Taylor Swift, what the fuck?

4.11.2010 ob 15:22

Da je vsega 21 letna country pevka Taylor Swift velika zvezda, mi je jasno. Če ne zaradi drugega, pa zavoljo dejstva, da je tisti incident z Beyonce skorajda uničil kariero Kanyea Westa. Jp, samo zato, ker ji je iz rok spulil mikrofon, so ga skorajda pribili na križ. Tudi Obama in mladi Bush sta bila proti njemu, folk pa mu je pisal, da si zasluži smrt. Da se razumemo, ne zavoljo tega, ker je prekinil zahvalni govor, marveč zato, ker je prekinil zahvalni govor Taylor Swift. Da je punca tako velika zvezda, si verjetno ni mislil niti Kanye. In s tem, da je prav ona tako velika zvezda, je vsaj zame nekaj hudo narobe, saj njena glasba ni čisto nič  posebnega. Pač lahkotni country pop, to je vse. Zakaj taka norija, nimam pojma. Okej, da je Swiftova pač nova america’s sweetheart, je znano, toda hej, pravkar je prodala več kot milijon primerkov svojega novega albuma že v prvem tednu. Jp, več kot milijon plošč že v štartu, kar je za današnje čase fenomenalen dosežek, ki je letos ušel tudi Eminemu, kaj šele ostalim. V zadnjih letih jo je presegla le Britney, če ostanemo pri ženskih vokalistkah, pa še to leta 2000, ko so se albumi vendarle prodajali bolje kot danes. Swiftova bo letos verjetno imela tudi najbolje prodajani album, kar je kronski dokaz kako zelo velika je čez lužo.

Ej, res nimam pojma ali sem gluh ali pa se je folku zmešalo še bolj kot pri Lady Gaga.

 

19 komentarjev na “Taylor Swift, what the fuck?”

 1. KlemenILM pravi:

  Najbolj širok krog poslušalcev ma country;kar se pa tiče Taylor pa od mladih ponorelih najstnic do starejših ki jim sede country…če pogledaš npr. Lady antebellum(prav tako country) najbolj prodajana plošča prve polovice leta v ZDA..

  Pričakoval sem visoke številke, ampak milijona v današnjih razmerah sigurno ne :) svaka čast

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, country je v ZDA še vedno tradicija, ki ji popularnost ne pade. Je pa res, da so zvezde kot sta bila recimo Garth Brooks in Shania Twain, če se ne motim, zdaj malo v ozadju.
  Tudi ta Lady Antebellum je fenomen, dejansko sprva niti nisem vedel kako musko dela, saj se mi je slišalo kot kak dance glede imena :)

  Finta Taylor pa je očitno res tudi v tem, da jo obožujejo tudi mladi, kar za country ni ravno značilno.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Taylor Swift nima kaj dosti veze s pogromom, ki ga je doživel Kanye, temveč bi doživel več ali manj enak odziv, tudi če bi v zasedo dobil kakšno drugo pevko, saj so ga ljudje (upravičeno) pribili na križ, ker je pokazal, da je totalni bedak, ki misli, da je najbolj kul frajer na svetu, ki si lahko privošči čisto vse in da je vsaka stvar, ki mu pade na pamet, najbolj zabaven in zanimiv štos, ki bi mu morali vsi po vrsti ploskati in se krohotati, češ: Glej, kako dobro jo je zafrknil!

  Sicer pa, če je želel reklamo z nekim ekscesom, zakaj ni tega naredil kakšnemu drugemu malce bolj “nevarnemu” raperju, ki jih v glasbeni industriji ne manjka? Mislim, da se spraviš zafrkavati tako “cukr” deklico, bi se nek normalen človek počutil približno tako grdo, kot da brca majhnega kužka v gobček. ;-)

  Nič, Kayne je dokazal, da je kreten in je potem tudi dobil, kar si je zalužil.

  Uspeh Swiftove pa verjetno lahko pripišemo večim dejavnikom:
  1.) da v njenih pesmih ni nasilja in žaljivk, kar je v sodobni glasbi prej izjema kot pravilo
  2.) da gledalca v videospotih ne posiljuje z razkazovanjem kože in drugimi seksualnim prostituiranjem glasbe, kar je znova vedno bolj redko v današnjih časih
  3.) da poje o čustvih in to na tak način, da poslušalec verjame iskrenosti izrečenih besed
  4.) da ne hodi naokrog oblečena v zrezke in ne skuša na podobne neumne načine vzbujati pozornosti
  5.) da poje country pop, ki v ZDA zažiga 100 na uro, ker je to za njih nekaj takega, kot so pri nas Avseniki
  6.) da ima lep glas in dejansko zna peti (in igrati) tudi brez auto-tuna
  7.) da je “cukr”, o katerem si človek zelo težko misli kaj slabega ali jo kritizira, saj se ob tem počuti kot … sem že zgoraj napisal kako :-)

 4. MATEj pravi:

  Odkar je šest let nazaj zaslovela Carrie Underwood, ki je brez dvoma nekaj razredov boljša pevka od Tyalor Swift, je popularnost countryja močno narasla tudi med mladimi, še posebej ker gre za tak country/pop. Men včasih country čist sede. Taylor mi sice rni ne vem kaj, sem pa velik fen Underwoodove.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, se strinjam, Carrie je country pripeljala med mlade, Taylor pa je vse skupaj očitno dvignila še višje.

  Spooky, ne strinjam se za incident. Če ne bi šlo za Taylor, bi bil Kanye mnogim kul s to gesto.
  Je pa ni zafrkaval, le povedal je kaj si misli, saj je prav ona premagala Beyonce, kar je bilo resnično pod vsako kritiko.
  Glede tvojih točk pa tole:
  1. v country glasbi ni nikoli žaljivk, kaj ga serješ :)
  2. kože ne razkazuje zaradi tega, ker fura imidž pridne punčke. Kot nekoč Britney.
  3. težko verjamem najstnici.
  4. tudi tale ugotovitev ne velja ravno, saj se je na neke nagrade pripeljala z razkošno kočijo :)
  5. to seveda drži
  6. v filmu Valentine’s Day je bila tudi meni okej
  7. počakaj, da pade kak škandal z mamili :)

 6. mhm pravi:

  ‘Če ne bi šlo za Taylor, bi bil Kanye mnogim kul s to gesto.’

  Zakaj že? Ravno tako bi izpadel kreten in reakcija bi bila tudi enaka.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zato, ker je prav Taylor kao taka nedolžna in pridna deklica, ki bi jo vsi ameriški starši radi za snaho. In taki zvezdi se kao ne naredi taka grdobija kot jo je Kanye a ne. Bodi prepričan, da bi jo pri katerikoli drugi odnesel povsem brez panike. So pa zajebali tudi organizatorji, ki so spustili musko po tem incidentu, da res ni mogla končati govora.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Kul bi bil samo tistim čustvenim lobotomirancem, ki si ne znajo predstavljati, kako je, če ti sredi zahvalnega govora, ki ga spremlja milijone ljudi, na oder skoči kreten, vzame mikrofon in pove svoje “neprecenljivo mnenje”, kdo bi moral dobiti nagrado, ker si je ti ne zalužiš. Sicer pa, to so bile nagrade “MTV VMA” in ne nagrade “Kanye VMA”, zato je bilo njegovo “podajanje mnenja” povsem neprimerno in nepotrebno … kam pa bi prišli, če bi za vsako nagrado na vsakem šovu na oder prihrumela gruča iz nasprotnega tabora, ki bi bila prepričana, da si nagrado zasluži nekdo drug? Ampak ljudje tega seveda ne počnejo, ker vedo, da bi bilo kaj takega bedasto, otročje in nespoštljivo do tistega, ki je nagrado prejel.

  In še odgovori na točke:
  1.) očitno poznaš samo pop-country, ampak obstaja tudi precej bolj “hard-core” country glasba, kjer težkih besed in žaljivk ne manjka
  2.) imidž ali ne, še vseeno je boljši vzor za mlade, kot pa kakšna Kesha
  3.) mar najstnice nimajo pravih čustev?
  4.) bi torej morala kot kakšen Hobit bosonoga prehoditi pol ZDA, da bi ji lahko priznal, da ni takšna “attention whore” kot Lady Gaga?
  5.) drži kot pribito ;-)
  6.) meni pa je bila ravno tam (skupaj v paru z Lautnerjem) izredno trapasta in puhla
  7.) hočeš reči, da ko jo bodo dobili kot 50-Centa, kako pred koncertom “pobožno moli, sklonjen nad mizo polno moke” ;-)

 9. Mateja pravi:

  Jah, Taylor vsekakor zna prodati albume.

  Njen prvi album Taylor Swift je izšel oktobra 2006 in v prvem tednu so prodali 39 tisoč izvodov. Milijon izvodov so prodali v 38 tednih. Njen drugi album Fearless je izšel novembra 2008 in v prvem tednu so prodali 592 tisoč izvodov. Milijon izvodov je bil prodan v treh tednih. Tretji album Speak Now pa v enem tednu skenira 1,047 milijona primerkov.

  Aja, pa še en EP ima z božičnimi pesmimi:
  Do 28. oktobra je prodala toliko albumov v ZDA:
  65 SWIFT*TAYLOR FEARLESS 6,833 5 6,484 6,040,205
  90 SWIFT*TAYLOR TAYLOR SWIFT 4,746 9 4,343 4,830,433
  8 SWIFT*TAYLOR THE HOLIDAY COLLECTION 1,090 155 428 570,447

  In stari albumi bodo prodajali še naprej…

  Članek o albumih, ki so prodali več kot en milijon primerkov v enem tednu:
  http://new.music.yahoo.com/blogs/chart_watch/68870/chart-watch-extra-swift-joins-an-elite-club/

  Aja, pa moram priznati, da je Carrie Underwood veliko bolj prijazna mojim ušesom. Pač, ona vsaj zna pet.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, da je Kanye kreten glede tega, je jasno, s tem se strinjam tudi sam, a še vseeno povdarjam, da mu kariere ne bi zjebalo tako zelo, če ne bi bila prav Taylor Swift.

  1. očitno res :)
  2. tudi se strinjam
  3. vsak dan drugačna
  4. takšna kot Gaga vsekakor ni, saj to ni noben, ni pa popolnoma nič drugačna glede “inštalacij” kot vsi ostali glasbeniki, še na tem šovu, kjer jo je prekinil Kanye, je pela na vlaku, če se ne motim
  5. itak :)
  6. od kje pa potem ideja, da zna igrati?
  7. jp :)

  Mateja, čedalje več prodaja, to je preprosto neverjetno za današnje čase.

 11. lea pravi:

  jaz bi dodala samo popravek,da je kanye rojen leta 1977 torej je star 33 let in ne 41. :)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zajebal, P. Diddy je danes star 41, Kanye je praznoval že junija :)

 13. Geco pravi:

  Kanye West je voice of generation!

 14. alenka pravi:

  hja men je pa njena glasbica všeč. točn tko- lahkotni pop country. cenim, da je pač res avtorica in piše vse sama, ob tem je pa ena prav fajn deklina, vsaj po intervjujih sodeč. za razliko od miley in podobnih se še ni slačla in na ne vem kake načine vse pritegovala pozornost. mislm, da je dost dela vložila v to, celi lajf že to počne, zaveda se da je role model in zlo ji privoščim ta uspeh. ne vem zakaj bi mogl bit vedno na vrhu samo nekaj novega, drugačnega ala gaga, perry- pa še to ni drugačn, če smo iskreni. kar počne taylor se zdi dejansko iskreno in z ogromno dela, zato mi je prima vidt njen supeh. pa tale nova plata je prav fajna še men! pač neozdravljivo romantična duša. like her!

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lepo povedano, očitno tako mislijo tudi njeni številni oboževalci. Da je avtor svoje muske, je pohvalno tudi z moje strani. Toda vseeno menim, da je uspeh pretiran in da tako dobra pa spet ni kot pravijo nekateri.

 16. alenka pravi:

  aja pa še to. se pa strinjam, da je Carrie Underwood čisto na drugem nivoju. ma fantastičen vokal, medtem ko pri Taylor ni nič posebnega, ampa še vedno-njena glaba mi je všeč. saj se vokalno tudi Britney skrije pred Aguilero pa je mela ful hitov roko na srce pa čeprav je ne prebavljam.

  glede ‘nedolžnega looka’ Taylor pa ga po nobeni logiki ne bi mogla primerjat z Britney. sj lahko, da se motm itak, samo kot že rečeno mi Taylor res isrena deluje v svoji celotni pojavi. ma če bi ji blo to anti, tega pač ne bi počela. če bi se hotla neki kazat bi pač se, sj ne bi blo nič čudnega če se vse njene kolegice. priznam, da je blo med prav respect to, da ko sm slišala komad love story in ugotovila kok je stara- sm si mislna če je na glavo padla? v pozitivnem smislu. v času ko pri teh letih vse pojejo neki kao seksapilno in kažejo kožo mi 18letnica poje neki romatičnega in se tega ne sramuje? wow, that’s nice. so še neki idelaisti na svetu.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je pocukrana do konca, čisto nič posebnega, ne vokalno ne glasbeno, še posebej pa ne tako, da bi si zaslužila take uspehe.

  Če smo že pri kvalitetni romantiki, pa je zame super recimo tole:
  http://www.youtube.com/watch?v=WhYnl1j9o-g&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=f95yosNEIoc

 18. alenka pravi:

  ja ma različni smo si, različni izvajalci in vokali nam sedejo:)
  razumem, da ne razumeš tega uspeha, ampak žal ga js za mnoge trenutno tako zaželjene izvajalce ne razumem – perry, bieber, keisha itd. pa je*** ga, tak je:)

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Perry in Kesha sta daleč od uspeha Taylor Swift. Okej, za Perry tudi meni ni jasno povsem, saj ni nič posebnega, tu in tam kak okej komad, Kesha pa je ufurala povsem svoj stil s prvim komadom in je uspeh vsaj meni jasen.
  Bieber pa je druga zgodba, pač najstniški idol, ima pa povsem kul musko, dejansko boljšo od mnogih starejših kolegov.

  Da se razumeva, jasen mi je uspeh Taylor Swift, jasno mi ni le to, da je uspeh tako zelo velik.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !