Kanye West: Runaway

14.11.2010 ob 19:27

Da je Kanye West megaloman, po njegovo, bog hip hopa, pač super ego, je znano. Da se tako tudi obnaša, je znano še bolj. Da je prepričan, da je novi Michael Jackson, pa prav tako ni treba posebej poudarjati. Toda pozor, zdaj je Kanye posnel več kot 30 minutni filmček, no ja, video spot, kjer je pač predstavil nekaj komadov svojega prihajajočega albuma. Prav ste prebrali, Kanye West je posnel pol ure filma, pol ure vizualno osupljive, razkošne, vrhunsko narajene in z dobrimi poantami podkrepljene zgodbe, kjer se je vrhunsko poklonil tudi Michaelu Jacksonu, kar mu štejem v velikanski plus. Kanye je vizionar, glas generacije, če raztegnem, vsekakor raper, ki misli zelo široko, dejansko res Michael Jackson hip hopa, ki je s svojim megalomanstvom tokrat zadel v polno. Tole je vsaj tako dobro kot Jacksonov Ghosts in nekaj tako velikega, da se lahko v mišjo luknjo skrije tudi P. Diddy.

Glasbeno mu resda lahko marsikaj očitam, saj pretirava z elektroniko in auto tuneom, toda vse skupaj je kljub temu presežek, kjer nimam razloga za kritiziranje.

Povedano na kratko, jebeš Taylor Swift, Kanye je kul.

YouTube slika preogleda
 

14 komentarjev na “Kanye West: Runaway”

 1. Kaka92 pravi:

  tole zgleda pa zlo obetavno mogoce se bo pa glasba le malenkost pobrala….

 2. KlemenILM pravi:

  Že tri dni poslušam samo ta cd, vrhunsko res!

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jst cdja še nisem dobil v roke, delčki v temlke filmčku pa dajo vedeti, da je gor nekaj dobrih komadov. Še posebej v primerjavi z albumom 808s & Heartbreak, ki je bil jebena elektronika in auto tune.

 4. KlemenILM pravi:

  piratebay ;)

 5. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Kanye West: My Beautiful Dark Twisted Fantasy pravi:

  [...] sem še vedno pod vplivom filmčka Runaway, je bilo samo še vprašanje časa kdaj bom v roke prijel najnovejši album Kanyeja Westa. Jp, [...]

 6. RHYME-G pravi:

  nism gleu do konca še…sam ne mors to primerjat z Ghosts:))
  LOL! Ghost je Thriller 90ih! :) zombiji,ples,koreografije,!!! Michael jackson :) noben ne pride blizu…

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne Ghosts v takem smislu, ampak v smislu tega, da je nekdo spet posnel glasbeni filmček.

 8. RHYME-G pravi:

  hehe,vem ja kak si mislu..sam butast si napisu :)
  Prvi komad je ful dobr…tk mal gangsat deluje pol pa refren ful un..pa na konc! se kayne je vedn biu kul,sploh prvi album pa to kar je delu musko za druge vse! sam zadnih par let se mu je poslabšal..zdej pa se je vrnu mal …! si je pršu gor mnde

 9. RHYME-G pravi:

  da bi Michael biu živ bi vidu ti ka je to filmček :) za nov single…če bi blo tak ko treba…sam škoda :/

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda res, toda vseeno moraš priznati, da je tole nekaj zares velikega in posebnega. Tega ni poleg Michaela naredil še nihče. Kanye je vizionar kot je bil Michael in to mi je zelo kul.

 11. RHYME-G pravi:

  ne da se mi gledat do konca ker če povečam cez ceu ekran mi šteka…bom pogleu enkrat!

  ja res je,sam da Kanye ne zna pet,pa da preveč samplov uporablja, ko je michael delu je vse blo avtorsko brez samplov….pa michael je biu skromen nikol ni meu ega pa karkol da bi se hvalu pa ne vem kaj! Kayne pa misli da je bog,medtem ko michael je biu bog :) AMpak kul itak….
  se pravim Kanye je kul,sam neki mu je zasekal vmes

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glej, če boš imel čas. Ne samo glasbeno, tudi zgodbo pa poante.
  Ma itak, da se ne more primerjati z Michaelom, ne ga srat, samo povedal sem, da je vizionar in da res stremi k presežkom. Ga je pa po nepotrebnem zaneslo v preterano elektroniko, kar pa je seveda škoda.
  In kot si rekel, MJ je bil bog, on pa misli da je :)

 13. Michael Jackson: Thriller « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] tudi najbolj vpliven, legendaren in osupljivo narejen. Tudi za današnji čas, ko Lady Gaga, Kanye West in Katy Perry prav tako snemajo dih vzemajoče videospote. Toda Jackson je bil prvi, že leta 1983, [...]

 14. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Jay-Z & Kanye West: Watch the Throne pravi:

  [...] raperja alive. Jay-Z je itak že od nekdaj totalno car in eden najboljših raperjev v poslu, Kanye pa je pač vizionar, megaloman in egotripaš, ki se je z njim izvrstno zlil za tale album, kjer [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !