Justin Bieber kmalu v kinu

27.10.2010 ob 02:37

Čeprav ga mnogi ne marate in se iz njega delate norca, lahko povsem iskreno povem, da si bom prihajajoči dokumentarec o njegovem življenju ogledal z velikim veseljem. Trailer mi daje vedeti, da bo šlo za kul zadevo, ob ogledu posnetkov iz rane mladosti in evforije, ki jo povzroča  na odru v tako mladih letih, pa ne morem mimo  primerjave z Michaelom Jacksonom.

Problem Justina Bieberja je v tem, da so tisti, ki ga ne marajo, zaradi njegove silne slave pozabili, da je res talentiran.

YouTube slika preogleda
 

22 komentarjev na “Justin Bieber kmalu v kinu”

 1. floyd rose pravi:

  Nočem videt, nočem slišat, nočem te vrste novic niti prebrat (razen naslova :) – ampak nek morm priznat – ime Justin Bieber je v orto ¥¥¥ izbrano :D

 2. spookymulder spookymulder pravi:

  Talentiran ali ne … ko o 16-letnem fantiču posnamejo biografski(?!?) dokumentarec, potem veš, da gre samo za spretno marketinško potezo nadaljevanja izkoriščanja najstniške evforije.

  Primerjava z Michaelom Jacksonom? Mogoče pa res – obema so ukradli otroštvo in sta morala za ceno slave prehitro odrasti … vendar če to pomeni, da bo tudi Justin za večno trpel za peterpanovskim kompleksom, da ne bo imel nobenega zasebnega življenja in da ga bodo izkoriščali in uničevali tako kot Jacksona, dokler ne bo pretiraval s kakšnimi pomirjevali … potem se mi fantič resnično smili in se ne morem prav nič veseliti tega dokumentarca, saj se bo za vsemi nasmehi, bleščicami in evforičnimi kriki skrivala boleča praznina generacij sodobnih mladostnikov, ki jih je družba brezglavega potrošništva in razčlovečenega kapitalizma prikrajšala za breskrbno otroštvo.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po tej logiki je vse izkoriščanje. Pač dokumentarec, zakaj pa ne, saj si ga zasluži, je velika zgodba o uspehu, zgodba revnega fantiča, ki je sanjal in uspel s pomočjo posnetkov, ki jih je dajal na Youtube. Všeč mi je to, da ne bo šlo za koncertni film kot pri Miley Cyrus in Jonas Brothers, ampak za pravi dokumentarec, ki bo vsaj glede na trailer zelo zanimiv.

  Primerjavo z Jacksonom pa sem potegnil zaradi dejstva, ker je tudi Jackson zelo zgodaj postal zvezda, ker je tudi z njim zelo zgodaj ratala taka evforija in ker je bil tudi on kot mulc na vrhu sveta.

 4. spookymulder spookymulder pravi:

  Spremeniti malega fantiča, ki nima pojma o resničnem življenju (in vseh grdobijah in dvoličnosti) odraslih, v svetovno glasbeno superzvezdo, lahko definitivno opredelimo kot izkoriščanje, ki ga bo (če gledamo podobne primere na žalost verjetno negativno) zaznamovalo za vse življenje, ne glede na to, če Jutin misli in trdi, da si je tega želel.

  Že dejstvo, da se snema dokumentarec o življenju in slavi 16-letnika(!!!), kaže na to, da je nekaj zelo narobe z našo družbo in da se lahko resnično bojimo za usodo naših otrok, če si bodo glede na take idole želeli tudi sam biti čim prej pahnjeni v svet odraslih.

  Saj, tvoja primerjava z Jacksonom je povsem upravičena, toda kot vemo, se je za Jacksonovim otroškim osvajanjem vrha sveta skrivalo zelo žalostno odraščanje, njegova življenjska zgodba pa tudi nima ravno srečnega konca, mar ne? Zato je tudi na mestu bojazen o Justinovi prihodnosti, vendar močno sumim, da se dokumentarec s tem vprašanjem ne bo želel ukvarjati, temveč bo pokazal samo to, kar (domnevno) želimo videti – disneyjevsko srečno pravljico o “pepelku”, ki se je spremenil v glasbenega princa na belem konju in je srečno živel do konca svojih dni … a realnost je malce drugačna, kar bi lahko potrdil tudi Jackson.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja no, kako pa naj potem dela kariero? Čaka doma, da bo star 18? Nič ne snema, dokler ne bo star 20? Reče, hej, nič medijev in spotov dokler ne bom 30? Ne gre to tako, Spooky. Pač so ga lansirali, imel je talent, da bo taka evforija pa seveda niso mogli vedeti. Zdaj je kar je. Tega ne moreš nikdar vedeti za naprej.

  Cena slave je lahko usodna, za mnoge je bila, za nekatere ni bila. Tudi tega ne moremo vedeti. Res pa je, da so Jacksona v prvi vrsti zjebale tiste lažne pedofilske obtožbe, zaradi katerih so se začele resne težave, ki so ga na koncu pahnile v smrt. Zvezdništvo je uspešno fural, pa poniževanje medijev dejansko tudi, pedofilija pa je bila prehud udarec celo zanj. Še prvo je komaj preživel, kaj šele drugo, kjer je moral celo na sodišče.

  Toda take slave pri Bieberju ne bo, nima osnovnih pogojev, Bieber pač ni inovator in glasbeni genij, je pač mulc, ki ima talent in se je znašel ob pravem času na pravem mestu in obnorel najstniško publiko kot mnogi idoli pred njim.

  Film je pač logično nadaljevanje vsega skupaj, ni ne prvi ne zadnji ki ga bo dobil tako zgodaj.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Ja, natančno tako, lepo postopoma bi razvijal svoj talent (kar bi bilo dobro tudi za njegovo nadaljno kariero, ne pa sedaj, ko je že najstnik, pa ga še vedno prohajajo kot otročiča) in imel zraven tudi normalno otroštvo, ne pa tako, da v nekaj mesecih postane globalni idol. Ni ga otroka, ki bi normalno procesiral tako ekspresno dogajanje. Ampak to je sedaj miselnost sodobne mladine – vse mora biti takoj in naenkrat, drugače si nihče. To pa potem seveda takoj izrabijo razni menedžerji in druge prijavke, ki naredijo trenutni bum in izžamejo kar lahko, nikoli pa ne pomislijo, kaj se bo s to osebo dogajalo naprej v prihodnosti.

  In ja, v bistvu je bolj enostavno prepričanje, da so Jacksona v prvi vrsti uničile pedofilske afere, toda to je mešanje vzroka in povoda. Pedofilske afere so bile povod za začetek njegovega konca, resnični vzrok pa tiči v njegovem zafuranem otroštvu, ki mu je pustilo večne psihološke posledice in ki so tudi povzročile, da nikoli ni odrasel ter se vedno počutil kot otrok ter zato iskal otroško družbo … in s tem pridemo do povoda, ki ga je pogubil. Njegov zvezdniški uspeh je bila na žalost samo lepa fasada za oboževalce, med tem ko se bili njegovi psihološki problemi prisotni že davno pred pedofilskimi aferami, le da se s tem skorajda nihče okrog njega ni želel ukvarjati, da ne bi ogrozili njegove slave, s katero so se okoriščali.

  In ravno zato, torej zaradi ljudi, ki jih bolj kot Bieber skrbi njegova kariera, se utegne tudi pri njem ponoviti Jacksonova zgodba, le da morda še nekoli hitreje, ker, kot sam praviš, ni tak glasbeni genij in inovator, temveč ima na razpolago samo svoj talent. A telent ima veliko novih mulčkov in le vprašanje časa je, kdaj se bo tudi Bieberju “zgodila” kakšna afera in ga bodo dali v rumeni tisk, na naslovnice najstniških revij pa prilepili kakšen nov otroški idol.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, na tak način bi propadel in se naveličal. Ne lomi ga, točno veš kako to gre. Amerika to obvlada. Samo pri nas smo taki gumpci, da čakamo celo s finalisti Talentov, na katere bodo ljudje pozabili preden bodo izdali svoj prvi album. Železo se kuje, ko je vroče. Talent mladega človeka pa je treba razvijati in ne zavirati.

  Kot sem rekel, nihče ni planiral, da bo tako velika zadeva to. Pač izdali so mu prvi komad in zadeli terno. Kaj pa bi po tvoje morali narediti, ko so videli, da ima hit? Ga umakniti iz medijev in mu album izdati šele čez pet let, ko bi ga folk pozabil?

  Ne strinjam se za Jacksona. Prav to, da ni odrasel, ga je delalo za tako posebnega. Prav to je bil razlog, da je bil tako super človek. Da so škodoželjneži v druženju z otroki videli to kar so, pa je ogabno, Jackson je bil pač Peter Pan, v svoji pravljični deželi, kjer ni bilo prostora za zlobneže. Če bo tudi Bieber večni otrok, bo super. Navijam, da se to zgodi. Le paziti mora, da bo bolj previden in ne tako naiven kot je bil Jackson. Okej, imel je težave, le kdo jih nima. Slavni še posebej. A to ga ni pokopalo. Pokopali so ga mediji in ti dve aferi, torej zloba in nevoščljivost, da je tako velika zvezda.

  Bieberja pa lahko udarijo drugačni problemi, se pravi alkohol in mamila, kot veliko otroških zvezd pred njim. Na njem in na tistih, ki mu pomagajo, pa je ali se bo to zgodilo ali pa bo dovolj močan.

  Jebat ga, slava ima tudi slabe strani, toda zavoljo tega ji ni treba obrniti hrbta in pokopati svojih sanj. To je rizik, ki ga moraš dati skozi, če želiš biti top act. Če so ti dovolj le drobtine, pa ni panike.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Res je, mladega človeka je potrebno razvijati, toda to kar počnejo z Bieberjem ni razvijanje temveč čista eksploatacija in manipulacija v stilu neoliberalnega potrošniškega turbokaitalizma “vnovči, izkoristi in zavrzi”.

  Mogoče v začetku res nihče tega ni planiral (ker pač nihče ni jasnoviden), toda ko se je enkrat kolesje začelo obračati je vse skupaj postal samo še načrt, kako iz Bieberja narediti najstniški idol in globalni fenomen, s katerim se bo dalo čim več zalužiti. Njegova glasba je bila v tem kontekstu povsem drugotnega pomena.

  Glede Jacksona se strinjam, da ga je ravno njegovo večno peterpanovstvo delalo posebnega, a hkrati se je potrebno zavedati, da ga je to tudi uničilo. Kompleks psihičnega otroka v telesu odraslega človeka je mogoče res simpatična ideja in bi v idealnem svetu morda celo delovalo, v realnem svetu pa je to preprosto ne gre in ni prav nič super, zato tega niti približno ne želim Bieberju ali komurkoli drugemu. Otroški kompleksi odraslih oseb so psihična motnja, ki se potem odrazi v izkrivljeni realnosti, pri Jacksonu na žalost tako, da je želel biti v otroški družbi, kar je nato privedlo do afer. Tukaj je ta glavna razlika med vzrokom in povodom – če Jackson ne bi imel otroških kompleksov (vzrok), tudi ne bi prišlo do pedofilskih afer (povod). Ne glede na zlobo medijev in nevoščljivost zlobnih ljudi.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nikar ne pozabi, da je bilo bistvo druženja z otroki tudi pomoč le tem. Na ranč so večinoma prihajali bolni in revni otroci, ki so se lahko prvič v življenju dostojno igrali in zabavali.

  Da je Bieber tržna niša, pa je seveda jasno. Toda tudi on ima dosti od vsega skupaj, tudi njegov račun se bajno polni. Zavrgi pa ga bodo le v primeru, če se bo izkazalo, da ni tako talentiran kot se zdi.

  Glede muske, meni dejansko ni tako slaba, je čisto okej r&b pop, večino dosti boljši od starejših kolegov, ki delajo auto tune sranje.

  Saj res, kaj pa porečeš na 13 letnega Jadena Smitha, ki je zdaj prava filmska zvezda in tudi raper, ne boš verjel, v duetu z Bieberjem? In seveda na Willow Smith, ki ima svoj prvi komad Whip my Hair, ki je velik hit pa četudi je stara vsega 9 let? Bi ju moral očka Will zapreti v sobo in jima reči, da naj počakata do 18 leta? Ali pa mama Jada prisiliti, da hodita v šolo in se na zanimata za petje in filme?

 10. biebs shawty pravi:

  komi čakam 1.aprillllll

 11. biebs shawty pravi:

  aia .. 10. aprila pošljem slike iz koncerta :) :)

 12. Sarkazem pravi:

  Meni ni sporno, da so posneli film, sicer dokumentarec o vročem bobru. Sporno je pa to, da se bo tale zmazek vrtel pod izgovorom, da je to IN v Slovenskih kinematografih. WTF no. KDor si ga želi ogledati, si naj sposodi DVD in muči svoje oči in ušesa doma, ne pa da nas posiljujejo z tem še v slovenskem kinu.

  Vse za zaslužek. Bljak.

 13. Sarkazem pravi:

  Jaden Smith ni nikakršna zvezda, da ne bo pomote. In glasba od Bieberja je obupn podn. Pač ga bomo morali prenašati še 2-3 leta, da odraste in si bodo najstnice našle drugega posterboya. Še bolj ogabno osladnega.

  vse kar je instan pop corn in izrabi delček sekunde za svojo slavo se ne pojmuje pod slavne osebe…

 14. Vanja1 pravi:

  Jah, Bieber, je trenutno number 1 izvajalec, ne samo med nastnijškimi izvajalci, ampak morda celo sploh, razproda praktično vse koncerte, če verjamete ali ne, je zaslužil v pičlih 2eh letih že preko 100 milijonov $, pa če ga bo kdo čez leta še poslušal al ne…Nebi pa rekla, da samo Nastniška publika, večina seveda ja, ampak je pa nekako drugačen, lahko ,da bo izgubil kaki % fanov, čez leta, ampak bo še jih vedno dovolj ,da bo napolnih dvorano, to brez dvoma, in ne dela oz. nima slabih komadov, v tem času avto tuna, še je eden izmed redkih ko dela dobro…

  Nam najbližje je v Milanu, čez 3 mesece, ampak so koncert že razprodali… -> http://www.vstopnice.com/justin-bieber-mediolanum-forum-milano-italija-organiziran-prevoz-p-1678.html?osCsid=32e38e7fd9dacbeda0c849bace352825

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sarkazem, a te bo kdo prisilil, da greš v kino? Kaj pa drugi filmi, ki igrajo pri nas, so vsi super in je samo tale o Bieberju tako zelo sporen? Daj ne lomi ga.

  Jaden Smith pa, pusti se presenetiti, daleč bo letel, boš videl, vse kar je treba ima, tudi slavne starše.

 16. Vanja1 pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=hKHhYN7Ro1M

  Ponce mu res jedo iz rok, me zanima kako uspešen bo njegov dokumentarec…

 17. spookymulder spookymulder pravi:

  Dnevi slave Justina Bieberja so šteti, saj na sceno prihaja nov supertalent Dustin Grieber:

  http://www.youtube.com/watch?v=UceKGDmw0gE

  ;-)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, Grieber nima za burek proti Bieberju :)

 19. spookymulder spookymulder pravi:

  Itak je vseeno, ker tudi Justin ne je burekov. ;-)

 20. Vanja1 pravi:

  http://www.twitvid.com/AALYT

  Prvi komentarji po premieri filma “Never Say never”.

 21. Tina M Tina M pravi:

  Ej, danes mi nekam paše njegov komad Never Say Never (tako posrečeno mi je, ko Jadenu malo zaščitniško reče I got you lil bro :) ) in ravno med poslušanjem sem se spraševala, kako je možno, da je proti temu fantu usmerjeno toliko sovraštva.. in če je ocena na imdb res namerno bojkotiranje dokumentarca, potem je z narodom nekaj res narobe, da so sposobni takole uničevati delo enega mladega fanta, ki dejansko sploh nima slabe glasbe za svojo generacijo. Pa tisto, ko mu je nekdo na koncertu vrgel flašo v glavo… to je grozno. Mislim, toliko teh mladincev/k ima slabšo kvaliteto glasbe, da sploh ne razumem, zakaj je treba uničevati nekaj, kar je končno malo ok. Pa to odrasli ljudje… konec koncev je to še otrok, pismo. To sovraštvo do njega mi je zelo grdo. Očitno smo ljudje res taki, da uničimo vse, kar je dobro ali pa prehitro napreduje. Če bi pel o tem, kako mu gre šola na kurac, da zjutraj skadi joint, itd. (a la Kesha) sigurno ne bi imel teh hejterskih težav.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta komad je kul tudi meni :)
  O tem sem že veliko pisal, tudi v linkanem zapisu zgoraj.
  In se več kot strinjam tudi s tvojim zadnjim stavkom. Po moje bi bilo točno tako. Bedna fora.
  Pač ker je user friendly, si folk daje duška in pozablja, da je še otrok in da dejansko sploh nima slabe muske glede na ogromno sranja okoli njega.
  Morda pa je krivo le to, da je taka huda zvezda in gre zaradi tega tako veliko folka v nos, saj so mu fovš. Stara zgodba.
  Glede filma, po moje ga uporabniki IMDBja niti videli niso, pa so začeli ene limati. Še celo en tak poziv med komentarji je bil, da naj se gredo foro in limajo enke za Bieberja. Idiotija ne pozna meja.
  A pazi to, film je postal najbolj gledan glasbeni dokumentarec vseh časov, ki je zadaj pustil celo This is It.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !