Pa je šel še Tony Curtis

30.09.2010 ob 14:42

Ravno ko sem spisal objavo o tem, da me je strah prižigati internet, saj vsak dan izvem za novo smrt kakega filmskega zvezdnika in režiserja, me udari novica, da je umrl še Tony Curtis. Legendarni Tony Curtis, zvezda nepozabne komedije Nekateri so za vroče in oče prav tako znane igralke Jamie Lee Curtis, ki jo je imel z igralko Janet Leigh, zvezdo Hitchcockovega Psiha. Tudi o njem sem pisal nedolgo nazaj, ko sem se veselil, da se za svoja leta še vedno drži zelo dobro.

 

Uf, ta pa je bil legenda, tisti pravi hollywoodski lepotec in šarmer, ki pa je znal tudi igrati, recimo v filmih The Defiant Ones in Sweet Smell of Success. Vedno šarmanten in očarljiv, zares pravi teen idol, ki je nanizal celo vrsto dobrih in uspešnih filmov, tudi Trapeze, The Vikings, Spartacus, The Great Race, Sex and the Single Girl, Taras Bulba, Houdini (najljubša vloga moje ome, ki mu je rekla Tonček in ji je bil poleg Roberta Donata najljubši igralec), Son of Ali Baba, The Rat Race  in seveda The Boston Strangler, kjer je vse presenetil z upodobitvijo psihopatskega morilca.

Velika zvezda, zares velika in nepozabna zvezda, ki je svojo kariero uspešno vodil celih petdeset let in vrhunec seveda dosegel v petdesetih in šestdesetih.

Umrl je star 85, zaradi srčne kapi. Danes je z njim umrl tudi velik delček starega Hollywooda.

 

4 komentarjev na “Pa je šel še Tony Curtis”

 1. Papir pravi:

  Oh :(
  No, on je bil res super. Vsaj star in slavljen je umrl, tako da to ni tragedija, je pa žalostno. Njegova hči Jamie Lee Curtis je prav tako odlična igralka, ena od mojih najljubših. Ko sem bila majhna, se mi je zdel v filmih Tony lepši od Elvisa Presleya in Gena Kellyja. Prava legenda, počivaj v miru Tony.

 2. Jst pravi:

  Ojej, za teden se umakneš iz medmrežja, potem pa dobiš to. Šarmer je bil, tale Tony, kar precej klasik je nanizal, a Trapez, Špartak in Nekateri so za vroče pa zmagajo.

 3. Antoine Courtisse pravi:

  IZBRISAN KRETENSKI KOMENTAR

 4. IZTOK faking GARTNER » Kulti in klasike: The Vikings (1958) pravi:

  [...] saj se vidi, da je Douglas prestar, da bi lahko bil njegov sin. Je pa še bolj zanimiva druga trivia Tonyja Curtisa in Janet Leigh, ki se jima je ravno v letu filma Vikingi rodila hčerka Jamie Lee Curtis. Super [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !