Petrol, what the fuck is that?

27.09.2010 ob 23:56

Novost, ki so jo uvedli na nekaterih v večernih urah manj obiskanih Petrolovih pumpah, je naravonost idiotska. Tako po imenu kot po sami proceduri poslovanja. Jp, od enajstih zvečer je pumpa zaprta za normalno poslovanje, dela pa le majhno okence, ki so mu nadeli ime nočna lina. In skozi to okence pač plačaš natankano gorivo, prodajalec pa ti lahko proda tudi katerikoli izdelek iz polic, seveda tako, da mu poveš kaj bi imel, on k šipši prinese vso ponudbo, ti izbereš želeno zadevo, mu skozi okence potisneš denar, on pa tebi izdelek, kot v dežurnih lekarnah jebemti.

Toda pozor, pumpa je osvetljena kot da dela normalno, kar pomeni, da kupec skozi šipo gleda izdelke, noter pa ne more, saj se je začela nočna lina. Jp, nočna lina se reče tej novi proceduri, dragi moji. Točno tako, če prodajalca vprašate, ali je pumpa zaprta, on reče, da ni, ampak da se je začela nočna lina.

Nočna kaj, kolega? Nočna lina, gospod.  Nočna lina? Ja, nočna lina. Pač tako je po novem na pumpah, kjer ni ravno veliko prometa po enajsti zvečer.

In pazi to, zunaj je tabla, ki opozarja na nočno lino, puščica pa je obrnjena stran od jebene line. Da dol padeš, res.

 

43 komentarjev na “Petrol, what the fuck is that?”

 1. ps9457 ps9457 pravi:

  Mogoče pa spada to k stavki?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na to sicer nisem pomislil, a ne more biti, saj niso javni uslužbenci. Pa še rekel je, da na pumpi, kjer je dosti prometa, tega ne bo. Polega tega pa je sosednja pumpa, omv, če se ne motim, bila normalno odprta.
  No ja, ampak oni niso naši :)

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Tudi jaz sem debelo pogledal, ko sem prvič videl to zadevo (jp, imamo tudi v Lj), ampak saj če posmiliš, je zadeva logična – gospodarska kriza ne pojenja, ljudje ostajajo brez služb, vse več je ropov in tatvin, denarja za varnostnike je vse manj, pa tudi varnostniki ne morejo kaj dosti, če se prikaže model s pištolo … in posledica je nočna lina, kjer je prodajalec vsaj malce bolj zavarovan v nočnem času.

  Nimamo kaj, postajamo vse bolj podobni Ameriki …

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi sam sem pomislil na varnost, toda dvomim, da je to razlog. Morda je res odpuščanje delavcev, saj s to lino potrebujejo le enega, če se ne motim. Po drugi strani pa je tudi to nelogično, saj so še malo nazaj pumpo razkošno prenovili. Pa ta pumpa ni na nekem skrivnem mestu, kar pomeni, da je dokaj varna, pa še kamere so, če mislim prav. Modelov s pištolami pa ni vsaj kolikor je meni znano. Če pa so, zakaj bi bili samo na Petrolovih pumpah, na sosednjo omv pa ne.

 5. mile pravi:

  OJLA…..Sem naletel na nočno lino in me je skoraj kap od smeha in začudenja, pa vendar je zadeva dokaj smiselna, glede na upad prometa, pa tudi zaradi varnosti zaposlenih. Kakorkoli, celo pot do stanovanja se nisem mogel znebiti občutka, da sem to reč že videl in da sem se prav tako režal. Jasno, da sem videl…..v Amsterdamu pred 30-imi leti, ko sem pri majhnem okencu ponoči menjal DM za Guldne. Razlog…varnost. Ne vem sicer, kako se bo ( buh nedi ) stvar obnesla, ko bo kdo zares potrkal s pištolo na okence, a vendar zbuja določeno mero varnosti………pozz…..Mile

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je šlo tudi pošteno na smeh. Mislil sem, da me poba zajebava in da je skrita kamera. Najprej sem pomislil, da je tista menjava denarja, saj je bila ura okoli polnoči, pa še razumel ga nisem skozi okence, ko je razlagal. No ja, potem se je izkazalo, da gre res za noviteto in da je pumpa dejansko zaprta v normalnem smislu. Kupil sem gumjaste bonbone, tipo pa mi jih je prinesel čez šipo pokazat vsaj deset vrst. Izbral sem ene na pamet. Dejansko nisem hotel kupiti nočesar, ko sem videl to lino, toda nekako se mi je zasmili, ko je tako prizanesljivo razlagal to novo idiotijo, pa sem nekaj pač vzel.

  Res me zanima pravi razlog, roparja namreč ne kupim, recesije pa tudi ne, saj so imeli denar za razkošno obnovo še mesec dni nazaj.

  Je pa jasno, da bo zdaj še manj strank kot sicer in da bodo vsi raje šli na sosednji omv, ki je prav tako odprt 24 ur in ne zganja tega cirkusa.

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, razlog je definitivno varnost – po eni strani zaradi vse bolj nasilnih ropov (malo preberi črno kroniko in boš videl, da se vse bolj pogosto uporablja orožje … oziroma imitacije orožja, kar pa tako ali tako ne moreš prepoznati, ko ti migajo s pištolo pred obrazom), po drugi strani pa zato, ker verjetno račun ne znese, da bi pred vsako odprto pumpo ponoči stal varnostnik, še posebej, če ni veliko prometa.

  Modelov s pištolami pa je na žalost vse več … ravno prejšnji mesec je nek bedak pri belem dnevu za nekaj sto evrov oropal našo lokalno trgovino (to se je zgodilo prvič kar pomnim) in to tako, da je blagajničarki prislonil pištolo na glavo!!!

  In pa ravno zadnjič je bilo v časopisu, da so zvečer trije mladeniči oropali črpalko in to tako, da sta dva zagrozila z orožjem prodajalcu na pumpi, eden pa je med tem s solzilcem poškropil in onesposobil dve naključni stranki, ki sta ravno takrat točili gorivo!!! Kaj ti potem pomagajo kamere?

  Kot sem že rekel … Amerika prihaja tudi k nam!!! In če lahko nočna lina prepreči vsaj nekaj takih dogodkov, potem se mi zdi to povsem smiselna zadeva.

  Verjetno pa bodo nekaj podobnega uvedli tudi pri OMV-ju, če se izkaže za učinkovito sredstvo odvračanja roparjev?

 8. smoger pravi:

  Kuduzuvićeva ali Nočna…to je sedaj vprašanje.

 9. gal pravi:

  pa verjetno so obrnil mal kalkulatorje, že vejo kaj delajo.

 10. STELA pravi:

  jao svašta:) dobr da tko pozno nikol ne hodim na črpalko:)

  je pa res, da zadeva “pije vodo” kar se tiče varčevanja (število zaposlenih – če jih je bilo prej več)pa tud z vidika varnosti.

  Iztok – prej so imeli denar za obnovo, zdaj ga pa za osnovno ni več:)

 11. :) pravi:

  hehe, no za tole pa še res nisem slišal :) … ja zanimivo more izgledat in tut jst bi ga čudno gledal :) … je pa res, da čeprav ni OMW naš ;) , hodim ravno tja …pa agip tut ni slab… a samo zaradi tega, ker z istim tankom naredim do50km več, kot s Petrolovim… marsikomu se zdi tole brezveze a stestirano na moji koži, to drži. Zatorej mene res nemore dobiti tale Lina! haha :)

 12. P.J. pravi:

  (I)racionalizacija stroškov poslovanja? :D
  swashta…

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *Spooky, daj mi link od števila ropov Petrolov v Celju, pa ti bom verjel, da ne pavšaliziraš.
  Varnostnikov ni bilo nikoli, vsaj jaz jih nisem videl, le prodajalci, včasih tudi le prodajalka, kar je še bolj nevarno, pa kolikor mi je znano, nikoli ni bilo nič narobe.
  Glede ropov, ki jih opisuješ, hm, očitno je imel Rhyme God vendarle prav :)

  *Stela, tvoj zadnji stavek očitno še kako drži.

  *Smeško, pa v čem je finta, da z enim bencinom narediš večkot z drugim? Agip? Kje pa je sploh to?

 14. dr. Onyx pravi:

  Jaz sem na hitro prebral Nočna linija in sem mislil, da je Petrol uvedel novo storitev. Recimo tisti, ki zbere 100 svetlečih nalepk zvestobe, dobi pol ure pogovora s prostitutko. Potem zanesljivo jaz tistih nalepk ne bi metal proč, ker bi bila nagrada vsaj vredna truda. Upam pa, da je avtor te Petrolove inovacije vsaj dobil pri plači nagrado za uspešnost, ker si jo je pošteno zaslužil.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rad bi našel enega Petrolovega delavca, ki se mu to ne zdi neumno v enaki meri kot strankam :)
  Tale, ki je meni razlagal stanje, je štekal kako blesavo je vse skupaj.
  Da o tabli napisani na roke in puščici, ki kaže v narobe smer niti ne govorim :)

 16. Afnogunc pravi:

  Kaj se še niste ponoči vozili po Švici, Italiji … Tam zlepa ne boste našli drugega kot avtomate, pa še ti ne delajo vedno. Sicer sem pa sit modelov, ki na petrolovih črpalkah delajo nemogoče vrste, pa ne da bi plačevali gorivo, temveč izpolnjujejo in vplačujejo vsakršne loterijske listke.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  O teh modelih sem pisal tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/08/28/ko-nakupovanje-postane-zoprno-nabiranje-nalepkic-in-vsega-ostalega-sranja/

 18. Mirko pravi:

  Bi moral vprašat kako je s tem določenega znanega siol blogerja s Petrola.

 19. hc_kid pravi:

  ahahahahaha! nočna lina! kaj pa če uvedejo še zaklonišče? pa se najaviš od doma da prideš v toliko in toliko časa.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *Mirko, kdo pa je to?

  *Hc_Kid, po moje je to naslednji korak, od nočne line dalje je mogoče prav vse :)

 21. smoger pravi:

  ‘*Mirko, kdo pa je to?’ LOL

  volkec.blog.siol.net

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, kako naj vem, da model dela na Petrolu.

 23. smoger pravi:

  To pa res ne bi vedel.

 24. NoMercy NoMercy pravi:

  Takole čez palec najdem dva razloga za “Nočno lino”:
  - ponoči tavajo naokoli modeli vseh vrst, pa bi lahko se našel kdo, ki bi prespal na bencinski ali pa jo celo okradel.
  - odvoz denarja iz blagajne je ponoči pač nekoliko neroden ali pa vsaj drag (denarja pa ne veliko, da bi bilo smotrno) . Torej se bajta “zablindira” pa mirna bosna :P

 25. muha pravi:

  Bravo nočna lina,to je za varčevaje denarja…..pa ne pri podjetju, ki ga omenjate, ampak pri kupcih, ker ne bodo mogli ponoči potrošiti svojega denarja…

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *NoMercy, ampak taki modeli tavajo okoli že mnoga leta, zakaj lina ravno zdaj?

  *Muha, odlično povedano, a vendar ne povsem, saj gre kupec pač na omv :)

 27. Shad0wM4n pravi:

  In kaj vam tukaj ni jasno? Sem redna stranka tam in sem se kar hitro navadil na vse to. Čas gre naprej in če se človek ne prilagodi, ga čas povozi… Očitno že majo tehtne razloge za vse to, po pravici me tudi ne zanimajo.
  Dvigne me pa to, da vedno ko je kakršnakoli sprememba na kateremkoli področju (tukaj se bom zadržal) ljudje to doživijo kot negativo. Šele ko ostala množica to “krsti” za dobro stvar, spremenijo svoje mnenje.

 28. pravi:

  Ljudje očitno res niste za novosti. Tako kot prej lahko tankaš gorivo, kupiš pijačo oz. karkoli hočeš. Js ne vidim problema…

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *Shad0wM4n, to ni čas naprej, to je čas v srednji vek, daj no, ne ga srat. Tehtne razloge? Kot stečaj Mure, Preventa, Vegrada in Merkurja, a ne :)
  In ni res, da je vsaka sprememba negativna, marsikatera je povsem kul in nujno potrebna, toda tale je idiotska od konca. Četudi se jo bomo morali navaditi nam ne bo nikoli všeč. Pika.

  *AŽ, prodajaš kot dobro in koristno novost, jaooo :)

  Me res zanima kako zelo bo padel promet v nočnih urah in kako zelo malo bodo prodali vsega, tudi bencina.

  In še vprašanje obema, kaj je za kupca prednost te zadeve, zakaj bi moral biti navdušen nad to novostjo?

 30. NoMercy pravi:

  @ IG: a če bi bila lina pred 10 leti ali pa čez 3 mesece – bi imel ti kakšno drugačno mnenje :)
  Poleg tega je pa čedalje več črpalk opremljenih z avtomatom za plačilo s kartico :P
  Prodaja ponoči tudi ni takšna, da bi morala dva biti na poslu – torej se pač tudi tako varčuje :)

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nima veze kako mnenje bi imel jaz, važno je zakaj so to naredili in tvoje razlage pač ne kupim, saj se mi zdi, da ni čudnih ljudi ponoči nič več kot zadnjih dvajset let.

  Če prodaja res tako mizerno upade na določeni pumpi ponoči, zakaj je raje ne zaprejo do jutra in prišparajo še te nepotrebne stroške? Zato pa so ene pumpe 24 ur, druge pa ne.

 32. muha pravi:

  Napisali so narobe napis na A tabli.Napisati bi morali ZAPRTO ZARADI BOGATIJE!!in puščica v smeri MOLA

 33. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, imaš ti kakšno boljšo razlago, zakaj so to uvedli, kot je teorija, da naj bi to preprečilo rope?

  Nenazadnje je tudi vzidava nočne line določen strošek in zagotovo se tega ne bi lotili, če ne bi izračunali, da se jim to splača. razen če misliš, da so to naredili nalašč in zgolj zato, da jezijo tebe in druge nočne stranke. ;-)

  Je pa zanimivo, da je Celje očitno tako varno, da nimate nobenih ropov in da ponoči na pumpi ni varnostnikov. V Ljubljani je ponoči na pumpah brez nočne line poleg prodajalca vedno prisoten tudi varnostnik. In potem so očitno izračunali, da jih nočna lina stane manj kot varnostnik, pa tudi potencialne roparje odvrne od njihovih namer, razen če tatovi ne pridejo ravno z bazuko, oziroma se kar z avtom zapeljejo v notranjost pumpe. ;-)

  Ampak resno, povej če imaš kakršnokoli drugo smiselno teorijo, zakaj nočna lina, če ne zaradi varnosti?

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi v Celju je varnostnik, a ne vedno in ne na vseh pumpah. Pač pride, spije kavo, počekira in gre. Niti nimam v glavi, da je varnostnik ekstra za pumpo, ampak pač možakar, ki čekira nočno dogajanje na splošno. Lahko da se motim in je tip ves čas prisoten nekje zadaj skrit, a tak občutek imam.

  Glede na to, da so obnovili celo pumpo je strošek za lino enak ničli.

  Zakaj? Nimam pojma, bi pa zelo rad izvedel pravi razlog. Najbližje je temu, da je promet tako mali, da se ne splača drugega kot to, saj folk očitno le tanka in nič ne kupi, to pa se lahko uredi res skozi lino. A kot sem rekel, če je temu res tako, zakaj se pumpa preprosto ne zapre do jutra, bo strošek še manjši. Pa ziher sem, da bo promet prav zaradi line še bolj padel.

  Glede ropov, kot sem rekel, kupim, če mi serviraš podatek o tem kolikokrat je bila ta pumpa že oropana doslej.

 35. spookymulder spookymulder pravi:

  Tudi če ni bila ta konkretna pumpa še nikoli oropana, so se najbrž ravnali po preizkušenem principu “bolje preprečiti, kot zdraviti” in če so, kot praviš, prenavljali celotno pumpo, je bilo logično, da so vgradili še to in sedaj nimajo skrbi pred ropi.

  In kot sam praviš, nočna lina bo zagotovo zmanjšala dobiček, kar pa seveda ni logično, če niso preračunali, da jim ta upad nočnega dobička pomeni manjši strošek kot ga pomeni varnostnik, ali pa nevarnost morebitnega ropa.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lahko ti povem, da takoj po obnovi ni bilo te line kak mesec, je bila prenovljena pumpa brez tega sranja. To so dogradili sedaj na novo.

 37. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  hehehe, po dolgem času zajadram na blog Iztoka Gartnerja in najdem zapis o naši najnovejši pogruntavščini. In kot da to ne bi bilo dovolj, se je pod prispevkov nabralo lepo število komentarjev, ki celo omenjajo mene (očitno le nisem pozabljen na blog sceni). Tako bom rekel. Marsikaj bi lahko napisal (mikalo me je sicer celo, da bi o tem pred časom napisal svoj prispevek na blogu, a sem se premislil), vendar ne bom. Zakaj ne pa naj si razlaga vsak sam. Hvala

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej je zadaj ena bedna reč, sem vedel :)

 39. Alex van der Volk pravi:

  Tega nisem rekel ;)

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja pol pa namigni hudiča, varnost, recesija, bedarija?

 41. NoMercy pravi:

  Le zakaj ni vse tako, kot nam pade na pamet ta hip že od nekdaj in bo trajalo večno :)
  aja, nekdo se je malo preje sprnil, pa drugemu ni bilo prav in je tretji pogruntal nekaj, kar do sedaj še ni bilo :)

 42. P.J. pravi:

  Resignacija. :D

 43. smoger pravi:

  :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !