Emmy Awards 2010

12.09.2010 ob 13:35

Z zamudo in povsem po moje, se pravi tisto, kar mi je bilo kot zabušantu televizijskih zadev najbolj všeč. Jp, tv ni moja scena, saj mi preveč časa vzamejo filmi. Tu in tam ujamem kako zadevo, toda dejansko res ignoriram vse mogoče serije, kar je škoda, saj vem, da bi mi bile mnoge prekleto dobre.

Evo jih, moj top momenti letošnjega zelo dobrega, zabavnega in gledljivega šova:

George Clooney, ki je je dobil zelo prestižno humanitarno nagrado Boba Hopea, je na začetku sodeloval v sila smešnem skeču, kjer sta ga v postelji v sendvič vzela junaka serije Modern Family. Voditelj Jimmy Fallon, ki je nalogo opravil dobro, pa si je seveda privoščil tudi družbo Kim Kardashian, brez katere kot veste ne mine nobena takšna prireditev.

Fora z oponašanjem Eltona Johna je bila kul, skoraj 70 letna Ann-Margret pa je v družbi Johna Lithgowa na oder prinesla hudo nostalgijo za časi, ki jih ni več.

Lepo je videti, da kdaj zmaga tudi igralec kot je David Strathairn, ki ga oskarji skozi celo kariero redno ignorirajo. Kot Julio Ormond, ki je prav tako slavila za najboljšo igralko, zanimivo da ne za film The Wronged Man, kjer je bila prav tako odlična, a je niso niti nominirali. Jp, Tom Hanks je slavil kot producent serije Pacific, od nekdaj pa ga rad vidim na takih šovih, kjer je dejansko postal inventar. In ko smo že pri rečeh, ki sem jih uspel videti, tudi biografska dramica Georgia O’Keeffe je ostala praznih rok.

Al Pacino, ki je emmyja dobil že za izjemno serijo Angels in America, je sedaj slavil za mojstrovino You Don’ Know Jack, ki bi si zaslužila tudi kino tretma. Režiser Barry Levinson, ki ga je kot vedno frajerski Pacino povsem upravičeno proglasil za enega najboljših režiserjev vseh časov, je žal ostal praznih rok, ko sem ga videl med občinstvom pa sem se seveda spomnil na njegove najboljše filme in na dolge sive lase, ki so jih seveda odnesla leta. Drži, Levinson jih bo kmalo dopolnil že sedemdeset. Da ne pozabim, med publiko je sedel tudi pravi Jack Kevorkian, lepo pa je bilo videti tudi Pacinovi soigralki Susan Sarandon in Brendo Vaccaro, ki sta žal  ostali praznih rok. Kot film, ki ga je na koncu premagala avtistična drama Temple Grandin, kjer je slavila tudi Claire Danes. Drži, Pacino je bil vsaj zame vrhunec prireditve.

Presenterja sta bila tudi Tom Selleck in Ted Danson, kar je lep spomin na Magnuma in Cheers, okej pa je bil tudi Laurence Fishburne,  ki je opravil isto nalogo. Ko se na odru emmyjev pojavijo filmski zvezdniki sem najbolj zadovoljen, saj tako dobim kos pogače, ki mi med samimi tv obrazi pošteno manjka, na tak način pa se dejansko zabriše meja med velikim in malim ekranom, kjer vse več znanih igralcev skače sem in tja ter uživa kot že  dolgo ne. Ali le na hitro, kot special guest star, ali kot glavna vloga v tv filmu in mini seriji, morda celo kot glavna vloga v tv seriji kot to počne Alec Baldwin.

Kot sem že omenil, dober šov, kjer je svojih pet minut ujel tudi shujšani Ricky Gervais. Kjer je zmagovalka Krya Sedgwick pred odhodom na oder kot vedno poljubila svojega partnerja Kevina Bacona. In kjer je Jewel odpela prekrasno balado med segmentom spomina na preminule zvezde, kjer nisem imel pojma, da nas je zapustil zelo solidni karakterni igralec Maury Chaykin.

In da ne pozabim, med nominiranci je bil tudi legendarni Eli Wallach, ki bo letos star že 95 let, kar pomeni, da je za tri leta nesel lanskega nominiranca Ernesta Borgninea.

 

5 komentarjev na “Emmy Awards 2010”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Ravno včeraj sem si ogledala Temple Grandin. Odličen film. Claire Danes pa se je preizkusila tudi kot režiserka s filmom White Material. Baje je dober, ne najdem pa ga nikjer.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ga imam v planu, po moje je res dober, glede na to, da je premagal celo Jacka.

 3. Janja pravi:

  Fak, kak je Danson star.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni tako hudo, le siva brada ga je postarala. Očitno za kako vlogo.

 5. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Temple Grandin pravi:

  [...] nikoli posnel tako zelo dobrega in očarljivo učinkovitega filma. Tole je mojstrovina, ki je na letošnjih emmyjih ugnala celo fenomenalni You Don’t Know Jack. Filmski biser, ki se skozi življenje Temple [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !