Recenzije: The Canyon, Furry Venegeance

9.10.2010 ob 15:07

THE CANYON

Malo nazaj sem bil močno navdušen nad filmom Frozen, kjer je skupina smučarjev ostala ujeta na sedežnici, spodaj pa so jim preglavice delali tudi lačni volkovi. The Canyon je Frozen v naravi, ali še bolje, Open Water v naravi, kjer namesto morskih psov spet divjajo volkovi. Še ena ultimativna in prepričljiva štorija o preživetju, kjer tečni gledalci za razliko od Frozena ne bodo imeli ne vem koliko možnosti za iskanje lukenj in posmehovanje domnevnim nelogičnim rešitvam nesrečnih junakov. Jp, The Canyon je realnejši od Frozena, ne toliko napet in atraktiven, pa vendar gledljiv, dobro narejen in sila življenjski. Tak, da zadene gledalca, ki si začne tudi sebe predstavljati v isti situaciji in trepetati za usodo glavnih junakov. Za zajebano situacijo zaljubljenega para (Eion Bailey, Yvonne Strahovski), ki se izgubi med izletom po Grand Canyonu, kjer ju na črno vodi čudaški Will Patton, katerega seveda zdelajo strupene kače. Dejstvo, da se par izgubi, seveda ni dovolj za dober film, kar pomeni, da na sceno pridejo še lačni volkovi, ki dejansko nadomestijo norce filma The Hills Have Eyes, kjer je bila lokacija, no ja, pa tudi situacija, dejansko zelo podobna. Da si mladenič hudo polomi še  nogo, seveda ni treba posebej poudarjati, da gledalca čaka sila šokanten konec, pa je dobronamerno opozorilo, da boste lažje preživeli tole direktno in dobro posneto štorijo.

Ocena: vredno ogleda

FURRY VENEGEANCE

Če ste videli Home Alone, potem se gotovo spomnite kako zelo uživaško in nesramno je Macaulay Culkin mučil roparja, ki sta hotela vdreti v njegovo hišo. Nič drugačni niso do odraslih tudi otroci, ki se pojavijo v tisočerih debilnih ameriških komedijah, kjer samo nagajajo, delajo zgago in komaj čakajo, da bodo požrli živce staršem in varuškam. No, tokrat so namesto otrok glavne gozde živali, predvsem rakuni, ki se spravijo na nič  hudega slutečega poslovneža Brendana Fraserja, ki ga čaka pekel. Ki mu jo male zveri tako zelo zagodejo, da komaj preživi. To ni več film, to je perverzno mučenje in poniževanje glavnega junaka, ki komaj lovi sapo in prenese vsaj sto takih in drugačnih napadov. Živali ne nagajajo, živali ga pretepajo, grizejo, mu prdijo v obraz, nanj urinirajo, mu uničijo avto in posel, skratka, ga zjebejo v prah. In to samo zato, ker imajo občutek, da bo uničil njihov gozd. Drži, Furry Venegeance, ki kljub stupidnosti še vedno ni tako zelo slab film kot so rekli vsi, kar pomeni, da se gledalec vendarle tu in tam glasno nasmehne, je payback time človeku. Kruto maščevanje gozdnih živalic in ekološka moralka za najmlajše, kjer Brendan Fraser komaj preživi. Da ob vsem tem mučenju in cefranju izgleda čedalje bolj idiotsko in nezanimivo, ni treba posebej izpostavljati. Fraser je zadnje čase pač dežurni butec, še bolj kot Eddie Murphy, kar je škoda, saj sploh ni slab igralec, ko mu dajo možnost in ko pozabi svoje vloge filmov George of the Jungle in Encino Man. In pozor, njegovo ženo igra Brooke Shileds, ki je v pravem filmu nisem videl že sto let. Ni slaba, dejansko pokaže okej komične sposobnosti. Podobno kot zadnje čase povsod prisotni in odbiti Ken Jeong, ki igra Fraserjevega šefa. Da se razumemo, film je poceni in poln klišejev tisočerih filmov o živalih, toda vseeno mu uspe navreči nekaj solidnih sekvenc, ki niso ravno pod nivojem. Nekaj vsaj približno zabavnih momentov, kjer gledalca ne boli glava. Da bodo najbolj uživali najmlajši, je seveda razumljivo, kar pomeni, da film dejansko zadovolji ciljno publiko. Da ne pozabim, glasbeno parodična točka med odjavno špico je najboljši del filma, tudi zaradi trebuha Brendana Fraserja.

Ocena: nič posebnega

 

1 komentar na “Recenzije: The Canyon, Furry Venegeance”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Miral, Wrecked pravi:

    [...] ki pa ne dosega boljših in bolj udarnih predhodnikov kot so bili recimo 127 Hours, Frozen in The Canyon, kar pomeni, da ostane nekje na ravni meni nič kaj pretresljivo dobrega filma Buried, kjer se je [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !