MTV Video Music Awards 2010 so bile Gaga Awards

14.09.2010 ob 22:00

Evo jih, končno, danes v posnetku na naši jebeni Adriji, ki jih je v nedeljo špricala.

Takole so šle:

 • Na rdeči, no ja, beli preprogi, sta se pravkar znašla Usher in njegov varovanec Justin Bieber, ki ga je vsaj po trenutni popularnosti in prodaji plošče pošteno pustil zadaj. Mali je kul, saj “dela” okej musko, tokrat pa se je pohvalil, da je znal že pri dveh letih igrati bobne.
 • Glej jo, Nicki Minaj, trenutno najbolj popularna in zanimiva raperka, ki obvlada kič vsaj tako dobro kot Lady Gaga. Jp, Nicki je Lady Gaga hip hopa, MTV pa ji je namenil nastop na tako imenovanem pre-showu, ki ga je seveda izvedla brez napake in povsem v svojem odštekanem stilu. Z nepotrebno asistenco Will I Ama, ki seveda spet ni mogel mimo zoprnega autotunea. Drži, Will je pokvaril nastop Nicki Minaj.

 • Glej jo, Lady Gaga, v najbolj nori obleki večera. Že zaradi tega si zasluži nagrado, pa četudi gre za čisti kič, za cirkus, za fame monster, če hočete. Pred njo je na preprogi stala Kesiha, ki je prav tako skušala nabirati točke z imidžem, toda to kar nosi Gaga je nad vsem, to je obleka, ki odlično pooseblja novo generacijo glasbenikov, kjer je glasba na zadnjem mestu, kjer je poziranje vse, kar je treba, da zmagaš. Edino kar se sprašujem je dejstvo, ali je Gaga spremenila glasbeno industrijo ali se je le genialno prilagodila trendom.
 • Evo ga, pa se je začelo, na odru že nastopa Eminem, letošnji car prodaje in legenda, ki se je vrnil z zelo dobrim albumom. Jp, zraven je tudi Rihanna, resda v nekoliko čudni obleki in frizuri, toda v odličnem duetu Love the Way You Lie. Rihanna tokrat ni darker in wannabe Grace Jones, marveč nostalgija charlestona in twista, če poenostavim.

 • Zabaven uvod z voditeljico Chelseo Handler, ki tudi na Eju fura svoj talk show. Dejansko okej izbira, od katere sem pričakoval kar nekaj dobrih štosev.
 • Glej ga, Rick Ross na vozičku in Ellen DeGeneres na odru ter razglasitev najboljšega ženskega videa. Lady Gaga in Bad Romance, itak, kaj pa drugega. To je to, dragi moji, MTV je Gaga, Gaga pa je MTV. To niso MTV Video Music Awards, to so MTV Gaga Awards.
 • Keisha spet hoče ujeti nekaj trenutkov zase, dejansko ji uspeva, saj ima svoj imidž zadete, zmečkane in flegmatične punčare, toda ob Gagi nima šans, ob Gagi se je sploh ne opazi.
 • Evo jih, ekipa Jackassa, tokrat z novim filmov, seveda v 3Dju, da se pač ujame trende. Norci, kot vedno, resda malce pozabljeni, a še vseno legende zaradi kultnega šova, ki smo ga pred leti gledali vsi.

 • Glej ga, Justin Bieber, kralj najstnic, otroška zvezda kot je ne pomnim. V spoliranem in preprostem nastopu svojega največjega hita Baby. Četudi ga ne marate, mu morate sneti klobuk, saj glede na leta obvlada. Zgodba o uspehu in sanjah, ki so še vedno mogoče le v Ameriki. Bieber ni le pevec, Bieber je bieberomanija, popolna norost in obsednost oboževalcev. In evo ga, tudi na bobnih, kjer mu gre odlično. Kot sem rekel, mali zna.
 • In Usher, njegov mentor, ki se mu je poklonil tudi mladi in obetavni Trey Songz. Četudi model nima več tako dobre muske kot nekoč, saj pretirano sledi bednim trendom, je vendarle zvezda stalnica, z rišpektom glasbenih kolegov, ki se zavedajo, da ima za sabo zelo uspešno kariero.

 • Najboljši moški video sta predstavili Nicki Minaj in Katy Perry, zmagal pa je seveda Eminem. Če sem iskren sem navijal za B.O.Ba in njegov odlični Airplanes.
 • Uf, kaj se je zgodilo z Jaredom Letom? Očitno se je postaral in izgubil karizmo, ki jo sedaj fura bolj aktualni Zac Affron.
 • Najboljši pop video? Lady Gaga, itak, kdo pa drug. Kot sem rekel, tole ni MTV, to je Gaga TV. Seveda vsakič z drugo obleko, kaj pa drugega.
 • In Taylor Swift, ki mi še vedno ni kul, še vedno se namreč sprašujem zakaj v njej vsi vidijo presežek. Da je res popularna in priljubljena pa dokazuje lanski incident s Kanye Westom, ki si je zaradi svojega izpada skorajda uničil kariero. Da se razumemo, niso mu zamerili incidenta, zamerili so mu, da je prekinil ravno Taylor Swift, pač the girl next door, ki bi jo vsi ameriški očetje radi za snaho. Meni je patetična.

 • Glej ga, Justin Timberlake, tokrat le kot del ekipe filma The Social Network. In napoved dueta Drakea in Mary J. Blige. Drake mi je anti, Mary pa je itak poglavje zase od nekdaj. Skuliran nastop, čeprav močno preferiram njun duet The One.
 • Najboljši hip hop video je predstavila Sophia Vergara, slavil pa je seveda Eminem, predvidljivo do konca. Jp, MTV VMA so brez dvoma najbol predvidljive nagrade od vseh, takoj je jasno kdo bo zmagal, zmaga pa tisti, ki je pač trenutno najbolj popularen, presenečenj praktično ni.
 • BOB & Bruno Mars, nato pa BOB & Hayley Williams, ki jo je, če se ne motim, tokrat prvič videl v živo, saj sta Airplanes posnela preko interneta, na BET Awards pa jo je menjala Keyshia Cole. Odlična pesem, pa tale vsega 21 letni BOB je čedalje bolj popularen. Zasluži si, okej model je. Williamsova pa je prav tako ujela pet minut slave še s svojim solo nastopom, kar je prav.
 • Best new artist? Justin Bieber, kdo pa drug. Če si kaj zasluži, si zasluži to nagrado.
 • Uffff, evo jo, Cher, vrnitev legende, zdaj stara krepko čez 60, v obleki, ki jo je nosila pred več kot dvajsetimi leti v spotu If I Could Turn Back Time. Operacije gor ali dol, Cher se dobro drži, o tem ni dvoma. Cher je neke vrste Gaga pred Gago, zdaj pop babica in zvezda, ki se ji velja prikloniti. In nagrada za najboljši video leta, ki je šla seveda v roke Gagi. Itak, kaj pa smo pričakovali drugega. In evo jo, obleka iz mesa, strup za vegeterjance, še ena poosebitev kiča kot ga še nismo videli. Gaga zna, Gaga je trend, Gaga je konec glasbe kot smo jo poznali. Gaga je ubila glasbo, Gaga je na novo izumila glasbo. Gaga je Madonna in David Bowie v eni osebi, Gaga je nadgradnja obeh, vsaj kar se imidža tiče.

 • In še zaključek s Kanyeom Westom, ki se je tokrat vzdržal incidenta in se pokesal do konca. Edino pravilno, saj rabi kariero, pa hrano za svoj ego, ki ga šopa le s prvimi mesti lestvic. Okej komadič, pač v stilu novih trendov, kjer je hip hop le še eksperiment.

Soliden šov, glasbeno resda ne najbolj zame, pa vseeno gledljivo za zabijanje prostega časa. Pač Gaga Awards, kjer ni bilo prostora za nikogar drugega. Jp, če bi punca rapala, bi premagala tudi Eminema. Ali kot je rekel eden izmed gostov: “Če bi Gaga srečala Justina Bieberja, bi ga oblekla.” Tako je dragi moji, tole ni več Music, tole je samo še fashion, ali po Gagino, fame.

SORODNI ZAPISI:

kako-so-se-mtv-music-awards-spremenile-v-evrosong/
kratko-porocilo-o-mtv-music-awards/
mtv-music-awards-2007/
se-nekaj-malega-o-incidentu-kanyea-westa/
happy-birthday-lady-gaga/
lady-gaga-in-bad-romance-najbolj-nalezljivo-tecen-komad-leta/
fenomeni-lady-gaga/
kesha-tiktok/
mary-j-blige-kraljica-rbja/
bet-awards-2010/

 

14 komentarjev na “MTV Video Music Awards 2010 so bile Gaga Awards”

 1. Tadej pravi:

  Misliš, da je Gaga nosila coto iz pravega mesa? Fuck me, ker če je, potem se je Cher zadušila od smradu. Svašta.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, nimam pojma, je pa zgledalo dokaj realno, no ja, morda je šlo za isto “meso” kot v rastavi Bodies Revealed, saj namerava Gaga v svoje šove, če se ne motim, vključiti še prava trupla.

 3. Janja pravi:

  Men je pa mali Bieber tok kjut, da bi ga kr dam vzela :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Postavi se v vrsto :)

 5. sezirey pravi:

  Jared Leto-> en t :D

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako vsaj vidim, da je kdo prebral moje nakladanje :)
  Hvala, bom popravil.

 7. Thomas pravi:

  Možno sicer, da sem tipični prier člloveka, ki ga prekaša čas, ampak kje so tista leta, ko je glasbenik samega sebe in druge prehiteval in nadgrajeval z glasbeno genialnostjo in karizmo?

  Ali je leta 2009 zares bilo konec tega obdobja in s tem vsakega upanja, da bi glasba še bila relevantna?

 8. Thomas pravi:

  P.S. Cher je pa itak ena fejst pogumna faca, čeprav je tole bilo malce parodije na samega sebe. Malce se pa vidi, da je kostum iz 80-ih. Ampak poanto je dosegla – še vedno je v odlični formi!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni panike v času, panika je v tem, da je večina muska, vsaj v pop in hip hop žanru, totalno sranje, kjer je bistvu le v imidžu. Tisti, ki na tem področju kaj novega in odbitega pogrunta in se spretno zapakira v nek kontekst, zmaga. In Gaga je mojster tega, navsezadnje je prodala več kot 10 milijonov svojega albuma, kar je fenomenalno. Punca zna peti, o tem ni dvoma, toda njeno bistvo je v tem, da pozira, fura cirkus in manipulira z oboževalci, ki pozabijo kako slabo musko dejansko izvaja.
  Glede Cher, jaz nisem videl kot parodijo, prej spomin na stare čase, rekoč, ne pozabite, tudi jaz sem bila odštekana že dvajset let pred Gago. In pa seveda želja po tem, da pokaže, da se ni kaj dosti postarala.

 10. Klemen pravi:

  Že nekaj let ne spremljam več MTV VMA. Niti Mtv-ja, kot samega programa. Zadnje čase so tako začeli predvajati več nekih “reality” oddaj, kot pa glasbe. Popularna glasba je zavila povsem v novo dimenzijo. Mislim, da je predvsem kvaliteta šla strmo navzdol. S tem se seveda kaže miselnost današnje mladine in tudi tistih malo starejših, ki vztrajno požirajo, kar jim televizija prodaja. Zaradi mene si lahko Lady Gaga na glavo priveže tri pse in dve mački (če si jih še ni!?), pa zame ne bo kvalitetna izvajalka. Če znaš dobro peti, zakaj potrebuješ ves ta kič in podobno sranje. Potem pa slišim, da se časi spreminjajo in je potrebno v korak s časom. To je le definicija in izgovor ljudi, ki se prodajo za nekaj kiča in blišča. Lady Gaga, Bieber in podobni zagotovo niso nobena klasa. Da o Eminemu ne govorim… ok, poslušno in vse, ampak to zagotovo ni več rap. Komerciala in še enkrat komerciala.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, prave muske ni več, vsaj med popularnimi rečmi ne. Jo še delajo, brez skrbi, a zelo težko se prebije v ospredje, saj so glavnino pobrali pozerji.
  Tudi jaz čakam na njen naslednji korak, morda “preseneti” prav z mačkami in psmi, mrtvimi seveda :)
  Dobro poje, o tem ni dvoma, a očitno je pogruntala, da bi samo z vokalom ostala zadaj, ker je dodala še cirkus, je številka ena, žalostno toda resnično.
  Bieber je še mlad, daj mu čas. A če sva iskrena, njegova muska je dosti boljša od večine starejših, vsaj autotunea nima, če ne druzga.
  Eminem je bil že od nekdaj komerciala, ne pozabi tega, zdaj ni noič drugačen, če da je novi album precej trši od prejšnjega in je zato dosti boljši, tudi glede besedil kot same glasbene podlage.

 12. RHYME-G pravi:

  probi nekje dobit vh1 hip hop honors 2010 dirty south! nepozabn show :) tribute 2 live crewjem in ostalim!

 13. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » It’s Gaga Time pravi:

  [...] mtv-video-music-awards-2010-so-bile-gaga-awards/ [...]

 14. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Se s hrano res lahko igramo? pravi:

  [...] se s hrano ne sme igrati in da je to žaljivo do tistih, ki jim hrane primanjkuje. Lady Gaga je na MTV Video Music Awards to staro pravilo sesula v prah in prišla našemljena v zrezek, že lansko  leto pa je fotograf [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !