Hudičevo dobri prizori: Rocky IV (trening)

26.11.2010 ob 03:59

Četrti Rocky je film moje mladosti, še bolj kot prvi trije, za katere sem bil premlad, pa četudi sem jih videl pred njim. Četrtega Rockyja sem kot mulc  gledal več kot desetkrat, sam, s prijatelji, s starši, z bratom in spet sam. Tole je pač moja najstniška klasika, ki me drži še danes, ko jo vedno znova rad pogledam in se spomnim svoje rane mladosti. In prav tale prizor je eden boljših. Dejansko vrhunska mešanica glasbe, montaže, režije, kamere in športa, kjer se udarita Rocky Balboa in Ivan Drago, smrtna sovražnika, ki trenirata na popolnoma drugačen način.  Drago trenira v telovadnici, z modernimi mašinami in s pomočjo dopinga, Balboa  pa v naravi, na snegu, v gorah in sam zase. Sekvenca je še danes vrhunska, tako  žanrsko, kot tudi na splošno. Stallone zna, pa četudi mnogi ne mislijo tako. Zame zna in tako bo ostalo za vedno. Tole so prizori, ki me vedno znova postavijo na noge in me nabijejo z adrenalinom. Ko na koncu Balboa sredi snega opazi svojo Adrian, pa sem itak že na Luni. Krasen zaključek sekvence treninga, kjer glavnega junaka, modernega gladiatorja in borca, pride bodrit še njegova velika ljubezen.

YouTube slika preogleda
 

6 komentarjev na “Hudičevo dobri prizori: Rocky IV (trening)”

 1. Vanja1 pravi:

  Tega četrtega, sta v mladosti vedno gledala moja brata, sta imela posnetega na kaseti, z nemško sinhronizacijo, res legendaren film, katerega se vsi spominjajo z veliko mero nostalgičnosti.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zgleda da je bil to res ultimativni film za mulce :)
  Uf, v nemščini? Škoda.

 3. Vanja1 pravi:

  Takrat ja, saj še ga po naših Tvjih niso vrteli in smo posneli na eni izmed Nemških televizij..

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz sem ga dobil v videoteki, kjer s tem ni bilo težav. Pa tudi v kinu so ga vrteli, če se ne motim.

 5. simon pravi:

  Bogi “revni” američan proti bogatim rusam ki itak vedno petrigajo :D

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, Rocky ni bil reven, ravno v štirki je svinjsko bogat, še robota kupi Paulieju, tak “reven” trening si omilsi, da spet ujame dušu in srce, da je torej totalno nasprotje razkošju, ki je Creeda stalo življenja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !