Recenzija: Dexter (Season 3)

30.11.2010 ob 13:01

DEXTER

Tretja sezona izjemno popularne serije o antijunaku Dexterju Morganu, ki ga seveda še vedno igra Michael C. Hall, ne dosega ostrine, svežine, napetosti in črnega humorja prvih dveh, kar pomeni, da gledalce čaka kanček razočaranja, ki pa vendarle ni usodno, saj zgodba, kjer Dexter najde sorodno dušo v prebrisanem državnem tožilu Miguelu Pradu (Jimmy Smits), še vedno ohranja enkratno atmosfero, dober tempo in zvijačne preobrate. Policijska ekipa iz Miamija tokrat lovi morilca, ki svojim žrtvam slači kožo, Debra Morgan (Jennifer Carpenter) se spet zaljubi v napačnega moškega, Rita Bennett (Julie Benz) je v veselem pričakovanju, Angel Batista (David Zayas) si najde novo spremljevalko, Vince Masuka (C. S. Lee) spez vrže nekaj nepozabnih momentov, Maria Laguerta (Lauren Velez) preboleva novo izgubo, ekipi pa se priključi detektiv Joey Quinn (Desmond Harrington), ki v omari skriva nekaj skeletov, če uporabim znano ameriško primerjavo. Odnos Dexterja in Prade je dejansko najboljši del sezone, narejen dovolj prepričljivo in intrigantno, da gledalec komaj čaka kaj se bo zgodilo. Vse ostalo, kot sem že omenil, ni na nivoju prvih dveh sezon, kar je po eni strani jasno, saj se zgodba razvija nekoliko počasneje, Dexter pa tako zelo neposredno ni več vpleten v dogajanje okoli iskanja morilca. Kljub temu lahko ob koncu zapišem, da komaj čaka naslednjo sezono, saj imam občutek, da so mi ustvarjalci pripravili nov presežek in čisto uživancijo, kjer bom tako kot vedno požiral čisto vse, kar se bo pripetilo glavnim junakom.

Ocena: vredno ogleda

SORODNI ZAPISI:

recenzija-dexter-season-1

recenzija-dexter-season-2

 

5 komentarjev na “Recenzija: Dexter (Season 3)”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Jp, ta sezona je bila tudi meni malce nezanimiva, a vseeno dovolj napeta, da si komaj čakal naslednji del. Kar pa se naslednjih sezon tiče sta pa čista špica, vsaj zame!!!!!!!!!!!! :) Ravnokar sem pogledal zaenkrat zadnji del 5 sezone in komaj čakam nslednjega :)

 2. t-h-o-r pravi:

  4. sezona je res THE SHIT

  samo ne smeš pač brati kako pa kaj :D

 3. lily pravi:

  Meni osebno je tretja najslabša, zadnja (5.) pa mogoče celo najboljša. Prvič se mi pri Dexterju dogaja, da komaj čakam, da se teden odvrti okoli. :) Pri drugih sem upala potrpeti. Je pa menda 5. tudi zadnja sezona.

 4. Ph pravi:

  o ja, you’re in for a treat :)
  4. in 5. sezona sta odlični.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danes začenjam s četrto :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !