Lepa Brena ujela Abrahama

22.10.2010 ob 17:43

Jp, dragi moj, legendarna Fahreta Jahić, za oboževalce, Lepa Brena, je 20. oktobra praznovala petdeseti rojstni dan. Ne bom rekel, da sem bil kdaj njen pravi oboževalec, lahko pa rečem, da se je tudi v naši bajti v osemdesetih poslušala njena muska. Še posebej, ko je posnela film Hajde da se volimo, ki smo ga s frendi gledali tudi po večkrat. Bila je zvezda, ena največjih, kar jih je premogel Balkan. Po moje še večja od Zdravka Čolića, Tereze Kesovije in Miše Kovača skupaj. Blagovna znamka, ki je ni do danes presegla niti Ceca, kaj šele kaka Seka Aleksič. Brena je prišla ob pravem času in ljudem ponudila tisto, kar je vžgalo. In tisto, kar je v osemdesetih Jugoslavijo še držalo skupaj. Drži, Američani so imeli Madonno, Britanci Samantho Fox, mi pa Lepo Breno, ki so jo oboževali tudi v Sloveniji.

Za konec naj povem še eno zelo zabavno in zanimivo anekdoto iz moje osnovke, kjer smo neko dopoldne obiskali lokalno vojašnico. Na steni je visel plakat Lepe Brene in napoved njenega koncerta, ki naj bi se začel čez slabo uro. Med vojaki je vladal nemir, v pričakovanju pa smo bili tudi mi šolarji. Potem je na mini oder stopila neka ženska in začela peti Hajde da se volimo. Jasno, bil je nateg, pač šala za vojake, ki pa se niso smejali, ampak so bili zelo razočarani. Nikoli ne bom pozabil enega izmed njih, ki se je zadrl: “Ma kakva Lepa Brena, ta nije ni Brena, ni lepa.”

YouTube slika preogleda
 

5 komentarjev na “Lepa Brena ujela Abrahama”

 1. smoger pravi:

  ‘Bila je zvezda, ena največjih, kar jih je premogel Balkan. Po moje še večja od Zdravka Čolića, Tereze Kesovije in Miše Kovača skupaj.’

  :facepalm:

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lepi te tvoje facepalme kamor hočeš, a povem ti, da je bila Brena v nekem obdobju nad vsemi, saj je bila tudi filmska zvezda, omenjeni trije tega niso dosegli. Šlo je za pravo brenomanijo, kaj takega do takrat pri nas še nismo doživeli. Pa tudi prodaja njenih plošč je, če se ne motim, rekordna na Balkanu.

  Sicer pa sem zapisal, da je to moje osebno mnenje, pa še paše k voščilu za Abrahama, če se malo pretirava četudi ne bi povsem držalo.

 3. olna pravi:

  Če smem biti malo zlobna, je bolj Abraham ujel Breno kot ona njega – s plastičnimi operacijami se ga je tako otepala, da si sploh ni več podobna.

  Kar si napisal, pa vsekakor drži. Če je kdaj bil na Balkanu pevski fenome, je (bila) to ona.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, razen botoksa, ki je itak stalnica pri vseh, ki dajo kaj nase, nisem opazil kaj posebej ekstremnega.

 5. turbofolker turbofolker pravi:

  Pomoje ona sploh ni imela velik posegov (kot se govori), kar se tudi da videt.
  Da je nekoč bila največja zvezda pa drži. Brena je pač Brena.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !