Soul Train Awards 2009

6.12.2010 ob 02:25

Čeprav bi raje gledal letošnje, ki jih je vrhunsko otvoril R. Kelly, sem se moral zaenkrat zadovoljiti z lanskimi, ki so prav tako ponudile enkraten in odlične glasbe poln spektakel, ki ga presežejo le še kake BET Awards. Pa naj tako kot vedno govorijo slike, ki gredo tokrat takole:

Predstavo je otvorila povratnica Toni Braxton, ki jo je bilo po dolgem času spet fino videti v elementu. Zapela je pesem Yesterday, eno najboljših z novega in žal ne ravno ne vem kako uspešnega albuma Pulse.

Prireditev sta na zelo sproščen, zabaven in navihan način vodila Terrence Howard in čedalje bolj popularna Taraji P. Henson, ki se je med poklonom založbi Motown preoblekla tudi v Diano Ross.

Iz naftalina so potegnili Mc Hammerja, ki je v meni prebudil hudo nostalgijo za devetdesetimi, ko je bil kralj.

Keri Hilson je slavila za najboljšo debitantko in za najboljše sodelovanje, vse to po zaslugi odlične pesmi Knock You Down, ki jo je Keri potem izvedla tudi v živo na odru. Vsekakor ena izmed največjih zvezd večera in največje glasbeno odkritje leta 2009.

Keith Murray je podelil nagrado za življenjsko delo legendarnemu Charlieju Wilsonu, ki je malo nazaj premagal  raka na  prostati in se na odru enkratno pridružil mladi ekipi, ki mu je pripravila nepozaben glasbeni poklon. Brez dvoma eden izmed vrhuncev večera.

Po dolgem času sem v živo ujel tudi malce pozabljenega Ginuwinea, publiko pa je dobro ogreval tudi zadnje čase močno popularni Trey Songz.

Na odru so z venčkom svojih uspešniuc nastopili tudi nekoč izjemno popularni Boys II Men, ki se jim je kasneje pridružil še vedno skulirani Ludacris. Na tretji sliki pa je seveda pevec Anthony Hamilton, za katerega mi še vedno ni jasno, da ne pobere večje slave, saj si jo več kot zasluži.

Legendarno kultni Bootsy Collins je najprej na kitari spremljal Charlieja Wilsona, potem pa je v zaodrju izvedel nekaj svojih najbolj značilnih fint. Legenda v pravem pomenu besede.

Robin Thicke je bil, če se ne motim, edini white man na odru, kljub trud in čedalje boljšim komadom in kolaboracijah z znanimi pevci in pevkami, pa mu še vedno ni ratalo. Po moje je kriv Justin Timberlake, ki vse to, kar počne on, počne veliko bolje.

V čast legendarni Chaki Khan, ki je na koncu dobila nagrado za Soul Train legendo, so pele tudi Erykah Badu, Fantasia in Angie Stone, ki ji je uspel celo duet z veliko Chako.

In še Chaka Khan, zares prava ikona posla, ki si tudi od mene zasluži en velik poklon.

Dober šov, z veliko dobre soul in r&b glasbe, kjer so tako ali drugače nastopili tudi KC&JoJo,Mario, Ryan Leslie, Raheem DeVaughn, Chrisette Michele, Ledisi, Melanie Fiona, Vita, Johnny Gill, Hal Linton, Estelle, Chico DeBarge in Kandi Burruss. Za najboljšo pevko, album in pesem  je slavila Beyonce, za pevca pa Maxwell. Če se ne motim, šova nekaj časa ni prenašala nobena televizija, zato je bilo prav leto 2009, kjer so se seveda poklonili tudi Michaelu Jacksonu, prelomno, kar je prav, saj si take prireditve več kot zaslužijo našo pozornost.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !