Recenzije: Chatroom, The Switch, You Again

8.11.2010 ob 13:26

CHATROOM (Klepetalnica)

Ne bom rekel, da je ideja Chatrooma, ki ga je režiral Hideo Nakata, avtor originalnih Krogov, slaba, toda kaj, ko je tempo filma tako zelo dolgočasen, neizrazit in sterilen, glavni junaki pa tako zelo prozorni, nezanimivi in prazni, da je gledalcu malo mar za zaplet in zgodbo, kjer se meja med virtualnim in resničnim svetom popolnoma zabriše. Res je, različne spletne klepetalnice so prikazane kot resnične sobe, kjer se dobivajo ljudje, ki jih zanima ista tematika. Kot dokaz, da meje med internetom in realnim lajfom dejansko ni več. Ali še bolje, da je internet v moderni družbi postal nadomestek resničnega življenja. Nič novega, če prav pomislimo. Tudi na področju mešanja virtualne in prave resničnosti ne. Pač film, ki je prišel vsaj deset let prepozno. Z izjemo dobre sekvence s pedofilom, ki se izdaja za najstnico, in animiranega vsadka, kjer nastopa tudi reinkarnacija Gandija.

Ocena: izguba časa

THE SWITCH (Zamenjava)

Osnovni problem filma The Switch, režiserjev Josha Gordona in Willa Specka, ki sta me do solz nasmejala s komedijo Blades of Glory, je v tem, da je premalo zabaven kot komedija in premalo dodelan ter kvaliteten kot drama. To pomeni, da ostane nekje vmes, da je pravzaprav neka srednja žalost, kjer ni zares dobro ničesar. In kjer vidimo klišeje tisočerih romantičnih komedij, pa tudi prijeme filmov, kjer se moški spoprijatelji z otrokom. Jennifer Aniston in Jason Bateman sicer nista tako strašno slaba, toda predvidljiv scenarij jima ne pušča praktično nobenega maneverskega prostora, da bi lahko malce bolje razvila svoja lika. In tu je zgodba o zamenjani spermi, s katero se oplodi Jennifer Aniston, torej zgodba o fantku, ki nima pojma, da je najboljši prijatelj njegove mame v resnici njegov očka. No ja, tudi mama ne ve, da je Jason Bateman na usodni večer zamenjal spermo pravega darovalca Patricka Wilsona in lonček s pomočjo Diane Sawyer napolnil s svojo tekočino. Nič posebej zanimivega torej, pač film, ki se ne trudi in ki se zadovolji s povprečjem.

Ocena: izguba časa

YOU AGAIN (Spet ti)

Okej, You Again, ki sem ga želel videti zavoljo trailerja, ki je nakazoval dvoboj Jamie Lee Curtis in Sigourney Weaver, resda premore nekaj zabavnih sekvenc (cameo Cloris Leachman, rapanje Odette Yustman, minutke Betty White, ples Jamie Lee Curtis), toda kot celota je mimo, kot celota je še ena poceni in dolgočasna komedija, kjer so se ustvarjalci zadovoljili s povprečno zgodbo in pač ujeli ciljno publiko totalno  nezahtevnih gledalcev. Drži, namesto tokrat precej patetične Jamie Lee Curtis in klišejske Sigourney Weaver se udarita hrvaški pevki Danieli podobna Kristen Bell (letos je posnela tudi enako bedno komediji When in Rome) in njena nekdanja sošolka Odette Yustman, ki se hoče sedaj poročiti z njenim bratom. Problem je v dejstvu, da je bila Odette v srednji šoli totalna psica, ki je poniževala Kristen, lokalno grdo račko, ki se je sedaj, uf, kako predvidljivo, seveda spremenila v laboda. To je bistvo zgodbe, ki je tako zelo prozorna, da bi skoznjo videli tudi ponoči. Ideja resda ni slaba, toda v roke bi jo morali dobiti bolj prebrisani filmarji, ki se ne bi zadovoljili le z dejstvom, da imajo prizor, kjer Jamie Lee Curtis pač pleše.

Ocena: izguba časa

 

5 komentarjev na “Recenzije: Chatroom, The Switch, You Again”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Meni je mali v The Switch tako simpatičen, da že zaradi tega film ne bi ocenila kot izgubo časa :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, mali je bil res prikupen.

 3. alenka pravi:

  The Switch – povprečen film, ta mal je faca:) pa Jen mi je vedno očarljiva, drugač pa vsebinsko nič posebnega. še vedno boljša igra kot v The Back-up Plan, kjer je tudi taka tematika…2-3/5

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, The Back Up Plan je še bolj zanič.

 5. alenka pravi:

  You Again- (pod)povprečna komedija. že videno kar se tiče vsebine, ampak vseeno še kar simpatično. sploh Jamie Lee Curtis in Sigourney Weaver sta fajni:) pa Betty White :)
  skratka predvidljivo, prežvečeno, čisti lahkoten filmčk ob likanju (da ni čista izguba časa;)). 3-/5

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !