim, ni imela toliko kitarskih rifov. Za moj okus so s tem pretiravali. Če bi jo pustil neodtaknjeno, bi bila boljša, vsaj po mojem mnenju.
  Tudi Kravitzovo sodelovanje po moje pesmi ni doprineslo kakšne posebne osebne note.

  Zanimivo v bistvu, ker tudi 50 Cent po moje ni doprinesel prav veliko pesmi Monster. Monster bi mi bil genialen tudi brez njegovega dela.

  9. Behind The Mask: ocenjujem, da bo tole ena izmed tistih pesmi, ki jih bom povsem vzljubih šele s časom. Morda bom nekoliko manj vzljubil sam refren.

  10. Much Too Soon: tale pesem pa s svojim besedilom malce srce para, že sam naslov je takšen, sploh če ga postavimo ob bok sodobnega konteksta. Tudi mi, Michael, smo se prezgodaj naučili zelo grenko lekcijo.
  Pesem me tako glasovno, kot tudi melodično močno spominja na duet z Paulom MacCartneyem, “The man”.
  Je pa kar neverjetno, da je pesem nastala v 80-ih letih, za časa Thrillerja. Ugotavljam namreč, da Michaelov glas nikakor ni izgubljal na kakovosti v kasnejših letih. Šel bi celo tako daleč, da je postal še bolj kakovosten, lepši, morda malce bolj izučen. Presenetljivo? Niti ne, temu smo bili že priča v filmu This Is It, kjer je dosegel za 50-letnika neverjetne višave (I Just Can’t Stop Loving You in Human Nature)!

  Albuma ne bom številčno ocenjeval, ker je to težko. Rekel bi le dvoje:
  1. Gre za zelo težko pričakovani album. Delček glasbene zgodovine, na katerega smo čakali celih 9 let!
  2. Sony se je izkazal za razmeroma amatersko skupino ljudi, ki ni sposobna poskrbeti za ustrezno obdelavi albuma in spodobno predstavitev za splošno občinstvo. Kot da ne bi šlo za prvi posthumni album Michaela Jacksona. Kot da si Michael Jackson ne bi zaslužil posebnega pristopa. Promocija je zelo zapoznela, malce bolj odkriti bi skoraj morali biti, kar se tiče nedokončanih vokalov. Prvi album bi dejansko moral biti tip-top, brez dvomov, brez pretiranih elektronskih prizvokov.

  Vendar pa, če potegnem zadnjo črto, sem kljub vsemu hvaležen, da sploh lahko slišimo te izdelke. Hvaležen za to, da vemo, s čim se je Michael glasbeno ukvarjal v novem tisočletju. In čeprav album poslušam z velikim spoštovanjem, si moram priznati, da bi bil drugačen, če bi Michael imel zadnjo besedo. Boljši? Zelo verjetno!

  Ko kralja ni več, kraljevskosti ni mogoče več na novo izumljati.

 11. RHYME-G pravi:

  men je pa glih zato kul:) ko je tak u izi muska…pa lep vokal.un pravi rnb/soul..Mj stil….da ti poboža dušo :)
  Baje da je komad biu dokončan pravijo v celoti,sam men se zdi da ni!

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, ti Hollywood Tonight ni pokvaril absolutno predolg govornjeni del?
  I Like the Way You Love Me nad You Are Not Alone? Uf, ta pa je močna. Meni glasbena podlaga zveni kot Backstreetboys.
  Monster je tudi meni super glede sporočila, le refren mi je glasbeno preveč lajnast. Se pa ne strinjam za 50 Centa, saj prav on po moje ta komad dvigne še višje. Itak pa po moje ni bilo druge možnosti, saj je verjetno kot pri Hollywood Tonight manjkala kaka kitica.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, meni dušo poboža Man in the Mirror, Speechless, Ben, Music and Me, You Are My Life, You Are Not Alone, Keep Your Head up…, tale mi je nekako ne. Morda moram še poslušati, kaj vem. Preveč navadna mi je glasbeno.

 14. RHYME-G pravi:

  tak lep vokal ki ga ma na tam komadu ga nima nikjer skor :)

 15. RHYME-G pravi:

  pogrešam take komade od majkla…se oni za plesat to kul….
  pa kaki taki posebni! a takih za punce pa ma zlo mal!

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vokal je krasen, mene matra muska.

 17. Thomas pravi:

  Iztok:
  Ne, tega dela sploh nisem opazil kot nekaj motečega. Sem moral prav nazaj iti poslušat, ali je res tako dolg!
  Meni je ritem fantastičen!

  A je kdo tole zasledil? Pozna kdo Melodyne? Menda je podoben autotune-u…
  http://www.spinner.com/2010/12/13/michael-jackson-vocal-controversy-authenticity-melodyne/
  Hmm…

 18. RHYME-G pravi:

  hehe vsi ste navdušeni nad monsterjem…js ga še nizi enkrat nism poslušuu ceuga,ker žau tle ne slišim Michael Jacksona v komadu

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, prvič slišim za to zadevo vsaj s tem terminom. Bi pa povsem verjel, da je to to.
  Dolg je, strašno dolg, dovolj bi bilo le uvod in potem spet Jacksonov vokal. Meni to žal pokvari komad. Pa ko bi vsaj bil kak znan glas, kot pri Thrillerju Vincent Price.

  Rhyme, napaka, komad je super.

 20. Thomas pravi:

  Rhyme:
  Tudi jaz nisem tukaj podvomil. Pri BN sem, tukaj pa ne. Bom jutri še enkrat pozorno prisluhnil!

  Iztok:
  A se ve, kdo ima čez govorni del?

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimam pojma.

 22. RHYME-G pravi:

  iztok : lah je super…sam to ni Michael Jackson :)
  http://www.youtube.com/v/KRfzf8KT2sc

 23. RHYME-G pravi:

  “It’s not Michael Jackson” – Will.I.Am
  “I heard the song that’s on the Internet now ['Breaking News'] and I’m like, ‘That ain’t Mike.’”

  Black Eyed Peas frontman will.i.am says releasing a Michael Jackson album after the King of Pop’s death is “disgusting.”

  Speaking to Austin Scaggs for Rolling Stone, the performer and producer says the new material “ain’t Mike” and that songs he recorded with the superstar will never be released to the public.

  “A couple of months before Michael died, he called me on the phone really upset,” he tells the magazine, explaining that Michael was very upset that somebody had leaked a song on the internet called “Hold My Hand.”

  “I knew this man,” he added. “And he was very critical about every single detail. He stood in the studio himself, mastering and mixing everything. How can you release a record without that Michael Jackson? It’s not Michael Jackson. I heard the song that’s on the Internet now ['Breaking News'] and I’m like, ‘That ain’t Mike.’ He wasn’t there to do his micro-Michael-managing that he did with ‘Thriller’ and ‘Billie Jean.’ It disgusts me.”

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Material, ki sta ga delala z Will I Amom me dejansko ne zanima, saj je Will zadnja leta največji drek od producentov, kar jih obstaja. Po moje take izjave daje zaradi tega, ker je fovš ekipi, ki je naredila super musko, katere on ne zna več delati.

  Glede vokala, sum ostaja, žal.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, našel podatek za Hollywood Tonight, besedilo govori Taryll Jackson, nekdanji član 3T, se pravi Titov sin in Michaelov nečak.
  Mi pa pesem postaja čedalje bolj všeč.

 26. Thomas pravi:

  Iztok:
  A res? Zanimivo! Pa se mi zdi, da sem zasledil, da Taryll nekaj prispeva k albumu, ampak nisem vedel točno kaj. Sicer pa ja, se spomnim vseh treh članov 3T: Taryll, TJ in Tito (?).

  Moram pa reči, da ne dvomim v Michaelove vokale v Monster! Ne vem no, mislim, da so njegovi.

  Se mi pa zdi ironično, da se Teddy Riley sedaj opravičuje za zamočen vibrato, ki meni sicer vedno očitneje izstopa! Kako vraga so si drznili k tem projektu pristopiti tako ležerno?!

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prebral v knjigici albuma :)
  Taryll, Tariano in Tito, imenovan tudi TJ.
  Škoda, da so nehali tako hitro, prvi album ni bil slab, pa še Michael je pomagal pri pesmi Why.

  Jaz tudi ne, še manj pa dvomim v Keep Your Head Up, ki naj bi bil tudi kao sporen. Piše pa, da je Michael back vokale za Monster snemal skozi nekakšno PVP pipo in se še posebej zabaval.

  Da so zamočili je neoprostljivo, tega si ne bi smeli dovoliti. Kot da so delali novi albuma nekega papka ne pa Michaela faking Jacksona. In to Teddy Riley, ki je drugače majstor. Joj no, kot da se jim je mudilo. Saj so imeli celo leto časa, hudiča.

 28. Thomas pravi:

  Tega jim tudi jaz ne odpustim. Sonyjeve izdelke odslej bojkotiram!

  KYHU se mi ne zdi problematičen, pač pa BN – tukaj se ne morem ločiti od svojega občutka.

  Sem pa zasledil (neuradno seveda), da naj bi Monster bil drugi singel, ker je očitno zelo priljubljen. Za video pa so na nekem forumu zapisali, da naj bi vseboval tudi posnetek Michaela v studiju, ko je snemalč Monster. Kako dolg naj bi bil posnetek in ali naj bi dejansko šlo za Michaelov glas ali le sinhronziran video posnetek, nihče ni povedal.

  Why, ja, lepa pesem. Vendar pa mi še bolj mojstrsko deluje I Need You, kjer je Michael naredil le en razmeroma kratek cameo appearance. Vedno sme sanjal o tem, kako napeto in genialno bi bilo, če bi 3T nastopili z omenjeno pesmijo, potem bi se jim pa nenadoma, ob svoji kitici in povsem nenapovedano na odru pridružil Michael. Nekako kot pri ‘N Sync v New Yorku 06.09.2001.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  BN je najbolj čuden glede vokala, se strinjam.

  Se spomnim tega z N’Sync, le da se mi je zdelo, da je bil nekam lesen :)

  I Need You pa mi je ušel iz spomina.

  Monster drugi singel? Dobra izbira.

 30. RHYME-G pravi:

  Tam kje je baje michael snemu ta Cascio komade…je neka klet..nek nizkoproračnunski studio…z mikrofonom ki zgleda tak kot moj ki sem ga meu za 10 eurov ko sm biu otrok!

 31. RHYME-G pravi:

  PVC PIPO? LOL..pa ostale dele z mikrofoom za 10 dolatrjev iz kosmičev ven???! pa ša ka bojo rekl?:) in vi vse vrjamete in slišite MJa v teh komadih ?:)
  In zdej se neki opravičujejo pa razlagajo zakaj tak zveni da so ne vem kak mogl prerihtat vokalE!

  js gledam obratno,da js prsu Jason malachi,in so njega pac prerihtal kokr so ga lahka da čim bolj zveni kot MJ in je on na vseh teh 3 komadih v večini! Keep your head up je še najbol podobna michaelu,sam tud sporna mal!

  MJ ma tak glas da lahko snema na diktafon najbol slab demo pa se ga takoj prepozna! tle so 3 novi pesmi za nov album uradno izdane kjer ma čist drugačn glas!…mogoče bi lah pomislal da ma drugačen glas,amm..ker mogočeto ni MICHAEL JACSKON ?:)
  sam moje mnenje,in mnenje michaelove družine (V CELOTI) in velik fanov

 32. Thomas pravi:

  Voila:
  http://www.youtube.com/watch?v=zMAD5XKCx_8

  Morda je malce preveč referenc na memorial v tem posnetku…

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No eto, to je razlog, da se ne sliši kul in da so morali porihtati. A to ne pomeni, da je pel nekdo drug.
  Nehaj ga že srat s tem in začni uživati v novem albumu Michaela Jacksona :)

  Ta PVC Pipe je napisan na albumu, da je snemal back vokale in se smejal zraven :)
  Zakaj pa ne, čisto njemu podobno.

  Če to poje Malachi, pa mu postavim spomenik.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spomnim se spomnim, čudovita pesem. Res škoda, da niso fantje naredil še kaj več kot le Brotherhood album in potem deset let kaseneje še enega, ki pa je takoj utonil v pozabo.

  Kaj je šlo narobe?

  Ko zaslišim Michelove backe, me spreleti srh, vrhunsko. In vedno se spomnim malce butaste, a več kot resnične izjave Pharrella Williamsa, ki je nekoč rekel, da je Michael Jackson najboljši back vokalist vseh časov.

  No ja, ni čudno, da Michael z njim ni hotel sodelovati in da ga njegova muska ni prepričala :)

 35. Thomas pravi:

  Samo nekaj pa ima Rhyme poanto, namreč da je začetek pesmi The way you love me, ko zapoje na kratko na telefonsko tajnico (?), veliko bolj podobna Michaelu kot na primer BN!

  To me zelo muči!

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma to je drugo, Thomas, po telefonu je prvinsko in neobdelano, BN pa je studijsko in predelano. Se pa strinjam, da je prav BN najbolj sporen komad. Četudi se nisem hotel obremenjevati s tem sranjem, slišim, da nekaj ne štima. Še vedno dopuščam možnost, da je bil demo porazni slab, pa so ga morali prerihtati. Če je lažen vokal, pa gre za najveljo sramoto v glasbeni zgodovini.

 37. Thomas pravi:

  Ma če je bil pa demo slab, porazen, zakaj vraga niso izbrali Blue gangster, Xcape, ali katerokoli od ostalih, avtentičnih, neproblematičnih, in po vsej verjetnosti pred 25/6 povsem dokončanih pesmi?! Kako za vraga so pri Sonyju, ki naj bi bili strokovnjaki pri ocenjevanju glasbenega trga, domnevali, da bo bolje, da en komad zmodifirajo do te mere, da je avtentičnost glasu vprašljiva, kot pa če bi v album vključili kak drug komad, ki je zanesljiv? Kako so bili zmožni tako napačno oceniti situacijo?

  To res ni dobro. Pa tudi če glas dejansko je resničen, ta pravi, so zamočili, ker so sami poskrbeli, da se je sploh pojavil dvom. Dvom, ki se je očitno razširil do te mere, da znajo biti nevšečnosti…

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na ta vprašanja bi pa tudi jaz rad vedel odgovore. Jih je že kdo zastavil Sonyju alu vsiu samo bluzijo ali je pravi vokal ali ne?

 39. RHYME-G pravi:

  mene bol skrbi .da še obstaja 13 pesmi od the Casciotov!
  se prav slisal smo 3…da ne bo na vsakem albumu po par jih gor…!??
  Ce bi blo res kar na Soynu govorijo..bi orginalni demoti prisli v javnost..da bi lah slisal orginal posnteke iz te Cascio kleti…(in tud to bi blo nujno potrebno)
  Zakaj recimo cascioti ne dajo v javnost original komade???
  Ampak slisimo sam te kao predelane na albumu!
  Kira butasta teorija,ja mogli smo predelat vokale! ne mores predelat vokale od majkla jacksona ki ma najbol specifičen glas,in vse popačit do te mere da ne zveni kot on (če je kao to on)!
  tak da tud če je to MJ….so te Cascio komadi PREKLETSTVO!
  razlog da se fajni kregajo med sabo prvič v življenju, razllog da dost fanov ne bo kupl album,razlog da so zajebal album,razlog da uničujejo LEGACY,razlog če bi michael slišu kak zveni na teh 3 cascio komadih bi znorel!in ne bi nikakor hotu da to gre v javnost….In zato se WILL I AM OGLAŠA,kar mu dam prav!

  Michael ne bi nikol snemu komade ki jih hoče dat na album v neki kleti pr enmu! sploh ne bi snemu! sploh pa cele pesmi!
  kako PVC CEVKO? michael je perfekcinost če ni najbolsi mikrofon na svetu vrjem da ne bo snemu na njega” sploh pa nove pesmi,po sojenju,za veliki COMEBACK!
  ODPRITE OČI!
  Preodug sm ze fan pa predoug ze poznam majkolv glas..pa kadar je pr njemu kej tak sumlivega,tud je!
  in ko mam nek tak občutek (povezan sm z njim in čutim ga) ma občutek ne vara!
  In tud ne vidim zaka bi druzina negova bojkotirala album …vi pa raj vrjamete SONYU!in kao uživimo ob komadih!
  LOL….ne morš uživat ob komadih če ti ne zvenijo kot majkl!

  Tud the way you love me je demo…zakaj to niso predelal in popačl?
  sej so,a se slisi da je MJ!
  zanimivo da se na cAscio koomadih ne slisi da je MJ!
  Hoolywood tonight je demo…cist nedekončan komad! a glej,vokali so predelani in popačeni,a se vsen sliši da je MJ!

  Bivsi manager od Malachija trdi da Breaking news poje Malachi in da je pesem iz 2009!

  Skratka…brezveze da debatiramo…vsak ma svoje mnenje!
  eni uživate …js ne morem :)

 40. RHYME-G pravi:

  al če hočeš takle : Jsaon malachi na svojih komadih ki jih snema zveni bol podobno MJu,kot pravi MJ na Cascio komadih!
  men se to ne zdi normalno!

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj hočeš reči? Da se Eddie Cascio laže? Da Michael v vseh teh letih, ko je živel pri njih, ni posnel ničesar v njihovi bajti? Saj si videl Oprah kako fino se je MJ počutil pri njih. Pač posran studio, slabo posneti vokali, nimaš kaj.

  Predelava je bila očitno edina možnost, da komad izdajo. Pa saj je samo Breaking News sporen, kaj ti je. Poslušaj Monster kako lepo zapoje too bad, pa Keep Your Head Up tudi ni slabo odpet, le Breaking News je res čuden.

  Se pa strinjam, da MJ ne bi bil zadovoljen s temi komadi glede vokala. Žal ga ni več in nima vpliva.

  Na Will I Ama se poserjem. Hvala bogu, da ne bo izdal svojih komadov z Michaelom, saj so verjetno grozni.

  Ta cevka je fora za backe, ne izgovor, fora, da se sliši malo drugače določen back.

  Očitno je v kleti snemal demote, ki bi jih potem posnel še enkrat v pravem studiu, kar pa žal ni ratalo.

  A ni bil ta The Way You Love Me že na Ultimate Collection?

  Jaz Michaela slišim v vseh komadih, le Breaking News mi zveni čudno, to pa priznam.

  Imaš pa poanto s temi predelavami vokalov, tudi meni ni jasno vse skupaj. Če res poje Malachi pa gre za ogaben nateg, ki si zasluži tožbo Sonyja in črno piko na Michaelov legacy, kar je neoprostljivo dejanje.

  A kot sem rekel, samo Breaking News je sporen, ostalo štima, verjamem pa, da zaradi Breaking Newsa zdaj sum pada na čisto vse komade.

 42. RHYME-G pravi:

  ne vem kdo laže!
  komu lah sploh vrjameš ??
  Ponavadi so itk prijatli od majkla tisti ki so mu obrnal hrbet!
  SO pa res Te cascio bli videt kot ok družina…sam vseen!
  Mogoc bi kej snemu za hec! sam ne pa 13 pesmi pa za album!
  v nekem bednem studiu …..to ni podobn MJu!on je prsu k njim se sprostit pa mal pozabit na probleme..ne pa snemat pa delat…čeprav nikol ne veš!
  Če bi bli cascio res pravi prijatli,teh komadov ne bi dal Sonyu…ker so bli demoti!

  ja PVC definitivno se sliši drugače:) tak da se ne prepozna da je to michel jackson
  hahah

  Monster mi je sporn,in vse skupi,…mi ne deluje kot MJ!Ceu komad…nima enga prepoznavnega pravega MJ tona notr! razn pač neki kriki ki so vzeti od drugod!
  je pa res to psihično povezano,da ne bi se druzina oglasla,pa vse ..bi mogoc komad sprejeu….ampak ce ne opazis razlike med monsterjem pa vsemi (beri VSEMI) Mj komadi kak zveni je neki narobe z tvojim sluhom!

  in najhujsa stvar da hočejo dat monster zdej za drugi single!

  a za breaking news ni dvoma da je čudn….

  keep your head up pa kot sm ze reku,eni deli ja ,drugi spet ne!

  Pa Ja ves kake probleme je ze meu micaehl z SOnyem! HALO!
  Govoris kot da so pri Sonyu svetniki in da se to za njih ne spodobi! ko je znano dejstvo da so prevaranti in huodbni ljudje v ozadju …(pa ni biu sam mottola,več jih je)
  In to je po eni strani logično,da so mogl neki zajebat,ker to je SONY!

  WIll i am zna delat musko! zato ce dela za sebe tako musko (ker ve da če bo delu drugacno musko ne bo folk tega poslusu,ni on kriv da ma folk rad bedno musko)…za majkla bi zihr naredu kul komade,kot jih je delu takrat..kot recimo WHERE IS THE LOVE in ostali kul komadi od black eyed pies v tistem času!
  Michael je tist ki je delu melodije,will i am pa pač drumse itd…standard postopek!

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi ko zapoje “too bad” ti ni Michael?
  Pa saj ne govorim, da verjamem Sonyju, govorim to, da ne slišim, da ne bi bi bil Michael. Meni je Michael, tudi v Monster, veliko bolj udaren in zanimiv kot v Best of Joy. Le zakaj bi moral vedno peti umirjeno in z visokim tonom. Pač stil 2000 Watts in še kaj. Breaking News okej, je čuden, ostalo ni. Ne ga srat no.
  Najbolj ironično pa je to, da so ti Cascio komadi glasbeno veliko boljši od tistih, ki kao niso sporni.

 44. RHYME-G pravi:

  Tarryl (3T) je reku da ko sta teddy riley in on slisala keep your head up sta se pogledala,in da sta takoj rekla da to ni MJ!
  In da pac teddy je naredu musko za breaking news …
  in pol so mu koncno dal se vokale od hollywood tonight in je biu ful veseu da je koncno dobu prave MJ vokalE s ketimi lah dela!
  tak da ta teeddy tud vsak dan spreminja mnenje!

  Ne vem za too bad….pač se pravm kak delček pa kak back vokal je od majkla..a ostalo glavne kitice se slisijo čudne…
  to je samo pri Cascio komadih

 45. RHYME-G pravi:

  ja te cascio so bolsi glasbeno..ker so bli narjeni cist extra v 2010!

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej je posnel eno besedo in nehal al kaj? V čem je finta, da bi to počel in da bi moral zdaj nekdo drug odpeti vse ostalo?

 47. RHYME-G pravi:

  ne vem men zveni ful bol podobn malachiju kot pravemu MJu!
  se pravm…možno je da je MJ…..sam pač čudn se sliši….ni onga pravega MJ vokala..z onim powerjem!

  NE VEM

  se sm ti dau on link ko poje malachi nazadne..pa en komad cist zveni kot MJ

 48. RHYME-G pravi:

  ja isto ko hoolywood tonight ko nek nemc govori :)

  lej komad mi je prevč čudn sumliv! ne bi majkl naredu taga komada! dvomim!

 49. RHYME-G pravi:

  4:10 “why u stalkin me. why u haunting me”….če ti tole zveni kot michael jackson pejt zdravniku za sluh :)

  mozno je res no..da so pac mogl predelat tak..sam tole je nikakvo!

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Powerja ni zato, ker komadi niso končani in je MJ morda le vadil za pravi posnetek in pač ni dal vse od sebe. To je ena izmed mojih teorij. Le zakaj bi se naprezal, če je snemal le demo, da komada pač ne pozabi za pravo snemanje.

 51. RHYME-G pravi:

  ja sej okej…to bo pomoje še najbol pravilna teorija!
  sam pol ne bi smel to dat na album!
  al pa izdat album : MJ – UNFINISHED WORK!

 52. RHYME-G pravi:

  zamiru se mi je ful ta album,vse deluje neki čudn pa na pou pa nedokončano! pa majo miljon komadov dokončanih…a so zbral sam take gor! ko da so fukjeni mal v glavo!

  Fani bojkotriajo album po svetu..stojijo pred sonyem itd!

 53. RHYME-G pravi:

  http://www.reuters.com/article/idUSTRE6BC1ID20101213

 54. mr.x pravi:

  thomas:
  melodyne je boljsa verzija auto-tuna. (vcasih je bil), autotune dela avtomatsko, melodyne je pa “rocen”. ko prevec naspanas autotune izgubi funkcijo “pitch korekcije” in postane tecen efekt ki ga poznamo danes. ubistvu je tecen efekt “abusanje” pitch correctiona.

  ni pa nic cudnega da se uporablja, vse kar slisis po televiziji je narejeno z melodynom ali autotunom… Ker v perfektno uglaseni glasbi je se najvecjemu profesionalcu tezko da bi zadel ton glasbe v podlagi, ze zaradi tega ker vokal kot taksen tezi k naravno uglasitvi, sinti/kitare/bas/klavir/karkoli v ozadju pa so temperirani.

  SPLOH pa ce to niso bili michaelovi koncni tejki… in se je modificiralo se glasbo.
  producentova napaka. ce ni slo skoz bi moral spremenit glasbo.

  druga stvar, ko uporabljas ta processing lahko pri vecjem popravljanju (vec kot za ton, ton in pol) pride do blazno cudnih popacenj. raje cel komad za POL TONA dol kot en ton prestavljen za 2cela tona. :) bi bilo manj ocitno.

  hehe, zgleda da bo treba poslušat. :)

 55. mr.x pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=Woq5zJdJxrg&feature=related
  je to to?
  http://www.michaeljackson.com/us/news/listen-entire-michael-album
  ouch. ze “uuu” na zacetku je awful.
  ze nacin petja v prvi 30 sec ni niti priblizno MJ.
  Akon = fail…
  10:01 = fail
  18:08 (monster) = fail. (vibrato je grozen, namerno pojacan zato da maskira pitch shiftanje)
  to je tok poeditirano da smrdi.
  je michael. sam ce bi originalne tejke poslusu ne bi bilo temu sploh podobno.
  en se je potrudu pa naredu tipicno mtv sranje iz tega.
  groza.
  par minut sm poslusu vec pa ne morm.
  clovek je bil profesionalec in je pel tocno ko autotune se sploh ni obstajal. njegov vokal posthumno tunat je smrtni greh, pa ce je melodyne ali autotune.

  na vse to lahko rečem samo to:

  http://www.youtube.com/watch?v=LeiFF0gvqcc
  takole se bom michaela spominjal jaz, novo plato si pa lahko producenti pisejo kot najvecji downfall njihove kariere, ce ne ze konec.

 56. Thomas pravi:

  Brez zamere, ampak dejstvo, zakaj družina Jackson bojkotira projekt, je lahko motiviran tudi s sebičnimi razlogi. Ideja je bila, da so morda zahtevali več finančne udeležbe pri dobičku od albuma, kar jim pa niso odobrili. In tako se maščujejo. Moj point je, da sem jaz do družine Jackson bolj skeptičen, kot do vokalov v BN.

  Teddyju pa tudi ne verjamem na besedo, saj je tudi sam odvisen od Sonyja – finančna povezava, saj je plačan od njih.

  En razlog, zakaj na tistih malce bolj udarnih pesmih zveni drugače, bi poleg procesiranja njegovega glasu lahko bil tudi v dejstvu, da je minilo že precej časa od zadnjikrat, ko je posnel kakšno udarno pesem. Navsezadnje je zadnjega albuma minilo že dolgo časa in človekov glas se verjetno na tako dolgi rok lahko precej spremeni. To je samo domneva, ugibam, razmišljam, ničesar ne trdim.

  Je pa res, da… v čem je point, da se izda komad, ki je posnet v tako primarni različici, da ga je nujno predelati do te mere, da se ga takorekoč ne prepozna več? A ni fora, da so Michaelovi komadi ravno zato nekaj posebnega, ker ima tako distinktiven glas? Tako zelo poseben glas, da ga v bistvu prepoznaš, tudi če kao ne poznaš komada? Takšnih glasov nima veliko ljudi (na misel mi pride Cher ali pa Freddie Mercury).

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mr. X, Hold My Hand ni sporna, ni je bilo treba predelovati glede vokala, že leta 2007 je prišla na net, ko je bil Michael živ in so bili taki vokali. Meni je čudovita, pa tudi Akon je delo opravil vrhunsko. Ne vidim panike, za razliko od Breaking News, kjer so ga res posrali.
  Pusti Remeber the Time, spomni se pesmi, kjer je Michael prav tako pel nižje, recimo 2000 Watts ali kaj podobnega. Ni taka strašna razlika. Je pa predelano, žal, saj ni končal zadev.
  Si pa dobro razložil ta sranja z autotuneom in melodyneom.

  Thomas, tudi meni je blesavo, da ima folk v glavi, da bi moral MJ v vsakem komadu zveneti isto. Tudi zaradi tega je toliko norije okoli teh spornih komadov, kjer pač zveni drugače. Očitno so morali spremeniti, da so sploh lahko izdali, saj vokali niso šli skupaj z glasbo. Je pa to očitno krivda Teddyja Rileyja, da ni glasbe prilagodil vokalu, ampak je šel vokal glasbi. Tega si pri Michaelu ne bi smel privoščiti.

  Rhyme, no evo, zdaj je skoraj vse jasno. Je MJ, ampak predelan. Imaš pa prav, da se takih zadev ne izdaja kot pravi album, a kaj moremo, to je ostalo, tako so naredili. Bolje to kot nič. Riley bi moral glasbo prilagoditi vokalu, naredil pa je obratno, kar je grda napaka.

 58. Thomas pravi:

  Iztok:
  Morda je Teddy anredil napako, ampak a resno misliš, da bi lahko storil obratno? Kaj če je bil demo preveč surov za kaj takega? Bi ga mopgel zavrniti? A je sploh imel to možnost? Mislim, kaj si pa ima en producentek izmišljevati, ki je lahko še vesel, da bo sodeloval pri Michaelovem albumu. Po moje je jasno, da mu preveč Sony in pa navsezadnje Estate diha za vrat, da pač mora nekaj narediti iz tega, kar mu oni dajo v obdelavo.

  Jaz torej večjo krivdo pripisujem Sony ter morda Estatu (niti ne vem, kdo je imel več besede pri določanju, katere pesmi bodo na albumu.

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, Teddy je ipak znan producent, ki mu ne morejo ukazovati kar tako. Saj ni nek papak, ki se šele prebija. Očitno mu je zadišal denar, kaj naj drugega rečem.

  Da se razumeva, zame je glede vokala sporen le Breaking News, vse ostalo je super.

 60. mr.x pravi:

  Kaj jaz vem. kar sem na novi plati dal čez je bilo… no. heh. :(
  Takih ljudi NI TREBA autotunati/melodyne-”ati”… no need to pitch correct the master.

  Ne maram te mode “in the box” pa vse poeditirano do amena.
  huh. malo sem v konfliktu s samim seboj…

 61. Thomas pravi:

  Iztok:
  Že, že, je znan producent, ampak kot producent je zelo zamenljiv lik v procesu ustvarjanja albuma Michaela Jacksona. Predstavljaj si, da se postavi po robu Sonyju in reče, da nekega demota ne bo spremenil v glasbo, ker bi s tem “izdal” Michaela. Misliš, da bi Sony klonil in rekel: “Joj, kaj pa zdaj? Ja nič, poskusimo kakšno drugo pesem najti, ki jo je posnel!”

  Po moje bi reakcija bila bolj v smeri “Pa pa, Teddy-boy! Next please!”

 62. mr.x pravi:

  sej zato je iztok reku da mu je dnar zadišal. ni reku da ne bo demota spremenil ampak je reku “mo’ money”

 63. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mr. X, vzami si več časa, poslušaj cele komade, ne samo neke inserte z neta, pa poslušaj neobremenjeno ne pa z namenom, da iščeš napake. Ne bo ti žal, album ni slab, verjemi.

 64. RHYME-G pravi:

  http://michaeljackson4eva.wordpress.com/2009/06/26/mc-hammer-tribute-to-michael-jackson/

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Super stran, kjer so nabrali ogromno izjav. Michael je res pomenil ogromno mnogim legendam. Lepo je to brati, pa še zelo iskrene se mi zdijo vse te izjave. In potem se spomnim naših papkov, ki ga šinfajo, pa me prime srat. Eh, Slovenija.

 66. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=vuyWdFS4Hfs
  če bi tale komad biu na albumu…bi mislu da je michael??

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na trenutke bi bil sto posto, da je Michael, na trenutke pa ne, a morda zato, ker zdaj vem, da ni. Če bi bil na albumu, pa moje sploh ne bi podvomil.
  Jebemti, ta Malachi, skine ga v nulo.

  Zdaj mi je še bolj jasno kaj hočeš reči. Nekateri komadi na albumu so res zapeti nekam umirjeno, Michael pa je bil zmeraj znan po tem, da se je razpizdil v komadih. Tega Malachi ne zna, tega v nekaterih pesmih na novem albumu ni, zato je jasno, da mnogi mislijo, da ni Michael.

  Jaz še vedno menim, da je Michael, a demo verzija, ne v smislu slabega posnetka, ampak v smislu tega, da ni dal vse od sebe in je posnel le osnovo, da komadov ne pozabi.

 68. Thomas pravi:

  Hmm…

 69. lazo pravi:

  Rhyme jaz niti približno ne bi to zamenjal za Michaela !!!

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lazo, če bi bil ta komad na albumu Michael, sem prepričan, da ne bi podvomil, da ni od Jacksona.
  Če sem iskren, se sliši na trenutke bolj Jackson kot Breaking News.

 71. RHYME-G pravi:

  heh…na določene dele zveni kot MJ ..pa pač bi pol rekl v zagovor: saj michael ne poje vedno isto ,je pač mal spremeniu način petja in glas kot na 2000 watts :)
  Malachi zveni isto kot MJ z predelanim vokalom…al pa MJ ko pač ne poje z ful filingom da bi dau vse od sebe = Cascio komadi…

  Še dobr da vemo da je to Malacahi,pa da opazimo razliko..če ne ,bi res lah SOny najeu tega malachija pa bi izdal 100 albumov kot MJ pa sploh ne bi biu!
  Sam zdej pr sonyu vejo da si tega več nikol ne smejo privoscit,kar so si na teh 3 cascio komadih,ker si je folk prsu gor! da al je na Cascio komadih Malachi,al pa pač so predelani vokali in mal popačeni,ker so bli demoti!v vsakem primeru naj izdajo samo komade ki so 100 % MJ in taki kot morjo bit! al pa naj izdajo samo zbirko nedokončanih demotov….ne pa neki dokončat komade sami do take mire da pesmi sploh ne zvenijo podobno michaelu!
  In tud prodaja trpi,da ne bi blo teh 3 cascio pesmi bi biu album prvi v UK in v USA..tak pa je 3ji….
  Bomo vidl ka nas čaka še v prihodnje :)

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot si reku, hvala bogu, da je Malachi v javnosti, saj bi nas lahko res pošteno nategnili.
  Se pa strinjam tudi glede tega kar si rekel za prihodnje, naj izdajo dokončane komade, ne pa neke demote, kjer je treba potem vokal pačiti in uničiti magijo Michaela Jacksona ter poslušalcem dati dvome.

  Glede na svet je album prvi, v ZDA pa je res skromno zaenkrat, saj sta ga prehitela Taylor Swift in Susan Boyle, ki imata poleg tega albume že nekaj tednov zunaj.
  Gre pa slabo tudi novemu albumu R. Kellyja, ki se je prodal še pol manj od Michaela, kar je prav tako zaskrbljujoče in dokaz, da se je folku res zasukal.

  Pa čudi me tudi slaba uvrstitev singla Hold My Hand, ki se kaj dosti ni povzpel niti po zaslugi video spota.

 73. Thomas pravi:

  V prihodnje bodo morda, ampak samo morda res bolj pazili pri Sonyju, ampak škoda je že narejena. Prvi posthumni album bi sicer imel največ moči, pa so ga tile amaterji po nepotrebnem zamočili. Zaradi njihove napake bodo sedaj ljudje podvomili celo v tisto, kar bo Michael, če bo morda malce drugače zapel.

  Glede prodajnega uspeha v prvem tednu: res je, pozna se ta škandal. Je pa tudi res, da je menda v Angliji imel najboljši opening week v obdobju post Dangerous (torej je menda prekašal HIStory, BOTDF, Invincible ter celo TII!), kar pa je po drugi strani spet presenetljivo.

  Če ne bi bilo škandala, bi pa verjetno na prvo mesto prišel.

  A propos Malachi, na nekem forumu so zapisali, da je začel umikati svoje posnetke iz Youtuba in da je v zadnjem času šel na zelo “low profile”. Hmm…

 74. lazo pravi:

  Iztok mogoče bi ga zamenjal ti jaz sem prepričan, da ne.
  Pa lep pozdrav in vesele praznike.

 75. RHYME-G pravi:

  nE VEM…
  Če bi že mogu zbirat bi dau naslednji single keep your head up! pa čeprav se mal vokali drugač slišijo ( a vsseen ja razlika med malachijem)….Monster definitivno NE!ker so mi prevec cudni vokali!
  Škoda da ni hollywood tonight dokončan! tezk bo album se prodau velik več, ker so komadi eni nedokončani eni sporni….tak da ne vem kak bo z prodajo…pa videospotov ne bo več :( ((

  ki si to vidu da je michael jackson umrl! to si nikol nism mislu!

 76. Thomas pravi:

  Rhyme:
  Ča bo naslednji singel spet balada, pa naj bo ne vem kako čudovita, je album odpisan iz lestvic, je konec s prodajo. Če HMH je bila majcen faux pas, ob dejstvu, da smo v Vision dobili video za One More Chance, ki je tudi balada. Dve baladi na začetku življenja albuma – ne preveč dobra ideja.

  Album lahko reši samo močen naslednji singel, nekaj da ljudi prisili k plesu. Najboljša varianta za to, in hkrati edina v bistvu, pa sta bodisi Monster ali pa HT.

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, res mi ni jasno, da so k zadevi pristopili na tak glup način. Kot da bi jim bilo vseeno in bi imeli v glavi, da bo raja pograbila vse kar bodo izdali. To je za nov izdelek velika in usodna napaka, ki si je taka mega korporacija ne bi smela privoščiti. A očitno si jo je lahko, saj je Michael tako močna blagovna znamka in se album vseeno solidno prodaja. Boljših rezultatov očitno niti ne rabijo.
  Je pa res, da se album ponekod prodaja enako dobro kot Dangerous, kar pa je za današnje čase res neverjetno. Trenutna prodaja je na nekaj več kot 700 tisoč, od tega le nekaj več kot 200 tisoč v Ameriki, kjer je vsaj po moji oceni razočaranje.
  Morda se zadeva spremeni v naslednjih tednih, pustimo se presenetiti.
  Ne glede na karkoli pa je album vseeno zelo dober in tega ob vseh negativnih rečeh nikakor ne gre zanemariti.
  Škoda je le, da so naredili to sranje z vokali, povsem po nepotrebnem, res.

  Rhyme, po moje bo Monster, da bodo lahko vkomponirali 50 Centa noter. Vse ostalo bo težko, saj bodo spet le stari posnetki. Keep Your Head Up je meni kot veš vrhunski in prepričan sem, da bi ratal orjaški hit, če bi bil Michael še živ in če bi ga odpel še z večjim powerjem.

  Lazo, menda ne boš rekel, da se Breaking News sliši bolje od Malachija? Ni variante in v tem je groza.
  Zdaj imaš v glavi, da bi pogruntal, ker veš da je Malachi, če bi pač dali na album in malo prerihtali vokale, pa ne bi imeli pojma. Kot zdaj morda nimamo v določenih delih.
  Tudi tebi in punci pa zelo vesele in lepe praznike :)

 78. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, ne pozabi na Behind the Mask.

 79. Thomas pravi:

  Iztok:
  Res je prodaja na svetovnem nivoju 700+k, ampak kolikor sem zasledil, naj tukaj ne bi bila zajeta Kitajska in še nekatere države, za Kitajsko pa sem zasledil podatek, da so prodali zelo veliko plošč, tudi dostava (“shipping”) je bila zelo velika, menda večja kot v ZDA. Ampak mislim, da ni uradno.

  Itak je na tem albumu več kandidatov za single, tudi Much To Soon recimo, ki bi ga lahko izdali junija, ko se bo bližala obletnica (pa saj to ni res, a bo dejansko že dve leti minilo?!?!?!)

  Za naslednji singel bi morali narediti malo “noise-a”, malo bi morali “zaropotati”, tako rekoč, z glasbo in s promocijo. Ampak motivi Sonyjevi so resda skrivnostni…

 80. RHYME-G pravi:

  thomas vem kaj mislis! sam Monster ma sporne vokale..hollywood tonight pa ni dokončan!
  tak da….??
  behind the mask mogoče? a so vokali malo stari že,tak da tud to ne vem..???

  To pa to ko niso pri Sonyu razmisljal!

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot sem rekel, Sony ima v glavi, da je Jackson promocija sam po sebi, kar je po eni strani res, toda ne za nov material, kjer je konkurenca ostalih glasbenikov, ki prav decembra izdajajo albume, letos izjemno huda.

  Azija? Tam je Michael velika zvezda, tam bi znali biti rezultati izjemni.

  Much To Soon pa jaz ne bi dajal za single, je lepa pesem, a preživeta.

 82. RHYME-G pravi:

  z drugimim besedami niso dal na album nobenga komada, ki bi meu res une prave MJ vokale..presežek,kar smo nazadnje slisal na WE’VE Had ENough!…al pa Xscape ,ki je biu samo demo!
  TO je Žalostno,ker obstaja velik komadov dokončanih!

  žau je tako..bomo vidli..sam pač neke vlke prodaje ne mormo pričakovat..kar pa ubistvu tud nima veze ,glavno da je album kul!

 83. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, po drugi strani pa itak ni navada da od mrtvih pevcev izdajajo aktualne single pa snemajo spote, saj je prmocija zelo otežkočena. V tem primeru pridejo prav le kaki dueti. Drugače pa se album pač izda in to je to. Nimamo kaj, Michaela ni več in vsaka promocija je zelo težavna. Dejstvo, da je dovolj le to, da je umrl, pa je bilo dovolj leta 2009, zdaj ne bo več, še posebej ne za nov material.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, to se pa strinjam, ja, v nobeni pesemi Michael z vokali ne raztura kot je imel v navadi, morda le v Another Day z Lennyjem, ki pa ni ne vem kako dobra.
  Tudi jaz pogrešam komade kot je We’ve Had Enough, ki je mojstrovina in bi ga lahko izdali še enkrat, saj ga je res škoda, da je tako pozabljen in neizkoriščen.

 85. RHYME-G pravi:

  to je res…sam to je MICHAEL JACKSON,od kterga smo bli navajeni videospote za skor vse pesmi na albumu,in turneje za vsak album! že za Invincible smo bli prikrajšani…zdej pa tole! v času ko je prisu na net Xscape (demo,ki je bolsi od vseh pesmi na albumu MICHAEL),je michael snemu komade za album ki naj bi izsou 2004 (ker ni biu zadovoln z invincible kak seje vse izslo)….a ga je sojenje uniclo/prekinlo..in za ta album je blo pripravljenih vsaj 15 komadov…KJE SO??? zakopani pod zemljo???
  to kar je na albumu MICHAEL še zdaleč ni vse ,da ne bo kdo mislu!

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Takole bi rekel. Ta dobre komade očitno šparajo za čas, ko se bo pomp okoli smrti malo polegel in Michael ne bo več tako zelo aktualen in bo res rabil odlične komade za nov material. Zdaj so očitno izdali najslabše zadeve, saj od smrti še ni minilo veliko in so računali na dejstvo, da bo za folk dobro vse kar jim bodo dali.

 87. RHYME-G pravi:

  ja to da ni we’ve had enough gor je IDIOTIJA!
  ne vem če majo sploh kej možganov pri SOnyu!
  da dajo gor the way u love me,weve had enough pa ne!
  To kar si slisu na weve had enough je MJ na novem nivoju..isto kot Xscape..in to so prave pesmi ki jih je snemu po letu 2000! in ni nobene na albumu gor !

 88. RHYME-G pravi:

  pa tud do you know where your children are bi lah blo gor!

  pač se je kul album…sam vseen se mi zdi da bi se lahko za najbol pričakovan album vseh časov lahko še mal bol potrudl,pa dal kake dokončane komade gor ,NOVE! ne pa neki na pou vse! a jebiga…bolš kot nič! Samo best of JOy je nov komad! te 3 Cascio pesmi pa so poglavje za sebe:)

 89. RHYME-G pravi:

  pa to sojenje je vse pokvarlo itak..pomoje v tem času nič ni snemu kej (al pa mogoče je,ker je biu čis na dnu pa pod stresom da je snemu take komade čis na nevem višjem nivoju,)
  ka vem!
  ŽAlostno vse skupi ka se je zgodil od leta 2003 naprej :( ((
  kr majkl nam je umrl!

 90. RHYME-G pravi:

  Mogoče si pozabu na Xscape…
  http://www.youtube.com/watch?v=e_Is15SWzbI
  To je pravi MJ!

 91. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  The Way You Love Me je bila prav tako na Ultimate Collection, če se ne motim, zato je res blesavo, da so We’ve Had Enough pustili na hladnem. Isto velja za Xscape.

 92. RHYME-G pravi:

  ja sej zto pravim,ker sta oba na U. collection…s tem da we had enough je dokončan biu,in je en bolsih MJ komadov vseh časov! the way you love me pa je čis tak povprečn!

  ccc

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če ga ne bi jebali s tem sranjem, bi v zadnjih desetih letih brez dvoma izdal vsaj še en album. Se mu pa potem niti ni mudilo, saj ni vedel, da bo umrl, imel je čas, da je lahko v miru ustvarjal po koncu sojenja, ko se mu je lajf spet malo uredil. Prav zato je škoda za te jebene koncerte. Razumem, da je pel v to, saj je bila super prilika, da spet dokaže kdo je, toda pozabil je, da ni več star 30 let. Moral bi se zmenit za deset šovov, na vsake 14 dni enega recimo, ne pa petdeset skoraj vsak dan. Itak, da ga je zjebalo vse skupaj.

 94. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz bi še enkrat izdal tudi What More Can I Give, ki ni bil nikoli izdan v pravem pomenu besede. Veliko bolje kot Another Day in The Way You Love Me in Best of Joy.

 95. RHYME-G pravi:

  ja sej sem gledu eno oddajo ,pa je reku majkl :mislu sm da jih bom naredu 10,a zdej jih je kr 50″ in mu to ni blo všeč!
  sam itk bi iste vaje ble kot so ble zdej! tak da bi se isto zgodil lahko…če se je to sploh zgodil??? na vajah,kjer ni dal vse od sebe,ni blo takih naporov fizičnih..in ni mogu spat,in mu doktor dau 9999990000 inekcij!????? kot da je slon! ne vem ka so mel u glavi sploh! kdorkol pač!

  razumeu bi da bi to blo sredi nastopov..

  tak mi je to še vedno vse skupi mal preveč sumljivo!

  vse skupi je KR NEKI, nerazjasnjeno!….

  pust ti napore….biu je 50…ni biu 80!
  umorjen je biu,al pa je še živ! to je to

 96. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poslušal še enkrat Xscape, zdaj mi je še bolj jasno, zakaj se buniš za vokale pri novem albumu :)
  Tega powerja v vokalu res ni gor pri nobenem komadu in to je slabo.

  Ne gre za vaje, gre za pritisk kako izpeljati tak divji zalogaj pri petdesetih. Tega še Chris Brown ne bi zmogel, pa je 21, kaj šele Michael, ki je skakal po odru kot otrok.

  Očitno je imel prehud pritisk pa tudi strah pa ni mogel jesti in spati in so bila uspavala edina možnost. Srce pa žal ni zdržalo. Kaj veš, morda pa bi umrl med nastopi ali celo na odru, ko bi ga nafilali z vsem mogočim sranjem.

  Če je pa vse skupaj res teorija zarote, potem pa bog pomagaj človeštvu, da je stran spravilo takega človeka.

  Se mi je pa sanjalo danes nekaj blesavega in sicer, da je res živ. Da se je vrnil in med nekim tribute koncertom prišel na oder in odpel nekaj pesmi, pa smo potem ugibali ali je res on :)
  Pa pogovarjal sem se z njim :)

 97. Thomas pravi:

  Otežena promocija že, ampak nikakor ne nemogoča. Njegovo glasbo bi morali predvajati v ene par zelo gledanih oddajah (a la Ellen!!), kjer bi lahko s “spontanim” plesom pokazali, da gre za cool komade. Morda lahko svoj delež prispeva tudi ekipa plesalcev TII, kot so to naredili nedavno na Japonski televiziji:
  http://www.youtube.com/watch?v=sclOSDpy_Ps

  Vem, da ni isto, ker ni Michaela! Ampak nek učinek s takšnimi potezami zagotovo imajo na record-buying-public.

 98. Thomas pravi:

  P.S. in off-topic: pismo, a si predstavljate, kako bi to bilo, če bi v njihovi sredi stal Michael?!

 99. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Štekam, prijatelj, tudi jaz bi si želel, da bi bilo tako, toda po drugi strani pa, zakaj bi jim dovolili tako promocijo na takih oddajah? Saj ne živijo vse oddaje za Michaela. Vse to je treba plačati, Sony pa denar obrača z minimalnimi vložki glede Michaela. V promocijo pač raje vlagajo pri živih pevcih, ki jim gre tudi na lestvicah veliko bolje od Michaela.

  Očitno smo lahko veseli, da so sploh posneli spot z Akonom in izdali novo ploščo. Glasbeni svet se na žalost ne vrti več le okoli Michaela. Treba se bo sprijazniti.

 100. RHYME-G pravi:

  ja sej to ti govorim,da to je pravi MJ! in mnde ja opazis razliko! :) …kjer se on dere,pa ma POWER!sploh Escape v drugi kitici…in pa tud wehad enough,in tud Blue gangsta! slave to the rhythm!itd… VSI komadi,novejsi,ker je MJ še bol tko si izoblikovau glas da je res zveneu še bolš! ..samo te Cascio komadi nimajo tega pravega vokala!

  Drugače pa ja nikol ne bomo vedli…stres itk je biu..sam MJ ni biu tak butast pa naivn da bi vzemu inekcije za ktere je vedu da so smrtno nevarne! pa skos! ka vem no!…
  se kot sm reku: kak lah mas v sobi specialista za caridac arrest pa umres zarad cardicac arresta?? WTF!

  nikol se ne bo zvedl!
  pomoje….

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Opazim, seveda opazim, a to zame še vedno ne pomeni, da poje kdo drug, ampak to, da zadeve niso končane. Očitno so bile res v začetni fazi, le demo demota, saj pravi demo od Michaela že deluje kot končan komad.

  Ne gre za to, če je bil naiven ali ne, gre za to, da jih je rabil, saj je bil zdelan od vsega. Tudi na Dangerous Tour je ratal odvisnik od vsega mogočega, še Elton John mu je pomagal. Padel je v to sranje in ni našel poti ven, ker so ga veedno znova nekaj jebali. Pred tisto nesrečo za Pepsi, ko se mu je zakurila glava, še aspirina ni jedel, saj so bile tablete proti njegovemu prepričanju, ko ga je skalp bolel kot norca pa je enostavno moral pojesti painkiller, potem pa se je očitno počasi navadil, ko so sledile še kake nove poškodbe, saj je ne glede na leta plesal kot nor.

  To, da je Murray zajebal na polno, pa je itak jasno in nedopustno, toda ne verjamem, da ga je ubil namerno. Bil je malomaren, ni pa tega naredil namerno.

  Zvedelo se bo vse čez čas po moje, tako kot pri Elvisu in Marilyn Monroe. Upam, da ne bomo preveč šokirani. Pa zdaj hočejo posneti neko oddajo o obdukciji, pa so otroci proti, saj se jim zdi neokusno. Prav imajo, toda folk hoče vedeti vse, še fotke bi gledali kako ga režejo, če bi bile dostopne.

 102. RHYME-G pravi:

  ja to je to vrjetno..sam tud Escape je demo :) pa lej kak zveni :) ..demo demota haha:) mislim da res! :)

  Razumem…sam tokrat se konceri sploh še nso začeli! razumeu bi da bi blo to med koncerti!…PA kot so vsi plesalci rekl pa key oretah da je majkls skos biu dobre volje in navdušen in nasmejan na vajah! ! tak da res no…kdo zdej laže ne vem!

  MA sej v koncno fazi ni treba da zvemo! ker to ne spremeni dejstva! sej se ubistvu ka je blo,če je blo!

 103. RHYME-G pravi:

  key oretah LOL..kenny ortega sm mislu :)

 104. Thomas pravi:

  Prosim bojkotirajte to oddajo in ne delajte reklame zanjo, ker je bolestno, da gredo iz tega snemati oddajo! Ljudje so že dovolj primitivni, da bi jih to zanimalo, ampak bolestno je vse skupaj!

 105. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, imaš prav po moje, saj tudi avtopsija ni pokazala kakih hudih zdravstvenih težav. Očitno res ni mogel spati, tablete niso prijele več, saj so bili koncerti zelo blizu, potem pa so se spomnili propofola, ki je v taki rabi prepovedan. Prav zato zdravnik ne bi smel niti za sekundo zapustiti njegove postelje, ko mu je to vbrizgal. To je napaka, za katero bi moral odgovarjati. Če je šel kaj pojest ali na wc, pa bi moral imeti nekoga drugega tam, ki bi ga nadomeščal.

  Thomas, če jo bodo res posneli, je ne bomo mogli preprečiti, saj bo šla za med. Folk je nor na take reči, žalostno, a še kako resnično.

 106. Thomas pravi:

  Iztok:
  Bojkot in paradižnik v glave sprevrženih svinj!

  “They would do anything for money”

 107. Leiito pravi:

  IG: “Če je pa vse skupaj res teorija zarote, potem pa bog pomagaj človeštvu…”

  Kdo pa je glavni osumljenec? Kdo je zakrivil teorijo zarote?

 108. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hotel sem reči, da če se je pa res zgodilo kaj umazanega in načrtovanega, potem pa v kurac vse skupaj.

 109. Leiito pravi:

  Rhyme G: “se kot sm reku: kak lah mas v sobi specialista za caridac arrest pa umres zarad cardicac arresta?? WTF!”

  Cardiac arrest je prenehanje bitja srca. Murray je kardiolog, ne specialist za oživljanje. Poleg tega, tudi ob specialistu za raka itd., lahko umreš od te bolezni.

  Glede na kombinacijo zdravil, ki jih je Jackson jemal, bi po protokolu potreboval kompletno anesteziološko ekipo + ves čas bi moral biti na aparatih, ki nadzorujejo vse vitalne funkcije.

  Tu je lahko obsojati zdravnika, a če ne Murray bi mu propofol dajal kdo drug. Strinjam se, da bi moral imeti Jackson na prstu ves čas senzor utripa, a morda ga ni želel, morda ga je snel.

  Sama smrt je bila podobna pri MMonroe; vzame eno dozo, ne prime, vzame drugo, ne prime, ko je vzela tretjo je prva šele začne delovati in vse skupaj je bilo preveč.

  Tudi Elvis je umrl skoraj enako: kombinacija opiatov, benzodiazepinov in barbituratov.

 110. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Finta je v tem, da mu je dal propofol in zapustil sobo takoj zatem. To je napaka, ki si je ne bi smel privoščiti.

  Povezava z MM na nek način drži, ja.

  Elvis pa je vsaj zame nekoliko drugačna, četudi podobna zgodba. On je zadnja leta zgledal grozno, že z letala se je videlo, da je nekaj hudo narobe. Bil je zabuhel, bil je zjeban, na odru ni bil sposoben stati in normalno peti. Pa zredil se je zelo hudo, pa menedžer ga je na koncerte silil v najbolj nemogočem stanju, da je še bolj povečal odvisnost od milijon tablet, da je Elvis sploh lahko stal na nogah.

 111. Thomas pravi:

  Leiito:
  Dejstvo, da je Murray kardiolog in ne anastezist, je poglavitnega pomena tukaj, saj on sploh ni imel kaj dajati anastezijo komurkoli, ker ni bil izobražen v tej smeri! On je kardiolog in edino, kar sme opravljati, so “srčne zadeve”. To je sploh prva napaka!

  Druga napaka, ki jo je storil, če slučajno prva ne bi bila dovolj, je ta, da je anastezijo dajal v nebolnišničnem okolju.

  Tretja napaka, ki jo je zakrivil in s tem znatno pripomogel k prenehanju bitja srca, je ta, da ni imel ekipe ob sebi, niti naprav za nadzorovanje utrupa ter za oživljanje.

  Četrta napaka je pa sam način izvajanja oživljanja, ki je za zdravnika nepredstavljiva, polna slabih odločitev in kiksov, milo rečeno. Pa vsega niti še nismo slišali. Vendar je dejstvo, da ne človeku ni treba biti specialist za oživljanje. Kot zdravnik bi MORAL vedeti, das se n.pr. ne oživlja na mehki podlagi ali pa da se reševalce pokliče takoj, in ne po neuspelem oživljanju (kar je po nepotrjenih podatkih bilo 40 celih minut potem ko je odkril, da Michael nima pulza!!

  Prav tako pa mislim,da ni na mestu primerjava s specialistom za raka ter pacientom, ki zaradi raka kljub temu umre. To je jasno, da je mogoče. Raka namreč ne povzroči noben zdravnik, temveč pride sam od sebe, ni pa nujno, da ga zdravnik zna pozdraviti. Pri Michaelu pa je zdravila dostavibl zdravnik, kar pomeni, da je odigral aktivno vlogo.

  Poleg tega je pa referenca na tretjo osebo kot možen nadomestek Murraya, če le njega ne bi bilo v igri, neumestna in nikakor ne zmanjšuje Murrayeje krivde. To je tako, kot če bi jaz oropal neko hišo in se potem pred sodiščem zagovarjal s tem, da če je jaz ne bi, bi jo pa kdo drug. Nesprejemljivo.

  Mislim, da vse kaže v smeri, da je Murray odgovoren za kaj več, kot pa le uboj iz malomarnosti. Kolikor jaz razumem, je uboj iz malomarnosti na primer, če se zdravnik zmoti ter pacientu da napačna zdravila, na katera se pacient odzoce s hudo motnjo in umre. Murray pa ni storil ene hude greške, temveč se jih je nanizalo kar precej. Še zdaj mi ni jasno, kako je mogoče, da se obtožnica glasi le uboj iz malomarnosti??

 112. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bog ne daj, da zagovarjam Murrayja, toda saj veš kako to gre pri zvezdah kot je Michael. Če ne daš tega, kar zahtevajo, adijo posel in denar ter takojšnja menjava z drugim. Isto kot si sam lepo ugotovil pri Teddyju Rileyju in Sonyju, ali naredi ali pa lepo pozdrav.

  Meni je najbolj sporno to, da mu je dal propofol in zapustil sobo. Je pa vprašanje kaj bi lahko naredil četudi bi bil v sobi, ko bi se enkrat začel cardiac arrest.
  Sam pa ga je oživljal tako dolgo zaradi tega, ker se je očitno bal posledic in je ratal paničen. S tem je seveda naredil fatalno napako. Še najmanj pa mi je jasen tisti umirjen klic, kjer nek tip ne pove, da gre za Michaela faking Jacksona, ampak pač razlaga, da je nek možakar v nezavesti. To je meni najvelji WFT vseh časov.

 113. Thomas pravi:

  Morda, morda Iztok. Ampak četudi, to ne zmanjšuje njegove krivde! Dejstvo!

  Poleg tega pa: kako za vraga ni mogel izobražen zdravnik vsaj poskrbeti za primerno okolje, kjer bi bile tudi naprave, morda še kakšen asistent, oziroma kako za vraga prekletega ni mogel prej iti na wc?!?! Mislim, a je tukaj ljudjem jasno, da je Michael Jackson umrl zato, ker Murray ni mogel prej iti na WC? Samo za eno tako banalnost bi moral poskrbeti in morda bi še vedno imeli Michalea med nami…

 114. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je čudno, da ga je nadzoroval le on sam. Tukaj malček krivim tudi Michaela, saj bi si lahko priskrbel celo četo sester in asistentov. Zakaj je tako slepo zaupal le Murrayju, za hudiča.

  Ne bi smel iz sobe, jebemti, niti pod razno, vsaj na začetku ne, da se prepriča, da zadeva deluje kot je treba.

  Po drugi strani pa mi je misterij tudi to, da je bil Michael tako zelo daleč, da mu je le propofol pomagal zaspati. Tudi to me bega ves čas. Saj bi ja moral vedeti, da to ne bo dobro za njegovo zdravje. Prav na tem mestu pomislim, da so ga umorili namerno.

 115. Thomas pravi:

  Michaela tukaj ne morem kriviti, ker ga razumem, da po eni strani ni želel cele “čete”, ki bi vedela za njegovo težavico, kajti več ljudi ve za tvojo skrivnost, večja je verjetnost, da jo kdo zblebeta, kar mu zagotovo ne bi bilo po godu.

  Murray ne bi smel sobe zaoustiti niti za en trenutek, če ni imel asistenta, ki bi medtem pazil na Michaela. Ne samo na začetku, ves čas bi moral biti tik ob Michaelu!!!

  Tudi jaz sicer nisem mislil, da trpi za tako hudo obliko nespečnosti. Samo mislim si lahko, da je nespečnost nekaj strašno hudega. Mene zelo muči že to, če se kdaj sredi noči zbudim in potem nekaj ur ne morem zaspati – ampak to se meni zgodi enkrat na par let morda! Michaelu se je očitno pogosto dogajalo, morda konstantno.

  Nekaj ga je hudo mučilo, čeprav ne vem niti ne, kaj nespečnost povzroča. Ali je možno, da jo povzročajo skrbi? Ali je mogoče, da jo povzroči neko hudo stresno obdobje v življenju (sodni postopek? težavno otroštvo? negotovost odziva občinstva? …) Ali je možno, da se je njegova odvisnost od painkillerjev vlekla od 1993 in da je rezultirala v insomnio? To bi moral odgovoriti kakšen zdravnik!

  Drugače pa sem prepričan, da se je Michael dobro pozanimal o propofolu. Saj propofol ne povzroča odvisnosti, mar ne? Šlo je za akutno predoziranje s propofolom in ne za škodljivo posledico kombinacije zdravil. To pomeni, da mu je Murray morebiti dal preveliko dozo, kar spet krivdo polaga v njegove roke!

 116. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno divja trema pred koncerti, drugega razloga ne vidim. Povsem razumljivo po tolikih letih pavze.

  Hm, kaj pa čemu je dal normalno dozo, pa ni prijela in je Michael zahteval večjo, da se končno malo naspi? Tudi to je mogoče.

 117. Thomas pravi:

  P.S. Iztok:
  Umor? Motivi: kdo? zakaj? Sony? AGE? Zakaj? Če bi Michale koncerte izpeljal, si lahko prepričan, da bi bil neverjeten boom po vsem svetu, spet bi prišlo do Michaelmanije. Ravno danes sem na nekem forumu prebral mnenja, da to verjetno ni motiv, da je Michael bil več vreden mrtev kot živ. Če bi 50 koncertov izpeljal v Londonu, bi zagotovo stvar ponovil še kje drugje po svetu: Azija, Avstralije, … sledeča izdaja albuma bi bila podkrepljena z live performansi, video spoti, prodaja bi skočila do neba, prav tako prodaja DVD-jev koncerta, … Ta motiv je vprašljiv in bi bil mogoč le pod pogojem, da Michael ne bi bil sposoben izpeljati koncertov in da so AEG recimo to vedeli.V tem primeru pa bi to bilo mogoče. Ker so se recimo zbali, da bo Michael odpovedal, jih zblamiral, oni pa so bili z 20 nezavarovanimi koncerti.

  Sony? Zakaj? Zaradi ATV kataloga? So mislili, da bo s koncerti zaslužil preveč denarja in da bo morebiti odplačal svoje dolgove in ga potem ne bodo več mogli držati v šahu? So potrebovali povečano prodajo plošč in so zanetili ogenj, da je tlelo v njihovo korist? Če upoštevamo prej opisan koncept, potem je tudi to vprašljivo. Razen če Michael ne bi mogel izpeljati koncertov in so pri Sonyju to vedeli. Da koncertov ne bo in da tudi albuma ne bo in da ne bodo z Michaelom – živim – ničesar več zaslužili.

 118. Thomas pravi:

  Glede doze: A ni bilo nekje zapisano, kolikšno dozo naj bi mu zadal? Sem pozabil, za kakšno količino gre, ampak bo zagotovo prišlo na plan.

  Kot zdravnik bi moral vedeti, da je to skrajno nevarno, če postopoma povečuje dozo zdravil v tako kratkem časovnem obdobju (v eni noči!). Tukaj ne gre več za šlamparijo iz nevednosti. Nevednost bi lahko navedela midva morda, ker nisva medicinca, ne pa doktor!

 119. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno to, dragi prijatelj, vedeli so, da koncertov ne bo mogel speljati, saj je prevelik zalogaj, zato jim je več pomenil mrtev kot živ. Ali še bolje, iz deset so mu jih nabili na petdeset in morda celo upali, da bo umrl, če že razvijava drzne teorije zarote. Že to, da je prestavil prvi koncert, je bilo dovolj jasno, da nekaj ne štima.

  Če bi koncerte speljal, bi bil res spet car, a dvomim, da bi prodaja poskočila tako zelo kot sedaj ko je umrl. Vseeno ne bi koncertiral v ZDA in svetu, ampak na enem placu. Resda bi ga videlo ogromno ljudi, a to vseeno ni tako kot če imaš svetovno turnejo. Pa kako bi jo izvedel, pri petdesetih in po teh petdesetih koncertih? Pa saj bi crknil od napora, ni šanse.

  Pa še ena teorija, čisto preprosta. Pač niso dovolili, da se vrne, saj so ga uspešno zaustavili in zbili na tla. Če bi se vrnil, bi bil spet preveč močan, tega pa si niso smeli privoščiti. Kdo? Nimam pojma, pač vplivneži, ki imajo svet pod kontrolo in ki jim je šel Michael močno na živce, saj je imel prevelik vpliv. Si pozabil na tiste klice obupa, kjer je govoril, da ga hočejo ubiti pa take fore. Morda je res nekaj na tem, kdo ve.

 120. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, Thomas, a kot sem rekel, če je MJ ukazal večjo dozo, je dobil večjo dozo. Doktor ni imel prava glasanja. Če mu je ne bi dal on, bi si jo dal sam.

  Če temu ni tako in mu je preveliko dozo dal zaradi malomarnosti, pa naj ga hudič vzame.

  Ampak zakaj za vraga je pripel tako daleč, da mu je pomagal le propofol. To me bega, to me jezi.
  So bile zgodbe o odvisnosti od tablet, kjer si jih je nabavljal iz stotih različnih psevdonimov le trač ali resnica?

 121. Thomas pravi:

  Čakaj, čakaj, a ti potem misliš, da on ne bi izpeljal svojih koncertov?

  Dejstvo je, da 50 stacionarnih koncertov ni enako naporno kot 50 koncertov “on road”. Dejstvo je tudi, da bi izpeljani kocnerti obrodili DVD-je, ki bi Michsaela ponesli po vsem svetu, ergo ogromna prodaja.

  Jaz pa menim, da če bi Michael koncerte izpeljal, bi se prav tako obrnilo ogromno denarja. Morda ne iz tolikšne prodaje CD-jev, temveč že sami koncerti, pa DVD-ji koncertov, pa predvajanje po vsem svetu, …
  Pa še kakšno gostovanje kje drugod.

  Razumem tvojo morebitno skepso, ali bi izvedel 50 showov, ali ne, ampak dejansko menim, da je to mnogo manj naporno, kot je Michael imel v spominu iz turnej. Dejansko vsako potovanje odpade, po koncertu se vrne domov v svoj dom, k svoji družini in ima potem ene 3 dni do naslednjega showa. Vmes pa še tri mesece zraka.

  Da so mu hoteli preprečiti, da bi se znova vrnil? Hmm, razumem, ampak potemtakem zakaj so čakali, da se je sploh lotil comebacka?

 122. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zato, ker je bil pomp tako še večji on pa še bolj aktualen kot če bi pač umrl brez te veličastne napovedi za vrnitev.

  Petdeset šovov ni panike za pevca, ki na odru pač stoji in malo zamiga, za nekoga, ki hoče plesati in skakati kot nekoč, pa je to praktično nemogoče. Še posebej, če ni v top kondiciji svojega lajfa in če je bil še nekaj časa nazaj popolnoma sesut in uničen zaradi skrajno napornega sojenja.

  Še ko je bil mlajši je skupaj padal zaradi izčrpanosti med turnejami, kaj šele sedaj, ko jih je štel že petdeset.

 123. Thomas pravi:

  Mislim, da se je zavedal svojih omejitev zaradi starosti, in bi temu tudi prilagodil pričakovanja do samega sebe. Kazalo je tudi, da se namerava bolj posvetiti petju, saj je v TII večkrat referiral, da mora paziti na svoj glas.

 124. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni se jih zavedal, prav to ga je pokopalo. Če bi se jih, ne bi nikdar pristal na petdeset koncertov. Comeback in dolgovi gor ali dol.

  Že na vajah je norel in skakal na kolena, pa je bilo znano, da jemlje painkilerje za križ. Hotel je biti spet mladi divji Michael, ki se na odru počuti najbolje. Super, toda ne na petdeset koncertov v pol leta. Preveč za Chrisa Browna, kaj šele zanj.

  Če ne bi imel teh jebenih koncertov, ne bi rabil propofola in bi v miru delal musko ter snemal videospote ter jo mahnil na kako kratko turnejico z enim koncertom na 14 dni recimo.

 125. Thomas pravi:

  50 koncertov na 9 mesecev, ne na 6!

  Pa malce pretiravaš, da je 50 koncertov na pol leta preveč za Chriss Browna. Domnevam no, ne poznam ga.

  1 koncert na 14 dni je pa morda v redu za 70 letnika!

  Seveda če mene vprašaš, bi tudi en kon cert na 14 dni bil več, kot smo si leto poprej še lahko obetali, ampak Michael je hotel Veliki pok, ali nekaj takega. Verjetno je bil malce pod vplivom teh rezidenčnih variant od kolegov a la Prince, Céline Dion, … in je pomislil, da bi tudi on sam.

  Čeprav… lahko je biti general po bitki, al kako že?

 126. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Browna sem omenil v kontekstu mladega pevca in plesalca, ki bi imel prav tako hud napor za toliko koncertov. Kaj šele petdesetletnik, ki ga matrajo insomnia in poškodbe hrbtenice in kolen. Pa omenil sem ga zato, ker na svojih nastopih tudi zelo intenzivno pleše in se tudi Michaelu nenehno poklanja z raznimi nastopi. Še nazadnje je to dobro počel in se potem kot veš zjokal med Man in the Mirror, saj ni zdržal pritiska in čustev.

  In kot sem rekel, eno je navaden špil kot ga furajo ostali, drugo pa nastop Michaela Jacksona, ki je plesal kot nor.

  Lahko da bi zdržal, lahko da ne bi, a po moje bi ga zmatralo oz. ga je zmatralo kot vidiš.

 127. RHYME-G pravi:

  dvomim da je majkl imeu tremo za koncerte! to je ko da bi reku da ma robert de niro tremo pred kamero (da pač ne biu 5 let stau pred kamero!) majkl je na odru doma..tam je edino kjer so počuti super in sproščeno…tam je doma!oder mu je dom…zlezu pod kozo od 5ga leta naprej!

  tezave z nespecnostjo mam js sam ze 10 let :) …ponavad sploh ne zaspim pred 7 uro zjutri! razn kadar sem res ful zmatran! bioritem se ti obrača….in tud če ni pretiranga stresa..enostavno ne mors zaspat pa lah se ne vem kak trudis!
  resitev je edin ta..da 1 celo noc pač ne greš spat…in si ceu dan se nasledn pokonc…zaspan ko pes…in potem zaspis zvecer normalno…
  in potem nasledni dan gres okoli normalne ure spat spet..in probas si vzpostavit nek normaln bioriem spet…
  Majkl biu mogu pac 2 dni bit pokonc..pa potem 1 dan odpovedat vaje..pa pridet pol vadit ko bi biu spočit!ker ce 2 dni ne bi spau al pa celo 3..bi ga 4i dan 100% zmankal in bi zaspau! pač dokler se ne bi naspau ne bi blo vaj! Pa bi pač vadl ko bi on lahko..sam vrjetno je blo premal časa za vajo ker so se ti koncerti prehitr bližal…in so hotl v tok kratkem času to izvedit…in itk pol če ni mogu spat pa nasledn dan vaje,seje mogu nekak uspavat! sam ne bi se smeu na tak način!…meu je prej te pain killerje itd…sam to ni isto! to je za SPANJE! ….
  pa tud vrjetn ni mogu spat…kak bos spau,ce je meu svojo druzino…pa vaje…pa v studio je hodu snemat komade!…prevlka preobremenitev za glavo,kje bos pol spau se to je logicno!…tak ko nekdo ki ima pomembbn popravi izpit v šoli,kjesi vidu da bo sou spat pa tkoj zaspau!
  obcudujem tak folk ap sploh ene punce ko se ulezejo u poslo..pa zaspijo takoj! a js rabim najman 4 ure!

 128. RHYME-G pravi:

  majkal je baje še potem planiru turnejo razširit WORLDWIDE—ša za vsaj ene par let! sam pač zadni koncerti bi to bli v londonu…tak da se jo je zihr veseliu…pa kak vse so pripravljal one 3D filme itd..pa vse…spektakl…
  blo je naporno,a po drug strani tu majkl uživa…
  in če se on ne bi počutu sposobnega za to ,pol ne bi sou v to! ne glede na to v kaki finančni krizi bi baje naj biu! dnar lah on obrne v 1em dnevu na miljon drugih načinov!
  Hotu je tud da ga prince blanket pa paris vidjo na odru..pa pač za FANE! itd! in ko je vidu da so vse karte razpordane se je zihr počutu super

 129. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če dobiš službo, ki se ti začne zgodaj zjutraj, si zvečer v postli zdelan zelo hitro. Pa tudi bioritem se ti počasi porihta. Če pa si navajen ponočevati, pa je jasno, da ne zaspiš niti če moraš nekajkrat zjutraj zgodaj vstati.

  Michael očitno ni imel časa za spanje, niti za konkretno hrano, kar seveda ni dobro, a tako je bilo, zato je bil propofol edini način, da malo odspi pred nastopi. Bolj bi moral paziti nase, tudi zaradi otrok.

  Se pa strinjam, da je bil doma na odru, toda po toliko letih pavze in padcu kariere imaš vendarle tremo, vsaj pred prvim nastopom, če ne druzga.

  Sicer pa ni panike, da bi se bal odra, morda se je bal tega, da ne bo zmogel petdesetkrat stopiti na oder in dati vse od sebe.

 130. RHYME-G pravi:

  je pa žalostno to ,da se je hotu vrnat,po tem ko so ga hotl uničit,pa je umrl na poti nazaj na VRH!…ker ni dau sploh nobenga intervjuja glede vsega tega sojenja pa občutkov ..nič..v 5ih letih ga nismo nic vidl! hotu se je direkt vrnat na ODER! (edin kratek intervju na irskem z will i amom)…in je to blo KONEC…to je najbol nepričakovana smrt v zgodovini človeštva

 131. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za nekatere je bila več kot pričakovana, saj so bili prepričani, da je bolan, ker so nasedali tračem. Ko so videli This is It, so seveda bili šokirani in niso mogli verjeti, da je v tako dobri kondiciji.

  Res je, ta smrt je nekaj najbolj šokantnega in ironičnega kar sem doživel doslej v lajfu.

  Po drugi strani pa, le zakaj bi imel samo deset koncertov, če jih lahko ima petdeset, torej če je Michael Jackson, ki vedno ruši take in drugačne rekorde. Saj ga razumem, hotel se je vrniti tako kot je treba.

 132. RHYME-G pravi:

  dvomim da se je bau…on je MICHAEL JACKSON ! :) ….
  sej pa pač kak koncert ne bi dau vse od sebe! sej bi ble pauze med komadi! …se je ze zgodil kdaj da je ene pesmi odplesal manj energicno na prejsnih turnejah..odvisno od počutja!
  ne vem zaka tak pritisk! mogoče je on pozabu KDO JE! pa da je on ŠEF in on odloča o VSEM!…..bi pa izvedu 10 koncertov….pa potem pauza 2 mesca..in potem spet..ka vem..ne vem zaka se je vsem tak mudilo vse skupi???

 133. RHYME-G pravi:

  sm gledu dans little fockers,kul film..pa not igra deepack Chopra un zdravnik,..pa sm se kr na majkla spomnu CCC

 134. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, ta Chopra je bil eden tistih, ki je rekel, da je vedel, da bo Michael umrl, če se ne bo vzel skupaj.

  Točno tako, pozabil je kdo je, pozabil je da je Michael faking Jackson in da mu ni treba poslušati nikogar. Tako zelo zjebali so ga s temi napadi in aferami, da je pomoje še samemu sebi moral dokazati, da še obvlada.

  To tudi meni ni jasno, da se je tako zelo mudilo, tudi priprave in vaje so potekale prehitro, preveč napetosti, stresa, pritiska, pa še cel kup idiotov, ki so čvekali, da mu ne bo ratalo,kar pomeni, da se je še bolj gnal. Pa ta njegov perfekcionizem pa želja po najboljšem, tudi ga je pokopalo dejansko.

 135. RHYME-G pravi:

  po sojenju je reku svoji mami da ne zaupa več nobenmu!
  a očitno je zaupu zdravniku in tem AEG in Ortegi itd…ki so ga ubil! ne direktno ampak pač tak..ne vem no!ne bi jim smeu! mogl bi se oni prilagodit njemu in ne obratno! narobe svet!

  js sam vem da ko je prvic blo napovedan da bojo koncerti takrat v londonu,je zgledu ful kul pa sprosceno pa ceu svet je šokiru z novico! ampak js sm meu nek čudn občutek not v seb….neki mi je blo sumljivo (zdej vem zakaj)
  Na ta isti dan sem mei izpit v šoli in sm vse zajebu oddau skor prazn test :) in leteu domov,da ja ne bi zamudu konference!

  potem pa na dan ko so šle karte v prodajo…rabu sem 6 ur da sem prsu zraven in končno dobiu karto..to so stvari kr po sobi letele od živčnosti in jeze!
  Na dan smrti ko pa sm zvedu pa itk…najhujsi dan v mojem zivljenju in tud nikol me ne bo vec mogl nic prizadet kot me je tole…ker je blo tak nepricakovano..in se je res stopnjevalo…pa parih uraš me je šele zadelo zares!na isti dan sem s ehotu it na 1 party ko je biu u LJ,bols da nism sou,ker si ne predstavlam da bi zvedu za novico nekje zuni na partyu,…kot da bi vedu da morm takrat ostat doma!
  Tak da tega dneva ne bom nikol pozabu! in tud zato sm mogu nardit uno tribute pesem,sem jo hotu ze prej a sm nekak mogu k seb pridet…

  skratka….BED!

 136. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, on bi moral odločati, kar naenkrat pa so začeli odločati drugi.

  Vem ja kako si se boril za to jebeno karto in jo naposled le dobil. Najprej ti nisem verjel, da boš res šel, pol pa mi je blo zakon, da si se odločil, da jo mahneš v London, pa tudi polet si že rezerviral in plačal.

  Žal se ni izšlo. Ko sem prvičujel novico, da ga peljejo v bolnico zaradi zastoja srca, sem te poklical, nisi še vedel, saj nisi gledal tvja, najprej mi nisi verjel, ker si rekel, da je spet trač, pa sem ti rekel, da prižgi CNN. Še vedno nisi verjel in si upal, da bo vse kul z njim. Ko je pisalo, da je umrl pa je sesulo tudi mene. Takrat sem te poklical,izmenjala sva nekaj besed, kaj drugega nisva mogla.

  Grozen dan, prav nisem mogel verjeti, da se je to zgodilo. Pa še teden dni prej sem imel na Čarli Tv oddajo o njemu. Res sem bil žalosten in šokiran, pa še danes me večkrat prime in ne morem dojeti, da ga res ni več. Sem pa ponosen, da sem čez dva dni v njegov spomin speljal še eno tv oddajo in se mu res poklonil še javno.

  Če je mene tako usulo, kako je moralo šele tebe, ki ti je pomenil še več, saj si z njim rasel odkar si znal govoriti. Michael je bil edina reč, ki si jo odkril brez moje pomoči. Se spomniš kako pa kje?

 137. RHYME-G pravi:

  ja pol ko je umrl par dni sploh nism upu ga pogledat v oči,v postre na steni ko mam….pa sm ze prjeu enga pa ga hotu dat dol da bi vse odmaknu jih,pa nism mogu…
  in ko ga zdele pogleam v oči čutim podobno žalost kot 1 let pa pou nazaj!
  Zato po eni strani ne glede na to kak bi biu nov album,so zraven žalostni občutki
  Ljudi pa enostavno sploh ne briga….dvomim da sploh kdo ve v SLO da ima Michael nov album!
  Oddaja na Tvju ki bla pa je itk prva v zgodovini sLovenske TV da je bla prou oddaja namenjena majklu,in to dvakrat! tudi tega noben ne ve…in jim je vseeno!
  v Prvi sem js klicu pa sm tak kul povedu pa zagovarju da je majla zdrav in vse dvome smo unicl..a 1 tedn kasnej pa novica da je mrtu! prou ŠOK!

  ŽAlostno včas da se kul stvari in dosežki zdijo kul včash samo avtorjem,ostali pa se obnašajo ko debili!
  a pač tak je
  ..

 138. RHYME-G pravi:

  spomnem se samo tehle stvari:
  videospota beat it ,nekje leta 1987/1988…in točne besede kjer mi je ati reku “no vidiš danes si meu pa kr velik od njega na TV”
  Potem pa sem leta 87 al pa 88 šou kupit kaseto album BAD z mamo,katero sem od jeze kasnej strgu ovitek,mama pa se je nasmejala in rekla” ej s tem pa sam seb škodiš ker je to tvoj michael” :) to mi se zdej ni jasn zaka sm strgu haha!

  potem film Moonwalker…in un Koledar ki sem ga kupu!
  Kasneje pa itk Black or White video ko si me ti poklicu v dnevno kjer sem ujel konec videospota..in tvoje 2 kaseti Dangerous album!Pa una videolasea ko smo si iz videoteke prensel nek dokumentarec od njega!
  potem pa se je začelo snemanje vsega na kasete itd!
  in sem ostau isi fan kot sem biu na zacetku do danes!
  Vrjetno pač prvič ko sem ga opazu zagledu sm padu notr:) prou postau je del mene,sam od sebe…sma se našla :) tezk razlozit!OD BAD era do Danes!

 139. RHYME-G pravi:

  a ves kdo je Teena Marie ? dans umrla..pevka..tud srčni napad ….zgleda da so moderni…prou samo od tega še umirajo znani!

 140. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, ti dve oddaji sta zgodovinski za našo zaplankano deželo. Res sem vesel, da sem imel proste roke in da sem ju lahko izpeljal tako kot sem hotel. Pa v drugi so se mi po telefonu javili vsi mogoči naši pevci in delili mnenje o Michaelu.
  Tule je link do vseh oddaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/07/05/on-air-poklon-michaelu-jacksonu/

  Se spomnim atija ja, tudi on ga je cenil, pa oma tudi, je rekla, da je na odru res fenomenalen, je bila tudi zelo žalostna, ko je umrl. Jebemti ej, še naša oma, ki jih ima že 82 ve kak car je bil Michael, res mi ni jasno kaj je s folkom tu pri nas.

  Se spomnim ja kako sva snemala vse mogoče, pa tudi Black or White seveda, ko sem ga ujel premierno na HTV v oddaji Hit Depo in padel dol. Pa tudi moji sošolci so ga takrat spoštovali se dobro spomnim. Vedeli so kak mojster je.

  Se pa ne spomnim, da si kaseto strgal, očitno si moral biti res jezen.

  Se pa spomnim kako jezen si bil, ko sem presnel Oprin intervju, ker je bil v nemščini :)

  Lepi spomini, ni kaj. In res je, začel si ga oboževati pred mano, pa čeprav sem deset let starejši. Meni najprej ni ne vem kako potegnil, saj sem začel konec osemdesetih poslušati rap, pred tem pa nek jeben disko. Poznal sem ga, a nisem povsem padel noter, pa tudi spotov se mi zdi, da niso vrteli nikjer takrat od njega, recimo iz albuma Thriller. Mi je pa Mitja zavrtel Thirller plato in mi je bila noro kul, saj sem že takrat vedel kdo je Vincent Price.

  Ko je prišel Dangerous, pa sem tudi jaz postal fan v pravem pomenu besede in sem začel ceniti tudi albuma Bad in Thriller.

 141. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teena Marie? Slišal sem zanjo, toda nobenega komada si ne morem priklicati v spomin.
  Tale se mi zdi še najbolj znan:
  http://www.youtube.com/watch?v=VmjV4×6P3B0&feature=related
  Morda tudi tale:
  http://www.youtube.com/watch?v=E8RLxJ2Q8Pk&feature=related
  Pa seveda tale duet z legendarnim Rickom Jamesom:
  http://www.youtube.com/watch?v=CPikYsi6_zU&feature=related

  Je bla tudi pri Motownu, kot Michael.

 142. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tule se pa Michaelu pokloni:
  http://www.youtube.com/watch?v=QpS9A9sdFRk

 143. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko vidm tale video, pa mi je jasno, da ga je doktor Murray očitno res umoril in da ni bil niti približno odvisen od tablet:
  http://www.youtube.com/watch?v=khr19Xys2rU&feature=related

  Pa kul je na začetku, ko na vprašanje, če se je odločil, da bo spet delel musko, reče, da ni nikoli prenehal.
  Pa Will I Am je očitno res pripravljal veliko materiala z njim. Me pa vseeno čudi, da ga je Michael tako zelo cenil.
  Ej prav občutek imam, da bi delala jeben elektro beat in auto tune.

 144. Thomas pravi:

  Uch, tole mi je pa kar žal, ker prekinjam tole obujanje spominov… Zelo mi je žal, da sem zamudil tvojo oddajo, predvsem ta prvo. Ta drugo itak ni šans, da bi jo takrat v živo gledal, ker sem bil celo poletje kot pravi mesečnik. Sem jo pa zato naknadno gledal.

  Iztok:
  Če meniš, da je Michaela zmatralo, potem to seveda izključuje možnost umora.
  Poleg tega pa se da show prilagoditi 50-letniku in njegovim sposobnostim. Mi na koncertih ne bi videli enake energije, kot jo je imel na Bad Tour, ali pa Dangerous Tour, morda bi celo HIStory Tour bila utopija. Mislim, da bi poudarek bil na perfekciji, čistosti gibov in plesnih korakov in pa na petju!

  Za primerjavo lahko dam Madonno, ki je isti letnik kot Michael. Na njenem koncertu, na katerem sem bil, je počela nemogoče stvari, bi rekli za 50-letnico. POvprečna 30-letnica bi se takrat lahko skrila pred njo! Pa vendarle sem bil pozoren na to, kako je bil sestavljen njen show, kako so si sledile plesne scene in pa počasne balade, ko je samo sedela. Mislim, da je bilo zelo dobro načrtovano.

  Poleg tega pa tudi oder vO2 ne bi bil tako velik, kot povprečen oder na stadionu, na katerih je Michael doslej nastopal. Ergo manj tekanja sem in tja.

  Rhyme:
  Jaz pa mislim, da je zelo mogoče oz. skoraj gotovo, da je imel tremo. Predvsem ga je po moje skrbelo, kako se bo odzvala publika. No, verjetno je del te treme predelal, ko je izvedel za vesoljno zanimanje za njegove karte za TII, pa vendarle so tukaj novinarji, kritiki, katerim bi s koncerti zopet bil izpostavljen. In ne glede na to, da zagotovo ni pozabil, da je v bistvu Michael F… Jackson…, ravno zadnjič je nek fan zapisal, kako zelo podcenjena in pa hinavska je dejansko moč negativne sugestije, ki jo izražamo s kritiko česarkoli. Michaela so kritizirali celo življenje. Medtem ko nekateri mislijo, da se je kritika in neodobravanje pričelo morda šele v 90-ih, naj jih spomnim, da je Michael na zavračanje naletel že veliko prej, v najbolj težavnem obdobju vsakega izmed nas, namreč puberteti. Norčevanje iz njegovega nosu, opazke glede njegove problematične in nečiste kože, kdo ve, morda tudi komentarji njeghove afro frizure…, kasneje barva kože, itd…. Povsem razumljivo se mi zdi, da se je Michael vedno znova moraql dokazovati, kajti če ni podrl kakšnega rekorda, če ni nadgradil samega sebe, če ni dosegel vedno večje mase, potem bi v njegovi glavi zazveneli očitki kritike in neuspeha.

  Paralela z Madonno: Le zakaj ona vedno znova in celo v svoji starosti išče afirmacijo samega sebe? Zato, ker suplenco materine pozornosti, ki ji je bila odvzeta s smrtjo njene mame. Pa tega zagotovo ne mislim zaničevalno.

  Michael se je moral vedno znova dokazati, vendar pa so bili glasovi kritike v njegovih ušesih zelo močni. Po nepotrebnem, saj večjega asa kot je on, dejansko ni več in vprašanje, če kdaj bo. Kritiki so se tega zavedali, zato so še bolj udarjali po njem.

 145. Thomas pravi:

  P.S. Iztok: A je možno kje videti tvojo prvo oddajo o Michaelu?

 146. RHYME-G pravi:

  Thomas,možno,sam glede na to da so koncerti bli v Londonu ne bi blo take panike,ker tam je vedu da so ga mel radi..London mu je biu drugi dom! drugače bi blo da bi koncerte meu v USA!pa kako ka bojo sprejel,sploh po sojenju! MJ se je vedno bolše počutu izven USA! kritiki pa bi itak kritiziral v vsakem primeru!

 147. Thomas pravi:

  Že res, da je London drugo kot pa kjerkoli v ZDA, ampak kljub temu tam ni nastopal dobrih deset let pred tem (WMA 2006 seveda ne štejemo zraven) in to ni malo časa. Senca dvoma bi se vsakomur prikradla v glavo, če zraven prištejemo še posledice sojenja in pa britanske tabloide, ki so znani po svoji napadalnosti, ter da je Michael že dolgo časa bil tarča vsakogar, ki je imel minutko časa, da je lahko stegnil g…c, … Mešanica, ki je smrtonosna za še tako samozavestnega človeka.

  To je seveda samo moje mnenje. Kdo ve, kako je bilo v resnici.

 148. RHYME-G pravi:

  Vem kaj mislis,sam Poslusi si komad Unbreakable in besedilo :)
  On je tega biu navajen itak,po eni strani mu je celo blo všeč,samo da se govori! Itk je vedu da ga fani majo radi in vejo resnico,to je edino kar ga je zanimal in je blo pomembno!Za tabloide je ze veckrat namenu besede kot so :burn the tabloids,fuck the press…itd! pomoje mu je postal že vse skupi smešno ko je bral kire bedne zgodbice si zmišljujejo!
  Ja pa res da je po sojenju vrjetno biu mal bol občutljiv,a po drug strani ga je pa to še bol utrdilo! načelo :kar te ne ubije te naredi močnejšega,kar do neke mire drži!
  In mogoče je meu tremo,a ko je so pričel z vajami se jo je znebiu,in je tud reku kenny ortegi nasmejan in veseu neki časa pred smrtjo :”i think we can do this”!

 149. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, mislim, da bi jo moral še nekje imeti, morda pa kdaj zripam na youtube, a ni se mi zdela nikoli zanimiva za bralce, saj ni gostov, ampak samo jaz, ki čvekam o Michaelu.
  Glede nastopov, po moje se motiš, saj bi Michael hotel spet plesati in skakati kot nekoč in bi pozabil, da dvajset let starejši. Ne bi umrl zaradi tega, a poškodoval bi se brez dvoma ali pa nafilal do plafona s kakimi painkilerji. Ugibam pač, morda se motim, ne vem.
  Madonna pa ima kondicijo, veliko večjo kot Michael, saj redno koncertira, pa tudi njen načn lajfa je veliko bolj zdrav.

 150. Thomas pravi:

  Rhyme:
  Pri tvoji teoriji je v bistvu pomanjkljivo samo to, da se moramo zanesti na trditev tretje osebe (Ortege). Močno namreč dvomim, da se mu je zdelo smešno, če je v zadnjih 20 letih in pa v celotni adolescenci in otroštvu poslušal, kako slabo izgleda. Najhujše pa se mi zdi, da je marsikatero lahko slišal tudi od svojih fanov samih. Velikokrat sem namreč zasledil diskusije o tem, kako je nekaterim full všeč njegov look iz 80-ih, ko je torej bil mlad. Veš kakšen efekt ima to na človeka, ki šiba proti 50-im? Da je njegovim fanom najbolj všeč to, kar v bistvu ne more več nuditi do iste mere?

  Iztok:
  Ma saj me ne zanimajo neki bežni gostje, zanima me, kako fan “čveka” o Michaelu. Pa morda bi zasledil še trohico optimizma, ki se je le teden kasneje pri vseh fanih razblinil.
  O koncertih pa lahko samo ugibava. Če imava pa dovolj domišljije, pa se morda lahko zasanjava v drugo realnost, ha?

 151. RHYME-G pravi:

  Thomas zadne par let je zgledu bol kul kot tadnih 20 let:)..tak da tud to glih ni res..pa še spet si je naredu čop in dau gor fedoro :) zadno leto!…pa postavo je meu isto ko prih 30ih… un photo shoot zadnji zgleda mljaši od mene:)
  Je pa res da se on nikol ni rad gledu v ogledalo in da ni meu samozavesti…sam s tem se je sčasoma navadu živet

  pa plesu in peu je isto ko pri 30ih…

 152. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, kot je rekel Rhyme, zadnja leta je zgledal najboljše v zadnjih dvajsetih letih, tak odrasel in skuliran tip je ratal. Najbolj sporen je bil zame v obdobju začetka novega tisočletja, ko je imel kratke lase in je nekaj eksperimentiral z botoksom po moje. Fotke revije Ebony so bile fenomenalne, prav spomnim se, da sem si rekel, glej ga Michaela, spet zgleda tako kot je treba. Pa nek tak daljši paž mu je pasal zelo močno, še bolj kot curls, ki je jih je imel zdaj tudi na koncu in dolgi lasi, ki jih je imel med nastopom Elizabeth I Love You. Je pa res, da je bil med This is It nekam sumljivo suh. Vedno je bil suhcen, saj je imel telo plesalca, toda tokrat so cote kar visele iz njega, po moje ni kaj dosti jedel pa kalorije je kuril na vajah.
  Glede moje oddaje, bom probal zripati, če bo šlo.

  Rhyme, kot najstnik si ni bil kul, zato si je tudi potem operiral nos, big deal, saj si ga vsi zvezdniki. Mi pa ni jasno, da si ni bil všeč tudi kasneje, saj je dobro zgledal, še posebej med albumom Bad, pa tudi med album Thriller. Takrat je bil v top formi. Če se je še operiral dalje, je naredil napako, ne bi bilo treba. Je pa res, da si ga ne predstavljam, da bi zgledal kot recimo Jermaine ali Tito, to potem ne bi bil Michael. On je moral tudi zgledati drugače kot vsi ljudje na svetu. Tudi zaradi tega na nek način pardoniram celo operacije, ki so pač bile potrebne, da je ohranil mladosten izgled.

 153. Thomas pravi:

  Strinjam se s tem, da je v zadnjih nekaj letih izgledal najbolje v zadnjih 20 letih. No, zagotovo v zadnjih 10 letih. Imel je stas in glas. Jaz bi tudi rad tako izgledal pri 50-ih, pa ne bom. NJegova postava je mejila na podhranjenost, ampak mislim, da to ni bila. Bil je po moje na meji. Kot sta rekla, imel je telo plesalca. Tudi na Bad Tour recimo ni imel kaj dosti več, če sploh kaj. Razlika je bila le ta, da je bil mlajši in po moje drugače izpade, če 30-letnik in 50-letnik pri isti višini enako tehta. 50-letnik bo po moje deloval bolj suhcano, ker ima že samo podkožje manj maščobe, zato drugačen efekt, pa tudi morda oblačila drugače padejo.

  Njegov glas je bil fenomenalen tudi med vajami za TII (Human Nature, IJCSLY), še vedno je lahko zadel tudi ta visoke tone, kar po moje ni lahko!

  Pri samem plesu se je sicer poznalo, da je bolj umirjen, oziroma bi se verjetno poznalo. No, zagotovo bi se. Ampak meni to niti ni bistveno. Pri TII pri Billie Jean sem bil prav zaprepaden, kako lahko z relativno malo gibi tako zelo plešeš! Tudi na začetku, ko je pravzaprav dokaj miren, je poplesavala prav vsaka koščica v njegovem telesu. Samo Michael je bil sposoben tako izrazito prikazati manjše plesne gibe – podoben efekt je dosegel z nastopom za RTT pri neki podelitvi nagrad leta 1992/93 (Soul Train Awards?), ko je sedel na vozičku in vseeno plesal!

  Ne strinjam pa se s tem, da se je navadil živeti z določenimi izkušnjami! No, navadil že, navadil, ampak vprašanje, če se je sprijaznil v smislu, da mu je bilo vseeno. Glejta, če otroka kot otroka zafrkavajo, se mu bo to vsedlo v možgane in tudi kot odrasel se bo tega spominjal. Če pa to reče lastni oče, je pa toliko bolj močno. Samo dejstvo, da je v zadnjih letih izgledal v bistvu zelo dobro, še ne pomeni, da je on sam tudi tako mislil. On je lahko samega sebe dojemal drugače kot pa njegovi fani.

 154. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede plesa ne veš, saj so bile vaje, kjer ni dal nikoli vsega od sebe. Tudi ko je bil mlajši, je na vajah plesal kot da na pol spi, če poenostavim. Morda bi na odru res plesal kot mladenič, tudi Fred Asataire je to zmogel na pozno starost.

  Ko smo že pri Astairu, med drugim je rekel tudi to, da zdaj, ko je videl plesati Michaela, lahko mirno zapusti ta svet, saj je končno dobil naslednika.

  Glede na to, da se je nenehno popravljal in tuhtal kako bi izgledal še bolje, je jasno, da je bil obremenjen z rečmi iz mladosti. Predvsem z nosom, ki pa si ga je na zrela leta spet malo povečal, saj je poštekal, da je tisti čisto majhen malce smešen.

  A kot sem rekel, bil je Michael Jackson in je jasno je, da ni mogel zgledati kot navadni smrtnik in ostali zvezdniki. Moral je zgledati povsem drugače. Tudi zato je bil taka velika zvezda, res pa je, da mu je to potem malo škodovalopri imidžu, saj so se začeli vsi obremenjevati le z njegovim izgledom ne pa z njegovim delom.

 155. Thomas pravi:

  Glede Astaira imaš prav! Njegov nastop za Puttin’ on the Ritz je neverjetno fantastičen, kar hipnotizira te. Zelo graciozno je plesal v tem filmu, pa mislim, da je tudi že šibal proti 50-im v njem. Ampak v mladosti je bil bolj “živahen”, to pa tudi moramo priznati.

  Vendar samo zato, ker je telo zmožno hitreje se premikati, še ne pomeni, da se bolje premika – o tem se bova verjetno strinjala.

 156. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, pa še bolj šarmanten in elegaten postaneš na podiju, ko si v letih.

  Res mi je žal, da nismo mogli videti kaj bi Michael dejansko pokazal v Londonu.

 157. Thomas pravi:

  To bom jaz obžaloval tudi če bom 100 let dočakal! Ta katastrofa bo ostala to kar je – namreč katastrofa, se je ne da popraviti, izbrisati, olepšati!

 158. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » R. Kelly: Love Letter pravi:

  [...] pozor, Kelly je Love Letter izdal na isti dan kot so izdali novi album Michaela Jacksona, kar je brez dvoma dan, ki si ga velja zapomniti za vse večne čase, saj se ne bo ponovil nikdar [...]

 159. lazo pravi:

  In komentari v sloveniji o albumu

  LINK
  LINK

 160. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lazo, upam da nisi bral recenzije albuma v Žurnalu (menda se ne motim, nisem več prepričan). Če bi jo, bi te prijelo bruhat. Spisal jo je Izak Košir, če me spomin ne vara. Totalno nepoznavanje scene, kjer nam predlaga, naj raje poslušamo Off the Wall, kao, da Michael po tem ni naredil nič več omembe vrednega in da je tudi novi album totalno sranje. Tudi zavoljo njega sem spisal nekaj stavkov v svojem osnovnem tekstu zgoraj, saj imem res občutek, da folk, ki piše o Michaelovi glasbi nima niti približno pojma o čem piše.

 161. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede prodaje in singla, zaenkrat me skrbi le v ZDA.

 162. lazo pravi:

  Poskušal sem najti ta članek pa mi ni uspelo ( mogoče je kje drugje )
  Bi pa dodal, da pač ne moreš nič, se pač najdejo idioti, ki govorijo in pišejo brez, da bi zadevo preverili.

 163. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma pač zelo površno ocenijo zadevo in imajo nenehno neko obremenjevanje s Thrillerjem, kao, da če ni tako prelomno, pa je avtomatsko slabo. To je meni res debilizem.

  Kot to, da ne pogledajo še albume druguh izvajalcev, ki so trenutno aktualni in bi jim moralo biti jasno, da je novi Michael še vedno zelo dober vsaj v tem kontekstu.

 164. Thomas pravi:

  Najboljša Michaelova pesem bila I Want You Back, ker kasneje itak ni nič omembe vrednega več posnel.

 165. Thomas pravi:

  P.S. Kreteni!

 166. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, sam resno, nikoli ne bom razumel folka, ki ima v glavi, da je bila zadnja res dobra Michaelova pesem Billie Jean. Pa mnogi se ga tudi spominjajo le po albumu Thriller. To mi je vedno zelo zanimivo, da ne rečem, trapasto. Meni je namreč Bad dosti boljši album od Thrillerja, Dangerous pa sploh.

 167. Thomas pravi:

  Jaz pa mislim,da sem odkril skrivnost takih telebanizmov: takšne trditve prihajajo od starejših poslušalcev, ki se po neki določeni starosti niso več sposobni vživeti v karkoli novega. Ugibal bi, da so to ljudje, ki so bili ob izidu Thrillerja morda mladi odrasli, Thrillerju se takrat itak da niso mogli izogniti, ker je pač bil omniprezenten. Se pravi, da so ga odkrili in jim je bil všeč. Kar je pač prišlo kasneje, ni bilo več tako relevantno, ker itak morda niso več toliko poslušali nove glasbe, temveč so se samo še vsidrali v tisto, kar jim je bilo znano. Ergo, Bad ni dober, Dangerous je dejansko slab, HIStoryja pa itak ni ilo. Invincible? Kaj je to?

  Poanta?

 168. Vanja1 pravi:

  No, če se tega dodatknem, nevem kako je bilo v tujini, ampak pred smrtjo je bil v Sloveniji znan oz. so ga vedno prvo uvrščali kot “umetno lutko z operacijami” Billie Jean in ples, ali se morda motim, jaz seveda, nikoli nisem tega gledala, ampak je njegova glasba vedno na prvem mestu. Po smrti, pa so začeli malo bolj o glasbi govorit, ko so začeli bit “fani”.

 169. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, se strinjam, v Sloveniji je imel Michael zelo slab imidž, saj so nas filali le z najbolj blesavimi tujimi trači in nikoli povedali nič pozitivnega. Edini lepo napisan članek je za Nedeljski dnevnik pred leti spisal moj brat. Prav čudil sem se, da so ga objavili, saj notri ni bilo tračev in poceni bedarij, ampak prava dejstva.

  Thomas, po eni strani imaš prav, toda Izak Košir recimo ni star, pa je zapisal tako bedastočo. Okej, Thriller je resda premikal smernice in na novo napisal zgodovino popularne glasbe, toda to ne pomeni, da so bili ostali albumi zaradi tega slabi. Ma ti modeli še Bada ne upoštevajo kaj dosti, kaj šele Invincible in History.
  Pa v glavi so imeli, da je šla Michaelova kariera po Thrillerju strmo navzdol, po Badu pa je itak propadel, saj je ratal plastična spaka in pedofil. Bruhat me, resno.

 170. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, tole bo še zanimivo, ubogi Michael:
  http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/zdravnikov-odvetnik-michael-jackson-je-naredil-samomor.html

  Po moje bomo čez čas natančno izvedeli vse, kot pri Elvisu in Marilyn Monroe, upam le, da ne bomo šokirani.

 171. Vanja1 pravi:

  Hmmm, ne verjamem v to ,da bi si sam poiskušal soditi, sprva so govorili ,da so ga ubili, tudi družina, da je bila storjena zarota proti njemu, zdaj pa eni trdijo, da bi celo stori samomor. Kar je daleč od tega, potem nebi najavil svojega povratka, in obljube ,da se julija vidimo, se pripravljal na koncerte..itd..

  Niti nevem kaj bi mel zdravnik od tega, če je res imel kakšne prste vmes pri tej smrti, dejstvo je verjetno, da si je Mike verjetno sam vbrizgal preveliko količino te substance in , da je to bilo usodno. Seveda, pa bomo čez čas morda izvedeli kaj je dejansko bilo…

 172. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj ni finta v tem, da bi ga zdravnik namerno ubil, ampak v tem, da je bil zelo površen. Me pa skrbijo neindeficirani prstni odtisi na brizgalki, če ni trač, bo tole res še zelo zanimivo.

  Da bi si Michael sam vbrizgal še dodatno dozo medtem ko je zdravnik zapustil sobo, pa se mi zdi čudno iz dveh razlogov. Prvič, ker je verjetno zaspal, ko je bil zdravnik še v sobi, in drugič, ker bi mu moralo biti jasno, da bi to lahko bilo zelo nevarno za njegovo srce.

 173. lazo pravi:

  Vsak zdravnik podpiše, da bo reševal življenja.

  Osebno mislim, da je bila Michaelova smrt eden najbolj krutih umorov in ne uboj, kot ga hočejo prikazati.
  Zdravnik naj bi bil specialist in kot tak bi se moral zavedati, kam vodi njegovo početje. Vedel je tudi,da morajo biti bolniki, ki dobijo propofol pod stalnim zdravniškim nadzorom in da morajo biti priklopljeni na aparat, ki meri srčni utrip in preverja dihanje. V primeru, da se pojavijo kakšne komplikacije, kot so znižan krvni pritisk ali motnje pri dihanju se vklopi alarm, ki opozori zdravnika, da je nekaj narobe in lahko pravočasno reagira. iZUMILI SO CELO MAJICO, KI VSE TO BELEŽI IN V PRIMERU KOMPLIKACIJ JAVI TO ZDRAVNIKU. Tega pa Michaelov zdravnik ni storil, ker mu je bilo škoda denarja, ki ga je da pazi na Michaela dobival v potokih. S tem denarjem bi lahko Michael imel ekipo štirih strokovnjakov z vsemi aparaturami in skoraj nemogoče bi bilo, da se zgodi to kar se je zgodilo.
  Pa še prepričal je Michaela,da ga motijo telesni stražarji v hiši in niso bili v njegovi neposredni bližini, kot so bili in bi lahko pomagali.
  Vse to nakazuje na požrešnost zdravnika in nadutost, ki je zaznamovala milijone njegovih fanov in najbolj njegove otroke.
  Prav tako si zaslužijo kazen Bashir, ia vsi, ko so krivi, da se tok zgodovine zasukal v to smer.

  Kot strokovnjak za srce je vedel, kaj se zgodi, ko se ustavi srce in je vseeno čakal, če se ne motim celih 45 minut preden je poklical reševalce.

  Ustavitev prekrvavitve najprej prizadene
  možgane, ki v nasprotju z drugimi organi
  nimajo zaloge kisika. Povsem so odvisni
  od neprekinjenega delovanja srca. Potrebna
  je takojšnja pomoč, kajti če v možgane
  v 4-6 minutah ne pride s kisikom obogatena
  kri, se lahko nenadno srčna smrt prevesi
  v dokončno možgansko smrt. Delež preživetja
  se zmanjšuje za 10 odstotkov na vsako
  minuto po začetku fibrilacije prekatov.
  Takojšnje oživljanje lahko pri nenadni
  srčni smrti reši življenje, ker obnovi in
  vzdržuje dotok krvi s kisikom v organe.
  Je življenjsko pomemben vmesni korak,
  dokler ne prispe strokovna nujna pomoč.
  Zdravnik pri bolniku s fibrilacijo prekatov
  praviloma uporabi defibrilator, napravo,
  ki skozi prsni koš odda električni
  sunek. Postopek za trenutek povsem ustavi
  srce in s tem tudi kaotični ritem. S tem
  pogosto obnovi normalno bitje srca.
  Praviloma je edino upanje za preživetje
  strokovna zdravstvena oskrba z ustrezno
  opremo pa tudi zdravili. Toda do prihoda
  takšne pomoči je nujna premostitev, ki prepreči
  možgansko smrt. Ker je to težko zagotoviti
  v štirih minutah, žrtve pogosto umrejo.
  Možnosti za življenje pa se povečujejo,
  kajti ponekod v tujini so že danes na
  voljo majhni prenosni defibrilatorji, katerih
  uporaba je preprosta in varna. Ti defibrilatorji
  so programirani tako, da prepoznajo
  fibrilacijo prekatov in oddajo električni
  sunek le, ko je primerno.

  Trditev, da je naredil samomor je poskus obrambe, da reši lopova. Zakaj bi Michael to storil saj je živel za to vrnitev in videli smo v filmu THIS IS IT s kakšnim žarom se je pripravljal.

 174. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vse to se strinjam, toda ne razumem, da je Michael pristal na tak površen pristop k svojem zdravju in da je imel ob sebi takega šarlatana, ki je službo sprejel predvsem zaradi svojih velikih dolgov, kar pomeni, da je bil precej zanič doktor.

  In kot sem že dejal, skrbi me, da je bil Michael tako daleč s to insomnijo, da mu je pomagal le jebeni propofol.

 175. lazo pravi:

  Mislim, da je bil Michael zelo nežna duša, ki je zraven tega, da je bil genij svojega posla trudil, da predrami ta naš svet, da bi bil bolj vzdržen. Pogledaš vsebino njegovih pesmi in ti je vse jasno.
  Vemo tudi, da so se mu na snemanju reklame za pepsi vneli lasje in da je po tej poškodbi trpel neznosne bolečine. Nato so ga po nedolžnem obdolžili vemo zakaj in to za to kaj je imel najrajši otroke in pomagati jim. Poglej samo kako je hujšal pri sojenju in po sojenju je imel samo 45 kg in čudež je, da je sploh preživel. Potem pa vsi njegovi koncerti in nastopanja so mu nabili toliko adrenalina, da enostavno ni mogel spati in je iskal pomoč pri zdravnikih, ki jim je očitno preveč zaupal.
  V glavnem je bil kronično utrujen, zlomljen zaradi sojenja in obdolževanj, na koncu je končno videl, da ga fani obožujejo in komaj čakajo njegovo vrnitev in se po mojem sploh ni zavedal v kolikšni meri ga želijo zopet na sceni. In na koncu je v trenutku razprodal 50 koncertov, kar ni niti približno pričakoval in nekje sem prečital, da ko je to izvedel se je razjokal.
  V glavnem živel je za svoje sanje in to je bila zopet njegova šansa, ker pa vemo kakšen je bil, da je vse dodelal do potankosti ga je to utrujalo in fizično uničevalo. In na koncu ga je uničil doktor po naročilu ali zaradi malomarnosti lahko samo ugibamo( osebno mislim, da je bilo vse dodelano, ker bi tudi jaz, kot amater to vse boljše izvedel.
  V glavnem imel sem karte za London. Moje dekle je to čakalo dolga leta in zgodilo se je to, kar smo se najbolj bali njegovi fani in žalost bo večna.

 176. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot sem enkrat že povedal, glede na vse sranje, ki so mu ga servirali od leta 1993 dalje, je sploh čudno, da je zdržal do leta 2009.

  Tolažba je to, da je pred smrtjo spet videl kako zelo si ga ljudje spet želijo videti na odru. Pa hvala bogu za This is It, da so zaprli gobce tistim, ki so pametovali, da je z njim konec že deset let nazaj.

  Tale smrt pa je očitno res ena nesrečna prigoda, ki se takemu zvezdniku kot je Michael nikakor ne bi smela zgoditi. Glede na vaje dva dni pred smrtjo, namreč ni bil slabega počutja in na ne vem kakšnih tabletah, saj bi se to moralo poznati. Elvisu se je, Michaelu se ni. Očitno je šlo res le za ta jeben propofol, nespametno doziranje in hudo površnost zdravnika.

  Mi je pa njegovo zdravje vseeno malce vprašljivo zaradi izjav Janet Jackson, ki je na Oprah povedala, da mu je hotela večkrat pomagati in mu reči naj ga ne serje s temi tabletami, kar pomeni, da se je cela familija bala, da se bo enkrat zgodilo prav to kar se je. Pa seveda tiste novice o tem, da naj bi jemal na stotine različnih tablet in si izmišljeval psevdonime za zdravnike, ki mu jih niso hoteli več dati. Ampak This is It dokazuje, da so bili to očitno trači in da je bil Michael kot kaže dejansko zdrav. Morda se motim, a tak občutek imam.

  Še sam ne vem kaj naj si mislim, enkrat zapišem tako, enkrat drugače o tej temi. Zmeden sem še vedno, saj je preveč zornih kotov kaj se je v resnici dogajalo s tem človekom od leta 1993 dalje in še posebej zadnja leta, ko ga je udarilo tisto drugo sojenje in se je preselil celo iz Neverlanda.

 177. Thomas pravi:

  Mene ne bodo prepričali niti, če se slučajno izkaže, da so prstni odtisi od Michaela! V vsem tistem času, ki je minil od trenutka, ko je Murray odkril Michaela brez srčnega utripa, pa do trenutka, ko je le uspel poklicati reševalce (koliko je že bilo? 40+ minut?!), je lahko storil marsikaj, da bi prikril dejansko stanje. KOt je znano, so reševalci na primer naleteli na izredno visoko temperaturo v Michaelovih sobanah. Pozor, to je bilo junija, ko ponavadi ni ravno neke potrebe po dodatnemu kurjenju, mar ne? Ali je morebiti skušal preprečiti, da bi se Michaelovo truplo prehitro ohladilo, da bi eventuelno lahko njegovo smrt časovno pomaknil naprej (da pač ne bi bilo tako sumljivih tistih 40+ minut, ko ni poklical rešilca!). K sreči so že reševalci opazili, da je nekaj čudnega pri vsem tem, saj so kot strokovnjaki opazili, da je Michael najbrž umrl že dolgo pred njihovim prihodom.

  Jaz res ne bi tako hitro ovrgel možnosti, da je Murray posmrtno nanesel Michaleove odtise na injekcijo. Skuša si rešiti kožo! Očitno je že takoj skapiral, kakšno katastrofo je povzročil, tako strokovno, kot tudi koga dejansko ima na vesti!

 178. lazo pravi:

  Ja ko pogledaš film THIS IS IT ti je jasno, da je vse to sranje z zdravili in zasvojenostjo izmišljeno. Michael je bil čisto priseben v telesni kondiciji, da ne moreš verjeti in z neverjetno željo, da izpelje te koncerte, ki bi bili nekaj novega, nevidenega, fantastičnega in predvsem za vse čase. Michael bi po teh koncertih glasbeno obvladoval glasbeni svet v večini še bolj dosti bolj, kot zdaj.
  Je pač tako, ko ga enkrat začneš poslušati enostavno postaneš odvisen od njegove glasbe in brez nje enostavno ne gre. Pa še njegov ples brez primere, on je glasbo čutil in izražal z celim bitjem in takšnega ne bo nikoli več.
  Vem pa, da bodo slej, ko prej posneli film, ki bo pokazal, kako bi to vsaj približno izgledalo in s to tehnologijo jim bo uspelo.
  Naslednjo leto pa začne turnejo cirkus, ki bo uporabil MJ hologram in dobro bi bilo to videti.

  http://www.youtube.com/watch?v=R7lkdFr9-6g&feature=player_embedded

 179. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, zanimiva teorija, glede na šarlatanstvo Murrayja bi rekel, da morda celo drži.

  Lazo, ta cirkus bo enkratno doživetje.

 180. RHYME-G pravi:

  dans sm viu reklamo za album na MTVju Adria…
  pa je blo ful kul za videt :) ))

 181. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Videl tudi jaz, dobro je izpadlo, res je.
  Album se je zaenkrat prodal v več kot milijon izvodih, kar ni slabo za dva tedna, žal pa v ZDA ne bo prvi, saj je padel nekaj mest navzdol.
  Glede na svet pa ga je v drugem tednu premagala Rihanna, ki se je zavihtela nazaj na prvo mesto.
  Slaba promocija, zelo površno izvedena promocija in sranje okolki “lažnih” vokalov, so naredili svoje.

  Na koncu bo rezultat verjetno okej, toda to ni to kar sem pričakoval od novega albuma Michaela Jacksona. Premalo truda so vložili v vse skupaj in izbrali nekaj napačnih komadov.

  Sem pa zadnjič ujel nek seznam neizdanih pesmi iz albuma Dangerous, ogromno jih je, upam, da kdaj slišimo.

 182. RHYME-G pravi:

  nekdo je reku (zanesliv vir) da ko je michael posneu slave to the rhythm v letu 2002 .kar je blo misljeno za album ki naj bi izsou 2003 ozr 2004…da je takrat michael posneu/dokončau 50 pesmi! ( brez unih to ki jih je dleu za invincible) ena izmed nih so tud xscape pa one more chance itd!
  Bomo vidl..album MIchael ni slab,sam bi lahko blo bolš,pomoje bo nasledni album bolši…sam tezk bo delat promocijo ker ga ni več

 183. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da jih je povsem dokončal, bi težko verjel, a očitno je pri Michaelu vse mogoče kot vidim zadnje čase.

 184. RHYME-G pravi:

  http://www.mediafire.com/?12aetignpf1get4

 185. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidim, da nas čaka še veliko dobrega materiala.

 186. RHYME-G pravi:

  Thanks to all the fans for making Michael Jackson The Experience a global holiday hit selling almost 2 million copies for the Wii! Be sure to mark your calendars for April 12th when MJ The Experience launches for Kinect and PS3 Move

 187. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Igre gredo torej za med, kul. Fino bi bilo to imeti doma in poskusiti.

 188. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čekiraš kej sojenju Murrayju?
  http://new.music.yahoo.com/blogs/thatsreallyweek/129379/jan-3-9-meet-the-witnesses-in-michael-jacksons-preliminary-hearing/

 189. lazo pravi:

  Škoda, da ni ta komad na albumu je noro dober in ne moreš biti zraven miren.
  Upam, da ni ne ponavljam teme.

  http://www.youtube.com/watch?v=T6ksglEDjmI&feature=related

 190. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  O tem komadu je že tekla beseda, dober je, četudi je dance, je kul, ker Michaelov vokal naredi svoje.

  Škoda, da ga ni na albumu, lahko bi dali kakega, ki je slašbi stran in dodali tega ali pa jih preprosto uvrstili več kot deset.

 191. RHYME-G pravi:

  http://www4.slikomat.com/10/0117/a2f-1.jpg

  !!!!!

 192. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uffffffffffffffffffffffffffff, pizda materna. Če je to res, je čas, da razčefuka celo Zemljo !!!

 193. RHYME-G pravi:

  njegova FB stran!
  pa na TMZ je tud ze!
  pomoje ma obcutke krivde!
  Edino kar je mozno da mu je kdo vdru v racun…pa to napisu! sam je ze par ur gor…tak da dvomim!
  Uglavnem js sm vs čas vedu :) ….da so vokali prevec sumljivi,in da je zlo mal MJa v komadih..!

  Stay drgc se zveni najbol MJu podobn….sm ti zanc dau link tule sam vidim da ni objavl!

 194. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem pobral, sam sem mislu, da nočeš, da objavim. Lep komad, a se mi je malo čudno slišal, spet ti tresoči konci kitic :)

  Sam ej, če tole drži, pa je ogabna prevara, za katero bi moral nekdo odgovarjati. To je huda žalitev za Michaela Jacksona in za njegove oboževalce. Pa grda laž Sonyja in družine Cascio in Teddyja Rileyja.

  Ma to bando bi morali pozapreti, skupaj z doktorjem Murrayjem.

  Na bruhanje mi gre.

  Malachi pa tudi en kreten, da se gre te pizdarije, vseeno pa pohvala, da je priznal, če je seveda res on.

 195. RHYME-G pravi:

  pomoje je priznal zato, ker zdej itak ne bo vec vplival na prodajo..je kar je! pa pomoje mu je dokurcl daje mogu lagat!

  ja če je to res,kar itak je (sej sm ti vs cas govoriu,…ker kadar pride do MJ-A mam vedno prav,ket čutim z njim,ozr je MJ večinski del mene :) )…

  to je katastorfa..da so sli šparat taprave MJ pesmi pa izdajat neke fake pesmi sam da bi sluzl

  Murray pa itk.ne zna CPR pa nic…pa je doktor!
  ko je majkl umiru je on igrau igrce na svojem telefonu!

 196. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pol lažnih pesmi, pol pa nedokončanih komadov. Sramota, res. Bogi Michael, takega sranja si ni zaslužil.
  Upam, da popravijo napako in da bodo izdali kaj pravega.

  Me pa zanima, če bo kdo odgovarjal za tole sranje.

 197. RHYME-G pravi:

  noben ne bo odgovarju!
  sej to je vedn pri MJ-u,mu zazgejo lase, ga hocejo spravt v zapor,mu unicijo kariero,ga ubijejo,mu unicijo album..in noben ne odgovarja!ker je to pac MJ!so ze navajeni od 80ih naprej!

  uni otroc avrizoti pa mama lepo zivijo…tom sneddon tud..martin bashir uživa življenje ,murray tud…!
  Michael pa mrtu! super

 198. Thomas pravi:

  Čakajte, čakajte, a je tole zares? Zaenkrat bom ostal skeptičen in bom domneval, mda mu je nekdo vdrl v račun.

  Sicer so se meni tudi zdeli vokali v BN zelo sumljivi, ampak tudi če je to dejansko bil Malachi, a mislite, da lahko kar tako prizna?Mislite, da ni moral podpisati kakšne full stroge pogodbe o molečnosti?

  Če pa se izkaže, da je to res, pa bo po moje Sony moral odgovarjati, ker tukaj gre dejansko za prevaro. Ne moreš prodajati nečesa in trditi, da je to nekaj drugega.

  Edino, kar si predstavljam, da bi Sony lahko trdil, je to, da nikoli niso trdili, da je to v celoti MJ in da je v pesmi še vedno tudi pravi Michaelov glas.

  Grem preveriti še druge vire, če se je kje obesila ta novica…

  Porca miseria…

 199. Zvezdana pravi:

  No,sedaj pa kroži že tudi tole:
  http://www.mjjcommunity.com/forum/showpost.php?p=3196756&postcount=260

 200. Thomas pravi:

  FAKE!

  Žal…

 201. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, fake kaj, vokali na albumu ali ta trditev?

 202. Thomas pravi:

  Pardon, sem se dvoumno izrazil.

  Malachijeva izjava je očitno fake, govori se o hackerjih. Pa tudi zdrava pamet nam mora povedati, da četudi je Malachi imel pogodbo s Sonyjem, tega ne bo priznal, saj mu to zagotovo onemogoča stroga pogodba.

  Glede vokalov pa sem zaenkrat še vedno pri svojem starem stališču, da so najbolj negotovi pri BN. Ali gre za ponarejene vokale, ali pa do te mere spremenjene, da se Michaela ne prepozna več, je ob vseh razpoložljivi tehnologiji težko reči. Ampak zdrava pamet meni veli: Le zakaj je bilo treba Michaelov vokal do te mere deformirati, da se sedaj sprašujemo o njegovi istovetnosti? Ko pa vendarle imajo cel kup dokončanih pesmi. Še vedno trdim, da bi se novi album brez polemike in z uspešnim marketingom prodajal veliko bolje kot pa 5 albumov s slabim slovesom in jalovo promocijo!

  Sonyju ne zaupam več, to je jasno. NJihove izdelke odslej bojkotiram, pa naj bodo ne vem kako inovativni in cenovno ugodni!

 203. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za Breaking News smrdi tudi meni, če bi pa zvedel da je Keep Your Head Up pel Malachi, pa bi se resnično vprašal, kako je mogoče, da ima tako vrhunski vokal.

  No, hvala bogu, da je menda res lažen alarm, sem pomirjen vsaj malo, saj je bilo tudi meni čudno, da bi kar tako priznal. Če bi res, bi ga pri Sonyju razfukali na prafaktorje, slaba vest gor ali dol.

 204. RHYME-G pravi:

  manager od malachija je reku da to sploh ni od malachija face book…potem mal kasnej je reku da je,in da je nekdo vdru not…si kr neki zmišlujejo pa spreminjao!
  Vrjetno je malachi dobiu obcutek krivde!in mu je bed da je mogu skos lagat! to je to!

  če je pa nekdo vdru ,pa je vdru da je povedu resnico!

 205. RHYME-G pravi:

  ni lažn alarm! zdej bojo skusal vse tak nardit kao da je tole FAKE! ….

  ni treva bit znanstvenik da lah ugotovis da so komadi FAKE!

  mislim da ne bi nekdo kr tak po 1 mescu sou za brezveze tole napisat!na malachijev face book!

  ne glede na karkol..Malachi bo zdej postau bol slavn ko MJ :)

  mogoce je biu to plan od Sonya:) ubit majkla in spravit na sceno malachija in sluzit denar na pocen nacin z nekim imitatorjem:) bolani so glih tak da je čist možno!

 206. RHYME-G pravi:

  skratka zmeda! ne glede na to ka je v resnici..kdo stoji za tem..ne mors se tak igrat s čustvi od fanov in delat to Michaelu!

 207. RHYME-G pravi:

  mogoče je majkl obiskau malachija v spanju :) in da ma skos nočne more zdej!:)
  pogodba gor al dol…pogodba če je ,je itak lažna !da bi kao malachi jo podpisu z sonyem! ne mors podpisat pogodbe da bos peu lažne komade in oponasu majkla!to je kriminal že od začetka!
  to nima veze! gre se za to,da pač je ze mesec okol in neki to ne bo vplival več na prodajo..in zato je priznal!
  ČE pa ne on,pa nekdo od njegovih,da je dau vedit to javnosti!

 208. Thomas pravi:

  Rhyme:
  A misliš, da je Malachi s Sonyjem pogodbo sklenil tako očitno, da gre za goljufijo? Pogodbo se da skleniti tudi tako, da pač Malachi za podjetje opravi neko delo, o katerem mora Malachi potem strogo molčati, Sonyju pa prepusti pravico, da njegovo avtorsko delo uporabljajo, kakor hočejo.

  Možno je…

 209. RHYME-G pravi:

  to pol ni legalna pogodba :)

  da podpises neki pa ves da je GOLJUFIJA!!!??

  pa malachi je kao FAN od majkla…

  a vsem res več pomeni denar kot pa mchael sam ???
  žalostno!

  možno pa je vse to je res

 210. RHYME-G pravi:

  možno je tud da so od majkla vokali…sam tezk vrjetno!

  možno je tud da je majkl živ :) ..in vse skupi snema in opazuje kar se dogaja! …sam tezk vrjetno!

  skratka :Zmešnjava vse skupi!….

 211. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je tale facebook res lažna fora, ostajam pri svojem mnenju glede vokalov, res pa je, da je vse skupaj žalostno in da glede na to, kako se nekateri vokali slišijo, povsem razumem dvome in jezo ljudi.

 212. RHYME-G pravi:

  laž ima kratke noge pravijo!
  tole kar je blo na FB je sam začetek!
  počak ka bo z sojenjem! pa ka bo se naprej !
  vse bo pršl na dan..sčasoma….
  cela ta umazana igra $$$$$$$

 213. Thomas pravi:

  Pogodba je po moje vseeno lahko legalna. Ni pa legalno, kaj se potem z izdelkom počne. Vsaj iz strani Sonyja ne. Malachi verjetno ne nosi ne vem kakšne odgovornosti.

  Sony pa lahko izgubi obraz pred javnostjo!

  Tale pesem Stay, ki je leakala, je pa mene na ta zadnjo vrgla, ker dejansko ne slišim Michaela notri.

  Zelo grdo je to, kar se dogaja in ja, dejansko je Michael za večino ljudi bil le zlata kura. Celo tako daleč bom šel, da so ga še fani bolje cenili od večine sodelavcev in vsaj nekaterih družinskih članov. Cenili kot človeka namreč!

 214. RHYME-G pravi:

  en izmed komadov ki jih je posneu z berry gibbom (bee gees)
  http://www.youtube.com/watch?v=vWLyEvaX9yQ&feature=player_embedded

 215. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Konec meseca naj bi izdali Hollywood Tonight in posneli tudi spot. Komaj čakam. Čas je, da se Michael spet vrne na lestvice.

 216. RHYME-G pravi:

  mogl bi nardit remix komada,brez govorjenja ! z kakim raperjem…snoop dogg al pa ice cube :)

 217. RHYME-G pravi:

  59 Unreleased Songs coming soon
  These songs can be expected to be released soon.

  [NEW] Burn 2 Nite (Created in 2007 with Edward Cascio)
  [NEW] Keep Your Head Up (Created in 2007 with Edward Cascio)
  For The World (Created in 2009 with Theron Femster)
  Beatbox 2010 (Created in 2009 with Michael Durham)
  Shut Up And Dance (Created in 2009 with Michael Durham)
  If You’ve Got It, Bring It (Video material)
  A Place With No Name (Created in 2008 with Dr. Freeze)
  All In Your Name (Created in 2003 with Barry Gibb)
  I Was The Loser (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Adore You (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Boy No (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Changes (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Days In Gloucestershire (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Don’t Be Messin’ (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  I Am A Loser (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Innocent Man (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Jungle (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Just Remember (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Light The Way (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Neverland Landing (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Pray For Peace (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Rocker (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Thank Heaven (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  World Of Candy (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  11pm (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Bottom Of My Heart (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Butter Funk (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Children’s Hour (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Green Hornet Groove (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  I Love You More (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  King Tutankhamun (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Lovin You (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Pajamas (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Photographs (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Photographs 2 (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Pray For Peace (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Shut Up And Dance (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  That (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Think Twice (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Walk Away (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  You Are There (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  MJ / BB Orchestral Idea #1. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  MJ / BB Orchestral Idea #3. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  MJ / BB Orchestral Idea #2. (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Brad Loop 3700 (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Brad Loop 3.3.7 MJ (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Michael’s Affirmation (Instrumental) (Created in 2008-2009 with Bradley Buxler and Michar Durham)
  Doing Dirty (Created in Victory era)
  Man In Black (Created in Dangerous era)
  Verdict (Created in Dangerous era)
  Remember This Night (Created in Thriller era)
  She Got It (Created in Dangerous era)
  Seven Digits (Created in Dangerous era)
  Who Do You Know (Created in Thriller era)
  Pressure (Created in Dangerous era)
  Just Feel It (Created in Victory era)
  The Pain (Created in Invincible era)
  The World Is No Church (Created in Invincible era)
  Seduction (Created in Invincible era)

 218. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, je materiala, pa to še ni vse, kaj pa R. Kelly in Teddy Riley komadi. Veliko nas še čaka, veliko.
  Dodajam še tole:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unreleased_Michael_Jackson_material

 219. RHYME-G pravi:

  ja nazadne v unem intervjuju ko je meu je reku da je non stop v studiu in to vsak dan! predn je delu za this is it!
  Ta album Micheal ko je nas je mal zmedu! tak da bomo vidl ka bo naprej!
  SE pa snemata videospota za behind the mask in hollywood tonght!

 220. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Behind the Mask je meni super komad. Če ne bi imel tistega “dance” dela, bi bil eden najboljših Miichaelovih.

 221. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=zjGtTUfPcI4
  video za Holywood tonight: )

 222. The Making of Michael « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] dokumentarec o ustvarjalcih najnovejšega albuma Michaela Jacksona se mi zdi vreden ogleda, saj se ekipa zelo iskreno in brez patetike pokloni spominu na ustvarjalni [...]

 223. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=QXAiMZQUrLg
  tole poglej :) …ko je video zravn je komad se bolsi!

 224. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lepo paše video, res je, mi je bil pa ta komad že od nekdaj zelo lep. Prav jezi me, da je na albumu Invincible tako veliko materiala ostalo neizkoriščenega. Tudi po Michaelovi smrti ima ta album premalo pozornosti.

 225. RHYME-G pravi:

  Water ! snippet 1 + snippet 2

  http://www.zshare.net/audio/889356816e0c5c09/

  http://www.zshare.net/audio/8893564105f1ee2d/

 226. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prvi snippet je podoben komadu Break of Dawn iz albuma Invincible, se ti ne zdi?

 227. RHYME-G pravi:

  jp..sam je ful bolsa melodija :)

 228. RHYME-G pravi:

  pa v heaven can wait tega refrena :tell the angles no, ne poje michael,je nek tak popačen vokal ….tle pa poje :) ..ne vem lah da je tole demo od komada heavan can wait….

 229. RHYME-G pravi:

  People of the world snippet
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jz62fu0pxug

  in še instrumental
  http://www.youtube.com/watch?v=almkMMJ5Gt0&feature=player_embedded#at=48

  i am a loser snippet

  http://www.youtube.com/watch?v=yD_pn7XtRjI

 230. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne bom rekel, da so slabi, ampak nekako preveč na izi je vse skupaj. Premalo udarno. Je pa res, da komaj čakam še na kak nov album neizdanih pesmi.

 231. RHYME-G pravi:

  men je pa people of the world super…instumental…me spominja na heal the world!

  za iam a loser pa tek recem ker je sam 10 sekund…

  so pe takoj vidi da je pravi MJ vokal..ne pa tak ko pri Casciou komadih!

  ja baje bo nov album kmal naslov bo LEGACY!
  sam ni se 100 %…

 232. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To pa se strinjam, instrumental pa je krasen. Ma treba je počakat, da bo končano.

 233. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ruo8JetOex8&feature=player_embedded

 234. Thomas pravi:

  O…M…G!!!

 235. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mater, kak vokal, ne morem verjeti, da ga je lahko spravil skupaj po štiridesetm letu.

  Je pa Gibb zapisal tole:
  “Michael Jackson and I were the dearest of friends, thats simply what it was. We gravitated towards the same kind of music and we loved collaborating and he was the easiest person to write with. The more we got to know each other the more those ideas entwined and it all came to this song All in Your Name. All in Your Name is infact the message that Michael wanted to send out to all of his fans all over the World that he did it all for them and for the pure love of music. I hope and pray that we all get to hear it in its entirety. This experience i will treasure forever.”

  Očitno nas čaka še ogromno odličnega materiala. Hvala bogu.

 236. Thomas pravi:

  Tole je pa neizpodpiten dokaz za to, da smo bili okradeni in da so nam odvzeli nekaj nezamenljivega!
  Res je neverjetno, da je v svojih letih še zmogel takšne vokale. Pa to verjetno ni falseto, ali pač?

  A je morda že znano, kdaj bo izšel album s to pesmijo? Ta ne bo na Michaelovem albumu, temveč na Barryjevem, kolikor sem slišal.

 237. Thomas pravi:

  Nov footage: Barry Gibb in Michael v studiu!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=Xxd_PSjUwW4&feature=player_embedded

 238. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veš kaj mi je tudi posebno na teh posnetkih, to, da Michael zgleda tako dobre volje, tako poln energije in filinga, da ga čakajo same kul stvari v naslednjih letih. Joj, kako zelo se je uštel, prav pri srcu me stisne, ko pomislim na to.

 239. Thomas pravi:

  Meni je pa fenomenalno to, da ga vidimo, kako je on funkcioniral v studiu. Povsod drugod so ga snemali, videli smo ga lahko v vseh drugih okoliščinah, a vendar so se nam posnetki iz studia uspešno izmikali, če odmislimo What More Can I Give.

  Nikoli si nisem mislil, da je pri snemanju bil tako sproščen in da ga vidim, kako med posameznimi verzi z rokami opleta po svojih bokih je prav nenavadno. Vedno sem mislil tudi, da mora pri snemanju biti popolna tišina, sicer se vse sliši v mikrofon.

  In pa ja, zopet v živo ti neverjetno visoki vokali.

 240. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje pri svojih albumih ni bil tako sproščen, saj je nosil veliko odgovornost. Taka sodelovanja pa so druga zgodba in je lahko vse vzel na izi. Prav to pa je bila idealna prilika, da pokaže kak genij je, ko je brez skrbi in se lahko posveti le vokalu in uživanciji.

 241. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=fx2ZmhYHxH4&feature=player_embedded

  NOV VIDEO !BEHIND THE MASK

 242. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Michael Jackson: Behind the Mask pravi:

  [...] Jackson: Behind the Mask 15.06.2011 Verjetno zadnji singl albuma Michael je prekrasen poklon, dobra ideja in kronski dokaz kaka velika ikona Michael Jackson ostaja tudi po [...]

 243. IZTOK faking GARTNER » Michael Jackson: Bad25 pravi:

  [...] verjetno čaka še ogromno neizdanih pesmi, za katere upam le to, da ne bodo takšne kot v primeru albuma Michael, kjer je bil vokal tako zelo sumljiv, da smo podovomili, da gre pri nekaterih pesmih za umazano [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !