Recenzije: Land of the Lost, Jonah Hex, Kickin’ It Old Skool

26.11.2010 ob 02:40

LAND OF THE LOST

Pred ogledom tegale filma sem bil močno skeptičen. Imel sem v glavi, da gre za mladinsko kozlarijo, dodaten razlog za dvom pa mi je dal izjemno slab finančni rezultat, kar je za filme Willa Ferrella seveda neobičajno. Prav vesel sem, da sem se zmotil in da gre v bistvu za dovolj zabavno in s tipičnimi Ferrellovimi forami nafilano komedijo, kjer sem se kar nekajkrat valjal od smeha. Četudi zelo neumna zgodba o potovanju skozi čas, kjer se med dinozavri in praljudmi znajdejo Ferrell, Anna Friel in Danny McBride, pa vendar ravno pravšnja mešanica odštekanih štosev in blesave ideje, ki kljub nekaterim preveč preprostim rešitvam uspešno zvozi do konca in zadovolji gledalce, ki hočejo nekaj drugačnega, nekaj odbito blesavega, kjer ne gre iskati kvalitete in precizne dramaturgije. Prizor s komarjem je huronsko smešen, nič manj zabavni niso momenti z opičjakom Chako, dobro pa delujejo tudi sekvence s T-Rexom, ki ne prenese Willa Ferrela, sicer doktorja Ricka Marshalla, ki je izumil časovni stroj. Zahtevnejši gledalci bodo nedvomno vihali nosove, saj je zgodba na trenutke res idiotska, toda kontekst deluje, štosi pa zabavajo proti pričakovanjem. Trapast film, a v svoje dobro, če potegnem črto.

Ocena: vredno ogleda


JONAH HEX

Uf, tole  pa je resen kandidat za najslabšo ekranizacijo stripovskega junaka. Akcijsko vojaški vestern, kjer v glavnih vlogah patetično pozirajo Josh Brolin kot glavni junak Jonah Hex, John Malkovich kot glavni zlobnež  Quentin Turnbull in Megan Fox kot prostitutka Lilah. Tole je film, kjer ne štima nič, ali še bolje, kjer je čisto vse zelo zanič. Igralske kreacije so butaste in slabe, tempo je čisti dolgčas, posebni efekti so nezanimivi, atmosfera je strelina, dialogi so na stopnji amebe, režija Jimmyja Haywarda pa žali filmsko umetnost. Strel v prazno, torej. In film, kjer bi napake našli tudi gledalci, ki se še vedno čudijo, zakaj enako mizerni The Spirit Franka Millerja ni dobil oskarja za najboljši film leta.

Ocena: totalno sranje

KICKIN’ IT OLD SKOOL

Jamie Kennedy je leta 2003 posnel zelo solidno hip hop komedijo Malibu’s Most Wanted, zato je bil očitno prepričan, da bo finta ratala tudi pri filmu Kickin’ It Old Skool, kjer se je ponorčeval iz break dancea. Žal večino časa film ne dosega želenega učinka, saj je humor precej na prvo žogo, učinkovitih domislic pa praktično ni. Poleg tega je zelo neprepričljiv in celo nekoliko zoprn tudi Kennedy, ki igra mladeniča Justina Schumacherja, ki se je kot mulo poškodoval pri dance battleu, se iz kome prebudil šele po dvajsetih letih in pozabil, da so osemdeseta že zdavnaj mimo. Tip je pač stara šola, z željo, da ponovno zbere svojo plesno ekipo in se udeleži tekmovanja za 100 dolarjev vredno nagrado. In prav ti zaključni dance battlei so edina pogojno dobra reč tegale preveč povprečnega in premalo zabavnega filma, ki pa vendarle uspe gledalca potešiti s tako imenovanim feel good občutkom, ki prekrije najbolj fatalne napake. Dober je tudi cameo Davida Hasselhoffa, ki seveda igra samega sebe, okej je tudi minutna vlogica Vivice A. Fox, nostalgijo pa mi je prebudil podatek, da je koreografijo spacal Adolfo Quinones, zvezda kultnega filma Breakin’, ki se mu tala naša komedija dejansko pokloni.

Ocena: nič posebnega


 

3 komentarjev na “Recenzije: Land of the Lost, Jonah Hex, Kickin’ It Old Skool”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: The Warrior’s Way pravi:

    [...] in kljub pretiravanju nikoli ne pade na nivo še ene poceni in glupe akcije tipa Jonah Hex. [...]

  2. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Dylan Dog: Dead of Night pravi:

    [...] niti ni tako strašno slab kot menijo nekateri. Je recimo dosti boljši in bolj zabaven kot Jonah Hex, Ghost Rider in recimo The Spirit, če omenim daleč najslabše superjunake, pa na trenutke bolj [...]

  3. montebuba pravi:

    Land of the lost – solidna komedija will je odlicen ostali bolj slabo. Johnny english ne zaostaja nič enako dober

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !