Recenzija: Hatchet

28.09.2010 ob 22:13

HATCHET

Hatchet me je zanimal iz treh razlogov. Prvič, ker sem malo nazaj ujel izvrstni Frozen, ki ga je prav tako režiral Adam Green. Drugič, ker v njem igrajo kultni modeli legendarnih grozljivk, se pravi Freddy Robert Englund, Candyman Tony Todd in Jason Kane Hodder. In tretjič, ker bo v kinih še ta teden štartal drugi del, ki ga bom seveda prav tako z veseljem ujel v svoj filmski repertoar. Da je tokratni izmaličeni in divji psiho Victor Crowley močno podoben prav Jasonu Voorheesu, ni naključje, saj je Hatchet dejansko rimejk, no ja, poklon Petku trinajstega, še posebej drugemu delu, kjer je bil tudi tisti sila grozljivi prizor, v katerem je podivjani Voorhees brez maske skočil skozi okno. Spet imamo skupino izletnikov, jezero in rojstno hišo urbane legende, ki očitno ubija tudi v resnici. S sekiro in z vsem kar mu pride pod roke, tudi z rokami, ko si zaželi trganja udov in stiskanja lobanje. Prav imate, tole je poklon slasher in splatter žanru, pravzaprav povsem dostojen, zabaven in gledljiv poklon, ki mu seveda manjka nekaj kvalitete in boljša dramaturgija, kar pa ne moti, da gledalec ne bi užival v žanrski mineštri gravža, mesa, trganja, krvi in sekanja. Kul mi je bil tudi krokodil, ki sicer s samo zgodbo nima nobene zveze, je pa zato toliko bolj dobra finta, saj gledalec večkrat pomisli, da bo kdo izmed izletnikov končal v njegovih zobeh. Jp, Adam Green zna, z malo denarja in z okej obračanjem najbolj tipičnih klišejev žanra. Pa vendar ne tako dobro in izvrno kot je to leta 2006 v filmu The Tripper uspelo Davidu Arquetteu.

Ocena: vredno ogleda

 

4 komentarjev na “Recenzija: Hatchet”

 1. Recenzije: Alien vs. Ninja, Hatchet II « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] Hatcheta manjka vse tisto, kar je imel Hatchet. Še posebej v prvi polovici, ko gre za zelo dolgočasno, [...]

 2. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Don’t Axe Yourself, SchupakFace, Popravni izpit pravi:

  [...] morilcu, ki po gozdu svoje žrtve zverinsko in perverzno pobija s sekiro (na misel mi pride tudi Hatchet), toda vseeno ima dobro atmosfero, dober filing in vse tisto, kar mora imeti taka B roba. In pozor, [...]

 3. Andrej pravi:

  Hatchet sem pogledal danes in moram reči, da je zabaven koz hudič. Kot ljubitelj slasher filmov sem užival sto na uro, tako da…majka. utri si bom ogledal drugi del, sicer pa letos pride vem še tretji (a ga ne bo režiral Adam Green). Se pa strinjam z izjavo nekega kritika, da je Crowley nova horror legenda. Se grem stavit, da bo po tretjem delu še četrti in morda še peti. Heh, mogoče ga še kdaj poščjejo v vesolje, naslov pa bi lahko bil Victor X, ali pa kaj takega. Mi je pa zanimivo, da je tako malo zaslužil (le 208, 550). Mi e pa super, da gredo še naprej z nadalevanji, kajti jaz osebno hlepim še po eni neskončni horror-slasher franšizi. Aja, pa tretji del naj bi bil v 3D.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem zaslužka je bil tudi v tem, da film ni dobil prave distribucije, kar se velikokrat zgodi mnogim tudi bolj znanim filmom. Če te spustijo le v nekaj kinodvoran in nimaš prave promocije, pa enostavno ne moreš ujeti zaslužka. Je pa čudno, da tudi na dvdju ni naredil kaj dosti več. Folk si ga je očitno raje povlekel z neta.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !