Big Brother slavnih, finale

12.12.2010 ob 23:57

Da bo Jože Činč veliki zmagovalec tega šova, je bilo jasno že na začetku, saj ni imel prave konkurence. Pogojno bi mu lahko v zelje skočil Zlatko, ki pa je kot veste predčasno odletel iz bajte in razblinil še zadnje dvome. Šov je resda blesarija, v katero gredo tisti, ki očitno rabijo denar in pet minut slave, toda zmagovalec se na koncu vendarle smeji prav vsem, tudi tistim, ki so se iz njega delali norca. Jp, dragi moji, samo zmagovalec je  car, vsi ostali so drekci. Pa ne ne zato, ker je zmagal, ampak zato, ker je  pobasal denar. Lepo vsoto denarja, zaradi katere bi se tudi sam oblekel v babo in migal na Beyonce.

Big Brother slavnih, ki sem ga na svojem blogu ovekovečil v številnih zapisih, je torej za nami. Bil je točno tak kot je moral biti za ciljno publiko. Točno tak, da je rušil rekorde gledanosti. In točno tak, da so lahko nad njim bentili kvazi intelektualci, ki ga kao niso gledali. Big Brother slavnih je čudovita slika slovenske medijske scene, kar pomeni, da so bili tekmovalci natanko takšni kot so morali biti za take vrste šov v taki deželi kot je naša. Dejansko je štimalo čisto vse, če prav pomislim, skupaj s številnimi komentatorji iz raznih forumov, ki so seveda spet prišli na svoj račun pri kritiziranju in žaljenju sodelujočih.

Big Brother slavnih je bil super terapija za Slovence, ki so si dali duška in o tekmovalcih čvekali in pisali vse mogoče. Slovenci rabimo tak šov in take tekmovalce, da lahko preživimo svoj zajeban in dolgočasen vsakdan. Slovenci smo en velik Big Brother slavnih, le da si tega nočemo priznati in da imamo  v glavi, da smo več kot tile tekmovalci, ki so se skoraj tri mesece smešili pred stotimi kamerami.

Kakorkoli že, danes je bila zadnja oddaja, veliki finale, kjer sem bil zelo presenečen nad popularnostjo Ines Juranovič, ki je zadaj pustila tudi Miša Kontreca. Vse ostalo je bilo jasno in močno predvidljivo. Pravzaprav okej oddaja, polna dobre volje in smeha, kar je za današnje čase koristno. Neumna itak, toda za svoje dobro. Pač taka, da jo lahko gledaš z enim očesom ali pa na glavi, pa boš vseeno ujel vse najbolj ključne momente. Nima smisla kritizirati, da gre za neko hudo bedarijo in idiotijo. Pač reality show in odraz slovenske medijske scene, ki je itak v totalnem kurcu. Če sem iskren, lahko zapišem, da so mnoge druge oddaje veliko bolj neumne. BB se vsaj ni pretvarjal in je bil tak kot se je od njega pričakovalo, z voditeljico in komentatorji vred.

Jože Činč je torej pobasal 90 tisoč evrov, kar je kul. Naj jih ima, pa četudi moram priznati, da mu jih kanček zavidam in se sprašujem, kako bi bilo, če bi bil tudi sam v tej jebeni bajti.

 

30 komentarjev na “Big Brother slavnih, finale”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Je torej končno konec te neumnosti? Hvala … komurkoli že!

  Sem se kar malo bal, da ne bi to nedeljo zavoljo bebastega referenduma in finala trapastega šova nastopil konec sveta, ker se je slovensko slaboumje v tako kratkem času razširilo v tako neskončnost, da bi lahko nastala razpoka v kontinuumu časa in prostora.

  Ampak smo na srečo preživeli tudi to … ;-)

 2. Vanja1 pravi:

  pozdravljen, ja ze prejšnji teden smo pisali na tvojem forumu, da Bi vse razen zmage Činča izpadlo kot mučkalica Pop Tvja, pogojno smo mislili, da bi lahko Misko posegel v borbo za zmago, ampak so po foromih in raznih anketah vsi pisali v Večini ćinc, ali pa Ines, tako, da se je vse tako razpletlo kot se je napovedovalo, gladka zmaga Cinča, ki bo pobasal morda malo vec kot 70 tisočakov, nekaj mu bo ze drzava vstran vzela,. Za finalno oddajo so se malo bolj šparali komentatorji, kar mi je blo škoda, da niso Sandri se kakšne vec povedali o njenem obnašanju. Tisti njen JA je itaq bil izrećen v sklopu oddaje, saj Miša ni mogla zavrnit pred vsem obcinstvom, Nina je tui malo neumno vodila, in drazala s to poroko, no bomo videli, ceprav ne verjamem v to. Skratka brez presenečenj, nekateri bodo svojo medijsko pozornost podkrepili, nekateri pa pozabljeni ze ćez kaksen mesec.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, stvar je dejansko neumna ravno toliko kot slovenski gledalci in slovenska medijska scena.

  Vanja1, komentatorji so bili res zelo prijazni, kar je začudilo tudi mene. Sandri niso rekli ničesar. Kaj vem, morda jih je pomirila z nastopom zinaj bajte, kjer je dejansko pokazala, da ni tako histerična punca. Celo tisti sir nad katerim smo se kao zgražali, je na koncu izpadel smešno in kul. “Jaja” pa ni rekla za poroko, ampak kot odgovor na klic svojega imena. To je nakazala tudi na tribuni nekaj sekund kasneje.
  Medijske pozornosti dejansko ne bo dolgo, pač nekaj člankov v revijah, kak nastop več, malo višja cena za nekaj časa, to pa je tudi vse. Z izjemo Činča, ki bo morda dobil kako novo oddajo.

 4. tina pravi:

  Največji kriminal pa so bili seveda naseti za šoping vsakih 10 min! Dobesedno! Ni čudno da je zadeva trajala 3 ure …
  Mi je pa žal za komentatorje, ne glede na to, koliko so jih potem obtoževali da so kruti, jaz sem res računala, da bodo Sandri povedali kakšno krepko, tako kot pri Nani … Čeprav se je videlo, da je Angelca na koncu reči govorila že bolj iz šova kot pa iz resnice, vsaj ta njen pogled mi je dajal občutek, da se malo dela norca oziroma igra igro, ki se od nje pričakuje …

 5. Bojan pravi:

  …in se sprašujem, kako bi bilo, če bi bil tudi sam v tej jebeni bajti.

  Kaj bi ti počel tam? Parkrat sem že zasledil, da si precej obremenjen z njihovo slavo, češ da so premalo slavni za tak show. Po kakšnjem ključu bi torej ti visel tam? Si bolj slaven oziroma prepoznaven, kot večina njih? In nikar ne nakladaj, da si bil vabljen, pa si odklonil, ker to ni res. Kar se mene tiče si znan po tem, da pogledaš 10 filmov na dan in znaš o njih nekaj napisat. Je to dovolj za slavo?

 6. NoMercy pravi:

  kje in kaj se je pa dogajalo :mrgreen:
  na POP_u se zadnje 2 meseca pomnim nečesa med reklamami :)

 7. ena_ pravi:

  glede sandre … v bistvu naj bi bila v igri tožba auerja, ki je z njo “grozil” godniču. zato se je ivo potegnil nekoliko nazaj … mislim, da je bil parkrat na robu sprejemljivega .. njegovi komentarji… proti njemu je še angelca izpadla kul … lepo je sandri povedla, na nivoju …

  je bila pa vsa oddaja bila napeljana v prid ženske zmagovalke, od komentarjev naprej. tako da sem se že bala, da bodo popovci kej “zamuštral”. pa niso, tak da super za činča. če že mamo big brother slavnih, naj zmaga tisit, ki (vsaj delno) opravičuje ta naslov.

 8. Vanja1 pravi:

  Morda razlog, zakaj so se komentatorji šparali -> http://www.youtube.com/watch?v=ez3QgCs0n3o

 9. Ajda pravi:

  Bilo bi zanimivo, če ne bi Zlatko, po svoji nepremišljenosti, izpadel in bi bila glavna finalista on in Činč. Mi je pa bilo zanimivo,kako so bili vsi trije komentatorji enotni,da si zmage zasluži Ines, ki vsaj zame, ni tako blestela v svoji poštenosti, neopravljivosti in gospodinjenju, da bi jo še Goran vzel k sebi domov, da bi mu pospravila in kaj skuhala. Če bi že govorili o poštenosti, neopravljivosti in pridnosti, je to sigurno Mišo. Je pa morda tako bolje, da je bila Ines ob boku Činča in ne Mišo, da je izpadel že prej, ker biti v koži super finalista in potem ostati praznih rok je sigurno neprijetno in nenazadnje stresno. Kakorkoli že, zmaga je šla v prave roke in Činč je pokazal, da je car do konca. Še na provokacije Godniča je odgovoril tako kot treba, hotel ga je sezuti in sleči, a se ni dal:), sezul ga je, a se je zelo dobro znašel. Mi je pa zanimivo, da so Sandro sprejeli zelo lepo, v zlatih čipkastih rokavičkah in dišečih po najfinejšem milu, verjetno zaradi tega, ker je bilo na dan finala objavljeno na požarju, da bo ata Auer tožil Godniča in vsi so se usrali. No, saj verjamem, da si honorarja, ki so si ga prislužili ali ne, ne mislijo odreči oz. izgubiti v kakšni tožbi. Aja, zaroka med Miškotom in Sandro, no ja, malo za šov, kar je tudi pozitivno, da oddajo še bolj popestrijo.

 10. jasmina pravi:

  No, pa smo dočakali konec tega cirkusa.
  To lahko vidiš samo v filmih, razlika je le v tem, da je tam to njihova vloga, tu pa vidiš resnične obraze nekaterih. Večina teh so pravi luzerji. Za Činča se je itak vedlo, da bo zmagal, pa tudi prav je tako. Urška je tudi bila fajn, ena redkih, ki ni “šinfala”. O Ines nebi zgubljala besed, mi prav poceni pride naprej, ne vem le, kako jih je lahko toliko glasovalao zanjo. O Makiju pa je itak škoda vsake črke, ker je v mojih očeh največji luzer med vsemi.
  Itak je večina bila tam zaradi denarja, ker si je verjetno vsakdo mislil, da mu lahko grata. Ne vem pa, zakaj je to sporno povedati naglas. Tistega, ki pa je to rekel, da je tam zaradi denarja, pa sta Ines in Maki takoj obsodila. Če bi, bi verjetno tudi jaz bila tam zaradi denarja, da bi se vsaj taka blamaža splačala.
  Lahko bi napisali knjigo o vsem tem in še bi lahko naštevali…
  Ni pa mi jasno in mi nikoli ne bo; ali so se spozabili, da so pred kamerami ali pa so v resnici tako glupi.

 11. STELA pravi:

  da se malce navežem na Vanjin komentar…ja, komentatorji so se preveč nazaj potegnili, predvsem Godnič. Se sprašujem, če mu ni šla vseeno do živega grožnja s tožbo, ki jo je baje napovedal ata Auer…očitno smo vsi samo ljudje….tud Godnič…je pa škoda, da se svoji
  “duhovitosti” ni odpovedal že malce prej, ker je bil za moj okus vse prej kot to.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Tebe so v bistvu zajebali, ker so te povabili na Kmetijo slavnih (kjer ob Šternu, ki bi v vsakem primeru zmago prepustil Breščanskemu, itak ne bi mogel pobasat denarja). Ti tam med prašiči, od katerega bi enega zaklali, verjetno ne bi preživel in ti tudi zato ni na pamet padlo, da bi ponudbo sprejel.

  BB je pa druga, urbana scena, kjer bi se lahko počutil odlično in mogoče celo vsaj daleč prišel. Ne vem, ali se ve, koliko plačujejo na teden nastopajočim? So to povsem inividualne pogodbe ali enaka tarifa za vse?

  Glavni dobitek za tako dosmrtno stigmatizacijo in tako visoko gledan šov se mi pa sploh ne zdi tako visok, z davčnim odbitkom vred. S tem si še garsonjere ne moreš kupit z obnovo in opremo vred. V bistvu zelo neslaven in porazno slab dobitek.

  Činč, ki mu je šla kariera rapidno navzdol, pa dvomim, da bo kaj večjega dobil na medijski sceni. Osebno sem mu zelo privoščila, da bi dobil takrat oddajo Vzemi ali pusti, ki si jo je želel. Veliko bolj kot Emeršičevemu blesavemu liku. Vendar me je nekdo relevanten opozoril, da je pri Činču huda jeba njegova resnično preveč nerazumljivo čista prekmurščina. Zelo slabo je, da se noče naučit govorit vsaj nekaj blizu pogovornega slovenskega jezika. Prekmurski ponos in zavednost nima tukaj kaj počet, razen kot zelo slab izgovor. Veliko igralcev pri nas je Prekmurcev in je njihov govor fantastičen za potrebe gledališča in filma. Niso si mogli privoščit izsiljevat, da bodo pač v Shakespearovi drami govorili prekmursko, ker so ponosni na svoje narečje. To tako pač ne gre in tudi televizija je medij, ki mu je v interesu, da so TV voditelji razumljivi čim širšemu krogu gledalcev. Naglas je eno in je lahko simpatičen (razen v primeru pretiranvanja tipa Ines Juranovič, ki res fura obupno verzijo štajerske melodije), povsem okej za tv medij, nerazumljivost celotni slovenski populaciji je pa nesprejemljivo. In to počne Činč. Povsem brez potrebe in razen lenobe ne vidim utemeljenega izgovora.

 13. Flako pravi:

  Ne vem če bi te spustili not, ker nisi gladek…

 14. Ajda pravi:

  Iztok, pobrij se, da boš gladek:))))))))))))))). No, malo neobičajen komentar, roko na srce, kdo pa je gladek oz. najgladkejši:) od udeležencev, ki smo jih imeli priliko gledati v BB?

 15. Ajda pravi:

  Oz. po mnenju Flakota/flaka, da mora biti normalen oz. še marsikaj, da se lahko udeleži šova kot je BB?

 16. Dežela.si pravi:

  Hvala bogu da se je zaklujuču ta šov!!!
  Dežela

 17. ana pravi:

  oooooooooooooooo jokica Auerca. Samo to pa ni fer vsi so se morali soočati z komentatorji samo Auerca spet ne, ki je itak nesposobna labilna oseba . Zdej ziher joka že dva dni v atejevem naročju.Tako je g.Auer se je treba s tem soočiti pa še je še takaaaaaaaaa sramota.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, reklam je bilo res grozno veliko, a to je razumljivo, saj je oglasni prostor bistvo zelo gledanega šova.

  Bojan, kje točno sem rekel, da sem bil pobavljen v BB in odklonil?

  Ena, Godnič se bo lahko izgovoril na POP Tv in rekel, da je kao moral biti tak. Je pa Auer tožbo menda že umaknil.

  Vanja1, dober posnetek, le butasto je, da svojo kariero zraven meša.

  Ajda, tudi meni je bil Mišo kul poba.

  Jasmina, a ni tudi to en film, kjer so vsi igrali vloge?
  Luzerji? V primerjavi s kom?

  Stela, morda je bila finta tudi v tem, da je Sandra v studiu delovala povsem okej in se je folku morda celo zasmilila in ni izpadla taka avša kot v bajti.

  Simona, po moje od 500 do 1000 na teden, če se ne motim.
  Stigmatizacijo? WTF, saj ni bil voditelj tv dnevnika in duhovnik, saj je že prej zganjal budalaštine v svojih oddajah. Razlika je le v tem, da je tokrat dobil stokrat večji honorar.

 19. jasmina pravi:

  Za nekatere sem rekla luzerji, ker, ko so bili skupaj, so se objemali in nevem kaj še, ko pa so bili v spovednici, pa blatili eden drugega. čeprav sem rekla, da je škoda besed zanj, naj omenim en primer med Makijem in Urško; tam je plesal z njo, se pogovarjal, kot da sta najboljša frenda, za njenim hrbtom pa vse najslabše o njej, pa za Geno, da je prišel zaradi denarja, je vsaj edini po resnici povedal, pa je to za Makija in Ines bilo nesprejemljivo.
  Takim jaz pravim luzerji. To sprenevedanje, to laganje. Sam pa je sam imel taktiko, tako kot tudi prej nj.Maja. Vbistvu sem ta luzerja imela Makija. Nominiral je Urško, ker poje oz. posluša yugo muziko. Nimam besed.
  No, če je bil to film, sem malo potolažena, saj so samo igrali vlogo in v resnici niso takšni.

 20. tina pravi:

  O honorarju krožijo različne govorice – Nana in Gena naj bi skupaj dobila 9.000 (ona 4.000 za 4 tedne, on 5.000 za 5 tednov), Nena pa pravi da je za 1 teden dobila vsoto z več kot 4 številkami …

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jasmina, aha, zdaj razumem tvoj kontekst luzerja :)
  To, kar opisuješ, je bilo tudi meni od Makija totalno bedno in še vedno nimam pojma kaj je izvajal.

  Tina, štiri cifre skupaj z enko, ali štiri nule po enki?

 22. NoMercy pravi:

  štirimestna cifra: 99,99 – v afganistancih :P

 23. STELA pravi:

  Iztok ad 18 – danes sem brala v Stopu v čem je bila finta…Proplus je pokleknil pred Auerjevimi “grožnjami” zato je vodstvo pred pričetkom finalne oddaje, citiram:
  ” ustvarjalce sklicalo na sestanek, kjer so dobili jasna navodila, sa Sandre ne smejo zdrobiti, kot so Roka in Nano”.

  Torej Auerjeva grožnja ni šla do živega samo Godniču temveč tudi Pro plusu….madonca bo Sandra ponosna:)))

 24. STELA pravi:

  Naj bodo 4 cifre z enko ali brez….kera je že Nena??:)))

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, Auer je torej dokazal, da je še vedno zelo vpliven možakar. Kapo dol.

 26. tina pravi:

  Nena, fitnesačica. Ženska res vsak dan pridno trenira v fitnesu in je premočena kot konj – videla na lastne oči. Je pa drugače zelo simpatična, prav nič naduta ali kakorkoli, se lepo posmeji. Več kot štirimesto številko vsote sem pa jaz razumela kot najmanj 10.000 … torej več kot 9.999.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  10.000 za Neno? Ni variante.

 28. Leiito pravi:

  4 cifre so 4 cifre, pa če je spredaj 1,2,3….vse do 9.

 29. Vanja1 pravi:

  Kot sem že enkrat zapisala, za teden dni bivanja v hiši so dobili 1000 € , se pravi 4 tedne, 4 jurje!! Se pravi so kar lepo dobili, nekateri kar celoletni zaslužek povprečnega delavca.
  Sramoto pa si tui niso naredli, morda samo začasno, kot Nana recimo, ko so jo vsi pljuvali, folk bo počasi pozabil na njo, ona pa je vseeno zaslužla, kdo se še sploh spomni zmagovalca oz. tekmovalcev iz prvega Big Brotherja..itd..

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, sramote ne bo, tudi za Sandro ne kot kaže. Itak niso bili neki resni in ugledni uslužbenci, da bi morali paziti na imidž. Nekaj časa še bodo aktualni, potem pa od vsakega posameznika odvisno kako bo vnovčil trenutno aktualnost. Denar pa je dober, v vsakem primeru.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !