Zoki, 4 more years

24.09.2010 ob 16:40

Zoran Jankovič bo v Ljubljani zmagal tudi zato, ker nima pravega protikandidata. Sem ujel nedavno soočenje, vsi ostali nimajo šans. Eni so preveč klorofilni, drugi preveč živčni, tretji preveč pametni, četrti pa imajo v glavi, da bodo z napadanjem osvojili zmago.

Kot sem zapisal v naslovu: “Še štiri leta za Zokija.”

 

24 komentarjev na “Zoki, 4 more years”

 1. smoger pravi:

  @IG:
  ‘…tudi zato…’ => ‘…PREDVSEM zato…’

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če tebi ni kul, še ne pomeni, da ostali mislijo isto, dragi kolega.
  Če bi bil tako zelo osovražen, ga folk ne bi volil ne glede na slabe protikandidate.

 3. smoger pravi:

 4. polonika polonika pravi:

  Sej drugega razen mafije tako in tako ni več v Ljubljani,…

 5. NoMercy pravi:

  @ 4. polonika: in kje si ti :P

 6. direktni pravi:

  Polonika, saj veš moj nasvet: najdi si že službo (ker si tako preroška, pametna in razgledana me res čudi, da si na sončni upravi), pa pojdi na zrak in nehaj pisati takšna skorpucala na svojem blogu. Ali pa kandidiraj za županjo, dete zblojeno, in naredi kaj v svojem življenju, ne pa da samo pljuvaš vsepovprek ….

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Tako ali tako, da bo zmagal, saj ni želel nič tvegati in prav zato na silo pohitel s Stožicami, da ima ljudstvo igre in je zadovoljno, tudi če se zraven utopi kot podgane.

  Vsekakor bi bilo veliko bolj zanimivo, če se ne bi vse preostale stranke že v naprej predale in v ogenj poslale kandidate, ki jih po domače rečeno ni škoda, če pogorijo.

  Kljub temu pa sem prepričan, da ne bo ponovil uspeha iz prvih volitev, ker se je s svojim odnosom preprosto zameril preveč mestnim skupnostim, od vrtičkrajev, do ljubiteljev tržnice, pa do tistih, ki bi veliko raje kot neskončnega pozidavanja raje videli malce več zelenja in malo čistejši zrak, ki je v Ljubljani vse bolj degradiran in posamezne strupene snovi dosegajo alarmantne vrednosti, vendar o tem ne bev ne mev v medijih, kaj šele od “ljubega” Zokija.

  Vse pa tudi kaže, da njegova lista v mestnem svetu ne bo več imela večine, ker se je v tem mandatu izkazala le kot trop kimavcev, ki je po hitrem postopku potrjeval vse, kar je Zokiju padlo v glavo, brez da bi uspoštevali predloge opozicije (leve ali desne), večinoma pa sploh niso pustili prave razprave, ki je za večjo širimo in kvaliteto razvoja mesta vedno potrebna. In seveda, če ne bo več imel večine v mestnem svetu, tudi ne bo več mogel tako po šerifovsko početi vse, kar se mu bo zljubilo, pa čeprav z velikim nasmeškom in večno mantro, da dela za Ljubljančane (tiste Ljubljančani, ki se niso strinjali z njegovimi idejami, pa je vedno označil za slepe nasprotnike).

  Sicer pa mu v bistvu privoščim, da bi bil še en mandat župan, da bo pojedel juho, ki jo je zakuhal. Ljubljana je namreč do vratu zadolžena in zdelo bi se kar nekako nepošteno, da bi sedaj nekdo drug moral skrbeti za sanacijo, med tem ko bi se Zoki samo trkal po prsih, kaj vse je naredil. Res me zanima, kako bo s toliko dolgovi v prihodnosti sestavil vzdržen mestni proračun … razen seveda, če ne bodo zopet politični botri poskrbeli za povsem transparetna(?) nepovratna sredstva države in Bruslja.

 8. smoger pravi:

  ….

 9. STELA pravi:

  Kakorkol obračamo kandidate za župana MOL …noben enostavno nima šans. Zoki pač zna ljudem zlest pod kožo…jebiga, srb je. Že kot Mercatorjev direktor je bil kar naprej med ljudmi, kot župan je pa tud…in to je za nabiranje volilnih točk pomembno.
  Mimogrede…a kdo pozna kakšnega odstavljenega direktorja, ki bi mu delavci za slovo na poslovni stavbi razobesili transparent?

 10. milenči pravi:

  v primerjavi s tem, kar je v ljubljani, je še mafija otroški vrtec.
  :-(

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *Spooky, zakaj imaš v glavi, da je za zmago dovolj, če nek objekt postaviš? Nikoli ni bilo dovolj, nikoli ne bo.
  No pa mi povej koga bi ti rad videl na čelu Ljubljane?

  *Stela, dobro povedano.

 12. Vanja1 pravi:

  Zoran je čist vredu, edini ,ki je izpolnil vse obljube, na eni Telefonski anketi politikov , sem edinemu podelila oceno 5, seveda vedno se najdejo “pametni” ko pljuvajo, vsem nikoli ne moreš bit všeč, in ti mečejo pod kolena razne “grehe” itd.. in mi gre že to pošteno naživce, Slovenci smo foušen narod, pa tudi hinavci, nikoli vsem ne odgovarja stvar, to je vedno tako!! Sem tudi mnenja ,da bo Janko tokrat zmagal , kot v MB-ru Kangler! je pa res , kot je Stela povedala, spomnim se ko so praktično brez nekega razloga odstavli Zokija od Mercatorja, in so vsi delavci bili potrti, so rekli ,da jih redno obišče, večkrat pride pogledat, da je zelo fajn gospod!!
  Njemu pa sem od vsega začetka verjela v njegove projekte, ni požrešen denarja , da bi zato prišel rad na stol Župana, ker je itaq dovolj zaslužil že prej, ampak ker ga to veseli, in bi rad naredil kaj dobrega za Slovenijo in občane LJ.

 13. opazovalec pravi:

  Ne bit tko sigurni, da bo VOŽD zmagal!! Nemalo njegovih vernikov ga je zapustilo, ker se ni držal nobenega dogovora. Ostali so mu samo mafijski prijatelji.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, čvekanje na pamet, kot vedno ko pride do volilnega časa. Jankoviča imajo ljudje še vedno radi, kot Kučana, zmaga je zagotovljena.
  Saj menda ne misliš, da bodo raje volili koga drugega od stotih protikandidatov, ki so v glavnem sami abervezniki, če posplošim :)

 15. milenči pravi:

  Slovenci so že generalno (v svojem razvoju) padli nekaj stopničk niže kot so bili. Živeti le za “igre, liderja in kos suhe skorje” je/bila/ nekoč značilnost barbarov.
  Lj. dobiva še turbo-folk Tv, čemur se ni čuditi, vse, kar se dogaja, je logična posledica…
  Je pa žalostno…država ječi pod težo vedno večjih socialnih nemirov, trop’ ovc z op’ranimi možgani, pa doživlja orgazme ob pogledu na stadion, zaradi katerega se je zmetalo na milijone evrov skozi okno- ob povsem nepravem času.
  Tisti, ki spremljajo slovenski vsakdan iz nekega normalnega okolja preostale Evrope so,milo rečeno, zgroženi nad slovensko trenutno stvarnostjo.
  In tudi občutek, da nisi ovca, da ti uspe videti to, kar se dogaja, z še zmeraj trezno glavo, je strašljiv ob misli, kakšen bo naš skupni jutri, pred katerim pač ne more nihče ubežati, ker nam je dano živeti v tej edini domovini, ki jo imam(o), ne glede na to, kako pokvarjena in kurbirska je postala….

 16. MATEj pravi:

  Ali drugače: eni protikandidati so kr eni – nikol videni, samo blebečejo ali sploh ne znajo govorit. Predvsem so pa na torkovem soočenju vsi samo filozofirali, medtem ko je dajal župan edini konkretne odgovore.

 17. direktni pravi:

  Zoki bi in bo v Ljubljani zmagal, in prav je tako. Res je sicer, da so “protikandidati” vsi po vrsti eni kljukci, a Jankovič bi premagal vsakogar, od amnezičnega Ivana iz Grasuplja naprej. Edini, ki bi mu lahko preprečil zmago, je le Kučan ….

 18. ena_ pravi:

  no ja kučan sem sure, da neb več zmagal … je pase, ljudjem se je zameril s to delitvijo … predsednik bi moral predvsem zdrževati, in v tem pogledu biti apolitičen. mislim, da bi bil pahor super izbira, škoda res zanj, ker zdaj ko ga gledam, je prava agonija zanj.
  kar se pa zokija tiče: za razliko od jj-ja ima on neprestan nasmešek in modre učke, obema bi pa z istimi vatli očitali t.i. “avtoritativnost”. v tem sta si podobna, zato mi je slabo ko se zlasti zoki neprestano oglaša na račun ex vlade, sam pa vse iniciative pofura z večino. tolk o tem … protikandidati pa nasplošno nimajo šans v občinah, kjer ljudje vidijo da se kaj dogaja (beri gradi): tako bo verjetno v mb, v celju, v kopru. tu so župani že v štartu v veliki prednosti … tak, da bodo (po vsej verjetnosti že po prvem krogu) kraljevali šrot, jankovič in kangler ter popovič…

  ps. zanimivo gartner, da pišeš o zokiju, a nis ti celjan??? al si že prodana duša:)))) lahk bi tudi o celsjkih kandidatih kaj zapisu: na kratko: škoda za dobnikarja, da je v stranki zares, lds je na dnu (ne vem, kaj ugledno zdravnico motivira v gnilo službo kot je politična funkcija: zgolj dobor ljudi), požežnik ima trenutno dost dela, ne rab bit župan:))), šrota pa povezava z zloglasnim bratom na občinski ravni (za razliko od državne) ne gane, rihterjeva is coming back, a njen čas je potekel, se mi zdi (mal kandidaramo za poslanko, ko tam ne uspemo, pa gremo mal še za župansko funkcijo) … tak, da celjani boste odločili, čeprav bodo šrota težko skenslal.. ne vem zakaj se npr. t.i. leve stranke ne povežejo in podprejo enega kandidata (podobno še v mb, kjer predlagajo mladca (lds), podjetnika (zares), …).
  naj vam predvolilni golaži teknejo:)))

 19. Svit pravi:

  Tudi meni se zdi prav, da ostane še en mandat. In kot je rekel Spooky, bomo videli, kake temelje je pripravil.

  Ne pa tako kot ubogi Pahor, ki je podedoval štalo polno dreka od Janše in sedaj on izpada kriv za vse.

  Če ni nihče nič sejal, potem se enostavno ne da žeti.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  *Matej, mene je najbolj zmotilo napadanje župana. Taka taktika se nikoli ne obrestuje. Napadani pa se zasmili celo tistim, ki ga ne bi volili. Najlažje je napadati, veliko težje je predstaviti svoje rešitve.

  *Ena, jaz pa menim, da bi Kučan zmagal kot za šalo in za predsednika in za župana. Pa tudi če bi svojo stranko ustanovil, mu ne bi šlo slabo. Ljudem je generalno gledano še vedno zelo pri srcu, če se ne motim.
  Se pa strinjam, da bi Pahorju bolj ležala predsedniška funkcija, ki pa si jo je zapravil po moje zdaj za vedno. Dosti je razmišljal takrat kaj naj naredi, pa so ga očitno prepričali za šefa vlade, kar dolgoročno ni dobra poteza.
  O Ljubljani sem pisal, ker je bilo prvo soočenje prav za Ljubljano, Celje še pride, brez skrbi. Lahko pa že sedaj rečem, da Jano Govc Eržen močno spoštujem in menim, da bi bila kos nalogi.

 21. pavel pravi:

  Kult osebnosti in ovce, ki verjamejo reklami. Bolj nesamozevesten in neuresničen in nesamostojen človek si, prej boš volil takega, ki mu že pol leta razna trobila obljubljajo zmago.
  Slovenijo vodi ista oligarhija že 65 let, podobnosti z Rusijo so.
  Eni so plačani, da tudi v blogih gojijo kult osebnosti, drugi imajo osebne koristi ( interesne skupine, ki jim Zoki tala davkoplačevalski oz. doniran denar), tretji so samo prevladujoča skupina birokratov, ki srka denar, ki so ga ostali porabili in dobro ve, da Zoki ni pravi podjetnik ( ki bi se zavzemal za zmanjšanje birokracije), ampak socialistični podjetnik, ki ga birokracija podpira pri plansko-dogovornih-podmiznih poslih. Nasploh donacije bi bile v vsaki pravi kapitalistični državi tretirane kot korupcija in bi resnični pravosodni sistem Zokija poslal za desetletja v arest. A pri nas je sodstvo v rokah oligarhije. Birokrati pa so kao managerji.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Koga bi pa ti predlagal namesto Jankoviča od preostalih kandidatov?

 23. STELA pravi:

  pavel – ti si pa zihr pristaš opozicije:))
  drugač pa tud mene zanima…koga bi volil in zakaj? samo pljuvat je najlažje

 24. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Županska soočenja: Maribor & Ljubljana pravi:

  [...] začnimo z Ljubljano, kjer je bilo za razliko od Maribora, v katerem gre na nož, zelo zabavno. Jp, Zoran Janković je pop zvezda. Šarmer, pozer in glumac, ustvarjen za župana, morda celo za predsednika, kot [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !